Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Spec

őstag

válasz BB9000 #77800 üzenetére

Részben vitatkoznék veled, hogy ez a tervezet elavulás kérdésköre lenne teljes egészében. Nem magát a tervezett elavulás fogalmát vitatom, az szerintem is egy létező jelenség, és valóban nagyon aljas húzás a gyártók részéről.
    Azzal vitatkoznék, hogy egy csapágy tönkremenetel feltétlenül az lenne. A csapágy, mint mozgó, súrlódó alkatrész eleve arra van kárhoztatva, hogy előbb-utóbb elhasználódik, tönkre megy. Nyilván az, hogy mikor, az a használat jellegétől, és módjától, és a csapágy típusától, és/vagy minőségétől függ.
    Én azon nem is lepődtem meg, hogy tönkre ment a csapágy, hanem azon hogy épkézláb módon nem cserélhető. Én ezt nem tervezett elavulásnak, hanem konstrukciós hibának hívom. Persze ez lehet tudatos is, és akkor valóban gyomor forgató dolog, de lehet simán az átgondolatlan, inkompetens műszaki tervezés eredménye.
    De egyébként ezzel se lenne semmi gond, ha olyan csapágy lenne beépítve, ami garantáltan tud a legmagasabb fordulaton, és átlagos terhelés mellett 15-20 évet, mert akkor biztosan túléli magát a mosógépet, és így fel se merül az esetleges csere szükségessége. De nyilván egy alacsonyabb árfekvésű gépbe nem ilyen csapágy kerül, hanem ami jó esetben kibír 4-5 évet. Ez esetben viszont alap dolog kellene legyen, hogy cserélhető legyen.
    Mi egyébként komoly terhelésnek tettük ki a gépet, mert kisgyerekes családként sokat, mosunk. Szinte minden nap, minden másnap biztos van 1-2 mosás. Általában viszonylag nagy fordulaton centrizünk, (800-1200) mert szárító gépünk az nincs, és télen a 600-800-as fordulaton iszonyú sok víz marad a ruhákban, és nem száradnak a ruhák. Most hogy jobb idő van már elég a 800 is. Úgyhogy én nem lepődtem meg azon, hogy 4 év után cserés a csapágy. Az viszont felháborít, hogy nem cserélhető.

Új hozzászólás Aktív témák