- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
törölt tag
Azért 1: a HK közelebb áll a JBL-hez mint a Sony,2:magasabb kategóriás és 3:JBL sem 1 kategóriát gyárt,az E már kifutott,az ES az már majdnem HD kategóriaés lassan az is arrafelé hajt, és lehetett LS is amit hallhattál.Tehát lesz valamennyi különbség de nem biztos hogy akkora amekkorát hallottál.
-
törölt tag
válasz
python1 #29030 üzenetére
Először is köszi!
Jelenleg elég hibrid hangfalaim vannak,nem véletlen cserére apellálok.Frontokat még Béci sem tudta behatárolni(Proson V vagy X series),és Jamo s20 hátterek Wharfi centerrel.... Valóban történt javulás a kábelek hatására is.Élet lehelődött a hangfalakba. Inkább megszabadulnék tőlük. Jelenleg az MB quarton(amit linkeltél) gondolkodom,na azokat szivesen elvinném tuningolni/bevizsgálni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Gál István #29003 üzenetére
Igen,érdeklődök jelenleg az Az-x Mb600 asai iránt. Már csak a Yamaháneak kellene elmennie.tuti jó hanagja van Még az Apocaliptyca is remekül szól rajta.Mintha ott rángatnák előttem a vonót a srácok.
-
törölt tag
válasz
Gál István #28979 üzenetére
Ugyanezeket és még sok mást hallottam tőle is.Kár hogy nem forumozik,nem ér rá...
Jelenleg hangfalon gondolkodom.mert szerintem az a szük kersztmetszet jelenleg. -
törölt tag
válasz
#09634560 #28975 üzenetére
CEKKK FIGYELMÉBE!!!Legalábbis neki akartama választ..
Mivel te kételkedtél jobban a kábelekben és te vársz magyarázatot.
Ma átjött az egyik fizikus-matematikus barátom (SZTAKI-ban dolgozik és az ELTE-n tanársegéd is) mikor mondtam hogy megvan a Denon.Átkötöttük vele az uj és a régi kábelekre a Yamahát és a Denont is, füllel hallható hangváltozást tapasztaltunkaz uj kábelek javára,(Neotech)!! Felvilágositott több dologról is a hi-fi kábelek tekintetében, pl máshogy van sodorva,azért vezeti az egyik irányban a hangot jobban,nekem vizuálisan is lerajzolta, Legjobb analógia hozzá a folyó folyásiránya felé futó hullámok.És elmondta hogy az audioban azért másfajta rézzzel dolgoznak mint mondjuk a traffóknál vagy a kishálózatban szükséges,igy kevesebb a pnp vagy az npn átmenet az atomok között,és a belevitt ezüstnek mivel kisebb az elektromotoros ereje,amiatt kisebb potenciálkülönbség jön létre a csatlakozásoknál,ami hátráltatná az elektronáram ki-belépését ugyanis azt is le kell annak győznie pl, réz-ón között (forrasztás). -
törölt tag
válasz
kokoistvan #28968 üzenetére
Onkyo 508,Denon 1610 vagy 1910 de kijön ujonnan 1 1611 és a 1911 is.. vagy Harmann/Kardon 155,160,2555,260 lenne ideális.Ezek szintjén gondolkozz.
-
törölt tag
Na beüzemeltem és tesztelgettem kicsit. Meglett az ugrás,bejött a minőségi csere. Tisztább hangkép,magasak szerintem élénkebbek,mélyek kissebbek ugyan,de nem ártott a hangképnek.R.E.M Leaving in New York és Madonna Drowned world nál és a tarnsformers filmnél azért megmuttta,hogy mélyek is vannak a világon...
-
törölt tag
válasz
kimi02 #28956 üzenetére
Igen,most ért haza. RTF olvasás (tudom, sokan kérditek: nekem mi a fenének,de ez "rossz" szokásom) utána egyenlőre próbabekötés- hangfalak+2-3 digitális bemenet+tévére videokimenet azután próba. Du megejtettem a kábelcserét,-Neotech-jövő héten jönnek a banándugók,akkor végleges bekötés,és Audyssey beállitás.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #28928 üzenetére
Én egy másik tipust láttam egyszer (nem az erősitőét).Egy csavar fogta az elemtartónál utána szét lehetett pattintani hátulról előre,de feszegetni tilos,Utána le kell csavarozni a nyáklapot,alatta van a gumis fémérintkező,na annak az alját a nyáklapon kell megtisztitani és kontaktspray-el befujni. Csak száradás és próba után szabad összerakni.Ha nem mükszik ezek után akkor annak a gombnak vége. Az egész tisztaságot,precíz odafigyelést igényel.
-
törölt tag
Ma megyek a Denonért és lehet megjön a kábel is.Ha nem jön meg,akkor csak hétfőn,avagy a kábel megérkezésekor kötöm be az erősitőt.
Utána spórolás a hangdobozokra. -
törölt tag
válasz
Tormento #28920 üzenetére
Inkább legyen még kérdésed,nehogy eltolj valamit..
sorjában:
LFE az a .1 lenne tehát azzal kell összekötni a mélynyomót, Y-al akkor kell ha a mélynyomónak sztereó bemenete van.
Crossover-keresztezési frekvencia- állítsd 80-ra.
0-180 fok: ez a fázist állitja a többi hangszóróhoz nehogy kioltásba(hullámhegy a hullámvölggyel) találkozzanak. tedd a következőt: mérd le a center és a te hallgatóhelyed távolságát,azután pedig a mélynyomó és ugyancsak a hallgatói távolságod,és ha másfél méternyi vagy nagyobb akkor kapcsold át 180-ra. -
törölt tag
válasz
Tormento #28891 üzenetére
Ebben segíthetek.
Tehát: ez nem egy állandó, ellenállás hanem változik a frekvenciával,ezért is impedancia a neve. Alacsonyabb frkvenciának adottt áramerősség mellett kisebb,magasabb frekvenciánál nagyobb lesz az impedanciája.Forrásoldalnak nincs impedanciája,csak un.belső ellenállása. Itt csak pl a Samsungodnál 3 Ohmra adják meg a teljesítményt,csillapítást,stb..Hangfal oldalon már érdekesebb: ha kisebbet kötsz rá,nagyobb a teljesítmény(nem véletlen a 3 ohm a Samunál,ez is jellemzi gyengécske voltát),viszont hamarabb torzít,melegszik,és bizonyos szint.alatti hosszabb üzemnél bizonyos(alacsonyabb) frekvenciáknál rövidzárlati áram is átfolyhat. Ha nagyobb az impedancia,akkor halkabb lesz,kisebb lesz az érzékenysége,és nagyon nagy impedanciánál már meg sem szólal.
-
törölt tag
válasz
Tormento #28880 üzenetére
Természetesen rákötheted. Semmi bajuk sem leaz,szebben fog szólni . Polaritáshelyességre figyelj és hogy meglegyen a faltól a távolságuk.valamint az elhelyezésre is,hogy a frontok a füleddel nagyjából egy szintben legyenek.Center mehet képernyő fölé v.alá.Surr mehet fülmagasság fölé és melléd kerüljön,kicsit a hátad mögé.
-
törölt tag
válasz
Hobbbyt #28853 üzenetére
Na én éppen ezért maradnék a Pioneernél. Ez a legjobb elérhető alternatíva az Onkyo mellett ár és tudás/teljesitmény arányában.Mondom ezt úgy hogy nem tudom,mennyibe fájhat egy DAC-al ellátott digitális bemenetes vagy anélküli 6 analóg bemenetes 5 csatornás vég és 1 előfokozott kimenő csatornával ellátott DIY erősítő megépitése.Viszont minőségben tulszárnyalhatod a kategória össszes tagját.És csöves erősitő sem elérhetetlen.Külön DAC beszerzése viszont még jobban meghaladná a keretet.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28850 üzenetére
Az éppen középkategória teteje,nem nehéz vele a hangkártyák DAC-ját tulszárnyalni.Sztem.
Hobbbyt:: vedd alapul akkor bajnokpityu válaszait,én annyira nem ismerem a külső hangkártyákat,csak az erősitőket.De ha DAC-ot akarsz beépiteni,akkor vagy kellenek dekóderek,vagy X.1 LPCM-et küldj át az erősitődbe,és a DAC-ot arra méretezd. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28847 üzenetére
Meret én a legolcsóbb belépő kategóriát vettem alapul,de a te erősitőd jobb annál. Béci egyik régebbi véleményére alapoztam a választ.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28845 üzenetére
Milyen erősitőd van? Biztos jobb mint az általam emlitettek... Azt is számitásba vetted? Mert egy középkategóriás merőlködő már tulszárnyalja a hangkártyák DAC-ját. (nem vitatéma,csak kérdés.)
-
törölt tag
válasz
Hobbbyt #28842 üzenetére
Hát sejtheted hogy az Asus DAC-ja jobb. Tehát ha épited az erősitőt,analóg bemenetekkel épitsd meg.nem azt mondom hogy rosszak_alkalmatlanok is lennének- hanem hogy nem nehéz tulszárnyalni a beépitett DAC-jukat. zenei célra biztosan jobb lesz az analóg bemenetekkel épitettt.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #28843 üzenetére
Eléggé jó gép volt az elődje is. Nem nyúlsz mellé,sőt ez az alsó határa annak hogy megkülönböztesd a HD forrást a nem-HD-tól. Valahol féluton van a hangja a mozi és a zenei felhasználás között., Én csak ajánlani tudom. És mivel slágertermék,1-2 hónap és leeshet kicsit az ára.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28766 üzenetére
... és zavarszürésnél is van szerepe.
-
törölt tag
válasz
Gál István #28743 üzenetére
Mennyiért vetted az RS1-et?
-
törölt tag
válasz
Gál István #28697 üzenetére
Nekem is irhatsz,ráér holnap.
-
törölt tag
válasz
Gál István #28651 üzenetére
Köszi. Állóhangfal teszt is lehetne egyszer....
-
törölt tag
Mi az a "semmi"? Nem jelenik meg a képernyőmenü, vagy nincs hang? A hangot az assign menüben hozzzá lehet rendelni a csatlakozóhoz.,de az nalógnak azonnal meg kell szólalnia,vagy az input select-el kell bejönnie digitálisan. Mit ir ki az erősitő?A nyilgombok feletti felső kettö gomb valamelyike lép be a képernyőmenübe,ottt mindent be tudsz állitani. Ideiglenesen jó lesz egy RCA is a mélynyomóhoz.
-
törölt tag
válasz
bittehilfmir #28523 üzenetére
Egy használt van eladó az AVX forumon.
-
törölt tag
válasz
bittehilfmir #28521 üzenetére
A THX az Gerorge Lcas találmánya ás Thomas Homlison Mérnök fejlesztése,(bővebbet 1.sz hsz) DD EX-el egyenlő,tehát 7.1-et generál az 5.1 ex böl és egyfajta minőségbiztositási rendszert is tartalmaz (THX Select 2 az nagyobb sbákba alkalmas THX Select minőség),+ hangzást javitő(ne equalézerre,tehát hangszinváltozásra gondolj hanem pl. basszuskezelő rendszer vagy csillapitás és áthallásgátló áramköröket,ami minőségi garancia is.
2.Igen,csak a 7.1 feladásával lehet megoldani,de 7.1 csak akkor jönjól be,ha a háta mögött van legalább másfél-két méternyi hely.De az 5.1 is jó térhangzást ad. -
törölt tag
válasz
bittehilfmir #28514 üzenetére
Sztem a 608 túl erős az MX 4-hez,MX5-höz már oké. ,Ha MX4 vagy kisebb,maradnék a Denonnál.
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko #28510 üzenetére
Jamo helyett ez?
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko #28507 üzenetére
Ennyiért használt lehetséges,vagy kezdetnek Onkyo HT.S5305. Szatellitekkel jönnne csak ki más ujonnan: Pioneer VSX 520 és JBL SCS178.
Egydobozosokat ez Onkyo kivételével nem ajánlok: pl veszel médialejátszót,vag bekötöd a tévét és ende,nincs többb csati... -
törölt tag
válasz
JEEMBO #28435 üzenetére
Még mielőtt tényleg összekeverednél: DPL II jel nincs! legalábbis müsörförrás nem ad ki DPL jelet.A DPL (Dolby pro Logic) -nak épp az a lényege,hogy normálsztereó jelből kever mátrixolással 5.1,a IIx pedig 6 vagy 7.1-es jelet. Ehhez a két jel különbözetét és azonoságát használja ki.monónál hatástalan.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
sirbag #28409 üzenetére
Beállitási értékeid(hogy értsd:
mélynyomó:igen,tehát a .1 mindenképp oda megy
front:teljes sávú,
surr-cen 60Hz,ezt nem kellmmgagyaráznom
Double bass(tehát hogy a .1-et front és a mély is egyszere kapja: nem.
De a front igenis kap jelet na nem a mélynyomóról-vagy elől hanem a front csatornákban található 80Hz allatti tarományt fogja megkapni. Értsd:amikor 2.0-t vagy zenét játszol le akkor a jobb-bal oldal igenis tartalmazza a teljes sávot.
Ha 80 hz-re állitod akkor csak elszórva kap mivel még nem létezik olyan áramkör ami 80Hz-ez teljesen átegedi,81-nél már mindent elvág.De majdnem jól tudod.nem kap 80 nál többet,de ha a frekit te 120 Hz-re állitanád akkor 120 Hz alattiakat a mélynyomó kapja meg. Akkor kellene 80 fölé állitanod,ha szatellit(Gál István által linkelt méretű) dobozokat használnál frontnak is.
Tehát kézzel állits mindent 80-ra ahogy Béci irta. -
törölt tag
válasz
sirbag #28402 üzenetére
80Hz-re álitsd. Konkrétan: ugye a hallható hangok tartománya 21-18000 hz-ig tart,ezt (és még valamennyivel felette is akár 25 00 fölé is mehet!) kell az erősitőnek kiküldenie és a hangsugárzóknak megszólaltatnia. A magas hangokkal nincs is nagybb probléma,ellenben az alacsonyabb frekvenciák már megterhelik az erősitőrész és a hangsugárzók tekercseit is erősebben igénybe veszik,mivel ezt a tartományt (80Hz alatti,mélytartomány) nagy dinamikával kell leadni és a végfokok ezt csak elég nagy veszteséggel és kis impedanciával tudják meghajtani. Nos ezért (is) tesznek mélysugárzót a rendszerbe,amely előerősitett(pre-out) jelet kellően felerősitik direkt ere a célra épitett erősitővel ami ugye a mélynyomóba van épitve,és olyan hangsugárzóval adják le ami nayg felületű.hoszabb löketű tehát kifejezetten erre a célra alkottak.Ezért viszik külön csatornán az alacsony frekvenciáit a multicsatornás müsorforrásoknak. és azért elég 1 mélynyomó,mert az emberi fül ezek irányát kevésbé képes érzékelni. amit azáltal is elő kell segiteni hogy a mélynomót a faltól távolabb helyezzük el,igy a falról visszavert hanghullámok nem oltódnak ki vagy nem erősődnek fel feleslegesen.
-
törölt tag
válasz
sirbag #28400 üzenetére
Ezek amiket irtál,tulajdonképpen a .1-nek a megfelelője.tehát minden ami 5-6-7.1, és DPL IIx,Neo:6 és a DSp-k használata esetén müködik. THX ajánlás szerint 80Hz-re kell állitanod. De kiseb hangdobozok esetén feljebb,pl,100 vagy 120 Hz-re nagyobb esetén lejjebb is lehet venni, 80Hz mindenhová jó. De azért megkérdem: milyen hangfalaid vannak?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28347 üzenetére
Lásd: Nebuló5 #28329. hsz-át.
Én a Neotechre utazom. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28312 üzenetére
Ez nem közösségi hanem szakmai oldal tehát ha ide irsz, rövidebb idő lesz.
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28269 üzenetére
Én még egy D kategóriásra sem pakolnék semmit... vétek lenne!
-
törölt tag
válasz
JEEMBO #28225 üzenetére
Az sztem mindegy hogy DPL 1 vagy 2... egyik sem diszkrét elemekből,hanem sztereóból létrehozottt audiokodek,amely mátrixolással alakitja át a sztereót térhangzássá,közel-mesze nem éri el az igazi 5.1-et amely diszkrét csatornákból áll.
Nekem nem jött le a PDF.De ez se tünik rossznak,hangerőt lehet szabályozni, DD és.DTS van benne,felér majdnem egy igazival. -
törölt tag
válasz
szabinyo #28220 üzenetére
Egyetlen egyet vegyél és hozzá egyetlen egy megfelelő hosszú vezetéket.3-400 ft az egész,helytől függően. A soklábú(21!) végét dugd az Av 1-be,tévén állisd az AV 1 csatlakozót RGB vagy EXT állásba a tévéd options(vayg tipusnak megfelelően pl csatlakozók,stb lehet a neve) menüjében,utána a bedugott csatlakozót kapcsold out állásba az adapter(átalakitó,amit a tévébe bedugsz)tetején található kapcsolóját,vezetéket meg beledugod a fehér+piros dugóba,míg a vezeték másik felét a házimozi AUX dugójába csatlakoztatod. A házimozit bekapcsolás után AUX-ra kapcsolod. és a tévé tunerre(tehát a fogott adások valamelyikére) állitod.A Scart kiadja,tehát a házimozin hallhatod: tuner,és analóg adások, valamint az analóg módon rákötött(Av2,3,4,stb,PC in, YYbPr csatlakozó mellett bedugott RCA csatlakozók) hangját. Nem adja ki,tehát ilyen módon egyáltalán nem halgatható: USB-n található fájlok és HDMI-n csatlakoztatott készülékek hangját..
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG UE85DU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Turtle Beach Atlas Air - újszerű állapotban- eladó
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest