- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174616 üzenetére
Ja, Cavernnek van nagyobb igénye, de gondolom csak a unity miatt.
EQ APO elmegy szinte bármin. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BIGi75 #174483 üzenetére
Az a baj, hogy a miniDSP-n csak két bemenet van. Ha a két frontot rákötöd, akkor nem tudod az LFE-t. Az oké, hogy utána a mélyhangokat át tudod keverni a szubra a frontokról ha a miniDSP-re kötöd a szubot is, de mi lesz filmek alatt az LFE sávval?
(Oké, van olyan is elvileg, hogy LFE+main vagy kikapcsolod az AVR-en a szubot... de az már nem az igazi úgy ha a frontokról kell leszedni az LFE sávot amire ki tudja milyen formában keveri rá az AVR.)
Szóval egy darabbal a frontokat is és a szubot is, az nem megy szerintem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174477 üzenetére
"...összefüggéseket is a vágási frekvencia-vágási meredekség között mitől mi változik"
Itt leírnád pontosan milyen összefüggésekre is gondolsz amiket megértettél?
(Nem azt akarom kérdezni, hogy mi a vágási frekvencia és mi a vágási meredekség, a megvilágosodás tárgya érdekel.)"1Hz is jelenősen módosította az eredményt"
Kicsit amúgy szerintem még mindig túlgondolod. Egy nyitott ablak vagy 10cm-el arrébb helyezett mikrofon ami elviszi a patikamérlegen kiegyensúlyozott grafikont... Nem egy 1Hz hozza az igazi eltéréseket. Ha ezeket elengeded, akkor legközelebb már töredék idő alatt is meg tudod csinálni és nem lesz különbség a kapott élményben. Persze ez is a tanulási, tapasztalási folyamat része.20-120Hz közt ne rakj rá simítást! Látom ezen is Var-van, ami mondjuk sokat ott nem simít, de akkor is...
De legalább a skálát nem Python állította!
Sorry, ezt nem hagyhattam ki.
Szuper, hogy megcsináltad magadnak és az eredmény is nagyon szép lett! Én is azt mondom, hogy megéri megtanulni, annyira nem bonyolult alap szinten. Ha valaki kimegy hozzád egy szűk órára, hiába ötször hatékonyabb, nem pótolja ezt a rengeteg kísérletezést amivel kiismered a saját szobád - saját rendszered összefüggéseit. Egy idegen egy óra alatt nem tudja belerakni ezt a munkát és nem is akarja.
Rengetegen vannak vakon, elengedik a fülük mellett, hogy 1-2 tápkábel áráért mekkorát fejleszthetnének a rendszerükön egy miniDSP-vel, mikrofonnal. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174398 üzenetére
Elimex? Rean? [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #174348 üzenetére
Ez a tanulási fázis, amíg azt hiszi az ember, hogy a tökéletes elérhető egy nappaliban is.
Én is mértem minden hülyeséget eleinte. Aztán majd jó esetben jön a lényeglátás, hogy mivel is és mennyire érdemes foglalkozni. Három napig méregetem, beállítok tűpontosra mindent, aztán 10cm-el arrébb már 20ms-el máshogy akarja tolni a szubot és a polaritások is borulnak.... akkor úgy el lehet gondolkozni, hogy van-e értelme.
Én pl. attól hogy itt beszélgettem róla 3-4 hónapig elő sem vettem a mikrofont. Most is csak szub variálás miatt kell és kellett új beállításokat csinálnom, meg hogy próbálok egy-két tutorialt felvenni, leírni.
Tegnap két szubra vissza kellett állítanom a rendszert nulláról. Hangnyomás egységesítés, késleltetések kipróbálása, miniDSP-re REW EQ, cavern mérés, crossover ellenőrzése stb. Visszamérésekkel együtt 20perc alatt megvoltam amíg az asszony megfürdette a gyereket.
A sok korábbi próbálkozás után már tudom, hogy a saját szobámban mi az elérhető és mire kell figyelni. (Legalábbis a jelenlegi eszköztárammal és tudásommal.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
zsoika #174342 üzenetére
Amikor én néztem, akkor még a 3000D verzió volt ennyi vagy olcsóbb.
A Behringereknél számolni kell egy venticserével is, mert alapból hangosak és akkor a gari is ugorhat.
Még ha a Klipschhez most nem is kell ennyi W, de én inkább hozzáraknék és megvennék a helyedben egy Crown XTI 1002-t használtan (100-asból akár meg is úszhatod, ketten is hirdetnek). [link] Ez később is jó lehet kb. bármihez.
De a djbörzén is nézelődhetsz.
(XLS-ben nincs PEQ, az XTI-ben van) -
Tamoo
nagyúr
válasz
skippper #174313 üzenetére
"egy rejtett dimenziója van a hangnak, amit még nem ismer a tudomány"
Igen, ez szokott lenni az utolsó érv amikor minden kifogyott.
Nem szoktam belemenni ezekbe a kábeles "vitákba", de már én is írok akkor.
Digit kábeleknél, tápkábeleknél nemigazán hallottam határozottan soha semmit. Volt hogy próbáltam nagyon hallani valamit, de mindig ott volt bennem, hogy csak hallani vélem. Pedig én aztán nyitott voltam, sokféle kábel megfordult nálam.
Egyedül analóg ic-nél és hangszórókábelnél volt olyan különbség amit valóban valósnak ítéltem. De az is olyan volt, hogy nem mertem volna fogadni VoidXs-el. Szóval nem is próbálok meggyőzni ezzel kapcsolatban senkit semmiről.
Liszivel csináltunk egy-két ilyen kábeles vaktesztet régen, de mindig buktuk. -
Tamoo
nagyúr
válasz
I'am Dony #174187 üzenetére
Baloldalon a kanapé mellet van most az Ultimax, így folyamatosan távolodik el tőle aki jobbra ül. Kanapé mögé nem rakhattam, az ott átjáró.
Egyébként ez egy egy pontos kalibráció eredménye. Megnézhetném több pontos esetén is, de nem vagyok időmilliomos (gondolom ugrana a legjobb, a többi meg esetleg egy hajszállal lenne kevésbé rossz mint most). De engem csak az az egy pont érdekel.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
I'am Dony #174174 üzenetére
Köszi, de Te is tudod, nincs itt magic, csak ne legyen az ember totál vakon a beállításokkal.
Két sz@r meg egy közepes szub pozíció. Az auto EQ meg megoldja.
Amit elfelejtettem, jó lett volna végigmérni a kanapén vagy 2m-t, hogy mennyire esik szét így 3 szubbal. Biztos, hogy igen, csak hogy mennyire... Holnap megnézem szerintem.Amúgy félóra volt kb. az egész. Meg utána félórát demóztam... Ha már itt van most ideiglenesen 3 szub, kár lett volna nem kipróbálni.
#174175 Khaosz55: LFE 120Hz-ig terjed elméletben, én nem kezdem ejteni/vágni, 20-120-ig végig van EQ-zva. Aminél váltani kell azt meg a crossover intézi. Itt tisztán LFE-t mértem, így a crossover esése nem látszik a grafikonokon.
A 3 mélynyomó együtt kapott egy EQ-t, külön-külön semmit ha ez a kérdés. Az hogy ebben az esetben bemenetre vagy kimenetre raksz, az mindegy. -
Tamoo
nagyúr
Csak próba kedvéért, illetve hogy a jövőben merre lehetne fejlődni, én is összelőttem 3 szubot.
Külön-külön nyersen
(piros Monolith 12, Zöld R115SW, kék zárt Ultimax kanapé bal oldalán)2 front szub, 2 front szub+hátsó szub, időzítés igazítás
Eredmény (fentebbi kék görbe EQ-zva)
Meghallgatva: "sajnos" jó. Tetszik. Eddigi legjobb szub élmény itthon. De nyilván mérlegelni kell, mert nem javult annyit mint egy-egy plusz szub ára.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174165 üzenetére
A hallgatói pozícióban ülve kell azonos hangnyomást produkálniuk az elsőknek és hátsóknak. Nem derült ki, hogy ehhez képest hogy állítottad be, de a lényeg hogy neked tetsszen.
Ha a késleltetések összehangolása utána a 4 szubot egyként kezeled és egy EQ-t kap, akkor rakhatsz a bemenetre is, kimenetre is filtereket.
Rotel EQ-ját nem tudom mennyire érdemes erőltetni. Lehet a végén többet árt mint használ ha jól elcsavargatod vele a fázist. De ehhez a részéhez annyira nem értek én sem, úgyhogy ne kérdezd, hogy ezt hogy ellenőrizd. Füllel, hogy tetszik-e...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #174145 üzenetére
Akkor miért nem rendeltél?
Az hogy valaki ír róla valamit, abból még nemigazán derül ki, hogy otthon nálad milyen élményt adna a mostanihoz képest. Ha a fórumtárs aki rendelte az első sokk után úgy döntene, hogy nem tartja meg, akkor lehet érdemes lenne felvennetek a kapcsolatot.
(Nem én vagyok az!Bár nagy volt a csábítás... Nem vagyok rossz erőben, de a 15-öset nem szívesen pakolásznám.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #174116 üzenetére
Azért mert valószínűleg totál flat-re húztad. A mély és a magas hangokat máshogy érzékeljük, a flat EQ-t legtöbben mélyben szegénynek, magasban soknak értékelik. Ezért szokták a room curve-t, harman curve-t vagy ahogy ami tetszik használni lakószobában.
Én pl. tegnap ilyenre állítottam első körben, aztán ezután még +1dB-t kapott az LFE csatorna. (Nem szoktam túlzásba se vinni.)
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rumcsaka #174000 üzenetére
Nem engem kérdeztél, de szerintem akkor az igazi ha a crossover szekció és az LFE akár külön külön is elbírná az egészet. Szóval kb. ugyanúgy érdemes méretezni ha külön akarod választani, mert nagyon erős a crossover mély tartalma is és azon is komolyan rajta vannak az effektek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173957 üzenetére
Értelme mindenképpen van, csak nem minden fekete vagy fehér, szóval sokmindentől függ.
Nekem az volt a baj, hogy akár a crossovert akár az LFE-t raktam baloldalra, az valamilyen szinten kompromisszumos volt, mert a chest slam sávban egy csúnya völgy, így inkább maradtam annál, hogy nyomják ugyanazt. Valamivel "ütősebb" úgy nálam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Hohocali #173946 üzenetére
Én használtam is úgy valamennyit. Az elmélet nagyon tetszik, de nálam nem volt eléggé meggyőző. A két szubpozícióm nem egyformán jó (vagy nem egyformán rossz). Amúgy meglepődtem azon is, hogy mennyi maga a crossover tartalom az LFE nélkül. Sokkal több mint gondoltam volna.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #173928 üzenetére
Durva lesz itt kettő. (Egy is.)
Én kicsit amiatt aggódnék amit Void is írt, hogy a reflexek alacsony hangerőn nemigazán élnek, "eltűnnek". Részben ezért nem is merek megválni a zárt Ultimaxomtól, pedig gondolkoztam most egy 15-ös Monolith-on, de az Ultit használom zenéhez is és tetszik. Úgyhogy marad a vegyes felállás, bármilyen csúnya is. Egy zárt egy refi.
De kíváncsi leszek, hogy mennyire tetszik majd vagy nem tetszik járatás után. Fordítsd szembe őket aztán tolj bele vagy 50 órát! -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173909 üzenetére
Én nem érzek égbekiáltó különbséget köztük, de kb. féléve hallgattam utoljára az Ultimaxot magában. Július óta konkrétan be sincs kötve, csak a Klipsch, de azzal is jó ha 5 filmet meg tudtam nézni. Ha kipróbálgattam a miniDSP-t, utána visszarakom az Ultimaxot a jobbik helyere és visszaállok a két szubos setupra. Talán akkor némileg alakul még benne ez a vélemény amit most írok:
Amit emlékekből el tudok mondani, szerintem a Klipschben marad tartalék, az Ultinak ki volt nyomva a szeme. Chest slamban nem kaptam többet az R115SW-től. Néztem az impulzus lecsengést, de ugye itt a szobával együtt mutatja a REW és amennyire én ki tudom elemezni (ebben azért vannak vak foltjaim), nekem eléggé hasonlónak tűnik. Lehet a szoba zengése "vágja haza" mindkettőt.
A Klipsch alul puhább, a zárt másabb. Nem tudom leírni, erre mondják az emberek, hogy feszesebb, de nem tudom mi lenne a jó megfogalmazás. Koncertet viszont viszonylag sokat néztem és teljesen jó volt a Klipsch-el is a lábdob. Igazából szívesen használom mindkettőt, nem tudok igazán rosszat írni róluk. Az Ultinak kell viszont az a sarok pozíció, hogy megtolja az alját. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #173895 üzenetére
Ezt már nem lehet érdemben tovább egyengetni ezzel a módszerrel, tök fölösleges több filtert rárakni. Ha a 82Hz-hez tennék még, azzal is csak a torzítást emelném tovább.
"Én 1/24 smoothing beállítást használok EQ-nál, crossovernél, ha számít ez valamit."
Nem számít semmit, mivel az csak a grafikon megjelenítésére van hatással. Attól is egyenesebb lenne ha 50dB átfogás helyett 100dB-esre állítanám az SPL skálát!De attól még ugyanaz.
Ezen nincs semmi smoothing. -
Tamoo
nagyúr
Na erőtvettem már magamon, aztán bekötöttem a sima legolcsóbb miniDSP-t kipróbálni. Szépen kivasalta. Egy darabig majd így használom próbaképpen. 6 filtert kapott a 10ből.
Ez csak a Klipsch, az Ultit meg se próbálom rákötni, nagyon kevés ez a 0.9V-os kimenő jelszint, a Klipsch-et is fel kellett csavarnom rendesen, hogy kompenzáljam.
81Hz környékén azért van egy szép nagy állóhullám, torzítást is megdobja rendesen, de azt most nem mutogatom. Majd játszok még vele máskor. Lehet ott kicsit túltoltam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173867 üzenetére
Nem, csak sokat olvastam róla. Viszont az R-115SW-t hallottam és akkor nem tetszett, mégis meg mertem venni!
Most abszolút nem a hallgatózás ellen akarok beszélni, mert az tök jó, viszont engem már csak az érdekel, hogy az adott darabok nálam beállítva mit mutatnak. Ha hallom egy teljesen más/szokatlan környezetben, rosszabb esetben nulla EQ-val, abból én nem tudom rendesen megítélni. Persze a döntéshez közelebb vihet, ha van lehetőség meg kell hallgatni!#173868 -KP-: De. Bár gondolom ahhoz úgy is kell hajtani. Viszont tudni tényleg nem árt róla vásárlás előtt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #173859 üzenetére
A PB1000-t nagyon gyorsan kiverném a fejemből.
Az XTZ tutira jó vétel. Én is filóztam anno, hogy az R-115SW legyen vagy a 12.17 EDGE. Utóbbinak azért lényegesen emészthetőbb a mérete és igényesen megépített darab, nem a spórolást látom rajta. A Klipsch is baromi jó ár/érték arányú akciósan, de az XTZ ezen az áron még talán rátesz.#173856 VoidXs: Erősítő elhalálozásokról azért lehetett olvasni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gab1ka #173834 üzenetére
Mászkálós módszerrel meg lehet találni, hogy hol a legnagyobb a kiemelés.
Youtube-on mutasson már nekem valaki olyan videót, ahogy egy hangmérnök kutyamód mászkál a szobában, miközben a szub a kanapéról figyeli!Jó persze tudom, hogy alapvetően nem teljesen értelmetlen a dolog, de némileg komikus.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173823 üzenetére
Annak az árából most lehet venni 3db R-115SW-t és még az asszonyt is el lehet vinni vacsorázni.
Persze én is szívesen meghallgatnám.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #173809 üzenetére
Köszönöm!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #173792 üzenetére
A zenére tervezett szub lehet csak amolyan marketing jelző és nincs mögötte semmi. Hacsak nem megyünk bele megint, hogy a zárt lassú és azért jobb zenére.
De minden relatív. Nekem van zárt is reflex is, mindkettőt kedvelem.
Nem vagyok otthon stúdió szub témában, de amiket korábban néztem, azok nem voltak kimondottan izmos darabok, inkább kompakt kisebb méretűek. Gondolom azoknál nem szempont, hogy kitolják erőlködés nélkül a 100+ dB-eket. Aztán persze lehet mozira is van szuper stúdió szub, csak nem került a látókörömbe és/vagy nagyon drága.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #173786 üzenetére
Már rég próbáltam (több mint egy éve). Majd ránézek legközelebb. A helyzet az, hogy 90fok környékén van a fázis a szubnál, 20-30cm-t mozgok oldalra a mikrofonnal, oda már más időzítés kell. De nagyon meredek vágást használok a crossovernél, igazából olyan nagyon sokat nem venni észre ezekből. Kb. semmit.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dagidög #173782 üzenetére
Ennyire gyász a hang? Azonkívül, hogy magamat szörnyű hallgatni, én úgy értékeltem, hogy nem jó, de nem is tragikus. Nem hallotad az első verziót amit webcam mikrofonnal rögzítettem. Pedig most emiatt vettem egy K669B-t. Legközelebb megírom a szöveget és felmondja más!
Szerk.
Ja vagy hogy Neked kellene mérőmikrofon. Most esett le.
Amúgy szívesen.
-
Tamoo
nagyúr
[link]
PC-s processzálás (Cavern, EQ APO) leírásom átkerült ide némileg bővítve + walkthrough videóval. Tervezek még megmutatni pár dolgot az EQ APO-val kapcsolatban, illetve miniDSP-s leírást is, két szubos témát, csak nem nagyon van időm.
A videó miatt ne savazzatok, így is kiléptem a komfortzónámból, hogy felvettem! -
Tamoo
nagyúr
válasz
skippper #173654 üzenetére
A basszus ugyanannyi, csak a megjelenítés módja változott.
Én a grafikonokat így használom általában:
SPL 50dB átfogással
Simítás 20-20000Hz-ig 1/12, ha crossover pontra vagyok kíváncsi váltás miatt, akkor pedig Var simítás. Ha a szubot nézem 20-120Hz-ig, arra nem rakok semmit.#173655 skippper: Na ez jobban néz ki azért. Váltásnál az időzítésen biztos lehetne még igazítani. Én a mélyet sokallom, de ízlés kérdése.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
skippper #173651 üzenetére
Ja, igazad van.
+-3-4dB körül mozog nekem is kb. EQ után, de többnyire 3. Az hogy mi számít esetleg kezelésre szorulónak, ahhoz az utózengési időt és torzítást is érdemes nézni.
A mélyet én fele ennyire sem szoktam felhúzni. Pedig van igényem a jó szub hatásra.A mikrofon nem tudom mennyit csal egy kalibrálthoz képest.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #173637 üzenetére
A hűbazzeg nálam hanganyag/film függő, hogy előjön-e.
Biztosan van olyan rendszer amin szinte minden hűbazzeg (bár szerintem minden nem lehet), de ahhoz a minőség mellett hangnyomásban kell sokat tudni. Koncertélményt hozzon vagy beleverjen a kanapéba.
De pár sörrel vagy kinek mivel, lehet kompenzálni. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #173593 üzenetére
Minden perc amit ezzel töltöttél rablás volt az életedből. Még mérnöki tudás sem kell, józan paraszti ésszel is belátható, hogy tökmindegy, hogy sweep-el mérsz vagy zenével... (Csak a sweepnek van értelme...)
Úgyis mindig bele fog kapaszkodni valamibe a vélt igazáért...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #173517 üzenetére
De miért gondolod, hogy zenével mást mérnél mint egy sweep-el?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #173477 üzenetére
Én többször megkövettem már régebbi véleményemet vagy írásomat illetve többször megkérdőjeleztem, hogy mit is hallok, de nem fogom ezeket számodra kigyűjteni. De nem is rólam volt szó.
[link] ... Ezt nehezményezed. Mint már írtam, nem tituláltalak sem csalónak sem hazugnak. Azt kértem burkoltan, hogy ne a számodra "kedvezően" megjelenítve mutasd a grafikonokat, amivel magadat akarod igazolni, hanem hogy lehetőség szerint nyers valójukban, részletekre kiterjedően. Ezért nem fogok bocsánatot kérni.
Bocs a többiektől, tényleg ez volt az utolsó kommentem, nem fogok szélmalomharcot vívni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #173469 üzenetére
Nem tudom a bocsánat meg elnézés szavak hogy jönnek ide, meg hogy nekem bocsánatot kellene kérnem egy vélt sérelmedért.
Költői kérdés volt a hozzászólásom, nem vártam rá választ, max reméltem, hogy némi önvizsgálatra inspirállak, de nem sikerült. Részemről ez ennyi, nem fogok erről tovább itt OFF-olni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #173455 üzenetére
Olvashattam már tőled itt a topikban bármilyen témában, hogy esetleg elismered, hogy tévedtél volna? Vagy hogy nem magabiztosan állítasz valamit?
Csak annak kapcsán, hogy az egy bites után most éppen önteltséggel és "Isten szindrómával" vádolsz bárkit is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #173451 üzenetére
A növényekkel kellemesebb környezetet teremtve, növelve a komfortérzetét a hallgatónak, jobbnak értékelheti a produkciót.
Szóval így nézve hatásos a fikusz is.
Akkor is jobbnak hallom ha nincs savanyú lábszag a szobában.Minimális befolyása azért a szobaakusztikára is van, de nyilván nem a mély hangokra. Nem tudom mi volt az állítás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
achilleuss #173437 üzenetére
Igen, de amikor a "fülemberek" hangolnak egy dobozt, azok a változások mérhetőek. Senki nem mondta pl. hogy grafikonok alapján ugyanaz kell, hogy tetsszen mindenkinek.
Arról volt csak szó, hogy van aki bizonygatja, hogy olyat is hall amit nem tudunk mérni, holott sokszor bebizonyosodott már a hallásunkról, hogy egymás után ugyanazt is képesek vagyunk különbözőnek hallani. Ez viszont nem feltételezés, hanem tény. Az is tény, hogy különbözőek a képességeink, de szerintem sokan túlzottan megbíznak a fülükben. Pl. ha valaki hall valamit amit a másik nem, az nem jelenti azt, hogy utóbbinak rosszabb a hallása.Anélkül, hogy belemennék a hitvitába, azt nem látom magam előtt, hogy ezek a "fülemberek" egy médialejátszó optikai és koax kimenetéről jegyzetelnek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #173400 üzenetére
"A múltkori 90 Hz körüli esésemre visszatérve, egyre jobban úgy gondolom hogy ez normális csak senki nem tudja miért"
Normális ha az ember crossoverrel méri a szubot vagy ha olyan a szub frekimenete. De az Arendalnak nem olyan. Én tartom, hogy az AVR-en valami aktív.
Kipróbáltad már, hogy large-ra állítod a dobozokat (az LFE LPF-et meg jó magasra) és úgy nézed meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házasság, esküvő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest