-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danika256
aktív tag
Nem-nem gondolom hisz írtam, csak reagáltam arra, hogy azt írtad, hogy semmi különbség nincs ilyen cuccon.. De van, csak nem annyi mint kéne.. ebben igazad van! De mondom, nekem nem ér annyit..
Én csak a problémámat vetettem fel itt a fórumban, amire megoldást illetve ötleteket keresek.Nem vitatémának szántam.
Amúgy látom nagy házimozis vagy, Te mit tennél a helyzetemben, mit ajánlasz megoldásként?50k Ft a keret.. -
Danika256
aktív tag
Akkor lehet a creative decóder nem tudja értelmezni és azért ugrik sztereó módra. Ez viszont nagy gond.. Mert nincs alternatívám..
Amúgy meg, nem a sztereóhoz hasonlítottam, hanem a DTS core-hoz pc-n. És persze hogy a szinte dupla bitráta miatt azért bőven-bőven nagyobb dinamikával szól.Persze aláírom, hogy több százezres cuccon sokkal részletesebb a hang úgy.. De nekem nem ér annyit.. viszont a sztereó azért már gáz
És még ha úgymond "PC-s" is az én rendszerem, abból viszont az egyik legjobb. Van jó pár olcsóbb házimozi rendszer ami nem PC-s és rongyá veri azokat. Az biztos! Nem hiába a THX minősítés..A HDMI-vel kapcsolatban, meg persze nem a leggagyibb kell, de a lényeg, hogy az átvitel ne legyen olyan rossz, hogy bithibát okozzon, amikor az alacsony és magas szintek már nem megkülönböztethetőek a jelben. De ha van benne jelerősítő, akkor ezt nehezen tudom elképzelni! A 10m hát lehet, hogy már sok lesz!
-
Danika256
aktív tag
válasz
MasterMark #76404 üzenetére
Pedig jobban szól azzal, hallhatóan. PC-n néztem..
De nem az a fontos, hanem mint leírtam, ha HD hanganyag szólna, akkor csak sztereóban működik a dolog. De bármire kötöm PC kivételével, ez van..A kérdés az, hogy ezt hogyan tudnám megoldani, olcsón.. Ez a lényeg, ebben kérném a segítséget!
-
Danika256
aktív tag
válasz
KisTücsök #76391 üzenetére
Creative Gigaworks a cuccos, a saját hangszóróival. Mivel lekerült a pc-ről régebben, akkor kapta hozzá a decodert később.Így állt össze, és marha jól szól, nekem bőven elég..Ez került át a TV-hez is, de most már kéne a HD hang. Írtam miért.. Szóval valahogy kéne az az analóg 7.1 jel HD-ból
-
Danika256
aktív tag
válasz
dunkel #76385 üzenetére
Hali,
A dekóder elé egy médialejátszó van jelenleg kötve(med6003D) ez mindent lejátszik, nagyon jó kis cucc, arra megy rá a creative optikain keresztül. Onnét analogon megy tovább a hang. De máshol is olvastam, hogy optikain a HD-ból csak 2 csatorna tud lejönni. Nem tudom miért van így, de eddig is így volt. Vagy a dekóder a hibás? Mindegy, nekem igazából nem kéne BD player, meg amúgy sem akarok lemezekkel szórakozni, ott vannak az ISO-k azt kész..
De a dekódoláshoz vennék ilyen lejátszót csak hogy akkor kell rá HDMI bemenet is, mert a médialejátszó meg kell!
Lehet jobban járnék egy HD erősítővel akár használtan is, mint túlbonyolítani a dolgokat, de 50ezernél többet nem akarok rákölteni.. -
Danika256
aktív tag
válasz
Osynho #76375 üzenetére
Nem mondtam, hogy olcsó a hangcucc, hanem hogy olcsón szeretném megoldani.
A másik meg az, hogy nekem nem is igazán a HD hang kell, hanem az, hogy a BD/BD3D filmeken a fő hangsáv ne sztereóban szóljon, mert jelenleg ez van, ha nem nyúlok bele a filmbe.. És ezt akarom már elkerülni végre..Nekem a DTS core is tökéletesen megfelelne, ha nem csak DTS Master, meg TrueHD lenne a filmekben..
-
Danika256
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni tőletek egy probléma megoldásához.
Van egy 7.1-es analóg hangrendszerem, tehát az erősítőm nem tud HD hangot dekódolni. A dekódolást eddig egy Creative-DDTS-100-al oldottam meg, ami működik is szuperül. Egyetlen egy probléma van csak, hogy ez természetesen még nem tudja a HD hanganyagot dekódolni, így eddig erről le kellett mondanom.Illetve ha az eredeti hangot akartam ami HD stream volt, akkor bele kellett nyúlni a filmekbe, konvertálni stb, ami meg nagy nyűg! Szóval ezen szeretnék változtatni, de több probléma és kérdés merült fel:-Sajnos a piacon nincs jelenleg HD audió dekoder, (vagy én nem találtam) ami a creative-hoz hasonlóan dekódolná a hangot és a HD-t is tudná úgy, hogy az analóg 7.1 kimenetekre dekódolná azt.
-Olyan opcióm is van, hogy esetlegesen beszereznék egy Bluray playert, amiben van dekóder 7.1 analóg kimenetekkel. De nem vagyok benne biztos, hogy ez is nem csak a HDMI-n továbbítja a veszteségmentes hangot, vagy ténylegesen dekódolja azt az analóg kimenetekre.
-Továbbá van már médialejátszóm amitől nem szeretnék megválni, így a bluray lejátszót csak mint dekóder egységet használnám, de ahhoz meg kéne HDMI-bemenet is. Ti tudtok ilyenről? Ráadásul olyan kéne ami megfizethető is.
-PC-t nem szeretnék ilyenre használni, illetve összeállítani, amikor megvan minden csak egy " dekóder" kéne.. Illetve HD-s erősítőre nem szeretnék 100 ezreket költeni ismételten az előzőek miatt.
Tehát jó lenne egy "olcsó" és praktikus megoldás!
Várom a tanácsaitokat, ötleteket a probléma megoldásához!
Nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest