Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #40738 üzenetére
"A Jamo S 606 hangfalakat a teljesítményük vagy a tisztaságuk miatt nem ajánljátok?"
Teljesítmény??? Olyan csak az erősítőknek van.
A hangminőségüket nem szeretjük.(#40757) bajnokpityu
Azt válaszoltam, amit Te, Polk TSi-vel kiegészítve.
Fogalmam sincs, éppen mit árulnak használtan. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40713 üzenetére
Mindkettő tetszett, összehasonlítani nem volt lehetőségem, de nem akkora a különbség, mint a régi SPL és az Ultra között.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40708 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40690 üzenetére
Az tuti, hogy a 8-as kicsi, hiába Velodyne.
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #40601 üzenetére
Az erősítő jó választás, de a hangdobozszett, minőségben messze alulmúlja.
-
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #40572 üzenetére
Kezdésnek ne a szubláda elhelyezésével próbálkozz, hanem a frekvenciaváltásokkal.
A eredeti felállás szerintem semmiképp nem lehet jó. Akkor érdemes ráengedni a frontokra a teljes spektrumot, ha a szubot egészen alacsonyan, mondjuk 40-en indítod. Akkor maradhatnak a center és a hátterek 40-en.
Próbaként állítsd az összes csatornát 80 hertzre, a szubot is! -
BBéci
legenda
válasz
gazsibacsi #40499 üzenetére
Az erősítőd tudásának, képességeinek kihasználásához, újkori árát számolva, 250000 forintos 5.0 szettek között keresgélj!
-
BBéci
legenda
válasz
david9999999 #40462 üzenetére
Akkor ne sajnáld, ha valóban tönkrement. Ezt miként állapítottad meg?
-
BBéci
legenda
válasz
david9999999 #40460 üzenetére
Egyutas, szélessávú?
-
-
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #40381 üzenetére
Igen, reális lehet, de lepkefing lesz 45 négyzetméteren, arra most készülj fel.
Megszámlálhatatlanul sok szobában, teremben hallottam házimozi rendszereket, egyszerűen képtelenség egy akkora mélynyomóval, normális hangzást összehozni. Maximum 30 négyzetméterbe való. A Streamaudio moziszobájában 2 db R12 dolgozik, pedig még 25 négyzetméternél is kisebb. A Házimozi Studió 5x5-ös szobájában 2 db 1000 wattos Array 1500 van rendszerbe állítva, 38-as membránokkal, 57 kilós súllyal. A fromntokban 35-ös mélysugárzók mozgatják a levegőt, szigorúan 80 hertz fölött!
Nem szabad alulméretezni egyetlen alkotóelemet sem, mert tönkreteszi az összhangot!
Xtremetuning is azért vette a két JL Audiót, mert kevés volt az egy darab Focal Electra szub.(#40382) eviktor
Arról az ablak tehet, nem a mélynyomó. Nálam 22 négyzetméteren pont jó a Velodyne SPL1200Ultra, de volt előtte DD15 is.
Szerintem fogalmad nincs, milyen az igazi házimozi hangzás. Amikor a Valkűr elején a repülőgépek elhúznak előttem, a kanapé ki akar ugrani alólam. -
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #40375 üzenetére
Viszont csak 90 W a teljesítménye, ami kevés még 20 négyzetméterre is.
Ha 45 négyzetméteres helyiségben ütős mélyhangokat szeretnél hallani, akkor 2 db 30-as szub kell, egyenként legalább 180 (RMS) wattal, vagy egy 46 centis >500 W teljesítményű erősítővel. Az első az olcsóbb megoldás, például 2 db Proson R12. -
BBéci
legenda
válasz
johnny82 #40346 üzenetére
Az említett erősítő és kategóriatársai által megszólaltatott hang meglehetősen messze van attól, amit a forrásra, CD-re, DVD-re BD-re rögzítettek. Egyrészt színeznek, másrészt eldugják a részleteket, finomságokat.
Ha kikapcsolod az Audysseyt, akkor mesterségesen nem nyúl bele a hangba, az jön ki belőle, amire az elő és végfokai, D/A konverterei képesek, de nem biztos, hogy jobb lesz, mint bekapcsolt EQ-val. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #40325 üzenetére
A képekről is látszik, hogy a frontok magasan vannak, a hátterek meg alacsonyan. Ezzel az összes erre vonatkozó házimozis szabályt sikerült áthágnod.
Azt rajtam kívül más is írta, hogy a surroundok bántóan közel vannak a hallgatói pozícióhoz. Dipólok esetében még fontosabb a fülmagasság feletti 60-90 centis elhelyezés, mint direktsugárzóknál. -
BBéci
legenda
A Neten semmit nem találtam róla. A régieket ismerem, szeretem.
(#40322) johnny82
Ahogy a régi dalban javasolják: piszkáld ki, piszkáld ki, piszkáld ki belőle!
Pici csavarhúzóval szoktam elvégezni a műveletet.(#40320) ginola
A frontokra vonatkozik, mert a szubládát mindenképpen kivenném abból a kuckóból, bár hallottam olyan rendszert, amelyikben 2 db Focal Cobalt láda volt a vászon alatti beépített szekrényben és egészen rendben volt a hangzás.
A tévé szellőzése rendben van.
A hangdobozok magasságánál nem a polcot, hanem a magassugárzót kell mérni. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #40266 üzenetére
Valóban könnyebb így agyalni a megoldáson.
Miért kellett a két fiók a hangdobozoknak szánt rekeszek alá? Nehogy fülmagasságban legyenek a magassugárzók?
A tévé fölött polc van? Nem gátolja a szellőzést?
Miért akarsz változtatni a jelenlegi felálláson? Ha a hangdobozokat annyira előre húzod, hogy a membránok ne legyenek a szekrény síkjánál beljebb, akkor nem tragikus a helyzet. Ez vonatkozik a mélyládára is. Inkább egy nagy doboz, ami kitölti teljesen a fakkot, mint valami kisebb méretű, ami szinte elvész benne.
A háttérsugárzók nagyon közel lehetnek a füleidhez, pár éve, egyszer próbáltam hasonló elrendezést, nem sokáig bírtam hallgatni. Ráadásul dipólokat oldalra szokás helyezni, nem a hallgatóság mögé. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Így sem jó, mert egy e betű kimaradt.
Az Electra és a Chorus között korábban ott volt a Cobalt széria, másfelől nézve az Electrák az Utopia sorozat alatt helyezkednek el. Ismerem a 906-ost, nem sokon múlt, hogy nem olyanok a háttérsugárzóim, 926-os frontok társaságában. Mindig elszomorodom, ha eszembe jut, mit hagytam ki.
Az a kérdés, mennyit kellene ráfizetni, mert hangminőséget illetően egyértelmű, hogy melyik a jobb.(#40257) ginola
Valami átrendezéssel kellene próbálkoznod.
Nálam hálószobaszekrényekben és gardróbban vannak a ruhák, már 1975-ben, óbudai panellakásunkban is így volt.
A vázolt helyre bármit tehetsz, csak állódobozt ne!
Told hátrább a szekrényt a falig, akkor előtte elfér bármi. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #40250 üzenetére
Félreértettél.
Ezt írtam: "Bornírtság súly alapján választani, minősíteni egy készüléket."
Szó sem volt arról, hogy a súlyt figyelmen kívül kellene hagyni, én is kivétel nélkül, mindegyik készülék adatlapján az elsők között azt keresem, hány kiló, de nem vonok le belőle messzemenő következtetéseket.
Az SR-6005 is könnyű, 11,8 kg, pláne a nagyjából ugyanannyiba kerülő Onkyo TX-NR808-hoz képest (18,4), mégis gondolkozás nélkül a Marantzot választanám, mely nem csak hangminőségben jobb, tesztben mért teljesítménye 5x90 W (8 Ohm) szemben az Onkyo 5x63 wattjával. -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #40239 üzenetére
A tévébe menő kábelt miért nem húztad ki? Semmi ne legyen csatlakoztatva a hangdobozokon kívül! Sőt, csak azt hagyd bekötve, amelyik zúg. Attól félek, hogy cekkk esetéhez hasonló a Tiéd is, garanciális javítás lesz a vége.
(#40238) robi-k
Bornírtság súly alapján választani, minősíteni egy készüléket.
6005-ös volt nálam, amit írtam róla, az olvasható az AVO-n. 230-ért ajándék.
Denon AVR-3808-at is használtam egy darabig, tetszett, de 3 éves modell, a Marantz tavaly jelent meg. -
BBéci
legenda
válasz
rascalyjo #40158 üzenetére
Nem tartoznak az ajánlott típusok közé.
Hackeeeee!
Ajánlások szerint 70-100 centi az a távolság, amin belül semmi ne legyen a hangdobozok közelében. Az 5-10 cm iszonyúan kevés, belegondolni is szörnyű.
Próbálgasd, mit bírnak a dobozaid, mikor kezd a basszus puffogóssá, terjengőssé, pontatlanná válni, a színpadkép összeomlani, a térérzet elveszni.
A csillapítóanyagok alkalmazásának szükségességére így, innen nem tudok mit mondani. -
BBéci
legenda
válasz
truckerboy #40106 üzenetére
Azok nem házimozik, hanem bögreszettek, amiket ennek a topiknak a lakói, bottal sem piszkálnának meg.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #40102 üzenetére
Miből gondolod, hogy átdobozolták?
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
A mélyládára írt bemenetnévvel ne foglalkozz!
"Ha a Frontot LARGE ra , subot LFE + L/R re teszem , akkor ugye mindent kiad a front, viszont nem tudom mennyire tegyem a subot."
Ha tisztességes, erős, nagy szubládád van, akkor akár 40 hertzre is állíthatod, én így használtam évekig a rendszeremet. Próbálgasd! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #39989 üzenetére
Egyesek nehezen viselik el az igazságot, amikor valamelyik használati tárgyukat gagyinak nevezik.
(#39990) Csabroncka
A középkategória alja a 900-as sorozat, az 520 belépő modell, 55000 forintért jó vétel.
Azt, hogy a belseje miben és mennyiben egyezik meg a többivel, az a leírt, számokba foglalt paraméterekből nem derül ki. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #39980 üzenetére
Senki nem mondta, hogy fos, viszont a HDMI be és kimenetei csak közösítőként funkcionálnak, nem kezeli, dekódolja a HD formátumokat. Optikain vagy koaxon kell bejuttatni az erősíteni kívánt digitális hangot.
Az előbb leírt módon csak sztereó hangot fog kiadni a tévéd, azzal nem lesz házimozi hangzás. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #39921 üzenetére
Érdekes, a Bronze nekem egyáltalán nem tetszett, a Silver viszont igen.
A listából a Focalra szavazok.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #39891 üzenetére
Árnyjátékhoz biztosan megfelel, tudok ugató kutyát, meg valami madarat mutatni.
-
BBéci
legenda
válasz
Caldera1 #39885 üzenetére
Én sem moziszobának szántam, építtettem a nappalit, csupán azt a felhasnálási kört is számításba vettem. A magas talajvíz miatt nincs pincém.
Miért ütne át a tévé? Nem szoktad kikapcsolni?
Mindegyik rolós/motoros vászon hullámosodik valamennyire, mértéke típus és árfüggő. Az oldalfeszítősök kevésbé, de azt meg kell fizetni.
Falra vetíteni a szememben iszonyatos barbárság, mivel még a vásznak között is óriási a különbség, ami a képminőségüket illeti. Vacak vászonnal egy SIM2 C3X Lumis sz@rabb képet ad, mint egy középkategóriás Crystal 35 kiváló vásznon. -
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #39878 üzenetére
Nem szabadonválasztott gyakorlat a magyar nyelv szabatos alkalmazása.
A parketta szó jelentése: keményfa lécekből, lapokból, mintásan összerakott padló.
Valóban rengetegen, tévesen, helytelenül parkettának nevezik a préselt törmelékből készült, fóliával borított, laminált padlóburkolót. Ezzel az erővel az ekhós szekérre azt mondhatnánk, hogy teherautó. Négy kereke van és tele lehet pakolni.
Ne haragudj, nem Téged akarlak piszkálni, ez a megnevezés minduntalan kihoz a sodromból. -
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #39875 üzenetére
Bocs, de a laminált padlóburkoló nem parketta!
Létezik az említett csaphornyos és a szalag. Már a hajó- és a svédpadló sem parketta.
Sajnos nem kedvez a hangzásnak, mert kong, visszhangot kelt, ezt több helyen tapasztaltam.
Sokféle hangdobozlábat lehet kapni, nézz körül KáCsáéknál. -
BBéci
legenda
válasz
erdoke #39868 üzenetére
Az enyém sem többszáz négyzetméteres, csupán 80. Elrendezését feleségemmel közösen terveztük, rajzoltuk meg, ezért került egymástól a lehető legtávolabbra a nappali és a háló.
Előző lakásunkban is főszerepet játszott a házimozi, no meg a minőségi zenehallgatás.
Szociális tevékenységeket nem folytatok, az időnként vendégeskedő családtagok, barátok bőven elférnek a konyha-ebédlő 18 négyzetméterén, de nincsenek kizárva a nappaliból sem.(#39872) hackeeeee
Milyen fajta parketta? Remélem a klasszikus csaphornyos, az jó a mozizáshoz, zenehallgatáshoz, persze nagyrészt szőnyegekkel fedve. -
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #39859 üzenetére
A házam eredetileg olyan konyhás lett volna, mint amit leírtál, de átrajzoltam a terveket és szeparált nappali lett belőle. Egyrészt a zavartalan és megfelelő akusztikai köznyezetben történő mozizás és zenehallgatás miatt, másrészt a magánszféra megteremtése okán. Amúgy sem tudnám magam jól érezni ételszagban, elszívó zúgása közepette, de a főzőlapot sem szeretem folyamatosan látni, pedig szép, Schott Ceran.
Nem csak mozizás, olvasás közben sem. A teljes sötétítés lehetősége is fontos a vetítés miatt.
A hálószoba a ház másik végében van, csukott ajtók mellett, éjszaka, miközben feleségem alszik, élvezhető hangerővel tudok mozizni, bár a kanapé nem remeg alattam. -
BBéci
legenda
Indíts egy mérést háromnegyedig tekert szubláda hangerőállással és nullára állított fázissal!
Utána már ne piszkáld a frekvenciaváltóját, viszont az erősítőn, szükség esetén változtathatod.
A center 120 hertze nagyon magasnak tűnik, bár a típusát (és a surroundokét) nem árultad el.
Szegény automata EQ honnan a csudából tudná, hogy hány centis a mélynyomó membránja?(#39857) Pgabor79
A hanggal nem sokat lehet kezdeni, a valóban hatékony szigetelés egy vagyonba kerül. Viszont az ajtókat arra találták ki, hogy becsukják azokat, úgy nem láthatják a gyerkőcök a számukra ártalmas filmrészleteket és a füleikbe jutó hangerő is jelentősen mérséklődik. Közben anyjuk, nagyszüleik foglalkozhatnak velük, Te meg mozizhatsz. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #39819 üzenetére
Hivatalból, pofaviziten veszek részt.
-
BBéci
legenda
válasz
rudymester #39815 üzenetére
Újabb ellenérv a bögrékkel szemben.
-
BBéci
legenda
Azért egyes filmek egyenesen kívánják, hogy felcsavarjam a hangerőt. Például az említett U-571, melyben a mélységi bombáknak kutya kötelességük megremegtetni alattam a kanapét!
Az is tény, hogy senkiért és semmiért nem voltam hajlandó lemondani a hobbijaimról. Van belőlük bőven, nem csak a házimozi. -
BBéci
legenda
válasz
rudymester #39800 üzenetére
Érdekelne, miért akadályozzák a kisgyerekek a házimozizást, zenehallgatást?
-
-
BBéci
legenda
válasz
rudymester #39792 üzenetére
30-35000 Ft közötti összeget kérhetsz érte.
-
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #39773 üzenetére
Inkább Inakustikot.
Mivel a neten több téves jelentéssel találkoztam, elárulom, honnan kapta a nevét a cukorspárga. Sokszor megismételve, telített cukoroldatba mártogatták a spárgát, kicsapódott, megtapadt rajta a cukor, ujjnyi vastag lett, azt adták nyalókaként a gyerekeknek.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #39765 üzenetére
A cukorspárga egyáltalán nem cérnavékony, inkább kifejezetten vastagnak nevezhető.
Tényleg bármelyik kábelt megveheted, bár számomra a Bandridge nem szimpatikus, de ez szubjektív.
A jobb hangminőség nem egyenlő a nagyobb hangnyomással, hangossággal. Amit Dorian is említett, az igazán kiváló rendszerek halkan is tökéletesek, minden hangszer a helyén van, tisztán hallható. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #39473 üzenetére
Gondolom, valami hozzájuk illő erősítőt is beszerzel hamarosan, mert az AVR-3808 nem képes kihozni belőlük a maximumot.
-
BBéci
legenda
válasz
Caldera1 #39346 üzenetére
"De mivel 2 db-ban gondolkodom, a 250-es már-már túl erősnek tűnik a 100 légköbméterre"
Nappalim cirka 60 köbméteres, cseppet sem sok, vagy erős a Velodyne SPL 1200Ultra 1200/2400 wattja. Volt nálam pár hónapig DD15 is, ami olyan ügyesen behangolta magát, hogy alig akartam elhinni, amikor hozzáfogtam a teszteléshez.
-
BBéci
legenda
válasz
Pepe_K #39360 üzenetére
Akár egy 920-as is passzolna hozzájuk.
(#39373) Pepe_K
Kézikönyvből elég nehéz megállapítani a hangminőséget.(#39369) eviktor
Írásodból sugárzik a bizalmatlanság és a rosszindulat feltételezése.
Ha a füleidnek hinnél, akkor járnál legjobban. Szerintem az R12 remek darab, haverjaimnak is azt szoktam ajánlgatni. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #39197 üzenetére
Nem kötözködésből írtam, tényleg nem tudom, mi lesz idén. SR szervezkedik, de szerintem nem hígendet.
Patice
Ha ott lettél volna az összes korábbin, min én, akkor osztanád a véleményemet.Caldera1
Aki egyszer próbálta kettővel, az egyet kevésnek fogja találni. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #39191 üzenetére
Azt hittem, Házimozi és Hifi Show lesz.
-
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest