- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Elsősorban a digitális bemenet meglétére kellene figyelned, bár amennyiben van a tévédnek analóg sztereó kimenete, az sem fontos.
Egy 80000 forint körüli kétcsatornás erősítő [link] már képes olyan hangminőségre, ami semmilyen "teknics" csodával nem fogsz tudni kihasználni. Legalább 80-ért kellene hangdobozpárt venni helyettük, hogy arányban legyenek! Például ezt. remekül illene a NAD-hoz, próbáltam, hallgattam.
Fogalmam sincs, miféle zizegéstől tartasz???
A hangerők különbségét majd megtapasztalod, előre nem lehet megmondani.
Nem hinném, hogy lehetséges és nem is érdemes egy távirányítót használni a tévéhez és az erősítőhöz, hacsak nem Logitech Harmonyt. vagy valami hasonlót. -
BBéci
legenda
válasz
jones965 #13355 üzenetére
Furcsának találom a fényképeidet, nagyon egyenesek a vonalak, ha nem látnám, azt mondanám, ilyen nincs. Nem hiszem, hogy ennyire lineárisak a frekvenciamenetek, szinte nem is kellett változtatni rajtuk, csak a szinteket hozta egymáshoz a gép. Nézd meg a linkelt Pioneer oldal képeit. Na olyan szokott lenni egy frekvenciagörbe.
Ha nincs teljes csend a szobában, a mérés nem ér kutyagumit sem. Egy pisszenés is megzavarhatja a folyamatot. A Pioneer VSA AX10i még a merevlemezes felvevőmet is kikapcsoltatta, amíg az halkan zúgott, nem volt hajlandó elindítani a mérést.
Szaladgáló gyerekek teljesen értelmetlenné teszik az egészet. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #13347 üzenetére
Kijelenthetjük, nincs szerencséd az eladókkal.
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #13345 üzenetére
Saját tapasztalatomat írom le, nem egy, nem két és nem három, hanem száznál is több új hangszóró, hangdoboz fordult meg a kezeim között és kivétel nélkül mindegyiknek változott a hangja a bejáratás ideje alatt. A használtaké nyilván nem.
Lehet vitatni az állításaimat, de nem minden esetben van értelme, mert némelyik egyszerű, nyilvánvaló tényt közöl.
Maradjunk a hangszóróknál! A központosító pille és a gumiperem tartják a membránt a helyén. A pille anyaga különböző sűrűségű és durvaságú szövet, ami eleinte merev, a szálak szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Használat közben lágyul, puhul az anyag, kisebb lesz a mozgással szembeni ellenállása. Beépítetlen autóhangszórókon kiválóan nyomon követhető ez a folyamat, csak meg kell tapogatni a pillét, finoman nyomkodni a membránt. A teljesen nyers állapothoz képest érezhető a változás. Ugyanez vonatkozok a gumiperemre is.
Ennek tagadása struccpolitika.A gyártók bejáratásról szóló nyilatkozatának, amikben annak szükségtelenségét emelik ki, eladás növelési célja is lehet. Vedd meg az én hangdobozomat, mert azt nem kell bejáratni, azonnal tökéletes hangminőséget fog produkálni!
-
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #13339 üzenetére
A Scanspeak, a Thiel és a Morel legalább annyira neves gyártók, mint az ATC, szerintük szükséges a bejáratás.
Az Eminence Speaker és az Audiotechnology legalább +1000 órányi bejáratást javasolnak.Leírhatnád, milyen hangdobozokat mennyi ideig járattál és mik a tapasztalataid!? Kíváncsian várom!
Vegyük észre, hogy igyekszel minden hozzászólásomba belekötni!
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #13337 üzenetére
Te linkelgetsz, sokan mások, köztük én is, a tapasztalataimat írom le.
Kiemelted az egyik cég válaszát, ami neked tetszik, ám azokkal, akik a bejáratás szükségességéről mesélnek, nem foglalkoztál.
Pontosan 38-38 % a két tábor, tehát a gyártói vélemények megoszlanak.
Szerintem 11 és fél éves hifis újságírói tapasztalatom elegendő ahhoz, hogy az én véleményem is kompetens legyen, nekem nincs szükségem mások segítségül hívására, idézésére.
A példák, amiket leírtam, elég meggyőzőek.
Arról nem beszélve, hogy a matrixhifinél sokkal jelentősebb, nagyobb múlttal, hírnévvel és olvasottsággal bíró szaklapok, weboldalak egyértelműen javasolják a bejáratást, még módszereket, tippeket is adnak hozzá. -
BBéci
legenda
... a forgalmazók, ezért némelyek nem új, hanem bejáratott példányokat küldtek, Volt is morgolódás a többiek részéről. Javasoltuk nekik, járassák be ők is a tesztpéldányokat. Így is történt.
Mellesleg az ajánlott bejáratásnak a hangszórók mozgó részeinek épsége miatt van szükség, nyersen meghajtva könnyebben tönkremehetnek. Ezt garanciális szerviztulajdonos barátom is megerősitheti. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13327 üzenetére
Az első párszáz órában változik a hangzás, ezt tagadni nem tudom miért jó.
Jelenlegi front hangdobozaim előtt két hétig folyamatosan járattam és használtam egy pár ugyanilyet, amiket visszavittem, mert a mahagóni furnérnál jobban tetszik a cseresznye. A csere után kezdhettem előről a bejáratást, mert ugyanolyan nyers volt a hangja, mint a másik párnak újkorában.
Régebben tucatjával teszteltem autóhangszórókat, melynek eredményére odafigyeltek... -
BBéci
legenda
válasz
eviktor #13300 üzenetére
A Digitális Házimoziban megjelent egy cikk az Igazi mozi címmel, valamikor 2003 táján. Véletlenül én írtam, méghozzá a Lurdy Hollywood Multiplexéről.
Ha érdekel, adj egy email címet, elküldöm Word formátumban.Nekem az előre sugárzó szubládák tetszenek és bizony lehet hallani a 35 Hz alatti tartományt is. 25 alatt inkább csak érezzük.
-
BBéci
legenda
Az a 10-20 óra inkább 100 és nem szabad elhanyagolni. Ha normál használattal járatjuk be, annak az a lényege, hogy fél hangerőnél nem csavarjuk feljebb az erősítőt.
Zenehallgatáshoz a Direct Stereo, Pure Audio és hasonló elnevezésű üzemmódokat érdemes választani. Erősítője válogatja, hogy ekkor lekapcsolja-e a szubkimenetet és ezzel együtt a vágást, némelyeken ez választható. Magam részéről nem használom a mélynyomó automatikus bekapcsolását, ezzel el is van döntve a kérdés.
-
BBéci
legenda
válasz
@matthew@ #13296 üzenetére
A kettős kábelezés jelentése benne van a nevében, egy pár vezeték helyett kettőt használsz, de az erősítőn ugyanabba a csatlakozóba szorítod azokat.
Elméletileg jobb hangminőség érhető el ezzel, de a gyakorlat ritkán igazolja célszerűségét. Miért? A válasz egyszerű, csak bele kell gondolni, hogy a dupla vezeték árából vehetünk egy magasabb árkategóriájú szimplát, ami jobb hatást szokott gyakorolni a hangzásra.
Nem értem, miért kérdezel a bejáratásról, amikor már olvastál róla és a forgalmazó is ajánlotta? Nem hiszel nekik? Igen, érdemes. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #13284 üzenetére
Biztos lehetsz abban, hogy jobban szól a Dali, de neked kell eldönteni, ez mennyit ér meg.
Nem lehet kijelenteni, hogy kétszer jobb a hangja, ez kiszámíthatatlan. -
BBéci
legenda
"ált 38 centiméter a fal vastagsága"
Na ez messze nem igaz. Általában 20 centi alatti vastagságúak a könnyűszerkezetes falak, ezt is az előnyei közé szokták sorolni, mert ugyanakkora külső méretek esetén több hasznos lakóterület marad.
Én nem a mozizástól félteném, inkább az átlőhetősége zavarna, de piszkosul. -
BBéci
legenda
Végezhetnél tanulmányokat könnyűszerkezetes építés ügyben, nem csak egy OSB lapból állnak a falak. Azonkívül nem minden tájon jellemzőek az afféle házak, akad bőven tégla és beton épület is. Általában azokban alakítanak ki komolyabb moziszobákat.
Egy Lexicon ZX-7 sem szedi szét a falakat. -
BBéci
legenda
válasz
krilinn #13151 üzenetére
Remek csapatot állítottál össze, iszonyú nehéz közülük választani. Én még hozzáadok két kihagyhatatlan darabot, az Arcam AVR500-at és a NAD T785-öst. Szerintem a Te listádból a nagyobbik Denont lehet melléjük állítani.
2 hónapja használom az Arcamot, legnagyobb áramfelvétele 1,5 kilowatt, ami azt is jelenti, hogy brutális teljesítményt képes leadni, nálad arra bizony szükség lehet. Én rá szavazok.
Zenei téren a NAD versenyben van vele, erőben brutalitásban kissé elmarad tőle. A Denon szolgáltatásai nem hagynak kívánnivalót maguk után, hangzásban és erőben is rendben van. Velük sem járnál rosszul. Negyedik helyre tenném a Harman Kardont, el tudnám viselni a nappalimban.
Most legyél okos! -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #13130 üzenetére
Az persze kérdéses, hogy milyen minőségben konvertál egy LG 390-es. Ki tudod-e vele használni a megvásárolandó, kiváló hangú erősítőd képességeit?
Teljes mértékben jó az 5.1. Nálam be van csövezve a hátsó surroundok vezetéke is, de nem használom, mert ahhoz nagyobb szoba kellene. Nem teszek a fejem mögé 60-70 centire hangdobozokat, túl közel lennének -
BBéci
legenda
Azt gondoltam, figyelmesen olvastad a korábbi hozzászólásokat, mert mindegyik kérdésedre válaszoltunk már.
Tegnap írtam, hogy a ládán a maximumra, a legmagasabbra kell állítani a vágást, ha az erősítő keresztváltóját használod. A hangerőt hangnyomásmérővel 75 dB-re kell belőni. Később lehet változtatni rajta, de az első lépések setupjához az a jó.
Igen, az erősítő szabályozza a hangerejét.
A mélyláda optimális helyét próbálgatással lehet megtalálni, de ha nem akarsz vacakolni vele, tedd valamelyik front és a center közé. A sarkok számítanak tiltott helynek, de ebben is létezhetnek kivételek. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13086 üzenetére
Összehasonlíthatatlanul jobbak.
18 nm-be elférne a 25 centis mélysugárzó, de kellemes löketeket lehet kihozni egy 20-asból is. Már többször említettem, hogy saját Yamahám 30-as, a 4 hónapja nálam lévő Velodyne szintén, de használtam 38-ast is ugyanabban a 23 nm-ben.
Azt hiszem, a 2 db 30-as az igazi, akár szemben szimmetrikusan, akár átlósan, egy elöl, egy jobbra mögöttem elhelyezve. Már csak két rezgető kellene a kanapém faszerkezetére. -
-
BBéci
legenda
válasz
anakonda #13079 üzenetére
Amennyiben a zene elsődleges fontosságú, nem azt választanám, hanem NAD-ot, vagy pár éves Denont, Yamahát, de annyiért tuti vétel mindegyik Pioneer.
A 4-est csak futólag hallgattam, a 10-es volt nálam pár hétig és nagyon tetszett. Na persze egy hétszámjegyű összegért kapható erősítőtől el is vártam, hogy jól teljesítsen. -
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #13069 üzenetére
Szerintem a VR 400-asok nem valók 15 négyzetméteres szobába, kicsit sok bennük a hangszóró. A 300-as bőven elég lett volna, vagy inkább eggyel magasabb kategóriás állványos dobozpár. Mivel ezt kínálták jó áron, hát megvetted. Nem csináltál rossz vásárt, de lehetett volna jobban is választani.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #13066 üzenetére
Mit veszel abból a 30-ból? Centerre és surroundokra kevés, kábelre picit sok.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #13064 üzenetére
Hol vetted és mennyiért?
-
BBéci
legenda
válasz
Warter #13061 üzenetére
A két nagy erősítőt bombajó áron adják, a 868-as DVD-lejátszó még azoknál is jobb vétel. Csúcskategóriás gép, eszméletlen képminőséggel.
(#13062) Thuglife
Érdemes kipróbálni egy jobbfajta tápkábelt, le fog esni az állad!
A kétkedéssel nincs baj, nekem is szokásom, de azért azt is nézem, hogy kik mondják és hányan. -
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #13055 üzenetére
Az R&B egy összefoglaló műfaj, beletartozik a soul is olyan előadókkal, mint Oleta Adams, Patti Labelle, Aretha Franklin, Chaka Khan és még jónéhányan akiknek a hangja operaénekesekkel vetekszik. Nos Őket színezetlenül, megszólaltatni kevés belépő és alsó középkategóriás AV erősítő képes. Inkább azt mondom, egyik sem. Tehát a komolyabb készülékeket igénylő stílusok közé tartozik.
-
BBéci
legenda
válasz
kkrisi #13049 üzenetére
Milyen szempontból lenne sok???
Semmi bajom a Missionokkal, azért emeltem ki a Velodyne-t, mert a kedvenceim. 4 hónapja élek együtt egy SPL 1200 Ultrával és imádom. Hihetetlen, amit művel.Mozira teljesen jó az Onkyo 507, számomra zenére nem lenne elfogadható. Hozzáteszem, nem csak R&B-t hallgatok, hanem komolyzenét és jazzt is, nagyjából 60-20-20 arányban.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #13042 üzenetére
Ott kérj tanácsot és vegyél kábeleket, ahol a hangdobozokat. Biztosan árulnak hozzáillőt.
-
BBéci
legenda
válasz
Rabbitf_24 #13033 üzenetére
Szinte az egész topik arról szól, amire keresed a választ.
Olvasgass!!!Ismerem az SC-HT1000-est, a semminél egy fokkal jobb.
-
BBéci
legenda
válasz
Rabbitf_24 #13031 üzenetére
Éppen azt próbálom megértetni veled, hogy a hangdobozaidtól is meg kellene válnod. Pontosan mi a típusa annak a régi szettnek?
Blu-ray
MUSZÁJ!
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #13025 üzenetére
Jó a meglátásod. Kizárólag akkor van értelme az összehasonlításnak, ha a lejátszón váltogatod egy adott film HD és veszteséges hangját. Mehet mindkettő HDMI-n.
Ezt én már többször kipróbáltam, 1 és 15 millió közötti rendszereken.(#13027) Rabbitf_24
Elmagyarázom.
Azt vettem ki az írásodból, hogy egydobozos bögreszett lejátszó/erősítőjét akarod lecserélni. Ez szerintem és a topiklakók többsége szerint nem a legjobb ötlet, mert a házimozi különálló komponensekből (lejátszó, erősítő, hangdobozok) ér valamit. A többi csak önkínzás, más néven mazochizmus. -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #13022 üzenetére
Az általad leírt mértékű különbség nem jellemző még egy többmilliós rendszeren sem. Ha elosztom a "túlzásfaktorral" akkor is több, mint furcsa. Lehetetlennek tartom. Valami nem volt rendben a dts-sel.
A lejátszóról nem írtál semmit, netán számítógépről ment a film?(#13013) Gabor970
Szerintem 60-ért sok, bármennyire jó kis erősítő. Arról nem beszélve, hogy 7 éves. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #12993 üzenetére
Olvasd el a 12915. hsz. utolsó bekezdését!
Házimozihoz KELL a szubbasszus sugárzó!!!"Kakaó" az erősítőkben van.
-
BBéci
legenda
válasz
Rabbitf_24 #12989 üzenetére
Mazochista vagy.
-
BBéci
legenda
válasz
Termi16 #12971 üzenetére
Az a cucc 50-ért ajándék, szerintem a hirdetés megjelenése utáni percekben lecsaptak rá.
Véleményem szerint 300e forintos rendszer (erősítő+5.1 szett) a minimum amivel egyáltalán érdemes HD hangok megszólaltatásával kísérletezni. Sokak, például dabadab szerint, ennek a dupláját kell kiadni, hogy értelme legyen, leket, nekik van igazuk. Én nem akarom elvenni a kedveteket. -
BBéci
legenda
válasz
vtechun #12953 üzenetére
Kis keresgéléssel ki lehet deríteni a Mission bevezető árát és a mostanit is, hogy mennyiért adják más országokban. Németeknél rendszerint félár közelében kínálják a kifutó modelleket, amíg el nem fogynak. Ha az több év lenne, még lejjebb viszik az árakat. Több üzlet hajlandó Magyarországra is postázni.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #12934 üzenetére
Miként a többi doboznak, a szubládának is a helyiség méretéhez kell illeszkednie. Szerencsére elég nagy a tűrés, főleg felfelé. 23 négyzetméteres nappalimban, termetes állódobozaim mellett elveszne egy 20-as membrán, bármennyire hosszúlöketű. Viszont a Velodyne DD15 sem bizonyult soknak, ám a 30-asok tűnnek ideálisnak. Hétvégén kipróbálom, milyen a hangzás 2 db mélynyomóval. Sajnos nem egyformák.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #12913 üzenetére
Kezdetben a Pro Logicos erősítők képezték a házimozis készülékek gerincét, azokon nincs digitális bemenet, mert jelforrás (DVD-játszó) sem lett volna hozzájuk. Ezeket messziről kerüld, csak levélnehezéknek használhatóak.
Az utóbbi években kapható mélyládák (szinte) kizárólak aktívak, tehát saját erősítővel rendelkeznek, ezért az AV receivereken számukra kizárólag vonal kimenet található.
Egy házimozi erősítővel rengeteg hangdoboz konfigurációt lehet hajtani, de az aktívszub mindenképpen része kell legyen a rendszernek, mert anélkül csak félkarú óriás. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #12858 üzenetére
A Denon AVR 3805 megjelenésekor 350000 forintba került, 75-ért szinte lopás elvinni a tulajától és egyben kihagyhatatlan ajánlat. Hangzásban még az Onkyo TX-NR708 sem veszi fel vele a versenyt, megkockáztatom, hogy a 808 sem.
(#12859)
Multiroom: 2-3-4 másik helyiség hangosítását, hang- esetleg videójellel ellátását is elvégzi a erősítő. Lehet ugyanazt, vagy bármi mást nézni, hallgani, mint a "fő" szobában. -
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #12796 üzenetére
A kettő hangminősége fényévekre van egymástól, nem csoda, hogy jobban tetszett a HK.
A meglévő készüléked mélyeinek elkenődését, szétfolyósságát, terjengősségét akkor venni észre igazán, amikor egy jobb erősítővel hasonlítod össze. A magastartomány részletezőképessége, karcmentessége és a közepek színezetlensége, természetessége talán még fontosabbak. Ezeket a 300000 forint alatti AV receiverek többsége képtelen produkálni. Hogy a fene enné meg!(#12800) MaTTeS
Igen, mindenképpen cseréld vagy vágd rövidebbre! Még egy erősítőn belül is törekszenek a tervezőmérnökök a lehető legrövidebb jelutak kialakítására. Ezt tönkreteszed a feleslegesen hosszú vezetékkel.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #12787 üzenetére
Ne izélj már Sanciiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!
14 kilós állódobozok, 5 colos hangszórókkal, komolytalanok egy minőségi házimozihoz. Inkább kamarazenéhez valók.
A THX ajánlás érdekes téma. George Lucas Skywalker Ranch-án azt okítják, 80 hertzen kell vágni az összes hangdobozt, függetlenül attól, hogy milyen mélyre képesek lemenni. THX okleveles barátom szerint mindegyik házimoziban ez az egyetlen üdvözítő, elfogadható beállítás. Ezen sokat vitatkoztunk, mert nekem tetszik a frontok teljes frekvenciatartományú megszólaltatása, melléjük a mélyládát 40-50 között indítom.
Ehhez képest most mind az 5 csatorna esetében 40 hertzen van a vágási freki, ezt állította be az Arcam, és nekem tetszik a hangzás. Sógorom a házam szerkezetének épségét félti, akkorát szól a cucc. -
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #12769 üzenetére
Pontosan nem értem, mire gondolsz.
Hifis berkekben engeteget vitatkoztunk, beszélgettünk a csöves kontra félvezetős témáról, arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy vannak a csöves erősítőknek is előnyei, de összességében nem jobbak a "tranzisztorosoknál". Érdemes erről elolvasni Mark Levinson gondolatait, a Digital Pro honlapján. -
BBéci
legenda
válasz
elbandi2 #12767 üzenetére
Az aktív mélysugárzó nem csak akciófilmekhez kell, hanem minden 5.1, 6.1, 7,1 filmhez, koncerthez. A .1 teljesen önálló (diszkrét) csatorna, más információkat tartalmaz, mint a többi. Ezeket rá lehet keverni a frontokra, de semmilyen rendszeren, még a tizen-huszonmilliósokon sem lesz ugyanolyan a hangzás, mint mélyládával.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Fotók, videók mobillal
- Háztartási gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Befutott a Mortal Kombat mozifilm folytatásának első előzetese
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest