- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #12050 üzenetére
Ha van időd, keresgélj, én nem tudok annyiért 7.1 analóg kimenetes BD-játszót, ami nem azt jelenti, hogy nincs.
Nem kuriózum, de egyelőre a magasabb osztályú, drágább gépek szolgáltatása. -
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #12046 üzenetére
Dune Prime 3.0
-
BBéci
legenda
válasz
stefan01001 #12014 üzenetére
"a wdtv live nak is tudni kell, de nem tudja"
Így van, a WDTV nem tudja sem dekódolni, sem továbbítani a dts-HD MA formátumot. -
BBéci
legenda
válasz
P.Zoli22 #12009 üzenetére
A digitális adatfolyamot valahol dekódolni, analóggá kell alakítani ahhoz, hogy megszólaljon. Ezt elvégezheti a lejátszó és az erősítő is. A dekóderrel rendelkező lejátszókon 6-8 db RCA aljzatnak kell lennie, hogy a dekódolás után kapott analóg hangot ki tudd belőlük nyerni.
A HD dekóder nélküli HDMI-s erősítők, jó esetben "sima" Dolby Digitalként vagy DTS-ként kezelik az érkező nagyfelbontású formátumokat. -
BBéci
legenda
válasz
P.Zoli22 #11996 üzenetére
Belémkötöttél, megkóstoltál, ne hagyjuk! A jogos kritikát fejethajtva fogadom, de az értelmetlen, indokolatlan puffogást nem hagyom annyiban!
Eladsz egy 80000 forintos erősítőt és százért vennél helyette másikat? Ennek nem sok értelmét látom, ami a hangminőséget illeti.
Én inkább venék magamnak 2-3 évvel ezelőtti középkategóriás gépet, esetleg használtan még komolyabbat, mint ugyanannyiért 2010-es belépő osztályút. -
BBéci
legenda
válasz
P.Zoli22 #11990 üzenetére
Linkeld be, mikor, melyik erősítőre írtam, hogy: szar, gagyi és majdnem összehányom magam tőle!
Bármennyire dicséred a HK-t, attól még egy túlárazott belépő modell marad. Semmivel nem jobb a hangja, mint a többieké. Az én rangsoromban, ami talán szubjektív, ez a márka nincs az első háromban.
Az említett Pio és Yamaha 39000 forintba kerülnek? Ezt nem tudtam. Akkor kiváló az ár/érték arányuk.
Egy szerintem értelmetlen cseréről igyekeztem lebeszélni a kérdezőt.A mondás az egy NAPON emlegetésről szól.
-
BBéci
legenda
válasz
hc-hefi #11939 üzenetére
Az nem is kellett volna hozzátenned, hogy nem profi rendszert raknál össze, hiszen 100e forintból a kábelezés se jönne ki.
Nem ismerem azt az Onkyót, de általában úgy szoktak működni, ahogy leírtad. Választhatsz, melyiket akarod hallgatni, az 5.1 szettet vagy a tévét. -
BBéci
legenda
válasz
stefan01001 #11935 üzenetére
Tehát az erősítőd kijelzőjén megjelenik a Dolby TrueHD felirat? Ez jó hír, de számomra a dts talán fontosabb.
PCM-et is átviszi?
Tudtommal csak a Dune és a Popcorn 200 képesek erre. -
BBéci
legenda
válasz
KTTech #11905 üzenetére
Szerintem, tudtommal a WDTV Live nem képes kiadni HD hangot.
Győzz meg az ellenkezőjéről és azonnal veszek egyet!(#11918) Gabor970
A 13xx, 16xx Denonok rendkívüli kompromisszumok elviselésével alkalmasak sztereó zenehallgatásra. Az az Onkyo sem arra való.
Gyűjts még egy kis pénzt és vegyél egy osztállyal magasabba tartozó erősítőt!
Az általad vázolt A-B bekötés nem jó megoldás. -
BBéci
legenda
válasz
szeker #11884 üzenetére
Minden irányban 10 centi kell a megfelelő szellőzéshez!
Jasonchan!
A papír membrán cseppet sem gagyi, sőt, kiváló hangszórókat tudok sorolni, amelyek gyártásánál ezt a klasszikus anyagot alkalmazzák.(#11865) Gabor970
Léteznek DTS 96/24-es CD-k, amik piszkos jól szólnak, azokhoz kellhet. -
BBéci
legenda
válasz
Santiagain #11843 üzenetére
Meglévő dobozaidhoz semmifélét nem érdemes társítani, ha normális, valamirevaló házimozi hangzást akarsz létrehozni. A házimozi egyik ökölszabálya, hogy az összes hangszórónak és hangdoboznak, ugyanabból a családból, szériából kell származnia. Legjobb, ha teljesen egyformák a magas és középsugárzók.
Halkan jegyzem meg, az SB CS95 sosem tartozott a jó hangú dobozok közé. Többször, különböző rendszerekben hallottam szólni. Ezért nem kell sírnod utánuk, ha elajándékozod őket.
Erősítőd hangminőségét olyan AV gép tudja hozni, ami már középkategóriás, erről az első hozzászólásban olvashatsz. -
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #11841 üzenetére
Igazából a legalább egy méter magas, 25 kilónál nehezebb állódobozokkal szeretek mozizni, ezért a három közül a legtermetesebbre, a JBL szette szavazok.
Jó választás hozzá a HK 142. -
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #11839 üzenetére
Valahol 120 környékén, de az ilyen adatok ritkán pontosak, mérés nélkül nem szabad elfogadni azokat. Sajnos a 120 hertzen dolgozó mélynyomónak már behatárolható a helye, nem lesz igazán jó a hangzás. Nálam 40-50 közötti a vágási frekvencia.
Kevés pénzért jó választás az a JBL. -
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #11837 üzenetére
A Pascalok pici dobozkák, mérés nélkül nem lehet tudni, hány hertzig tudják megszólaltatni a mélyhangokat. Ameddig "lemennek", onnan kell indítani a mélynyomót.
Automata önbemérő/kalibráló rendszerrel ez könnyen elvégezhető. A HK 142-nek van olyan? -
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #11835 üzenetére
Emlékeim szerint, újonnan a Pascal is KHT árban van.
Nem volt szerencsém a HK szetthez.
A Pascalt bármilyen mélyládával használhatod, de a vágási frekvencia pontos beállítását füllel nem fogod tudni elvégezni. -
BBéci
legenda
válasz
superTibcsi #11830 üzenetére
A Sony Pascal azon kevés miniszettek egyike, amit hallgathatónak tartok. A másik a KEF KHT sorozat.
(#11829) hétalvó
Szerintem autóban még veszélyesebb a szigeteletlen dugó, ezért szokás a mélyládákon Neutrik Speakont alkalmazni. -
BBéci
legenda
válasz
hommeros #11814 üzenetére
Pár órával ezelőtt írtam a Plazmatévés topikban, hogy egy teljesen alap, belépő osztályú házimozi erősítő (ami e topik témája) 70-80000 forintba kerül. Szerinted milyen tanácsot adhatunk?
Szerintem jobb válaszás egy használt kétcsatornás erősítő és egy pár, szintén használt, állványos hangdoboz. Százból nagyságrendekkel jobb hangminőséget kapsz. -
BBéci
legenda
válasz
CocooN-z #11801 üzenetére
Igen, azt tanácsolom, bármennyire érdekesen hangzik.
Jó lenne tisztázni - bár már leírtam - mitől házimozi a házimozi?!
Semmi esetre sem attól, hogy szól körülöttünk 5 db hangkeltő eszköz és brummog egy láda a sarokban. Vannak bizonyos minimális követelmények. A képet illetően is.
-
BBéci
legenda
válasz
modflow #11747 üzenetére
Ennyi pénzért még szubládát is szeretnél? Akkor ugyanolyan himihumi lenne, mint amiket belinkeltél.
Miért hihetetlen? Szerintem a vak is látja rajtuk, hogy dizájnra hajtottak és nem hangminőséget céloztak meg a tervezésüknél. Na persze, ennyi pénzért szép is meg jó is nem lehet. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #11659 üzenetére
Múlt héten tesztelgettem, nem voltam elájulva tőle.
Nézzétek meg ezeket a teljesítmény és áramfelvételi adatokat!
2 hónapig használtam a 82-est, sosem éreztem gyengének a teljesítményét.
Most egy ilyet használok, a hátuljára 400 wattot, a kezelési füzetében, legnagyobb áramfelvételnek, 1,5 kilowattot írtak. 99-ig lehet hangosítani, 55-nél kirohant a szobából a fél hallgatóság. Akkora toroid trafó van benne mint egy kisebb görögdinnye. -
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11613 üzenetére
"ah, csak se az erősítő, se a hangszóró nem lineárisan adja át a hangot, hanem van tartomány amit hangosabban, van amit halkabban.."
Ez így erős túlzás. A hifinek nevezhető készülékek a teljes frekvenciatartományban + - 3 dB-en belül maradnak. A legjobbak fél decibelen belül. Az átlagember a hármat sem hallja meg.(#11617) hétalvó
UFF!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11605 üzenetére
"Miért ne lehet egy szerény mélyekkel felvértezett hanganyagot normális keretek között feljavítani az erősítővel?"
Az eleve szerény mélyekből nem tudsz többet varázsolni, csak a meglévőt felhangosítani, ami nem ugyanaz.
A balansz más tészta, mint a hangszínszabályzók, bár az is ront a hangzáson. Zenét csakis Pure Audio vagy Direct üzemmódban hallgatok. -
BBéci
legenda
válasz
hattorihanzo #11601 üzenetére
Sosem érdekelt az efféle divat, a Jamoról írt véleményemet személyes tapasztalatok támasztják alá. Ezeket erősíti a Jamo termékeinek garanciális szervizelését ellátó cég szakembereivel történt sok-sok beszélgetés. Szerintük is ugyanaz a helyzet, amit leírtam.
Hidd el, nálam is első szempont az ár/érték arány, ha vásárlásról van szó.
Az általad felsorolt Brit és USA-beli cégek soha nem gyártottak olyan hulladékot, mint a Jamo Studio sorozat. -
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11598 üzenetére
A károst úgy értem, hogy tönkreteszi a hangképet, aminek elméletben lineárisnak kellene lennie, éppen ezt igyekeznek elérni az önbemérő szobaakusztikai rendszerek.
Szerintem be kellene tiltani a bass és treble szabályzókat!
Egyes emberek százezreket költenek arra, hogy optimális legyen a rendszerük hangzása, ezt egyetlen mozdulattal hazavághatják a tekerentyűvel.
Akik bekapcsolt loudnessen és koppanásig tekert hangszínszabályzókkal hallgatott tuc-tucon nőttek fel, azoknak nehéz elmagyarázni, milyen az ideális hangzás. -
BBéci
legenda
válasz
hattorihanzo #11595 üzenetére
Jamo sosem volt komoly cég, csupán egy asztalosüzem, ahol a Kínából és környékéről összekukázott hangszórókat építették vicikvacak minőségű dobozokba.
Voltak kivételek, például az Oriel és a Concert 8 és a 11, amikben Excel hangszórók dolgoztak.
Erősítőt sosem gyártottak, csupán rátetették a nevüket.
Pár éve az egész kuplerájt megvette valami befektető, azóta picit javult a színvonal, de az én szememben még mindig kevesek a többiekhez képest. -
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #11560 üzenetére
10 éve foglalkozom hivatásszerűen házimozis készülékekkel, de még nem találkoztam olyan távirányítóval, amelyiken magas és mély hangszínt lehetett volna állítani. Továbbmegyek, még sosem jutott eszembe, hogy szükségem lenne rá.
Éjszakai mozizáshoz nem kell bekapcsolni a mélyládát! Szvsz. -
BBéci
legenda
Komolyabb erősítővel olyan részletek, finomságok kerülnek elő, amikkel 608-as Onkyóval sosem találkozol. Éppen ezt igazolta a múlt heti összehasonlító teszt. Egy 60000 forintos NAD sztereó erősítő klasszisokkal jobban szólt.
Sanci!
Cambridge-ből csak sztereót hallgattam, nem az én világom.
Az olcsóbb, kisebb NAD-okhoz biztosan érdemes Qln-t kötni. -
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #11535 üzenetére
Megoldható, amit szeretnél, bár nem sok értelmét látom. Az Audyssey megdöbbentő mértékben tud javítani a hangzáson, ha nem vagy hangmérnök, inkább hagyatkozz rá.
(#11538) Jasonchan
Még mindig nem értem, hogy lehet a neten nézve jónak találni egy hangdobozt??? Meghallgatás nélkül!!!
Szerintem jó a Qln, de én hallottam mit tud, úgy nyilatkozom. -
BBéci
legenda
Már hogy a bánatba ne lenne olcsó? 100e alatt belépő, aztán jön az alsó közép, a közép, majd a felső középkategória. Fél milla körül kezdődik a csúcskategória, Arcam AVR500-600, Pioneer LX82, Denon AVR-4810, a high-endért hétszámjegyű összeget kell fizetni. Ezek fölött még létezik a referencia osztály, amibe a többmiliós előfok/processzor plusz végfok kombók tartoznak.
-
BBéci
legenda
válasz
hattorihanzo #11514 üzenetére
Amikor megjelent, bekerült hozzánk, valamelyik kollégám tesztelgette, nem sok jót mesélt róla.
-
BBéci
legenda
Nem az a Pioneer nem való zenehallgatásra, hanem a 100000 forint alatti erősítők általában.
Házimozira, effektek megszólaltatására vannak kihegyezve, jó minőségű zenehangot nem képesek kiadni.
Gondolj bele, miből épül fel egy kétcsatornás erősítő és mennyivel több mindent rejt az 5.1-es doboza. Értelemszerűen töredékébe kerül egy adott alkatrész, minha csak két csatornát kellene erősítenie, a sztereóba nem kellenek dekóderek, DSP, optikai és koaxiális bemenetek, HDMI és egyéb csatlakozók tucatjai. Magától értetődően kevesebb pénz jut egy adott, a hangzás minőségéért felelős alkotóelemre, így a minőség szenved csorbát.
Egy hatvan-ezres 5.1 gép hangminőségét lealázza egy feleannyiba kerülő sztereó, ami abszolút értelemben szintén elég gyengécskén muzsikál.
Múlt héten belehallgattam egy demózásba. Onkyo 608-ast hasonlítottak egy 60000 forintos NAD sztereóhoz. Zongorázni tudtam volna a különbséget, amennyivel szebben szólt a NAD. A vevőjelölteknek is leesett az álla, csak hápogtak a csodálkozástól. -
BBéci
legenda
Jó az a Pioneer, megéri az árát, viszont használban ugyanennyiért kaphatsz olyan erősítőt, amin zenét is érdemes hallgatni.
Amennyiben a már elküldött hozzászólásod után 5 percen belül eszedbe jut valami, használd a piros színű szerkesztés gombot, ne kezdj új hsz. írásába!!!
Ugyanazt miért linkelted be ismét???
-
BBéci
legenda
válasz
benvolio #11459 üzenetére
A THD nem egy fix adat, többféle teljesítményen lehet mérni, ahhoz vonatkoztatni.
A hulladék szutykok 5x10 vattját nem merik leírni, ezért adják meg a gyakorlatilag használhatatlan torzítás melletti 50-et, százat.
Ahol a 10 %-ot (akár 1-et) megemlítenek, az annak számít, amit kérdeztél.
Komoly erősítőnél csakis századokról lehet szó. -
BBéci
legenda
válasz
Frenk TR #11431 üzenetére
Csak egy megjegyzés: szeretem a Sony termékeket, de házimozi erősítőt csak akkor vennék tőlük, ha nem lehetne kapni Denont, Pioneert, Yamahát, stb. Mondom ezt úgy, hogy 2 hónapig használtam 5400 ES-t.
Bár a számítógép hozzáköthető egy házimozi erősítőhöz, mégsem nevezném a hangkártyákat házimozi komponensnek. Ergó, nem tudok hozzászólni a témához.
Aktív témák
Hirdetés
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Villanyszerelés
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest