-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Szendvics és gofrisütőt keresek!
Az alábbi 2 típus jött számításba:
Lidl Silvercrest 3 in 1
Tefal Snack Time 2 in 1
Egy árban vannak 12e Ft így az nem befolyásol semmit
A Lidl féle 3 lapot ad, a tefal pedig nem szokásos háromszög hanem kagyló szendvicset készít.
A 3.-ik grill lap hasznos lehet, valamikor grilleznék rajta uborkát, paradicsomot sajtot, húshoz gondolom gyenge lenne.
A másik oldalon viszont ott van, hogy a Tefal valószínűleg minőségibb termék, és nekem a kagyló forma így elsőre szimpatikusabb, több cucc férhet a közepébe a szenyónak.
Esetleg valakinek tapasztalat ezzel a kagylós tefallal?
Gondolom Silvercrest tulaj akad itt(láttam korábban ajánlottátok), az ő tapasztalata is érdekelne. -
Czimby
addikt
válasz
draco31 #71636 üzenetére
Megmértem a gyári 0.75 helyett csak 0.6kW a fogyasztása 24 óra alatt.
Az nem is olyan rossz, így a 25-27 fokos lakásban.
Majd télen is csinálok egy mérést, gondolom kicsivel kevesebb lesz majd akkor a fogyasztása.
Egyelőre elnapoljuk a cserét.
Azért az évi 4-7e-ért nem költünk 110-et másik hűtőre. -
Czimby
addikt
2-3 éves fagyasztóládának nincs a hátoldalán rács amivel ugye fűt?
Ez esetben hol van a hőleadó?
Gondolom nem árt takarítani néha... -
Czimby
addikt
válasz
draco31 #71636 üzenetére
Köszönöm, ez a gép az, megismerem az ives ajtó polcait
Akkor annyira nem is vészes a fogyasztása, mert egy hasonló electrolux is megeszi a 140kW-ot.
Bár ha lemond a fagyasztóról akkor azért akad 90Kw-os fogyasztású Gorenje pl.
Egyébként ahogy öregszik a hűtő nem romlik a hatásfoka?
Szóval a 274kW nem lehet már azóta 300++? -
Czimby
addikt
Üdv az uraknak.
Szeretném lecserélni a 20+ éves LEHEL / ZANUSSI kis hűtőt anyumnál.
TT 150 a típusa, neten nem sokat találtam róla, gondolom 150L és felül egy kis fagyasztó fiók.
Hasonlóra lenne szükség, nem kell nagyobb.
Melyik márkákat érdemes nézegetni, elsődleges a hosszú élettartam, második az energiafogyasztás, a kényelmi funkciókra és extrákra nincs szükség. -
Czimby
addikt
Utolsó pillanatban kihasználnám az emag futó akcióját.
Így két kérdésem merült fel.Szárító gépből a Bosch Series4 mennyire ajánlott?
Munkatársamnak egy elvileg független szervizes azt mondta, hogy a boschba csak egy szűrő van ezért hamarabb elromlik mint pl a Whirlpool amiben 2 szűrő található. Ha tényleg felejtős a Bosch mit ajánlotok? 150-ig maximum.Másik kérdés, mosogatógépből a Bosch serie2 vállalható?
Vagy érdemes serie4-re gyűjteni? Esetleg más márka? 120e-140e-ig. -
Czimby
addikt
Akkor gyakorlatilag a motor ami el tud romlani vagy a vezérlő elektronika.
Tudásában (elvégzett mosás minősége) is hozta nálad a Gorenje a két korábbi gép szintjét?
Neten mindenki a Boscht dicséri, ill a szomszédnak is az van 20éve(2* volt javítva). De a kollégák között van minden márka Candytől a Whirlpool-ig és azok is működnek már 3-4éve. De én szeretem ha valamit megveszek és jó időre nyugodt lehetek felőle.
-
Czimby
addikt
Candy kiesett, csak a motorra szól az 5év gari.
Gorenje is ad most 10évet, de szintén csak a motorra.Marad a Bosch(Serie4)vagy a Beko.
-
Czimby
addikt
Első mosagatógépünket szeretnék megvenni,
ehhez kérnék segítséget!3 főre kell, de nem baj ha nagyobb, van hely bőven, elfér.
Esztétika is mindegy, nem lesz szem előtt.Kicsit olvasgattam és a Bosch, Neff gépek tünnek jó választásnak.
Fontos lenne a minél hosszabb garancia idő 3-5év.
Esetleg a Beko is szóba jöhet emiatt.Árban 120e körül lenne a max amit rászánok.
Kérdés, hogy a Beko miben gyengébb pl mint a Bosch, az edényeket ugyanolyan szépen elmossa?
Illetve most láttam, hogy a Candy 5év gyártói garit ad most jópár gépre. Vállalható a márka?
Szívem szerint Boscht vennék, de most csak 2 évet adnak.
-
Czimby
addikt
Adott egy Philips Performer Silent porszívó. FC8782/09
Amiben gyárilag az XXL méretű S-Bag van FC8027/01
Ebből egy csomagban 3db van
Van a normál S-Bag (FC8021/03) jelentősen olcsóbban és ráadásul 4db vab egy csomagban.
Megéri-e közel kétszeres árat az XXL-méretű?
Elvileg 30%-al nagyobb, így ez alapján nem.
De kérdéses, hogy például a szívóerőt mennyire fogja vissza egy kisebb zsák?
A gépnek 4L-es a portartálya az XXL-es Bag 5L-es, tehát nem használja ki maximálisan, sajnos a normál Bag-ről nincs adat mekkora is.
Ha esetleg valakinek van ilyen gépe és próbálta már a normál S-Baggel megírhatná a tapasztalatit róla. -
Czimby
addikt
válasz
PainKiller13 #39227 üzenetére
Elolvastam az összes értékelést volt kb 5db akik elégedettek voltak jellemzően mosógép hibánál.
Telefont laptopot semmiképp sem szabad náluk biztosítani az olvasottak alapján.
De tv-esetén is küldtek ki törött cserekészüléket illetve.
Kisebb értékben kárpótolták az illetőt.Illetve rengeteg esetben kibújtak a kötelezettség alól.
-
Czimby
addikt
válasz
PainKiller13 #39206 üzenetére
Ránéztem a fény hang kftre, a weblap nem megy.
Google értékelés 68vélemény 1.9pont... -
Czimby
addikt
A 20e Ft-os Lidl féle konyhai robotgépet megvette innen valaki?
Kíváncsi lennék a véleményére.Tetszik, hogy fém a keverőtál meg kicsit nagyobb kicsit erősebb mint a Bosch MUM4-es, ráadásul 3év haris. A MUM4-es az tetszik, hogy már vagy 15éve gyártanak ilyet, csak kiforrott lehet.
-
Czimby
addikt
Köszi a Bosch MUM géppel kapcsolatos véleményeket mindenkinek! Sajnos csak még jobban elbizonytalanodtam.
Bosch és Lidl gépen kívül valami értelmes alternatíva?
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Mamám megkért, hogy nézzek neki egy porszívót és egy konyhai robotgépet.
20-25e Ft/db-ot szánunk rá.Robotgépből a Bosch MUM4-es szériát néztem ki.
4405
https://m.alza.hu/bosch-mum4405-d2416127.htm?kampan=arukereso_hu_domaci-elektro_priprava-jidla_kuchynske-roboty-planetarni_eav3144m&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_domaci-elektro_priprava-jidla_kuchynske-rob4427
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_bosch-mum-4427-konyhai-robotgép-1090405.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1090405%7C%7Cp%7C%7C4830
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_bosch-mum4830-konyhai-robotgép-1154413.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1154413%7C%7Cp%7C%7CPorszívóból pedig az Electrolux és a Bosch belépő szintű gépeket.
Electrolux
https://edigital.hu/porzsakos-porszivo/electrolux-eeg41cb-easygo-porzsakos-porszivo-elenk-kek-p524373Bosch
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_bosch-bgl2ub110-porzsákos-porszívó-1205561.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1205561%7C%7Cp%7C%7C#specifik_C3_A1ci_C3_B3A kérdésem az lenne, hogy a robotgépeknél a tartozékok kívül nincs nagyobb különbség, megbízhatóság stb?
Porszívóból melyiket érdemes venni? Electroluxnak jobbak a képességei, viszont a Bosch 2 év garit ad.
Előre is elnézést, telóról nem tudok linkelni.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Házi szervízelésbe keztem egy Whirlpool AWG-681 típusú felültöltős mosógépet.
Mivel fűtőszál hibára gyanakszom.
A kérdésem, hogyan lehet kivenni a fűtőszálat?
A mosógép oldalát lebontottam, megtaláltam a fűtőszálat is.
A közepén volt egy 6-os anya azt kihajtottam, de nem akar kijönni a fűtőszál.
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged