- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
alfaman512
tag
Sziasztok.
Problémám az erősítőmmel fokozódott!
Sztereó jelnél mikor hangzást váltok ezt a hibajelenséget produkálja. Tehát megpróbálja a választott módot megszólaltatni, majd a búgás után csak a centerre engedi a hangot, meg a subra! Dolby meg dts esetében minden ok, kivéve ha hagzást váltok, pl matrix stb, akkor igaz nincs ez a hang, de csak a center szól. Ez normális, mi okozhatja ezt? Optikán kapja a jelet, a forrás mindegy neki, több forrással is próbáltam, mindig ez jön elő. A stereo/direkt az megy neki, meg a dolby/dts/prologic, de a hangképeknél ezt csinálja. Lehet hogy nem hangépek, de ezekre gondolok: Matrix, mono movie, virtual stb stb...
Hard reset megvolt, az sem segít. Ötletek? -
alfaman512
tag
Na szal nézegettem a dolgot tovább.
Rosszul is volt beállítva a hangfal méretek, kicsinek voltak beállítva, ezt korrigáltam, így a helyzet kicsit javult, sőt sokat javult. Már csak sztereó jel esetén van a hiba, amint dts/dd jelet kap, úgy azonnal megszűnik a gond. tesztelgettem és ezzel a teszt hangal jelentkezik a legjobban a hiba. 5ch stereoban is! És ami még fontos lehet, hogy csak a jobb első csatorna produkálja a hibát, azaz a jobb első csatorna sokkal részletgazdagabb 2.0-ban, meg 5ch stereo üzemben, mint a többi csatorna. Így esetleg valami ötlet? -
alfaman512
tag
Akkor nem vagyok egyedül, majd én is meghallgatom huzamosabb üzem után zenével. Ígérem ha rájövök mi a baj, akkor jelzem, vagy vattát tömök a jobb fülembe hogy kiegyensúlyozzam a dolgot.
Dorian:Hát a te elméleted is életképes, ugyanis hosszó parasztház, és a jobb csatorna vonalában (elől-hátul) ajtó van, de a jelenség annyira "konkrét" hogy ha odamegyek a jobb oldali hangfalhoz, ott jelen vannak a frekik rendesen, majd ha a balhoz átmegyek, ott hallani a hiányosságok, a hagszórókbol! Tuti hogy a bal csatornából pár frekvencia hiányzik, az a baj hogy a mérőmikrofon nincs meg, így nem tudom azzal belőni.
Most látom (ajtó) behidalok ha az ajtó fog ennyit számítani, bár én közvetlen a hangszórót hallgatva is tapasztalom a jelenséget, és nálam is a zenével lehet jobban észrevenni.
-
alfaman512
tag
válasz
#09634560 #41286 üzenetére
Az kilőve, azért próbáltam a hangfalakat felcserélni, hogy kiszűrjem ha a hangfal a ludas.
Filmeknél annyira nem észrevehető, zenénél viszont eléggé zavaró. Tanácstalan vagyok, előtte átmenetileg kis satelitek voltak körbe, de a álló hangfalak kiadták ezt a hibát, most úgy van belőve, hogy a hangfalak szinte csak közép/magas tartományt kapnak, a többi meg megy a subra, de így meg elég hiányos a hangkép, legalábbis nekem.
lehet hülye vagyok de így nem jó, mert hallani hogy a sub nem adja ki, amit a frontoknak kéne, tehát ez a megoldás nem járható út, valami oka csak van ennek a jelenségnek.
Erősítő hiba lehet ez? Max még érdemes megpróbálni másik szettel? Ha találok olyan havert, aki hajlandó megbontani a cuccát.
-
alfaman512
tag
Sziasztok.
Új vagyok ebben a topicban, de a sors engem is idevetett!
Nos problémám van a hangcuccal, ami nagyvonalakban a következő elemekből áll:
Erősítő: denon avr-2105
Sub: jbl pb12
hangfalak: épített cucc, minden hangfal egyforma tljesítmény, egyforma hangszórók.
Kábelek, normál hangfalkábel mindenhol. (idővel csere)
Nos azt vettem észre, hogy a jobb oldal másként szól mint a bal, pontosan nem tudom leírni, de olyan mintha a jobb oldalból sokkal több részlet jönne, több frekvencia szólal meg, leginkább a mélyközép tartományban! hangfalteszt anyagoknál jobban előjön a hiba, mikor az említett frekvenciák szólnak, azok jól kivehetően a jobb oldalból jönnek csak, a bal oldalból meg mintha ki lennének szűrve. Hangerő egyforma mindenhol, csak ez a pár frekvencia szívat. Próbáltam a hangfalakat felcserélgetni, de akkor is ez a jelenség. Tehát pontosan a bal oldalból hiányoznak bizonyos frekik. Már próbáltam hogy a hangfal beállításokat alapra teszem, de akkor is ez van. A forrás egy wdtv live, optikán összekötve.
Ötletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest