- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
MaTTeS #44296 üzenetére
Persze, úgy tulajdonképpen alapértelmezetten sztereó erősítőként működik
Bár az én avr-emnél lehet állítani, hogy pure audio-ban is bizonyos beállításokat megtartson (pl. audyssey) de nem emlékszem pontosan mik ezek Nézd meg a menüben, hogy nálad milyen lehetőségek vannak. Ha semmi ilyesmi, akkor biztos megkapta a teljes frekitartományt. -
Dorian
félisten
A subtól is függ, mármint, hogy a frontokhoz képest mire képes.
A frontoknál próbáld ki mindkét beállítást, és hagyd azon, ami jobban tetszik. Én pl. a Dali C6-ot is small-ra álltom, 60 Hz-en vágva. Minek erőlködjön az alacsony frekvenciákkal, arra van a sub. A surround-centernél nálad mindenképp small a jó.
Keresztváltás hangdobozonként állítható, vagy csak egy érték?Ja, hogy nincs sub? Akkor addig frontok large-ra és erősítőben LFE+main beállítás.
A Mission cinema pack kis pöcsköszörű háttereinek sztem alacsony a 80Hz. -
-
Dorian
félisten
válasz
sirfer #44224 üzenetére
Milyen sub, illl milyen talpa van? Nem tapasztaltam még ilyesmit, de talán ha hegyes tüskéket használnál, ami a gránitnak nem árt, az kevésbé adná át a rezgéseket. ill. ha tompa végűek a lábak, próbálj ki gumiőrlemény tappancsokat alájuk tenni, annak nagy a súrlódása, tehát nehezebben vesz fel oldalirányú erőket, ill. "visszarúgja" a rezgést.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Caldera1 #44083 üzenetére
Szerintem ha egy doboz visszhangzik, akkor leginkább az átellenes oldalon kell keresni a problémát, kevésbé alatta.
Nem tudom milyen hangfalszetted van, tapasztalatok alapján a bemért értékeket kicsit felfelé érdemes módosítani alacsony mért dB-értékek esetén, (Alacsony frekvenciák mérhetők, de az a hangnyomás nagyon kevés)
Én lejjebb nem tenném, mint a mért érték.
Tehát esetedben a front-centert 60-ra állítanám, a többit hagynám úgy. -
Dorian
félisten
válasz
Joe bácsi #44034 üzenetére
"Kedves Dorian: Egy, azaz EGY ember volt aki válaszolt nekem!!!! Az is a Sanci38 volt!!!!! Akkor most miről is beszélsz???!!! "
Nem igaz, amit állítasz. Előtte már írtak neked ők is 309-nél jobb erősítőket a kategóriában:
(#44018) axwel18:
Lényegében nem rossz. De a 308-as jobb és olcsóbb is.(#44020) MaTTeS:
Azt az Onkyo-t felejtsd el. Szerintem, ha már azon is spórolnak, hogy legalább a frontoknak nem képesek csavaros aljzatot rakni, akkor az régen rossz.
Denon 1311 sokkal jobb vétel, szintúgy nem rossz még a Yamaha RX-V371 sem, meg a Pioneer-ek.
Ezek közül én a Denont venném.A nagy felháborodás helyett figyelmesebben olvasd el a válaszokat, amit neked írnak.
Egyébként pedig bent van a topik címében, hogy olvasd el az 1. hsz-t kérdés előtt, ahol többek közt fel vannak sorolva a belépő kategóriás erősítők. -
Dorian
félisten
Szerintem legjobb, ha film előtt bekapcsolja az ember a subot, utána meg ki.
Az ilyen auto-módokkal szokott olyan probléma lenni, hogy későn reagálnak.Nem, amit te írsz, azok a különböző dinamikacsökkentő módok, azokat hagyd day-en. Én az Audyssey dynamic eq-ra gondoltam
-
Dorian
félisten
válasz
gabor23 #43735 üzenetére
Úgy látszik a sok hülye mind szembe jön az autópályán...
Egyébként egy jó tanács: ha újoncként bekerülsz egy közösségbe akkor alkalmazkodsz az ott kialakult szokásokhoz és nem egyből kioktatsz, fikázol, különben egy fórum esetében így jársz. Offline közösség esetében még jól el is kalapálnakxtremetuning:
Már készítem a f@szkorbácsot és a heresokkolót, amit múltkor hozzád vittem és annyira tetszett -
Dorian
félisten
Szerintem nagyon jó volt a tegnapi műsor, kivételek:
- A három kappanhangú, végre kiestek, már nagyon vártam. Tarány Tamás egyedül leénekelte őket.
- Baricz Gergő a magas hangokban hibázott, egyébként is erő nélküli, lapos előadás volt, nem értettem, hogy tetszhetett a mentoroknak.Kováts Vera: Az a cél, hogy legalább olyan jól kell előadni a választott dalt, mint az eredeti, de inkább egy kis pluszt adva a hozzá. Nem szabadott volna neki Adele-t adni, az nemzetközi szinten is annyira egyedi, különleges, hogy lehetetlen küldetés volt. Szerencsére a duettben megmutatta, hogy tud énekelni.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
szinimini #43659 üzenetére
Ezerszer elmondták már, én is, hogy legjobban próbálgatással lehet az adott helyiségben kipróbálni, hol a legjobb, mert úgyis erősen korlátos a lehetséges helyek száma. Sarkokat kerülni kell, ill lehetőség szerint nem a fal tövébe elhelyezni. Az sem árt, ha nem párhuzamos a falakkal.
gabor23:
DM-Fan is elmondta már, hogy a BD-k és SACD-k miatt vette a lejátszót.Kicsit olvassatok bele a topikba, mielőtt azonnal kérdeztek.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #43656 üzenetére
"mélyátvitelben erős"
Ill. a magasátvitel nem fontos. -
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #43586 üzenetére
A konzol két rézből áll. A keretet felfúrod a falra, ezen van egy sín. A 2 állítható "kampót" pedig a tévére csavarozod , itt még magassági finombeállítás lehetséges. A tévét kampóstól felakasztod a sínre, vízszintesen finombeállítod, majd csavarokkal egymáshoz rögzíthető a tartó két része, hogy sehogy se eshessen le. Szóval ahol a két fém rész egymásra ül, oda kell valami puhát közéjük tennem.
Pedig 50"-os plazma, nem éppen pehelysúlyú darab. -
Dorian
félisten
válasz
Festina86 #43402 üzenetére
Semmi gond
A weboldalon írják:
"DTS 2.0 + Digital Out"
Tehát a DTS-t le tudja keverni 2.0-ra és így kiadja a saját hangszóróin, vagy pedig kiadja a digital out-on (itt logikusabb lett vona hozzá írni, hogy úgy az eredeti formában)szinimini:
Ha nincs bemérőmikrofonos lehetőséged, akkor kb. ennyit tudsz állítani, késleltetést, hangszínt az adott hangdobozokra manuálisan reménytelen, ha egyáltalán van ilyen lehetőség. -
Dorian
félisten
Gyerekek, ne beszéljetek hülyeségeket.
Nem mintha furcsa lenne, de Béci tudja jól. C-s Samsungok tudják az 5.1 DTS-t, de minden filmnél a lejátszáskor a tools menüben be kell ezt állítani. -
Dorian
félisten
Szerintem saját rendszer beállításához legjobb olyan filmmel, jelenettel tesztelni, amit valaki látott/hallott komolyabb rendszeren és tudja, kb. hogy kéne szólnia.
Ha valamit változtattok, fejlesztetek a hangcuccban, akkor pedig olyan anyaggal kell tesztelni, amit korábban már többször hallottatok vele. -
Dorian
félisten
Igen, sarokban "betorzulnak" a mélyek, erőteljes kiemelést és terjengősséget ad.
Olyan sosem lesz, hogy mindenhol jók a mélyek a szobában, mert nem stúdió, sok helyen vannak kiemelések, pl. a hátsó felhoz közel tipikusan.
Egyszer már írtam, hogy nálad optimálisan a hörcsög helyére kell tenni.
Ha búg egy mély az nagyon nem jó. Meg kell különböztetni a valós, jó mélyeket a kiemelt, gerjesztett, terjengős, rettenettől. -
Dorian
félisten
Én pedig a sztereóban készült filmeket vagy tévéműsorokat is szívesen nézem Dolby pro logic II-ben, és nem szégyenlem.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Utóbbi napokban én is agyaltam, hogy ha a surroundok kábelét (Neotech OFC réz 1,5mm, asszem 400Ft/m-ért vettem a Kácsában) lecserélem valami 2,5-es és egyben minőségibb, de nem méregdrága -mert sok méter kell- kábelre, hallok-e értékelhető javulást. Most a frontok-center (Excalibur) és a surroundok kábelei közt több nagyságrend minőségi különbség van.
Kéne kölcsönkérnem valakitől, valami emberi árú surround kábelt hogy kipróbáljam...Robi, itt én digitális hangtovábbításra gondoltam, mert ha jól tudom, az említett médialejátszónak nincs sokcsatornás analóg kimenete.
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #43139 üzenetére
Szerintem biztos lesz, de nincs pontos infóm. Romlani biztos fog valamennyire a minőség. Tegnapi tapasztalat:
Andrea Bocelli - Vivere
-koncertvideó HD-ben, többcsatornás, nagyfelbontású LPCM hanggal (amit a lejátszó sztereóra kever le)
-CD verzióból flac 16/44.1 hanggal PC-ről lejátszva, usb/koax konverterrel
Innentől a dac, sztereó erősítő ugyanaz.
Elég jól szól a koncertvideó is, de a kisebb felbontás ellenére a CD-rip hangja jobb.spiky03:
Általánosságban értettem, azokkal a kábelekkel nincs tapasztalatom. -
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #43135 üzenetére
7.1-ből 5.1 nem probléma. Ill. nem itt van a probléma. Utána kell nézni, mit jelent az, hogy "tudja" nehogy ráfázz:
a./ továbbküldeni tudja sztereóba lekeverve
b./ továbbküldi sokcsatornásként
c./ dekódolni is tudja és analógon kiadja esetleg. (Ez szerintem nem valószínű)Viszont a. esetben csak sztereó hangod lesz, ezzel nem jutsz előrébb, b. esetben pedig szükség van egy HD hangok dekódolására képes erősítőre.
-
Dorian
félisten
LPCM a tömörítetlen, kódolatlan nagyfelbontású digitális hangfolyamot jelenti. Tehát a lejátszónak kellene dekódolni és sokcsatornás LPCM-ként kiküldeni digitálisan a jelet az erősítőnek. Erre viszont tudomásom szerint csak a Dune-szintű lejátszók képesek, sőt arra is, hogy eleve sokcsatornás LPCM-ként rögzített hangot (van néhány ilyen)sokcsatornásként és nem sztereóba konvertálva kiküldjenek.
-
Dorian
félisten
válasz
szinimini #43045 üzenetére
A surroundokat magad felé fordítva kell elhelyezni! Ha mögötted nincs nagy tér, akkor az oldalsó falra szerelve, vagy polcon. A tökéletes állványon lenne, de ez nem az a szint.
A surroundok magas hangsugárzója legyen az ülő fülmagasság fölött 60-90cm-rel, távolságtól függően. Nem egy magasságba kell tenni!
Hallgatási pozíciótól legalább 120-130cm-re legyenek.Centert a TV mögé? Eszement ötlet.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #42920 üzenetére
Kipróbálod alatta a szőnyeget aztán meglátod, hogy jobb, vagy sem. Ezt így nem lehet tutira megmondani. Nekem, az én ízlésemnek sztem nem jönne be.
A sub lehet a fronton kívül is nyugodtan.
A hangfalak beforgatásával kísérletezni kell, minden típus más, a távolságtól is függ. (minél messzebb van, annál kevésbé) Ha a rajz arányos, akkor én minimálisan forgatnám be, mert jóval közelebb vannak egymáshoz, mint a tőled lévő táv.MaTTeS:
Rég jártál nálam. Igaz azóta a sztereót fejlesztettem, nem kicsit -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #42891 üzenetére
A hangcsillapító panelek elsődlegesen a hallgató mögötti falon a legfontosabbak. Bécinél ez a rész tökig be van könyvespolcozva, így erre neki nincs szüksége. Zene esetén másodsorban egy mobil elem segít a TV elé téve. Mozinál nyilván ez nem játszik. harmadrészt a frontok mögött-mellett, főleg, ha az sarokban van, mint nálad az egyik.
A rajz alapján a subot áttenném a másik oldalra, a hörit pedig rá lehet tenni a subládára
A center mehet nyugodtan távolabb, a frontok vonala mögé, lényeg, hogy előrébb ne legyen. Szerintem egyébként a legideálisabb, ha a frontokon átmenő körív vonalát követi.
A mögötted lévő fal csillapításáról, bepolcozásáról, növények stb... már írtam.
Subot érdemes kicsit elforgatni (feléd) hogy ne párhozamos legyen a falakkal.
Ha az oldalsó ablakok előtt van vastag sötétítő függöny, az is sokat segít az oldalsó visszaverődések csillapításában. Bár nálam sincs, de nem zavaró. Sztereó zenénél hallani lehet, hogy egyik oldalt zárt, másikon nyitott a tér, de hát így is vanÉs figyelj a szobai tárgyak rezgéscsillapítására. Nálam most jött elő, a legutolsó sub variálás és Audyssey bemérés után -így a valós mélyek többek, de nem a többire rámászó terjengős- a következő dolog: A TV falra felfúrt acél konzola és amivel a TV-t rá akasztjuk közt valami puha anyag kéne, mert komolyabb filmbéli eseményeknél rezeg. Elég zavaró, azon kívül gondolom a plazmának sem tesz jót a rezonálás. + a borospoharas szekrényben nem szabad összeérnie a poharaknak...
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #42806 üzenetére
Jobban szeretem a nőket
A viccet félre téve, köszönöm a tippet! -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #42802 üzenetére
Ja, dugdossam át, mikor mit hallgatok, mi?
-
Dorian
félisten
Kurva tápkábelek. Bodor+ és Bajnokpityu ismerőse féle DIY
Teljesen más kettő hangja és nem tudom eldönteni, melyik tetszik.
A Bodor + lágy, egyben kicsit mosottabb, a másik kemény, konkrétabb. Klasszikus zenén a Bodor+-t érzem jobbnak a többin egyelőre a másikat. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #42787 üzenetére
Az általam hallott portzajos Heco victa 25A (erről a konkrét típusról máshonnan is hallottam ezt a hibát) és a saját "zajmentes" Heco Vitas 30A-ban emlékeim szerint pont ugyanolyan, hengeres és a végeken kifelé lekerekített reflexcsövek vannak, csak a Vitas 30A-ban nagyobb átmérőjűek.
-
Dorian
félisten
válasz
szinimini #42782 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy te fogalmazol rosszul, hanem, hogy többen beszélünk bizonyos hangzásról, de nem érzem igazán egységesnek a definícióját.
A subok általában valami tompa végű tüskén-lábon állnak. Lehet próbálkozni, ha javítani akar az ember, én is azt tettem. Gránit lapot vágattam alá, de úgy gondolom, az igazából a lefelé sugárzóaknál számít többet, pl szőnyegpadló esetén. A gumiőrlemény lapból kivágott tappancsokat python1 professzor
javasolta, kipróbáltam. A gránit alá tettem, és a terjengős- lassú mélyből harapós- megfogottabb lett. Nem gondolom, hogy ez általánosságban mindenütt használ, de semmibe nem kerül kipróbálni. Az elméleti háttérrel sem vagyok igazán tisztában, az biztos, hogy most 0 rezgést ad át a padlónak: a gumi tapadása miatt fixen áll, és a rezgéseket "visszarúgja". Frontoknál szerintem nem lenne pozitív hatása, de valamiért sub esetében bevált.
A portzaj a reflexcsőből kiáramló levegő "súgása" Hallottam ilyen subot, nem tetszett. Gondolom rosszul van méretezve és/vagy rögzítve a reflexcső
-
Dorian
félisten
válasz
Festina86 #42722 üzenetére
- Első körben a hangfalak tuningoltatását javaslom. (frontok és center) Szerintem keresd meg a Hivoxtól Szabó Zolit, ő meg fogja mondani, hogy érdemes-e konkrétan az ES80-nall foglalkozni. Bizonyára az egy napon belüliség is megbeszélhető, viszont ez BP-i téma, ott a környéken nem ismerek hasonló céget. (Költség kb. ~10ezer/db)
- Hangfalkábel csere: Én kb. 1400Ft/m árú kábeleket cseréltem le (frontok és center) drágább DIY megoldásra, elsősorban a zene miatt, de meglepően sokat számít mozi, koncert hangban is. Konkrét típust ajánlani egy számomra nem teljesen ismert rendszerhez viszont meglehetős merészség lenne. (költség: frontok, center kábelei banándugózva, (~25ezer)
- És itt jön a kérdés, hogy a zenehallgatás mennyire fontos? Ha igen, akkor jön a sztereó erősítő. (használt vásárlása elsősorban) Számomra a Denon2809-mellé is szükséges volt, pedig "kicsit" jobb zenében, mint az Onkyo608. Viszont vigyázz, ez az út messzire visz, könnyen elnyelhet a sötét oldalKell hozzá egy külső DAC is, mert a sztereók túlnyomó többségében ez nincs. Ha nem szeretnél átdugdosni, megoldást jelenthet egy hangfalátkapcsoló (~30ezer), de ha jó minőségű, drágább kábelekre cserélsz, akkor itt a költséget az dobja meg jócskán: +4 db rövidebb kábel kell még, és a szerelt kábelek ára nem egyenesen arányos a hosszal, hiszen hossztól függetlenül ugyanannyi munka van vele és darabonként ugyanannyi banándugó.
-
Dorian
félisten
Az általam hallottak közül egy DIY megoldás tetszett a legjobban, aztán Hivox Lupus. A Zero dac egy olcsóbb megoldás, de annyival marad el a Lupustól. Ha usb-ról akarod táplálni, akkor ezekhez kell egy usb-koax transzport. Ha csak usb bemenet kell, akkor a HRT-k jönnek szóba.
Igazából el kell döntened, hogy összesen kb. mennyi pénzt szánsz az egészre, mert kicsit drágábban mindig van egy kicsit jobb és az Isten pénze sem elég, ha nem szab az ember ésszerű határokat. -
Dorian
félisten
Médialejátszók hangminőségében nem vagyok otthon, a Logitech Squeezebox classic-ot szokták ajánlani, digit kimeneten egy dac-ra kötve, de az újonnan már nem kapható.
Természetesen digit jeltovábbításra a koax az ajánlott. Van különbség digit jelek minőségében is, bár egy nagyságrenddel kisebb, mint analógon.Így van, a kérdést még alaposan körbe kell járnod, meghallgatni sok mindent, mire kialakul mire költsd a pénzed!
-
Dorian
félisten
-
-
Dorian
félisten
Tegnap kicsit variáltam a hangfalakkal. A sztereóból indult a dolog, kicsit jobban beforgattam a frontokat, most olyan 60 fokban lehetnek, így jobban tetszik. Aztán a surroundokat is jobban beforgattam, ill. a subot is, hogy az ne párhuzamos legyen a falakkal, kicsit messzebb is került.
Így csináltam egy új Audyssy bemérést. Vagyis többet, mert állandóan szarakodott a mikrofon. Néha kiírta, hogy nincs csatlakoztatva, néha fázishibát jelzett egy-egy hangdoboznál, változó, hogy melyiknél. ez még elmegy, mert ilyenkor lehet figyelmen kívül hagyni, folytatni. Tényleg, ha ilyenkor folytatom, akkor az van valami befolyással az eredményre, mármint, hogy ő fázishibásnak hiszi a helyes bekötést?
De a legbosszantóbb, hogy 3x az egészet újra kellett kezdenem, mert kiírta, hogy "erős környezeti zaj"Persze nem volt ilyesmi, de ilyenkor idióta módon nem csak a konkrét mérési pontot kell újra mérni, hanem a teljes folyamatot...
Viszont egész jó lett a vége. -
Dorian
félisten
válasz
Gorneck #42479 üzenetére
Nagy valószínűséggel van különbség egy alaplapi és egy normálisabb hangkártya digitális kimenetének minősége közt, hiába digitális. Kérdés, hogy azon a rendszeren hallható-e: ki kell próbálni.
(Ha minden igaz van a fiókomban egy fölös 5m-es Kácsás optikai kábelem, ha érdekel írj privátot) -
Dorian
félisten
válasz
ginola #42319 üzenetére
Jól írta Béci. A lehetőségekhez képest az optimális megoldás az lenne, ha pont bele passzolna a "lyukba" a hangfal. Én a helyedben hátul-oldalt-felül kitömném a réseket valamivel. Ólom lenne az optimális megoldás, de ez nyilvánvaló képtelenség, a parafa a kivitelezhető tippem.
-
Dorian
félisten
Agyalok valamilyen csillapításon - leválasztáson, de garanciát nem vállalok az eredményre...
Az a baj, hogy ha a szekrény-hangfal közét ki is töltjük valami csillapító anyaggal, az pont a mélyekre nem lesz hatással, ami a fő probléma.pityu:
Ha nem hifis szemlélettel nézzük a dolgot, akkor elképzelhető, hogy kielégítő eredményt kap.Kérdés: Jelenlegi helyzetben a képen szereplő / elhelyezkedő hangfal hangjával alapvetően elégedett?
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #42306 üzenetére
Egy hangdoboz nem csak előrefelé sugároz, hanem minden irányban. Ezt a szekrény átveszi, részben visszaveri, ami interferenciákat okoz, részben maga is hangdobozként viselkedve (hiszen maga is egy üreges doboz-szerkezet) búgni - döngeni fog.
Nem merek jóslásokba bocsátkozni a végeredményről, mert ilyen feladattal még nem találkoztam, az is lehet, hogy ez nem olyan mértékű, ami téged nagyon zavarna.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #42255 üzenetére
Az igaz, hogy az is dragabb. Hogy a Zoli fonja-e, gozom sincs, en ugy olvastam paronkent fonni kell, de sosem probaltam. Tudod, messze all tolem a barkacsolas
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #42253 üzenetére
Vagy ha van kedve pocsolni, akkor CAT7 1200 MHz-bol fonhat ennel sokkal jobb minosegut viszonylag occoert.
(Windowst telepitek Fater gepere es csak egy nemet billentyuzetet tudtam itt kukazni, ugyhogy inkabb koncepciozusan semmilyen ekezetet nem hasznalok.)
-
Dorian
félisten
Izé...
Az is. De legalább occobb
Ott a Denon 1311 akkor.hackeeeee:
Rossz értelemben értettem. Magam is meglepődtem, de igényes tuctuc is sokkal jobban tud szólni egy normális rendszeren. Mondjuk a véleményembe az is belejátszhat, hogy egy H/K 132-sel hajtva hallgattam (havernál) ami szintén nem egy teljesítmény - minőség bajnok. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #42210 üzenetére
Ebben a belépő avr kategóriában nem nagyon van más értelmes választás. Igaz csak 508-cal hallottam, barátnő bátyjának van, de nem volt rossz.
Szinimini:
Nem.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest