- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
nyurga82 #33510 üzenetére
Ez attól független:
1. Miért kezd el árulni olyan terméket ami nincs nála? Ellenkező példa:lásd:Gál István a Fórumon.Bejelzi hogy várható ez és ez,utána kipróbálva kezdi el árulni.
2. Bevár 4-5 vevőt utána visszalép és árverésre teszi: odaadhatta volna a legelső vevőnek,max ha többen vannak, nem enged az árból. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #33505 üzenetére
Eco módban van? Vagy dinamikus kontraszt?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen,átlagban borítékolható a 25-40 watt,. Ha van jel akkor ugye felvesz többet is és akkor már kinyitnak a tranzisztor vagy IC kapui,ha megfelelő polaritású és ez már áramtöbbletet igényel,amit fel is vesz a tápból.És leadja vagy egypár,vagy akár az összes hangdobozra. és mennyisége a hangerőszabályzó állásától függő,ami megint emeli ugye az áramigényt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #33445 üzenetére
Én kis sztereóra gondoltam.. esetleg 2.1-re.
-
-
törölt tag
Nyugodtan tehetsz rá 4-est,csak lejjebb ne menj!
Hackeeee: indokold meg. Mert a mai trantisztoros és IC-s erősitőknél már igazából mindeyg milyet kötsz rá,csak ne lépjen túl egy bizonyos árammennyiséget a felvétele. Igazából az erősitő iss forrás szerepét tölti be így max, annyira vannak megadva a teljesitmény és stb. értékek. Max belső ellenálása lehet de az esteleg 3 ohm alatt érheti el a kritikus értéket,azt is nagy(háromnegyednél nagyobb) hangerőn. -
törölt tag
válasz
Patice #33394 üzenetére
" olyan SCART kábelt használsz aminek variálható a két vége (vagy legalább az egyik). "Ezt a tipust nem szeretem plusz csatlakozásokk miatt,és rosszabb is az átvitele is,mindazonáltal a másik változat olcsóbbmég az átkapcsolós is.
Az "1 RCA képnek,2 hangnak" neve is van:kompozit.Az 508-as nem konvertálja fel,csak közösiti: erre a 608 képes.A csatlakozó meg pláne nem
Írtam: támogatja,menüben kell bekapcsolni.
Írásod többi része stimmel. -
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33391 üzenetére
Fényképezd le láthatóan az STB hátulját,akkor töbet tudok mondani. Ha más nincs,scart-rca adapterrel megoldható a hangátvitel. Nincs rajta piros-fehér (analóg) se?
Ez a Samsung nem tud ARC-t.
Plusz kérdésedre: igen,tugja,ezt a funkciót be kell kapcsolni,de 15-30 watra nő a fogyasztása. -
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33389 üzenetére
ARC:Audia Return channel: ara alkalmas televiziók hangja hallgatható optikai kábel nélkül is a HDMi 1.4 képes(High Speeddei jelölik) kábel segitségével,amit az ARC-vel jelölt csatiba(melé irják ha képes rá) kell a tévén dugnod.
Én az 5305-öst mondtam.
Kötési sorrend jó és minden másra is ez a sorrend áll.De ha nincs más HD forrás,akkor azok megelégszenek optikai vagy koax kábellel,nem kell bekötni a video részt kivéve ha nem akarod közösiteni(mondjuk nincs hely a tévén)..Koaxot átnyékoltat vegyél,ne cérnavékonyt és cseréld le olyanra a sub kábelét is,ha teheted (mondjuk nem tudom,milyen kábelt adnak).Ha nem ARC-s a tévé,kell optikai is. Szgéphez is vehetsz kábelt.
Ha nincs ARC kell még egy optikai is. -
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33383 üzenetére
Ezek a "bögreszettek ép az "üditő kivételek" közé tartoznak,tehát megveheted ezek közül valamelyiket. Csak késöbb a hangdobozokat kell lecserélned. de ezek az erősitők szabadon bővithetőek(kivéve 3305 amely passziv subbal rendelkezik),tudják a mai formátumot és akár az ARC-t is.
Denonból szerintem alkudj kicsit, de vedd meg ha tudod,onkyo 508 hasonló tudással ugyanannyi.Ja az 5305-ben nem TX-Sr508 haneem AVX 80 van ami azért nagyon nem ugyanaz.
Onkyo hangfalakat szerintem hanyagold.
JBL 4 ohm-ja nem akadály.Veheted ezekhez is,508-hoz és a 1311-hez is. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #33372 üzenetére
Én Electrával is kibékülnék.. de több más tipust,többek közt Chorus-t, Scala és grande Utopia-t is gyártanak.
Lényeg: hasonló kategória kellene a Denonom mellé. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #33370 üzenetére
Hát ehhez hasonló üzlet nem lesz közeljövőben az biztos... mert a lagközelebbi tulaj tuti felveri az indulóárat. Sztem az eladó késön kapcsol,de én is,.. mindjárt az este kelett volna lefoglalni...Mindenesetre küldtem neki üzit,ha megjön szoljon és elviszem 155-ért.
Ricsik:
Sanja én is igy látom a közeljövőt.. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #33365 üzenetére
Köszi,én is...
Rendesek vagytok... -
törölt tag
válasz
Gál István #33338 üzenetére
Rajta vagyok de ezt a választ kaptam ma:
"Jövőhét elején jön hozzám beszámítással. Állítólag újszerű állapotban van és idős emberé a cucc. Nagyon nagy érdeklődés van és 4-5 vevőjelölt van. Azt hiszem kirakom licitbe 149.000 induló licittel. Úgy néz ki, hogy keveset kérek értük."
Sanja nekem a 150 is felette van a megengedhetőnek,de össze tudnám szedni valahogy,segitséggel, de fölé már nem tudnék menni.. -
törölt tag
válasz
Zsembi77 #33225 üzenetére
1- és a 3 kérdésedre:
Nem csak a kijelzőn hanem OSD-n tehát a tévén is tudod követni a rádióállomásokat.
Asztali PC-t HDMi-vel összekötve kapsz legjobb eredményt.
2: DNLA beállítástól függ,de sztem inkább gépről tudod küldeni. Ebben megvárom vki olyan válaszát aki napi szinten használja. -
-
törölt tag
válasz
robi0604 #33207 üzenetére
Jónak,Denonomhoz lehet passzolna,ez volna az alsó határ amit elfogadnék mellé,magasakat éerztem kicsit hiányosnak,. . Sajna nem lehetett másal mert aki vásárolt annak ez volt az elképzelése, és el is vitte,. Az 509 után kötve szerintem redundáns vétel,sok,nem egy kategória a 2 (én csak kábelért mentem oda).
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33202 üzenetére
Onkyo TX-NR 509 és az ahhoz passzoló hangfalak (JBL ES széria és a hasonló árkategória) adja ki jól a normál és a HD közötti különbséget,ezért szorgalmazzuk inkább a használt régebbi,jobb kategóriás erősitők és hangdobozok vásárlását.
Ha kevés a DTS HD MA akkor semmi gond, ha sok meg akkor nem az erősitő lesz a szűk kersztmetszet,hanem a WD.
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33194 üzenetére
16-18 nm.ig jó lehet az Onkyo 5405 ha tényleg nincsenek nagy igényeid és olcsón szeretnéd meguszni,és idővel lecserélheted rajta a dobozokat (erre majd magadtól fogsz rájönni
)Ez felett használt jöhet szóba,attól függően hogy kell-e HD vagy nem (van-e .mkv forrásod vagy inkább -avi-t részesited előnyben).Sajna tudomásom szerint a WD alapból nem küldi ki a DTS HD MA-t,csak a core-t,de minden más HD-t igen,de ezt azóta orvosolhatták fw-vel.Így ha HD kell akkor HDMI 1.3-as bementű használt jöhet szóba (kb.2008 évjárat utáni).Ha csak avi-d van(helyhiány miatt pölö), akkor több optikai bemenetet tartalmazó erősitőt nézz,mivel a tévét és a WD-t is rá kell kötnöd.Ezt azért irom,hogy mégis képben legyél keresésnél,ne csak "rádöbbenj".
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #33088 üzenetére
Az Onkyo hangfalai nem igazán ütik meg a mércét. JBL sokkal jobb hangzást ad,mint amit az árkülönbség indokolna.Ráadásul az AVX az passziv mélynyomós,ellentétben a Pio (vagy akár másik Onkyo) után kötött mélynomóval.
-
törölt tag
válasz
XP NINJA #32963 üzenetére
Igy van.Ha neked megfelel.Jobban jársz vele mint javitatni a geniust,akár táp,akár erősitő rész a probléma.
Egydobozos házimozit ne vegyél,mert java részére nem tudsz semmit rákötni esteleg 1 forrást.Ha találsz,olcsón,beirhatod,és véleményezhetjük.G.I-ra is kérdezhetsz,mit talált. -
törölt tag
válasz
XP NINJA #32960 üzenetére
Nincs is azzal semmi baj.Csak ha nem javul meg biztositékcserére sem,nem éri meg javittatni.Inkább ha nem szgép mellé kell,akkor gondolkozhatzs belépő szett vásárlásán.Erre akatrak kilyukadni.Ha ezen megsértődtél,lelked rajta.mert javasolhatunk szervizet ahol 30-40 ezret költenél,és nem sokkal többöl meg kijön egy uj belépő.
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #32766 üzenetére
Párhuzamos az,amikot egy csatiról megy több hangszóróra megy ki,mindhez külön indul vezeték és külön szálon visssza is tér. Sorors az,amikor egy kimenő kábel va az erősitőböl, és a hanszórókat ugy kötöd össze hogy az egyik kimenöjéböl indul a másik bemenőjébe. És az utolsótol megy visza az erősitőbe.
-
törölt tag
válasz
daniel2121 #32716 üzenetére
Hangfalad lesznek a szük keresztmetszetek.Inkább popos,louneses mit rockra beállitott erősitő szerintem.Flac-al kb. mint lemezjátszókimenettel fog szolni.
-
törölt tag
válasz
daniel2121 #32710 üzenetére
Természetesen meg tudod szólaltatni,mindössze DIN-RCA átalakítóra van szükséged.
Ja és ha lehet a magnó feliratba dugd,ne a lemezjátszóba... -
törölt tag
válasz
Gál István #32691 üzenetére
Az tény hogy valóban nem nagy a hely,de inkább ez,mint valami Genius.
-
törölt tag
válasz
Gál István #32689 üzenetére
Én azt mondom,smián elüzemel benne a Yamaha... (5nm kb.= 2x2.5 vagy 1.7x3 nm.)
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #32683 üzenetére
A 60X-es sorozatban jelennek meg főképp az adott év ujdonságai, pl DPLII, 7.1,Audyssey, stb. és komolyabb táp van benne mit az előzőekben,tehát minőségi ugrást végez az előző szettekhez képest és kedvező az árképzése is,mintegy középkategóriát képvisel, HD-ra alkalmas.
Ami magát a 600-ast illeti,DD Ex,DTS-ES,6.1-es konfiguráció(2002) négy digitális bemenet és videoskálázó is van benne. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ego007 #32601 üzenetére
Még egyet hozátehetek a többiekhez(de szerintem te is rájöttél): a Surrround back pedig a 7.1-es felálláshoz kell, a leghátsó szekciót alkotják amit mögéd másfél--> több méterre kel tenned. Front High-ot leirták elöttem,azt fölé kell tenni,és némelyik erősitőn van front Wide is,azt pedig a fronttól kifelé a szélére.A surr.back kivételével (természetesen ahol jelforrás is van hozzá,mint pl. DTS HD MA 7.1) mindegyik analóg képzésű.
-
törölt tag
válasz
Marci79 #32592 üzenetére
1.
Yamaha 1400-am volt,nem volt rossz. A te általad jelölt készülék csiptetős csatlakozói miatt nem szoktuk ajánlgatni.Az általad keresett S-video sincs rajta.És nem éri el a 30 wattot a leadott teljesitmény.Viszont korrekt belépő.
2.
Valóban nem megy át az eredeti 5.1 csak digitális összeköttetéssel,mint az optikai vagy a koaxiális csatlakozással,ezt jól tudod. De az erősitők rendelkeznek un. DSP (Digital Surround Processing) áramkörökkel ami a sztereó jelből kölönböző trükkökkel térhatást hoz létre.Eleve a Dolby Pro Logic.és a különböző változatai és a DTS Neo:6 is ezt teszik csak mátrix elven teszik fáziseltolásos technikávalnagyjábol mintegy "találgatnak" a jobb-bal hang információi alapján,monóban nem működnek. Ezek csak hiánypotlóak,messze nem egyezik meg a minjőségük az eredetivel.de valamennyire használhatóak,mi kerüljük ezek használatát,max vakitásra jók,és egy-egy zenénél,filmnél esetleg bejönnek.
3.
NTSC marad.kivéve ha felkonvertálod. -
törölt tag
válasz
daniel2121 #32546 üzenetére
Többek közt én is.. Pink Floyd,Deep purple, Dire Straists.stb,de még a Genezist is közéjük tenném Nemrég kezdtem el ujrahalgatni őket csak hangfalakat kell még beújitani valami jó kategóriát szettben,adig csak ligth-osan... Hihetetlen,milyen zenei az új Denon(yamaha se volt rossz,de) az Apocaliptycát tisztára átvarázsolta,nem győzők betelni vele.Ezek a csellós fiúk tényeg tudnak!Akár sztereón,akár DPL II Musicon,akár DD 5.1-ben.
-
törölt tag
válasz
Spider1990 #32539 üzenetére
Az nehéz lesz.
Sztereó erősitőt(egyik ágát használva
) vesd el,mivel épp a mély által dolgozó tartómányban dolgoznak legrosszabbul a hagyományos erősitők,itt adják le legrosszabb hatásfokkal, legalacsonyabb impedancián (ezáltal legjoibban melegedve) így hamar tönkretennéd. Ezért (is) bizzák az ilyent külön mélynyomó erősitőre. Esetleg autós hifi vagy speciális,pl. DIY szekvenciában találhatsz elfogadható áron erősitőt. Sokkal jobban jársz ha veszel használtan mélynyomót, pl Polk PSW110 van 40-ért az AVX-en,ha mg el nem vitték.
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #32536 üzenetére
Bocsi hogy a szavadba vágok.
De mivel azt irja,4 ohmig terhelhető,és nem 75 ohmos,ezért passziv subról van szó. És azt nagyon kevés AV erősitő kezeli,mindössze az Onkyo HT-S 3305 vagy az 5205. Még esetleg a Yamahának és a Denonnak van egy egybesszettje,aminek olyan van.Yamaha olcsóbb,Denon drágább az Onkyónál.
-
törölt tag
válasz
nasinas #32532 üzenetére
170 ezerből tényleg csak belépő szett vehető. A Hi-Fi 45500-at már túlhaladják ezek a cuccok,meg is szünt már,így affelől nem kjell aggódnod.A SAL termékeket kerüld ha lehet,ennyit a Silver suondról...Helyettte pl.Onkyo 508-as(a 9-es tul drága még) és használt hangfalszett ajánlható
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32474 üzenetére
Ha valamit kidobott pénznek értékelnék akkor azt.
-
törölt tag
Börgeszett... és a 600 Wattból mindössze kb 200-at adhat le folyamatosan.
Nincs rajta optikai csatlakozó,ennyiért Samsung házimozikon már van.
Tévével valóban a HDMI-vel kell csatlakoztatni. Az optikai másra szolgál
Ara jó az optikai hogy más fórrásról Dolby Digital vagy DTS hangokat megjelenitse. pl ha a tévédbe bedugsz egy USB -t vagy veszel médiajátszót vagy BD-t, akkor annak a hangját 5.1-ben m leadja. Nélküle néma marad pl az USB-n levő DTS hangja vagy pedig a DVB tuner csatornáit sem lehet némely tévékről analóg módon továbbitani.
. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #32351 üzenetére
Ezen az Onkyon nincs bemérőmiki,az csak az eggyel nagyobb modell(508)-on található,amit jobban is ajánlok. jobb hangja van. Yamaha nem alkalmas HD hangokra,még a 308 sem igen(nem a kompatibilitása,hanmr a jellege,felépitése miatt),508 már inkább. Néhány helyen,pl. netdepo már 80 alat beszerezhető.
Mattes által ajánlott Yamahán viszont YPAO (bemérő) is van és olcsóbb az 508-nál. -
törölt tag
válasz
trafipax #32247 üzenetére
De inkább ez a (robi604 által javasolt) módszer mint egy bögreszett USB-vel azután szenvedsz,hanminőség és a korlátozott formátumtámogatás miatt. És ha nem tetszik a hangja,idővel még mindig vehetsz hozzá új hangdobozokat,míg a bögreszettekhez nem.
Ha esetleg jobbra vágy és tudsz hozzátenni, idővel akkor Onkyo 508/608/609 (utóbbin van USB) vagy hasonlók pl. Denon 1611,Pioneer vsx 920 H/K 255 és akor már hangminőség is jobb lesz,és ezek már jobban HD képesek azaz a HD hang különbsége jobban kijön rajtuk.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest