Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem szabad beletörődni a jelenlegi helyzetbe, feltétlenül meg kellene nézetned, hallgattatnod egy hozzáértővel! Megvan még a sztereó erősítőd, végeztél A-B tesztet, hogy összehasonlítsd a két készülék mélyhangját?? Azt is el tudom képzelni, hogy a sztereónak voltak eltúlzott, loudnesses mélyei.
-
BBéci
legenda
Miért csak a mélyek hiányoznak belőle??? Ha a magastartomány csörömpölne, visítana, a közepek színezettek lennének, a basszus terjengős, szétfolyós, még megérteném.
Ráadásul az emberi agy érdekesen működik, egy állványos kisdoboz szerény mélyeit is kompenzálja, néhány óra múlva már alig lesz hiányérzetünk. -
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #8158 üzenetére
Nagyjából ugyanezeket szoktam mondogatni, kivéve a Marantzok dicséretét, én nem vagyok elájulva tőlük.
Évek óra tervezgetek egy sztereó erősítőt venni Denon A/V receiverem mellé. Amelyik Denon tetszene, az irtó drága (PMA_1500AE), ezért inkább NAD-ot (C350, 370) választanék a frontsugárzók meghajtására, de akkor lőttek az egységes 5.1 hangzásnak
Viszont még mindig nem tudjuk, mitől nincs mélyhang az említett rendszerben. -
BBéci
legenda
válasz
arpibacsi #8143 üzenetére
Amennyiben állódobozokat használnál háttérsugárzónak, valahogy meg kellene emelni őket, hogy a THX előírásoknak megfelelő magasságba kerüljenek.
Polk importőr és forgalmazó az Octogon Audio kft.
(#8145) gog
Mi bajod a Totellel? 11 éve ismerem társulatot, csak a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni róluk. -
BBéci
legenda
Nem eszik olyan forrón a kását! Saját erősítőmre 6-16 Ohm van írva a hangszórócsatlakozók mellé. 7 éve használom 4 ohmos dobozokkal és semmi baja.
Az említett Yamaha is vígan meghajtja a 4 ohmos hangdobozokat, ha nem tekerik háromnegyednél tovább a hangerőszabályozó gombot. Rövid ideig azt is elviselné, de nem ajánlott. -
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
csabi891120 #8029 üzenetére
Abból a pénzből inkább sztereó erősítőt és két hangdobozt vegyél, sokkal jobb hang lesz az eredmény!
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #8008 üzenetére
Mélyhangokra a feszes jelző (a tesztekben és az én szótáramban is) az egyik legnagyobb dicséret.
(#8010) lepence
Akusztikus jazzt, 100000 forintos házimozi erősítővel hallgatni elég nagy kompromisszum.(#8021) Andrej29
Ha nem kapcsolod be az erősítőt, miként szólal meg a BD hangja? A tévé hangszóróin? Viccnek is rossz. -
BBéci
legenda
Ne keverjük a Lip-sync-et a hangszóró set up beállításaival!
Ahány szoba, rendszer, annyi különböző távolság a hallgatói pozíció és a hangdobozok között. A késleltetést úgy kell beállítani, mintha mindegyok doboz egyfoma távolságra lenne a füleinktől.A legtöbb erősítő kényelmesen, vidáman elviseli a 4 ohmos hangdobozokat, nem kell pánikolni. Legfeljebb a hangerőt óvatosabban szabad feltekerni.
Viszont ennek semmi köze a damping (csillapítási) faktorhoz. SZVSZ.Szerintem zenét kétcsatornás (sztereó) módban szabad és célszerű hallgatni.
-
BBéci
legenda
válasz
Andrej29 #7964 üzenetére
Az Onkyon kívül a többi készülék típusát nem írtad le, így nehéz tanácsot adni.
Azt, hogy mennyire jó az a kábel, sosem fogod megtudni, amíg ki nem cseréled egy jobb minőségűre.
A tévéken nem szokott lenni HDMI kimenet, csak bemenet. A hangot optikain, ha az nincs rajta, akkor sztereó RCA-n tudod az erősítőbe juttatni.
A linkelt kábeltesztet megnézted? -
BBéci
legenda
válasz
Andrej29 #7957 üzenetére
Tapasztalatom szerint van különbség a HDMI kábelek képminősége között, bárki bármennyire tagadja ezt. CineMaster lejátszóval, SIM2 C3X 1080 vetítővel, 2,7 méter széles vásznon nézve egyértelműen látható. Gyengébb minőségű készülékekkel, 42 colos tévén sokkal kevésbé észrevehető, de attól még igaz.
Például Straight Wire, Audioquest, QED, esetleg Profigold.
[link]
Az 1.2 nem viszi át a HD hangokat.Az 1500 és a 3000 forintos ugyanaz a kategória, csak próbaképpen tegyél be helyette egy 30000 forintost, mindjárt látni fogod a különbséget. Nem arra akarlak rábeszélni, hogy vedd is meg.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #7953 üzenetére
6 éve kettős kábelezést használok, de nem merném azt állítani, hogy egyértelműen jobb, mint a szimpla. Sokan azt mondják - többnyire jogosan - hogy ami pénzt kiadnál a dupla hosszúságú kábelre, azon inkább vegyél egy kategóriával jobbat, drágábbat egyszeres hosszban.
A garanciavesztésről nincs információm. -
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #7931 üzenetére
Mostanában leragadtam a Velodyne-nál, azokat tesztelgetem.
Haveromnak Polk PSW 125-öt vettünk, próbaképpen átvittem hozzá régi 9 éves Yamahámat, ami szerintem jobban szólt.
A KEF-et még nem hallgattam, egyébként egyik kedvencem az a márka, különösen az XQ és a Reference széria. -
BBéci
legenda
válasz
joccadoki #7914 üzenetére
Mi alapján állítod, hogy az a Visaton az egyik legjobb a piacon? Tesztelted? Mihez hasonlítottad?
Mi az a hancoló play????? Magyar vagy?Melyik centersugárzó állódoboz?
Mi az a szekrényhangfal?
Az első 3 akkor nyomja el a hátsókat, ha nem egyforma a hangnyomásuk a hallgatói pozícióban.
Miért ne lehetnének basszreflex rendszerűek?
Mi van a vattával?Honnan veszed ezeket???
-
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #7873 üzenetére
Mekkora helyiségben mozizol, milyen messze van a hátsó fal a hallgatói pozíciód (kanapéd) mögött?
Szerintem cskis HDMI-s A/V erősítőt szabad venni!
-
BBéci
legenda
válasz
djapor96 #7851 üzenetére
Nem fontos mindent azonnal megérteni. Kipróbálod, ha működik, örülsz, ha nem elküldhetsz melegebb éghajlatra.
Az előbb is magyaráztam, hiába írja ki a tévé, hogy sztereó, az csak magára a csatornára (RTL, HBO) vonatkozik, ha az éppen futó filmet, műsort monóban forgatták.
-
-
BBéci
legenda
Igazad van abban, hogy nem szeretnéd lecserélni az ES30-asokat, viszont a kanapé előrehúzását megpróbálhatnád, legalább egy fél órányi hallgatózás idejére, de csak miután az előírt magasságba tetted fel a dobozokat. A plusz két darab hangdoboz beiktatása (7.1) biztosan sokat dobna a térérzeten.
Hangnyomásmérőt még nem láttam kölcsönzőben, de mint írtam, füllel is egész jó eredményre lehet jutni a keresztezési pont megtalálásában. Teszthangokat találsz a neten, linket nem tudok adni.
A jó sztereót érdemes Pro Logicban hallgatni, például a Cobra 11 nagyon jól szól 5.1-ben.Móci!
Jó ötlet az a Wharfedale! -
BBéci
legenda
Csak hiteles forrásból szabad információt meríteni. Ha eddig nem tetted, sürgősen nézz körül a thx.com-on!
Rosszul nősültél! Az én feleségem minden változtatást támogat, ami a hangminőséget szolgálja. Ő javasolta, hogy húzzuk előrébb a kanapét, amennyire szükséges. Jelenleg 45 centire van a hátsó faltól, amire rövidesen könyvespolc kerül, azért kell előrébb költözni. -
BBéci
legenda
válasz
politomi #7794 üzenetére
Műszaki cikkek adatait sosem az üzletek oldalain kell böngészni, hanem a gyártó honlapján.
Keresgélj a neten, aztán írd le, mit találtál. A nagyobb Missionok valamelyikét - bár azok is bipolok - tartanám jó megoldásnak, de duplájába kerülnek, mint amikről mostanáig beszéltünk. -
BBéci
legenda
válasz
djapor96 #7790 üzenetére
Ezt komolyan kérdezted?
Az A/V erősítők távirányítóján található surround és sztereó gomb is, ebből következik, hogy a kettő nem ugyanaz.
A Dolby Surround, vagy Pro Logic (I, II, x, z) a kétcsatornás jelből alkot sokcsatornást. Választhatsz, hallgathatod eredeti sztereóban (csak a két frontsugárzón), vagy surroundban az összes létezőn, amit rákötöttél.Excellenciás uram (Diplomata)!
Nem véletlenül javasoltam a sztereóra kapcsolást, én is szembesültem (fülbesültem) a leírt jelenséggel, a cicergéssel és az jelentette a megoldást.
-
BBéci
legenda
válasz
politomi #7789 üzenetére
Az előbb azt írtam, hogy a dipol jobb teret alkot a hátad mögé, mint a bipol. Szerinted melyiket javaslom?
Sajnos amiket kinéztél, bipolok, ami még nem akkora baj, mint a frekvenciamenetük. Mindkettő 110 Hz-től indul, tehát a szubot is ott kellene vágni, az pedig... le sem írom mekkora gáz. Vagy lik lesz a hangképben, hátulról (kis túlzással) csak csörömpölést fogsz hallani.
Ha a kettő közül kell választani, akkor az MH6-ra szavazok, a másikat felejtsd el!
Szfv-on laksz? Öcsire hallgathatsz, érti a szakmát. -
BBéci
legenda
válasz
politomi #7786 üzenetére
A bi és a di közötti különbség, hogy utóbbi hangszórói ellenfázisban mozognak, ez jobb teret képez a hátad mögé. Egyes modelleken kapcsolóval lehet választani, hogy bi vagy di legyen.
Az üres, sima falfelület csúnyán el tudja rontani a hangot, pláne, ha közel van hozzá a sugárzó. -
BBéci
legenda
A veled egyvonalban elhelyezett háttérsugárzóknak dipóloknak kellene lenniük. Amennyben direktsugárzók, az történik, amit leírtál, sosem fog pontosan mögüled érkezni a helikopter. Tedd hátrább a dobozokat, vagy húzd előrébb a kanapét. Ezt én is végigjátszottam. A mélyláda optimális helye a frontok között van, sarokba hangsugárzó nem való, az nem vásott kölyök. :-)
-
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #7762 üzenetére
Okleveles THX szakemberek szerint mozihoz kötelező a 80 hertzes vágás, sokan, köztük én is, másként vélekedünk. Méretes frontsugárzók használata esetén (olyanok kellenek a testes, valósághű hangzáshoz) vétek munka nélkül hagyni azok 20 centis, vagy annál is nagyobb mélysugárzóit. Én 50-en vágok, viszont direct vagy pure stereo üzemmódban teljes frekvenciatartományt kapnak a frontdobozok.
Az erősítőm MCACC szobaakusztikai önbemérő rendszerének beállítása szerint a center és a surroundok is LARGE állásban kapják a frekvenciákat. -
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #7760 üzenetére
Nálam alapszabály, hogy zenéhez nem használok mélynyomót.
A Velodyne-ok előreprogramozott beállításai közül a zene állás halkabb, mint a film ez a normális.Érdekes, mert az utóbbi években néhány tucat szubládát hallgattam, próbáltam, teszteltem, a tiéddel megegyező paraméterűek legfeljebb apró helyiségekben tudtak kielégítő produkciót nyújtani. Ne keverjük össze az esetleges káros rezonanciákat a kanapé és gyomorrengető képességgel! Az előbbit hallod, az utóbbit érzed.
Hány hertzen vágod?Egy igazán komoly rendszerben alig lehet észrevenni, ha kikapcsolod a mélysugárzót. Ez nem igaz a THX beállításúakra, mert ott mindegyik hangdoboz 80 hertzig dolgozik, az alatt a mélyládáé a pálya..
-
BBéci
legenda
válasz
Winzsolt #7756 üzenetére
Bizony az a helyzet, amit leírtál. Talán érdemes használtak között keresgélni.
Nálam. 22 négyzetméteres nappalimban megfordult néhány mélyláda, egyértelműen a 30 centis hangszóróval rendelkezők voltak képesek pontos, feszes és elegendő basszus előállítására. Teljesítményt illetően a 200 watt fölöttiek szerepeltek jól. Ha nem remeg alattam a kanapé, nincs meg a jelenlétérzet, az igazi moziélmény. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #7698 üzenetére
Sokan használják a leírt módon, teljes elégedettséggel.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #7696 üzenetére
Ha letiltod, a hang nem fog menni az elsőként leírt módon. Fikmnézéshez az használd, amelyikkel kisebb a kép és a hang elcsúcsása, mert az minden esetben jelentkezik!
-
BBéci
legenda
válasz
Winzsolt #7651 üzenetére
Mindössze ezzel a mondattal nem értek egyet:
"A lényege, hogy 2 független kábelen megy a jel, hogy ne zavarják meg egymást. Kb."
Nem az a lényeg, hanem a két különálló végfok, amivel hajtható a két hangszóró(csoport). Az ilyen jelek nem szokták zavarni egymást.
Meg kell különböztetni a kettős kábelezést a kettős erősítéstől. Mindkettő járható út a SAL esetében is, de nyilván az utóbbinak van több értelme. Összességében nagyobb teljesítmény jut az egyes hangszórókra és nem "szívja" el egyik a másiktól az áramot.
Egy meghallgatást megér ez a doboz, de olyan valaki fülelje, akinek van e téren tapasztalata, összehasonlítási alapja.
Boldog lennék, ha egy hazai termék jó minőségű és sikeres lenne, ám a SAL
a legolcsóbb kínai tömegcikkekből épül fel. Egyetlen szempont szerint, hogy a cég magyar tulajdonosa a lehető legnagyobb hasznot zsebelje be.
SZVSZ.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest