- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #36823 üzenetére
Bácsi,eddig tartott a HTPC irányi lelkesedés?
jaj, extreme:2 dolgot akartam még irni az ESIvel kapcolatban:nem próbáltam még a digit kijáratát-alig 2 napja van itt, valamint esküdnek,h a linux alatt a legjobb a kijárata.nemtom mikorra akarod a lejátszót,de ha ESI mellett döntenél, akkor egyelőre saját füled,korg kölcsönkarival a mérvadó.ráadásul linux.
mondjuk engem nem nagyon zavar,10éve csak a zenehallgatása feltettem egy karakteres linuxot,de ez nem elhanyagolható info.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36794 üzenetére
2134en és a 5532n túl vagyok, volt mindkettőm, most az LM4562 van benne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Poplacsek #36780 üzenetére
imént a pcm-et dicsérted.(burr)
hogy is van ez?
sztem egyébként a dac hangjának a karakterét határozza meg,és az elméleti max minőséget a dac ic,de ez kb 30%a a végeredménynek.viszont elromlott a hómméddacom
mindent átnéztem,amibe belenyúltam,és mégis aszongya nincs jel.szomorú vagyok,nagy a csönd...
egyébként bibi,nekem oldalanként van 1-1 8742esem.csak épp kussol... -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36758 üzenetére
kisker tételben 2-3e körül van egy pcm1784 ic.
és mié nem wolfson 7841/2,akkor már,ha drága gép.ott belefér,h 3x annyiba kerül a chip,és sokkal nehezebb kiszolgálni...
-
-
bajnokpityu
félisten
tegnap kiderült, h a nagy dune analóg kimenete jobb mint a squeezeboxe.ez sem váltja meg a világot, és erre a szintre már dac elengedheten, de egy jobb hangkarit tud.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #36589 üzenetére
te tanácsoltad
még járódik, és az is érződik,h nem megy mélyre,meg nem is oké, a mély, de egyrészt sokkal rosszabbra számitottam, másrészt meg NAGYON rossz akusztikai lehetőségei vannak.egyébként a rotelem kb a 356os nad szintjén van.sajna csak a düne analóg kimenete volt,ezért csak nagyságrendet tudtam kitalálni.gyári rotel meg nagyon icivel lehet a 316 fölött.
de a dacom kategóriáját még mindig nem találom.nem én dicsőségem,de elképesztő,h DIY teknikával mit tudnak a hazaiak...
ez most elég ojjektivnek hangzott, de nyilvánvalóan ez csak 1 vélemény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #36582 üzenetére
marad a proson a gép mellett.
olyan az akusztikája a környéknek,h totál feldúsul a mély.nem túl szép,de nem is zavar nagyon.30ért ajándék ez a hang...szóval mostantól kicsit módjával fogom javasolni az öregebb jószágokat.
2106nál jobb a 2309,35rugós hivox tuningosnál meg ezerszer jobb a proson 30ért.200alatt biztosan használt hm erősitőt vennék továbbra is,de ennyi.
nem minden esetben jobb a használt mint az új,csak ezt akartam mondani. -
bajnokpityu
félisten
nem olyan nagy költség venni 2 dugót, meg pár méter kábelt.ezt is fel lehet tenni a próbalistára.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #36523 üzenetére
Te,ezek már nem lineárisak,hanem egy jó erősitővel még zenélni is tudnak
simán egy csomó hangszer jelenne meg a szobádban! -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #36515 üzenetére
már emlékszem.simán ellennék vele életre.
igazából ha nem lettek volna ott a rubik,sztem nekem is ilyenem lenne.tudom,h a hozzáértők szerint az ikon efölött van,sőt a gold fölött is.de nekem akkor is jobban tetszik egy monitor,mint az ikon.és szintén tuti,h a rubit mások az ikon és a monitor alá tennék. én meg nem.
magát az ötletet egyébként pont BBéci irása adta.Ő tesztelte anno ezeket,és abszolút meghozta a kedvet hozzájuk.először meghallgattam, megtetszett, meg is igértem, h visszamegyek értük. de elvette volna a kedvemet egy rossz teszt.
egyébként ma teljesen realizálódott bennem,és tényleg vallásommá fog válni,hogy nekem tetszen a saját hifim,nem másnak.iszonyatosan meg tudtam volna bántani a heed tulajt, hogy hát messze nem döngölné földbe enyémet.kussolnom kellett volna.ehhez képest tök jól váltunk el,jön ő is majd egyszer fülelni.ugyanis,ő már 20év hifizés után magának akar jó cuccot,ezért igazából nem nagyon ad más véleményére.nagyon igaza van. nem is hiv embereket.
én még meg tudnék bántódni
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #36496 üzenetére
biztosan jó, de vár holnap a proson
majd hátha lesz bent egy silver álló monior
most jut eszembe, ezeket én hallottam már! ezek nagyon jók!!
bár egy alap nadot is kérek,mert megigértem,és alapvetően ócsó hangfalat venni megyek.ma halottam a enigmat.
egy heed láncról szólni. hát, volt,amiben jobban tetszett a sajátnál, de vagy nekem van valami hibám, és az általánosnál élesebb magasokat akarom,(mert ilyeneket hallok a trombitából,gitárból), vagy ez a selyem is tompa nekem.pedig ez a hangfal 400-500között van,viszont valami elképesztőan szépek voltak a mélyei...
a heed erősitő viszont jó cucc. heed px+Si abszolút rendben van.Dorian :a Tiednél sokkal lehetetlenebb berendezésű szobában is lehet igen jót zenélni!ekkora értékű lánc is simán jól szól itten!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #36479 üzenetére
sztem abszolut nem erős. ha csak végfokként használnád, akkor a 840es lehet még jobb alany,mint a 9xx. 9xxes roteleknek jobb az előfoka, tehát ha inegráltként használod,akkor meg ez nyerne,talán.
egyébként nem lehet, hogy csak a hangszinbeli különbséget hallani a center és a frontok között? a felbontás azért nem ennyire direkt. Zoli kb sejtem milyen kábeleket használ belül, ezeknek azért van saját hangja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #36469 üzenetére
840bx4esem is van.
ha újabb 16ért elviszed tuningolni,nagy zene lesz belőle.vagy akár magad is megpróbálhatod,ha értesz hozzá.igy sokkal nagyobbra tippelem mint a nadot.nad mély,bús meleg hangú, a gyári 840es rotel meg magasban erős.de ha szerencsém lesz,akkor kipróbálok egy alap nadot is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #36463 üzenetére
módjával szidjátok a márkát,plz
nálam egy hivox tuningos crestát győzött le a 1250x.nagyon sokkal.még az sem segített neki,h rotelről szólt.egyetlen dologban volt jobb, jobb volt a felbontás.de hangszin,dobozhang,borzasztó nagy volt a különbség.lehet valami kivétel volt,lehet h hamis volt,fene tudja.de nem hiszem.
azért néha bejön nekik.2.0ban még jó lenne a 3000A is,többi tényleg felejtős.5.1ben viszont tényleg elég szörnyűek..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36425 üzenetére
nekem sem jött be.ehhez azért mák kell.
még a rotel 935 meg a 840,ami majdnem ugyanaz is totál másképp szól. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #36413 üzenetére
egy másikon meg 4 et. na és . neked tetszik?
de nem ez vokt a mondandom lényege.
python emlekezz, én megtippeltem. egy 180 rugos nadot fogok holnap hallani, sztem nemigen győzi majd le az otthoni tuningos rotelt. a gyarit meg tuti, az kb egy jobb denon szintje.
jó a nad, de nem a mostani alsó kategóriája
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36406 üzenetére
ha a whathifi teszteket nézed,mint 4 csillagos ugyan,de mind a saját kategóriáján belül 4 csillagos.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36367 üzenetére
az a bajom,h az analóg kijáraton nyilván van hatással.digitre is van elképzelésem,h mitől működik,de totál aránytalan egy 30-35rugós squeezebox esetén 40ért venni lineár tápot,csak a digit kijárat miatt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36365 üzenetére
najó,de te hallottad?
piszkálja csőrömet...
az én 3e Ftos hómméd kábeleim között is hallok különbséget,és az csak egy tetű kábel.
egyébként felajánlottak tesztre egy linear tápot a squeezeboxhoz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36361 üzenetére
digit hangon is hozott rajta?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36361 üzenetére
olyan jól ajánlgattam a proson realityket,h már nem választhatok szinből...
szte nekem nemigen lesz ribbonon kivül más magasom...
tudom,h a konstrukción kivül még máson is múlik, de eddig ez a tapasztalat.jó elektronikával pont olyan amilyennek szeretem... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #36351 üzenetére
Zoli azt mondta,h jpw-ben nagyon rosz a magas,kefeké használhatóbb. na,ha az ilyen,akkor jpw esélytelen.kicsit furcsa a dolog,mert a jpw sonatat,310et gyakorlatilag mindenki ajánlotta, és elképzelhető,h Zoli egy konkrét jpw-re gondolt, én meg egy másikra.
meg kéne hallgatni.de valami akkor sem kóser. a jpw ujonnan 30rugó volt.tudom sznob ohzzáállás,de 30ért furcsa lenne,ha jobban szólna,mint egy 70rugós listaárú proson.
olyan határozott vagyok doktor úr. vagy mégsem?
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nebulo5 #36210 üzenetére
nem tudom megnézni, de ez azért sztem nem minden terméknél lehetséges.
mivel tucatalkatrészekből készül az összes,ezért nemigen látom,h hol tudják megoldani az időzitett avulást.abból meg botrány lenne, ha kiderülne, h számolja az üzemórákat. dell táp volt ilyen egy időben, a régi melóhelyen 3 éves korukban 1 hét alatt 40táp ment tönkre.
nem hiszem,h a mai erősitők rosszabb minőségűek lennének,mint a régiek, nem ezért kell venni öregebbet. hangminőségben is szépen lassan javulnak.de kb 3 kategóriával lehet föntebb lépni, egy uj készülék árából.amit meg nem tudnak behozni a lassú javulással.
ez meg az én véleméynem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #36170 üzenetére
egyébként a hecok alapvetően jól méretezett cuccok.de sokukban van némi igénytelenség,de ezt szilóval,ragasztóval lehet orvosolni.portzajt is lehet csökkenteni, hálóval, töméssel.slam 12Anak sincs portzaja.most egy fokkal jobban sikerült elhelyezni, páromnak már tetszik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36135 üzenetére
12kilós dipól?
na látod,mié nem lett volna jó neked egy egybeszett. ott mélynyomóval együtt nincs ennyi
bibi,én meg motoroztam Pilisbe -
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36065 üzenetére
ideje rászoktam,h a buzukival járok ki terepre.
praktikus oka is van,nem féltem,h leér az alja,de általában jól jön.
akinél meg látom,h emiatt nem adna megbizást(ostoba), azt meg szakmai dolgokkal meggyőzöm,h nekem adja a melót.
köv alkalommal meg az asszonyéval megyek,az már vállalhatóbb jármű.1x meg szakérteni mentem. a CBRel
egyik régi épitész tanárom millével járt a határkörnyéki melókra.hátán meg a terveknek a hengermegjött a 935ös.kipróbáltam.hát izé,hajszállal jobb,mint a 840esem volt gyárilag,de jelentősen más a hangja.ez gyárilag is egész tűrhető,sztem a most kapható használt 40rugós erősitőket igy is veri.ellenben totál összetörte a posta.megyek értékbiztositást intézni hétfőn.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hackeeeee #36037 üzenetére
simán vannak sztem ekkora differenciák.
egy db drót a bártfay kábelem is meg az audioquest indigó is.
de pl az indigóval olyan,mintha föltekertem volna a volumét.lemegyek a pincébe, nyitott ajtókkal,közben végig megmarad olyan energikusnak a hang,h elképesztő.alapvetően a nagy kimberekkel mondogatják egy kategóriának, csak más jellegűek. és igen,valóban 1 kategória,csak tök más.de valahogy a nagy állókkal a pihepuha bártfayt jobban szeretem,ilyen értékű kábeleket meg nem fogok megtartani 20rugós monitorok előtt,mert azért mégiscsak.oda sztem meg tökéletes lenne, a diamondback-el együtt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #36023 üzenetére
megjegyzem épp azt tervezem,h a meglevő 5.0m esetén ettől eltérek.
mi a véleményetek?
a háttér rubik nagyon jó monitornak, ezeket akarom a gép mellé.
és az azonos hangváltós,valszeg azonos dobozos,azonos magasos proson realityből meg veszek kettőt háttérnek.ezeknek más a mélyközepe,előre mondták,h mélyhiányos.
marhaság,amit tervezek?inkább prüntyögjek valami ideiglenes monitoron,és vegyem meg a rubikat majd,ha látok használtan?
tisztességes monitort a még használtan sem nagyon látok 30 alatt,nemhogy akciósan 70ről leárazva újonnan.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
t.kristof #35980 üzenetére
a membrán mozgatja a levegőt. és ha nincs jól kialakitva a reflex alakja,megkeveredik a levegő,és susog.van ahol halk,van ahol zavaró.
heconál a legkisebb 30cm-es sub a celan xt?
régebben volt az alsó kategóriákban is 30cm-es.enyém is sztem alsó kategóriás heco.nincs portzaja.slam most ahogy nézem,ugyan 9 éves tipus,de tök jó teszteket irtak róla.asszem akkor nálam az elhelyezéssel lesz a baj,ha nem szól jól elsőre.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
medvezsolt #35956 üzenetére
izlés dolga.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
medvezsolt #35950 üzenetére
hogy lehet igy hangfalat elhelyezni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kingljames6 #35939 üzenetére
sztem van esély,h jobb a B n W.
bár utóbbinál az ár 50%a a márkanév. -
bajnokpityu
félisten
pbj-hez uccsó adalék.
bekötöttem a fülesláncba.xfi analóg kimenet,canamp opamp tuninggal,K500@601.
itt meg nagyon durván jobb,mint a vdh102.ebbe a láncba tökéletesen illik.ennyi,ez elkészült.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
muzsikpeti #35860 üzenetére
egyértelmű,h a pbj-nak vannak hibái.de ez a hiba azért nem jön ki minden hangfalon.valamint van akinek a hiba még mindig kevéssé zavaró, mint hasonló árú kábelek egyéb hibája.
a pbj azért nagyszerű sztem,mert egy közvetlen világba nyújt belépőt,alapvetően olcsón.hogy picit darabos,hát nem biztos,h nagyobb baj,mint pl a fedettség.ez tulajdonság sztem, inkább, ha a kategóriát nézem.
kácsa ICimnél pl nagyságrendileg többet ad.eléggé várható is,hisz ujonnan azok az ICk 5e Ft körül voltak.
-
bajnokpityu
félisten
http://www.viador.hu/products/57
180e per pár.aztán lehet elirás,és darabár...
az ikon 6 meg emlékeim szeirnt 320-350körül volt.amit sztem nem ér.
már nem emlékszem a Te ICid tipusára, de hangja olyan fél úton lehet a hero meg a 102es VDH között, nyitottságban,de a heronál lágyabb.
nyilván ha a pbj a 102essel egy kat. szerintem,akkor annál sokkal jobb.pbj sztem selyem magasos középkategóriás hangfalakhoz lehet illő.
cekk:én úgy próbálom magyarázni a szűrőket,h mint minden szűrőnek van egy átviteli keresztmetszete. és ha ez a szűrő nem elég nyitott,akkor időnként nem tud eléggé dinamikus lenni.totál nem értek a szakmához,de valahogy igy képzelem
-
bajnokpityu
félisten
válasz
muzsikpeti #35805 üzenetére
dali ikon nem részletező?hmm.egy szalag?
közben a focal fele áron ennyivel jobb? hmmmmnekem maga a hangszine nem tetszett.de olyan láncon hallottam,olyan felvétellel,h a részletességre már nem is tudtam figyelni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
muzsikpeti #35802 üzenetére
van fölös pbj-m eladó.
akinek hoztam, visszalépett, nyakamon ragadt...
más,mint a 102esem,de nem rosszabb sztem egyik a másiknál.egyelőre szokom ezt az indigót. vannak jó és rossz tulajdonságai,de még nem tudom,h merre fog változni.nagyon alacsony lehet az ellenállása,mert nagyobb hangerőn szólalt meg, és iszonyat energia van benne.
neked milyen láncod van?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
muzsikpeti #35789 üzenetére
nekem egy 102esem van,még a régi.furu csatikkal nem olyan rossz. ügyesen elsimitaná a rendszer magasának hibáit,ha lennének. hehe,csak szerényen. de tényleg valami ilyesmi az érzésem.
kimber meg nem kertelt.igy vettem észre.
koaksz ICk között nem vettem észre difit még.források között néha hatalmasat, de ICből még nem.most is egy filléres szól.egyébk kábelek üvöltenek. -
bajnokpityu
félisten
ettől még nem szűr
pont,h a dinamikán érezni javulást. a szűrők meg ebben rosszak,azt mondják.a fekete szinpad fekete lesz,minden elcsendesedik.valami ilyesmi.dacom elé téve meg elvékonyitja a hangot,mélyeket megszünteti. erősiőmön meg pont mélyben érezni először a változást.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
muzsikpeti #35784 üzenetére
akkor miért dobta ki a VDHt?
mindenkinek vannak kevéssé szerencsés húzásai. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35722 üzenetére
én párom 2-4 hét múlva szül,egy ideje le lettem tiltva a meghivásokról.
Egy hónap távlatából is bocsi Dorian.
Én is csak úgy vagyok eltűrve a kábeleimmel,h közben épül a babaágy -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35721 üzenetére
félreértettél.
egymást buzditják, ki milyen tápkábelt készitett,és milyen lett.
kajak nem mérnek semmit,csak élvezik a hatást.ők,akik olyan dacokat készitenek, amit pl láttál képen.mértek már eleget.tűzhely fölött lágyitják a rezet, meg csillámszalagot használnak,meg mittomén.volt aki megpróbálta mérni, aztán rájött,h mérési hibaezért csináltam egy-két tömör 2.5es drótot is tegnap.hát igy elsőre én nem tapasztaltam azt a hatást,amit meséltek,h többet számit, mint egy IC,de ettől még nem hajintottam ki az ablakon.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35682 üzenetére
rakok a tűzre, ne aludjon el
tök jól összefoglalták egy DIY fórumban,ahol hálókábelekt gyártanak.
pár éve még azon vitáztak a hifisek,h van-e hangkülönbség az ICk között.megjegyzem,ma placebosnak tituláltak megint, h mit variálok az ICkkel...
tényleg bunkó tudok lenni, de nem értem. ezek tényleg olyan dolgok,hogy letét ellenében hazaviszed,és vagy jobb,vagy nem.ha nem,visszafizetik ennyi. de hogy azon vitázni,h hülye,aki elindul a kábelbótba... -
bajnokpityu
félisten
úgy látom, megvan a köv tali helyszine?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #35699 üzenetére
neeem,
Hofi jobban mondta.kérek egy almát. kettő lett, maradhat? -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Integra #35612 üzenetére
50mozi50zene esetén én valszeg dali c6 c8as szettet vennék újat.mivel a rubit már nem árulják.az 360volt anno.
BBéci: most találtam egy mikrofonos mérést. Hivox mérte a monitorokat:
"R63S . Ugyan háttérsugárzónak ajánlják, de megmértem: 56 Hz-en van a -3dB átvitele, ami +/-2dB belül van úgy 20kHz-ig,"szóval azért éreztem,h halkul 60Hz alatt, mert a fülem érzékenysége csökken itt,maga a frekimenet tuti,h sokkal tovább megy le
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #35558 üzenetére
hmm,normális generátor programmal 70Hz körül elkezd esni és 40 körül már alacsony a nyomása.
-
bajnokpityu
félisten
vannak neten frequenz generátor proggik is ingyé.
nemtom a digitátvitel,vagy a denon dac-a miatt van,de elég retkes a zaj,ami ezekből a flacokból kijön.még a magassugárzó is ad ki magából szöszölős hangot.jól emlékeztem, a 25Hzen már kicsit szenved a rubi frontja, de kiadja.31.5 már elég erősen kijön, sztem ez lehet a -5-6dBa jelszint.
-
bajnokpityu
félisten
hallottátok a szólista filmet?
1 ajánlót begyűjtött. jó sok cselló van benne.nem highend felvétel, de meglepett,h filmbe egyáltalán ilyen minőség bekerült.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest