- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Aktív témák
-
Radaconte
csendes tag
A Yamahákon általában lehet állítani a hangfalak impedanciáját, mármint, hogy milyen hangfalat csatlakoztattál hozzá. Most nem emlékszem pontosan, hogy 6-8 ohm, vagy 4-6-8 ohm közül lehet választani.
Megnéztem neten a leírásában: 6-8 ohm között lehet váltani. Kár, de azért remélem, hogy 6 ohm esetén se lesz gond a hangfalakkal.
-
Radaconte
csendes tag
Köszönöm az újabb hozzászólásokat is!
Most már sokkal okosabb lettem, hamarosan meg is vehetem az erőlködőt.
Még lenne egy dolog azért... A mélynyomónak is csiptetős csatlakozója van, de az erőlködőhöz így nem lehet csatlakoztatni, ha jól láttam. Nem jól láttam, vagy mi a teendő? -
Radaconte
csendes tag
válasz
canniball #2458 üzenetére
Minimum 6ohmos hangfalak kellenek neki. (Aztán hogy az az egy ohm különbség mennyit számít azt nem tudom.)
Az nem jó... én 4 ohmosnak láttam több helyen is a neten... És nem lehetne ezt az ellenálláskülönbséget valahogy megoldani? Mert nincs pénzem hangfalakra most, és akkor számítógépes hangfalakat kell vegyek... Pedig már jó lenne egy valamivel komolyabb megoldás.
-
Radaconte
csendes tag
Sima jack nem lesz jo, mivel Creative kartyain nem a szokasos 3.5mm-es sztereo csati van, hanem az egy gyuruvel hosszabb.
Raadasul a hegyen jonne ki a digitalis jel, szoval ha beledugsz egy sztereo minijack-et, akkor a digitalis kimenet egyaltalan nem fog erintkezni, csak az analog bal+jobb+fold.Analóg módra gondoltam (3 x 3.5mm sztereó jack - 6 RCA), digitálishoz pedig egy mono jack-mono rca kábel kell? (erősítőn 1 db Digitális koaxiális bemenet van) Mint kiderül, egyáltalán nem értek a témához még, csak próbáltam utána járni a dolognak.
Remélem nagy hülyeséget nem írtam.
-
Radaconte
csendes tag
válasz
Dassler #2447 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ez a DVD lejátszó szerintem pont nem csatlakoztatható a géphez 5.1-esen, sikerült kifognom. Csak 2 RCA csatlakozó (tehát ez az AUX) van rajta, semmi egyéb bemenet. Úgyhogy a DVD lejátszót elválasztanám a hangfalaitól (amik igen, valószínűleg az általad említett okból 5 Ohmosak...), szóval a hangfalak Yamaha erősítővel mennének (a Yamaha RX-V361 megfelel?). Ez így összehozható tehát?
-
Radaconte
csendes tag
Üdv!
Kicsit komplex dolog következik: a számítógépemben egy Audigy SE 7.1 hangkártya van, szeretnék hozzá 40e körüli összegért egy házimozi erősítőt, amihez egy Panasonic SC-HT340 típusú házimozi rendszer hangfalait csatlakoztatnám, mivel a dvd-lejátszónak nincs 5.1-es bemenete. A hangfalak 5 ohmosak, a kábelek végén nincs semmiféle csatlakozó. A kinézett erősítő mondjuk egy Yamaha RX-V361 lenne, ha jól tudom, ehhez passzolnának a hangfalak.
A kérdésem a következő lenne: megoldható-e így ez a rendszer, vagy esetleg érdemesebb lenne számítógépes hangfalakat venni?Hálás köszönet a segítségért!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest