Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• setup

aktív tag

Ok, hogy tél van, de ebben a jó időben már csak hegesztek egy kicsit :) Gyors kifaragtam a doboz tartó konzolt a motorra, mert ideges lett a középső ujjam, amikor megláttam, hogy 50 rongy a gyári ára. Ráadásul a gyári úgy megy fel, hogy a kapaszkodót le is kell szerelni hozzá, ami meg optikailag nálam nem nyerő.

De, mint tudjátok én még nagyon kezdő vagyok. Azt se tudtam merre van a hegesztőgép eleje meg a hátulja, csak vettem egy PAN 160 SYN-t. Most is van két kérdésem.

Az egyik, hogy amikor a furaton keresztül meghefteltem ezt a perforált acélllemezt az ellenoldalon lett ilyen fehér trutyi, mint a borotvahab. Most letöröltem, mert nem tudtam mi ez. Kell ennek vesződni az eltávolításával vagy ez olyan, hogy majd elég aztán csókolom?

A másik, hogy máris ereszt a gyári pisztoly, ha nem nyomom a ravaszt, akkor is hallani, hogy jön a védőgáz, ha a fülemhez tartom. Ez a gyári gumi membrán vagy mi a tosz, legyen „szelep” ez ócska, hiszen alig használtam. Melyiket vegyem helyette?

Egyébként az elején még rá akartam hegeszteni a dobozhoz mellékelt trepni lemezt a laposvasakra, de aztán néztem a neten, hogy ahány doboz, annyi féle trepni. Inkább tettem rá egy perforált acéllemezt.
    Azzal vázlat minőségében még randa volt, de aztán faragás közben rátettem csak úgy a trepnit is és azzal már kiadta, hogy ha lefújom feketére a végén mindenhol simán jó lesz.

Az egész nincs még 3 rongy sem tokkal vonóval, nem hogy 50, szóval visszakeresi ez a gép majd magát.... Oké a flakonos festék is adott volt, mert a kipufogót fújkálom pár havonta, hogy lassabban rohadjon, de az erősített acél perforált „L” vasakért mindösszesen nem fizettem egy ezrest a csavarboltban.
    Jó dolog ez a hegesztgetés.

Új hozzászólás Aktív témák