Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
Toobee-nál jártam, volt szerencsém meghallgatni az Electrát. Gyönyörű, egy megtestesült álom. Amikor a zenekar beköltözik a nappaliba. Gratula hozzá
-
dunkel
őstag
Ezt a Canton subot érdemes megvenni? 100 Euróból itthon van.
-
dunkel
őstag
5.1, előre megy a C2. C6 csak szub nélkül férne, azt meg ugye tudjuk, hogy nem. Esetleg egy újabb bútor leépítésével. A C2 miatt egy szekrényt így is el kell vinni a nappaliból - hát ne tudjátok meg mit kaptam érte Mentségemre legyen mondva jelenleg is zavaró hatású a hangképre.
Még Toobee-val meg kéne alkudjak a surround kábelekre.
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
Van értelme a JBL SCS 178 front és surroundokat Dali Concept 1-re, centert Dali Concept centerre cserélni? Várható tőle egyértelmű minőségi javulás?
-
-
dunkel
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget a vásárlásban és a beállításban: természetesen a beállítással és forrással volt a gond. Sikerült belőni és azóta szépen dolgozik, nagyon elégedett vagyok a rendszerrel.
-
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #27970 üzenetére
Azt hiszem az AVR 130
-
dunkel
őstag
válasz Oldfighter #27951 üzenetére
Nincs bekapcsolva.
(#27950) Toobee 4x4
-
dunkel
őstag
válasz dunkel #27159 üzenetére
Üdv, megvettem a szettet, Pioneer VSX-821 + JBL-SCS-178.
Lenne egy kérdésem: a hangfalakat egy HK erősítővel sikerült kipróbálni, és úgy emlékszem nem nagyon tekertük fel és erősen szólt. Itthon a mikrofonos beméréssel beállítottam, meg a hangfalakat SMALL-ra tettem, crossovert 80Hz-re (ide tette a bemérés is).
A hangfalakat +/-4db körül lőtte be. Egy mozihoz 55-60 -ra kell így feltekerni, hogy az betöltse a szobát, 80 a max. A hangfal kábeleket elhoztam a hangfalakkal együtt, azok ugyanazok.
Ez nekem gyengének tűnik. A topik olvasgatásának hatására letöltöttem két decibel mérő alkalmazást is. A manuális bemérésnél fel kell maxra tekerni (+15 db) hogy elérjem a 75db-t. A szoftvert nem tudom ellenőrizni, barátnőm telefonján totál más értékeket mutat, 20-30-al többet. Egy modern hajszárítót 65-nek mért be, így nagyjából jó lehet. Tekerjem fel akkor +15-re? Ez az erősítő akkor ennyit tud? -
dunkel
őstag
válasz dunkel #27159 üzenetére
A napokban döntenem kellene erősítő ügyben, egy topiktárs linkelte akció miatt, ami a napokban kifut. Az alábbi 3 erősítő közül melyiket javasolnátok?
Pioneer VSX-520: 43e Ft új
Pioneer VSX-422: 60e Ft új, Pio DVD játszóval
Pioneer VSX-821: 60e Ft használtAz 520-as ebben az akcióban igencsak szimpatikus, de mivel nem volt még ilyen rendszerem, nem tudom a kényelem, amit a két újabb generációs készülék adna: HDMI vezérlés és OSD mennyit jelentene? A 821 jó vételnek tűnik, de nem tudom kitesztelni, mert még sem input se ouptut oldali komponensek nincsenek meg.
-
dunkel
őstag
Sziasztok!
Többszörösen kompromisszumos házimozi megoldást tervezek építeni otthon a nappalimba, és pont emiatt lenne leginkább szükség a segítségetekre: egyrészt az anyagi keret korlátozott, másrészt ez egy panel lakás szoba, ami többfunkciós (nappali+dolgozó) és helyben nem bővelkedik.
Az alábbi galériába felraktam méretarányosan a szoba alaprajzát, kékkel berajzoltam a leendő TV-t is. 50" - tudom, hogy ekkora nézési távra még a 60" is kevés lenne, de ez a keret és többet nem is szánunk rá. (Magam megnyugtatására: 14 éve nincs TV-m, filmet eddig a 22" desktop vagy 17" laptop monitoron néztem sztereó fejhallgatóval - ahhoz képest ez óriási előrelépés lesz)100-ból ez jön ki jelenleg, amit a pár hetes nézelődés és fórum követés után gondolnék:
Pioneer VSX-821 + JBL-SCS-178A TV annak a ronda polcnak a helyére menne, és alá raknék egy tv-s szekrényt meg oda menne a mélynyomó is. A polcsugárzók a sarkokba is elférnének (14 széles 18 mélyek elvileg). A nézési pozíció csak 1 személy részére van szemben sajnos. Mit javasoltok hogyan kellene elrendezni a hangfalakat a szobában?
-
-
dunkel
őstag
Sziasztok!
Belépő házimozit szeretnék 4x4 -es nappaliba tenni.
Keret 120-130. Használt cuccokból az alábbi csomag kijönne:
Wharfedale vardus vr (400) szett
Jamo 200 sub
Pioneer vsx 421Elvárásaim igazából csak az erősítővel szemben lennének: ARC, standby pass-through, HDMI 1.4 min. 3db egyrészt a kényelem szempontjából, másrészt mert a tv-men csak 2 hdmi van.
Mit gondoltok? Ennyi pénzt megér-e ez a szett, vagy lehet ennél jobbat is csinálni a keretből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Crypto Trade
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kés topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- További aktív témák...
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Samsung 55" QE55S90CATXXH 4K UHD Smart OLED TV
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest