- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az MNC-n a vágási frekit tekerd max-ra, denon-ban pedig állítsd a crossover freq-t 80, vagy 100-ra. (ha jól látom akkor külön álló doboz a ládád, csak "házi"
)
És, a hangerőt is szerintem olyan 3/4-g tekerheted nyugodtan, ha sok, akkor úgy kb. félig. A Denon-ban pedig a +db-kkel tudsz játszani
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az, hogy maga a port mire képes, az egy dolog.. Attól függetlenül, a quadro szerintem nem képes hang továbbítására.
Csak azért, mert sztem, ahhoz a hangkártyádnak nincs köze, hanem a vgahoz.. De ha nem tudod splash pro-ban sem kiválasztani, akkor pedig ilyesmi gond lehet..
Ha meg "csak" DTS megy ki rajta, akkor maga a kártya annyira képes, többre nem.
Szerintem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
robi-k #41452 üzenetére
Most nálam úgy van bekötve, váltó nélkül, hogy a 2 mélyközép sorban, a magas pedig közvetlenül, párhuzamosan. Így már okés a dolog.
Dehát azt a gyári hangváltónak nevezett valamit jobb is, hogy kiszedtem..
Gondolkozom rajta, hogy majd átalakítom a dobozt, és akkor megcsinálom 3 utas váltóval. De ezt meg kell tervezni rendesen, addig nem bántom, jó így.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #41312 üzenetére
A 2 25ös mélyet külön sub erősítő hajtja, a hangváltókat pedig épp most szedtem ki, mert hagyott némi kívánni valót maga után, meg valszeg rosszul is voltak bekötve..
Tehát, így is azt mondod, hogy menjek fel 120hz-ra? Tehát az erősítőben állítsam 120 vagy 135hz-re, vagy még kicsit fentebb? Nem sok az már?
Most kicsit távozom, este leszek.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #41308 üzenetére
Hát, lényegében arra lennék kíváncsi, hogy.. ugye van egy olyan menü, hogy..
Subwoofer mode (ennél két lehetőség) normal, + main
Namármost, azt tudom, hogyha +main, akkor a large-ra állított hangfalakra engedi rá a teljes frekvenciatartományt. (ha jól tudom).
Tehát, hogyha normal-ra teszem, akkor az olyan, mintha minden small lenne?
Nekem, úgy néz ki, hogy 100hz-n kell vágni.
Nameg, átraktam jelenleg a centert és a háttereket is large-ra, mert így sokkal szebben szól minden, lényegében több hang jön elő.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
alfaman512 #41281 üzenetére
Nálam is ilyesmi dolog volt, bár más okból kifolyólag, de a vége az lett, hogy kivettem a hangváltót..
100Hz-nál vágok, merthát a SAL mélyközepei nem az igaziak, bár beállítva large-ra vannak, szal elvileg próbálnak lemenni 100hz alá,
de filózok azon, hogy átrakom small-ra ezeket is, és ne is erőlködjenek, hogy próbálkoznak lemenni, de úgy viszont csak 80-nál kéne vágni.Így nemjó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, jelentem életre kelt a SAL.
Majd még a centerben, meg valszeg a két háttérben is cserélem a magashoz tartozó kondit, mert így a 2 front jelenleg sokkal jobban cicereg, mint ezek..
Bekötöttem őket, ahogy javasolták, tehát a 2 mélyközép sorba, a magas pedig párhuzamosan. Lényegében a magas életre kelt, sokkal szebb, plusz az összes kábelt kicseréltem 1.0mm-esre.
A centerben szintúgy, plusz kibéleltem, mert semmi nem volt benne.. Eddig kellemes csalódás, szebb lett a hangja.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #41238 üzenetére
Foobar-ban be kell állítani a kimenetet, és elvileg menni fog.
Jam és persze, win/vezérlőpult/hang alatt is ez legyen az alapértelmezett kimenet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #41233 üzenetére
Akkor driver szinten elvileg okés a dolog.
Szerintem akkor szólnia kéne.. Erősítőn belül nézz szét esetleg.HDMI-hez kapcsolódóan engedélyezés, letiltás, vagy ilyesmi van-e esetleg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #41230 üzenetére
Attól függ milyen Radeon.. TrueHD-t akarsz kicsikarni belőle?Öhm, asszem XP-n nem megy, bár ebben nem vagyok biztos, ebben lehet, hogy tévedek.. Az AMD saját HDMI Audio driver-ét kell betallózni Neki, akkor ha a Realtek-es van neki fent pl.
Win7 alatt ez így nézett ki, 11.9-es drivernél: (elindítod a telepítőt, kicsomagolás után pedig lemégsézed)
C:\ATI\Support\11-9_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl\Packages\Drivers\WDM\Hdmice
Innen kellett Neki eszközkezelőben betallózni az INF-et, és már működött is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
electrocarlo #41220 üzenetére
Ez függ az embertől, hogy mire "vágyik", na meg a hangfalaktól is.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #41200 üzenetére
Benne van ami Nekem kell!
Köszönöm!
Tehát, ha minden hangszóróm 8 ohm-os, akkor 8 ohm-os így együtt..
Megnyugodtam.
És mostmár azt is tudom, hogy párhuzamosan van kötve. Tehát minden hangszóró a pozitívat kapja a pozitívat, negatívat a negatívról.
Csak akkor azt nem értem, hogy ha sorosan volt kötve, akkor hogy jött ki a 8 ohm. Bár, csak lehet, hogy fáradt vagyok már.Megvan, vegyesen volt kötve. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Patice #41199 üzenetére
Csak kicsit belekavarodtam már az ellenállásokba.
Szal összességében, olyasmiről itt nincs szó, hogy összeadódnak az ellenállások... (tudom fizika, csak kicsit már fáradt vagyok.. )
Azt tudom egyedül, hogy a magasom az 8 ohm-os, az tuti, a 2 mélyközepet, nem tudom, hogy azok 4-esek, vagy 8asok... Ugye mondtam az illetőnek, hogy a 2 mélyközép és a magas együtt 8ohm-os jelenleg, megkaptam a kondit, és mondta, hogy így kössem be..
Köszi, elolvasom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Patice #41197 üzenetére
Aham.. Értem.
Csakmert, hasonlóképp volt bekötve a front is, viszont arra azt a javaslatot kaptam, hogy úgy kössem, hogy ugye az egyik mélyközépre a bemeneti jelet, arról fel a másik mélyközépre, és arról fel a magasra, és ugyanígy van egy kondi a magas "előtt".
Elvileg ugye 8ohm-os volt a magas-mélyközép része a frontoknak.. De akkor így viszont mennyi?
Üzletből kaptam a javaslatot, hogy így kössem be.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egyre érdekesebb dolgokat tapasztalok a somogyinál.
Vagy nem tudom, hogy ez mennyire normális dolog, de gondolom semennyire.. Vagyis, személy szerint Én nem látok benne logikát.
Tehát, most megnéztem a centerben is a vezetékezést, kíváncsiságból... Naás, ugye 2 mélyközép van, egy magas.. Néztem hangváltó ebben alapból nincs.. Lehet jobb is, azok után mint ami a frontokban volt..
Úgy van bekötve, hogy az egyik mélyközpére, és a magasra megy egy-egy + -, a magason van egy kondi, azt valszeg holnap cserélem, veszek valszeg olyat bele, mint ami a frontokban van, vagy olyat amit ajánlanak hozzá..
De itt jön a bökkenő, a másik mélyközépen lényegében 2 negatív szál van.. Tehát úgy, hogy a hátulról a csatiból van rákötve az egyik, a másik, pedig a másik mélyközépről.. Ez hogy van? Gondolom ez nem normális jelenség, mivel ugye az egyik mélyközép így nem is kap pozitív jelet...
Remélem érthetően írtam.. Bocsi, hogy nem rajzolok, de mivel nem nagyon tudom, hogy pl. a kondit, hogy kell jelölni, így inkább nem erőltetem..
Hasonló volt a frontokban is, azokra is kicsit érdekesen néztünk.. Mostmár azok nem így vannak kötve, szebben is szólnak.. Nem egy hangbajnok, de jobb mint volt..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mejulie #41168 üzenetére
Addig jó a Jamo, amíg nem hallasz egy kicsivel komolyabbat szólni.. És nem kell a sok 100ezres cuccokra gondolni, de pl. itt volt, asszem a Polk-nak egybeszettje, linkelte valaki még jóval korábban, az lehet, hogy sokkal szebben szól, mint a Jamo, sőt.
Jos3ph-re annó rá akarták tukmálni a Jamo-t addig a pillanatig, amíg nem közölte, hogy Wharfi Zaldek S2000-ért jött...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy kérdés, ha egy magassugárzón nincs feltüntetve, hogy melyik a + - oldal, akkor ki lehet deríteni valahogy, vagy ez kizárt?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, elvégeztük a "műtétet" a SAL-okon, jobbak lettek, sokkal..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #41051 üzenetére
Nemsemmi.
Grat hozzájuk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hangfalon belül kábeleket mennyivel vastagabbra érdemes cserélni? Tehát, asszem ebben jelenleg 1.0mm-es van, lenne értelme 1.5, vagy esetleg 2.0mm-esre cserélni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #41017 üzenetére
Nah, hát lényegében, jött egy tipp... Ki lesz próbálva így..
Tehát, lényegében, direkbe kössem a két mélyközepet, a magashoz pedig kaptam kondit. tehát lényegében a gyári hangváltó kimarad a buliból.. Lényegében ez a legköltséghatékonyabb megoldás.. Plusz hoztam anyagot ahhoz, hogy kibéleljem a mélyközép részt.
Holnap kiderül, hogy milyen lesz valójában.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #41011 üzenetére
Dedede.. Úgy van, hogy:
hangsugárzók; mély: 250 mm papír kónusz ; mélyközép: 2 x 165 mm polipropilén, magas: 1" fémezett mylar dómsugárzó
A 250-es mély kiesik, mert az külön van hajtva sub erősítővel.
(#41012) Patice: Ezért írtam úgy, hogy a szétválasztás már részletkérdés, hogyha ez működik.. Annak idején, amikor még áthidalóval mentek, akkor nem volt gond, ugye akkor együtt volt hajtva a 250-es mélyekkel.. Amióta azokat sub erősítő hajtja, azóta nem az igazi, mert ugye nincs mélytartomány a közepekből.. Mintha valami hiányozna.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #41005 üzenetére
Bár ebben ez is rafkós, mert ugye 2 utas a hangváltó, és 2 mélyközép van...
De akkor vajon, hogy van ez?(#41006) Sanci38 : Naigen... Akkor itt van a kutya elásva, ezért van valszeg így, ahogy van... Akkor csak 8*-as kell, oké.. Csak ugye 1 helyre van kötve a mélyközép, és ez miatt nem tudtam, hogy ez jó-e, de akkor oké.. Elvileg van, találtam is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #41004 üzenetére
Értem...
Tehát, akkor a mostani helyett betennék egy 3 utast, és bekötném úgy, hogy az egyik mélyközép kapja a 900 alattit, a másik a 900 felettit, a 3. pedig a 4k felettit (tudomkicsit gyenge fogalmazásmód) akkor talán kicsivel előrébb lennék?
Csúcsminőség nem lesz, mert azt az anyagi rész nem engedi, jelenleg, sajna.. Viszont amennyit lehet, annyit kihoznék ezekből... És még mindig olcsóbban megúszom, minthogy most vegyek másik 2 dobozt.
Na meg a másik dolog, (báreznyilvánvaló), ugye nem használom a hátsó áthidalót, ami ehhez elvileg volt, és így leírás szerint elvileg 8 ohm-os a 2 közép, és a magas, ebből adódóan gondolom, hogy 8ohm-os 3 utas hangváltó (kéne) Nekem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #41002 üzenetére
Csakmert most nézem a nagytudású SAL belsejét, és hát kemény 2 irányú hangváltó van benne... Tehát Nekem jelenlegi helyzetben a közepekből nem jön mély, csak közép, és hát valahogy nem az igazi.. Ebből irányuló kérdés:
Ha ezt cserélem 3 irányúra, tehát, az egyik mélyközepet bekötöm a mély tartomályra, a másikat középre, a magasat a magasra, így nyerek-e valamit? Oké tudom, hogy SAL, most nem ilyen válaszokat várnék, hanem, hogy ez segítene-e valamit.. Tudom, hogy a doboz elrendezése belül sem olyan, hogy jó legyen, de ez már részletkérdés, esetlegesen megoldható.
Csakmert lényegében, ez lenne a "legolcsóbb" megoldás, és ha valamennyit javítana a hangminőségen, akkor egy ideig még jó lenne így.
Valaki mondjon valami infót erről.
Előre is köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha egy hangváltó keresztezési frekvenicája: 900 Hz / 4.000 Hz, az az alsó kategóriában jónak, vagy rossznak számít?
Plusz a kérdés ehhez kapcsolódóan, hogy a 3 utas hangváltó az hogyan dolgozik?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
robi-k #40973 üzenetére
Nézegettem polchangfalakat.. De ennyiért eleve nem is nagyon találtam.. Vagy esetlegesen tudnál javasolni valamit 15k körül? Vagy az említett dobozok még beleférnének? Ugye ezeknél nem látok db értéket.
Gondolkoztam azon is, hogy a 2 nagy helyére rakok olyanokat mint a háttereim, dehát ugye az is SAL, tehát sok értelme nem lenne, vagy talán mégis? + melléjük tenni valami kisebb ládát. Ezek a háttereim.
Most tekintsünk el attól, hogy sal, azt nézem, hogy hogy járnék jól, máramennyire lehet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
robi-k #40968 üzenetére
Jah értem..
Abban a helyzetben mi van, ha az erősítő 6-8 ohm-os.. Ugye 1306-os Denon-ról van szó.
Hm, talán.. Így viszont elgondolkodtató.. Csak mert lehetséges, hogy ilyesmi árban tudnék venni valamit, aztán amikor elmegy a SAL, akkor majd visszajönne az ára.. De most a talánra a fene se tudja, hogy megérné-e a pénzt adni. :\
-
hackeeeee
Jómunkásember
Gondolkozom ezen a Quadral Quintas T160-on.. A SAL-hoz nézve gondolom csak előrelépés lenne, vagynem?
Izé, ez a 4+8 ohm mit jelent pontosan?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #40955 üzenetére
Nadefiúúúúúk..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #40945 üzenetére
Azszép.
(#40946) bajnokpityu: Ejj, ez nem hangzik túl jól.
Mondjuk a 2 sal fronthoz képest gondolom ez is előrelépés lönne..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #40771 üzenetére
Öhm, és ha nem gondolkozom nagy állókban, tehát mint a sal mérete, hanem valami kisebb? Pl. mint a 178-as JBL szett dobozai? Tehát valami polc hangfalakból valami..Csak persze láda nélkül.
Mondjuk lehet, hogy még a denon elég lenne, és elég lenne a dobozokat cserélni.. Csak azon gondolkoztam, hogy komplettben lehet, hogy könnyebb lenne elpasszolni a motyót.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #40767 üzenetére
Hmm... és 40-50k körül mit lehet kapni mostanában? Ami talán egy kicsi erőlelépés lenne erősítő terén. Akár HM-ben, akár sztereóban...
Megfordult a fejemben, váltok sztereóra, bár ez még nem tudatosult bennem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy Denon AVR-1306-nak mi az ára mostanság? Tehát arra gondolok, hogy sacc mennyiért lehet eladni mostanában?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos srácok, 25-30k között milyen frontot tudnátok javasolni?
Nem ragaszkodom a "torony" hangfalakhoz, csak kíváncsi vagyok, hogy esetlegesen ennyiből mit kapnék.
Előre is köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gál István #40497 üzenetére
Nah igen..
Épp ez az, hogy mihez igazodjak. Mondjuk ha ez összejönne, akkor nagyon kopp lenne a 30k, bár annál lehet, hogy kicsit kevesebb.. Csak a kérdés, hogy mit kapnék ilyesmi összegért.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiskodó kérdés, olyat megéri csinálni, hogy először lecserélem a 2 frontot, utána pedig szépen lassan a centert, és a háttereket?
Tehát, maradna a SAL center, és háttér, a 2 frontot cserélném, aztán egyszer valamikor a többit is? Vagy ez így felejtős, mert egyáltalán nem lenne jó?
Na meg ebből adódó kérdés, hogy pl. max 30k körül esetlegesen milyen frontokat kapnék?
Ugye, ha ebből lenne is valami, akkor 5.0 lenne egy ideig, az biztos.
De még holnap meglátom, hogy mi van az erősítőmmel..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
johnny82 #40454 üzenetére
Ha letöltöd a komplett csomagot, akkor abban külön benne van, csak be kell tallózni.
Tehát, leszeded a komplettet, elindítod a telepítőt, hogy kicsomagolja, utána lemégsézed.
Minnya'r megkeresem, hogy pontosan hol is van.Tehát, ha pl. 11.9-es (komplett, tehát CCC, DD, OCL) csomagod van van, akkor ahogy kicsomagolja:
C:\ATI\Support\11-9_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl\Packages\Drivers\WDM\Hdmice
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, hát úgy néz ki, hogy a Denon is beteg lett, viszem a sub erősítő után szervízbe...
Kipróbáltuk másik sub-ládával, azzal is búg.. Szal úgy néz ki nagyon ügyes voltam..
A frontok hátterek center nem búg, viszont a subkimenet búg...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, leadtam vizitre a sub erősítőm. Bevizsgálják, hogy mi mehetett szét benne, ha értelmes áron javíttatható, akkor megcsináltatom, ha nem, akkor marad az, hogy veszek ládát.
Talán már estefelé tudok valami közelebbit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pgabor79 #40375 üzenetére
Ha azt nézem kis helyre kell a láda... ~13m^2, de lehet , hogy átpakolok valamikor tesómék szobájába, az közel 20.. na meg ki tudja, hogy később még mi lesz...
Ebből kifolyólag lehet, hogy elég lenne a 20 centis CAV is, vagy valami ahhoz hasonló.
Csak ennek tényleg a felépítése furcsa, ugye hogy nem "kocka". Viszont árban eddig a legjobb eddig.
Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest