- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok mélynyomót ajánlani? Aktívra lenne szükségem, inkább használtan keresgélnék.
Ami nagyon fontos lenne, hogy dimenzióiban kisebbet keresnék, esetleg "keskeny" kivitel még jobb lehet. Összegben "belépő" szintre gondolnék most (~50-60k) -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Korábban érdeklődtem tv->erősítő & pc->kivetítő->erősítő összekötéssel kapcsolatban : [link]
A tv-s része azóta is működik. A másik vonal viszont nem akar.
Az, amikor:pc >-- hdmi-->erősítő (hang) & pc >-- hdmi-->monitor/projector(kép).
Ha egy lg monitor van rákötve a kép megjelenítésére tökéletesen működik minden. A kép tökéletes, a hang az e ősítőn keresztül az 5.1-en szólal meg. Ha viszont a monitort a projectorra cserélem egyszerűen nem tudom beállítani az erősítőn a hangot, csak stereo-ként szól. Ki is írja és csak a 2front szól. Átállítani se tudom.
Van valakinek valamilyen tippje esetleg?Köszi előre is!
-
mézespálinka
senior tag
Mindenkinek köszi a tippeket!
Azonnal ki fogom majd próbálni, sajnos egy pár napig jegelnem kell a dolgot, de utána mindenképpen szeretném normáisan összerakni. -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy denon avr 1610-es erősítő. 2 front, 1 sub, 2 surround hangfalakkal használom/szeretném használni.
A 2 front és a sub-al tökéletesen működik az erősítő. Viszont a 2 surroundot nem tudom működésre bírni.
A "setup":
a) tv (smart) -> optikai kábel ->erősítő
b) pc -> hdmi -> projektor és szintén pc-> szintén hdmi->erősítő -egyik hdmin csak a kép másikon csak a hang.
c) próba erejéig volt rajta ps3/xbox360 is, front megy, surround nemAmire eddig jutottam:
-a 2 front és a sub tökéletesen működik bármelyik felállásban.
-a 2 surroundot egyik felállásban sem tudom működésre bírni
-a 2 surround "fizikailag" működik, mert a front helyére kötve megszólaltak
-a 2 surround "fizikailag" működik, mert a denon erősítő menüjéből a "test tone start"-ot választva végig lehet "szólaltatni" a beállítások alapján a hangszórókat, és megszólaltak rendben - a frontok és surroundok is-.
-dvd-t beolvasva pc-n se (amin van 5.1) szólaltak meg a surroundok
-youtubeos "5.1 test" jellegű videó alatt nem szólaltak meg a surroundok se tv->optikai se pc->hdmi felállásban. A front és sub tökéletesen szólt ezek alatt a videók alatt is, amikor kell.
-pc-n hang beállításai teszt alatt sem szólalnak meg a surroundok, a front/sub tökéletesen
-kábeleket cseréltem hdmi-t is, hangfalkábelt is (ami nem a legdrágább de a front jó ideje perfectül ment)
-a manual-on a beállításokat tekintve elvileg(!) végigmentemonline manual: [link]
"official" manual: [link]Mit próbálhatnék még meg?
Bármilyen tippet előre is köszi! -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Korábban kértem fali konzolra tippet (távtartó), amit köszönök szépen ismét, viszont közben megtörtént a költözés és úgy néz ki, sajnos nem játszik ez a megoldás, a plafonról kellene lelógatnom a vásznat.
Tudnátok esetleg ajánlani valamilyen diszkrét megoldást ehhez? (google alapján kb inkább boxzsák - tartókat találtam csak :S )Köszi!
-
mézespálinka
senior tag
-
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka #12660 üzenetére
Holnap újra nekifutok a manualnak. De sajna egyelőre nem találtam egyéb beállítást
Viszont előkerestem az auto setuphoz a mic-et és azzal megszôlaltatja :/ szóval akkor fizikailag képes rá, jó a hangfal is csak valami beállítás lehet a ludas? -
mézespálinka
senior tag
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Először is köszi a segítséget a fali konzol esetében.
Viszont egy újabb problémába ütköztem
Megjött a surround hangfalam. Rádugtam a denon 1610es avr-emre. Sajnos hiába állítottam be az audio setupban a surround: small-t(a másik opció a none) nem akarnak megszólalni(sw: on, front: small, center:none-még nincs- a többi beállítás.)
Mit próbálhatok még meg? -
mézespálinka
senior tag
válasz
dave118 #12625 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Nem veszem bántásnak
Valószínűleg nem is én fogom fúrni
Csak a lehetőségeimet nézem, mivel emeletes (tégla) házba szeretném felrakni, és se a szomszédhoz, se a fal másik oldalára nem szeretnék átfúrniIgazából a kérdés arra irányult, hogy ha mondjuk pl. 10cm a falam vastagsága, de ehhez legalább 15cm-es csavar+tipli kombó kell, hogy tartson fixen, akkor bukó a történet ugye. (a számok nem pontosak, csak a példa kedvéért írtam)
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen megoldást azzal kapcsolatban, hogy a vásznamat valamilyen falra rögzíthető konzollal a faltól kn 50cmre tudjam leengedni? :/ Előre is köszi!(amit találtam neten max 22cmig jók.)
-
mézespálinka
senior tag
válasz
#09634560 #8194 üzenetére
Tehát ilyen adapterrel mennie kellene?
Az a bajom, hogy pct szeretnék használni médialejátszóként egyelőre. Az erősítőm nem tud 3d-t(1.3hdmi). Így gondoltam a hang az erősítőre menne a pcről a kép projektorra hdmi-n.(1.4a) Na és itt jöttek a gondok. A hangártyán nincs optikai kimenet. A vga-n csak egy hdmi és egy dp kimenet van.(gondoltam a hdmi-n mehetne alaplapról erősítőre a hang. Azt tudtam hogy képet -pl 2 monitor- nem tud úgy kezelni hogy egyik hdmin alaplapról másik vgaról, de a egyik hang másik kép felállás se megy). Tehát most vagy hangkártyát veszek, ami 20k kb, vagy vga-t amin tobb hdmi van ami mégtöbb, vagy alaplapot ami szintén több. Akkor már inkább egy médialejátszó, gondoltam, de az meg 60k-nál indul ami jó lenne. Tehát ahogy látom ez a displayport lehet a mentsváram. Van esetleg valamilyen mód meggyőződni, hogy nálam egy ilyen adapterrel menne dp-on a fullhd3d?(frame packing) -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy:
Display port - HDMI kábel alkalmas 3d-re? -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Tv adást lehet az erősítőn keresztül hallgatni? Az avren van optical in, a tvn optical out. (21 talalatot dobott a kereso de nem jutottam előrébb. Panasonic viera a tv: [link] -
mézespálinka
senior tag
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Adott 2 erősítő, az egyik 100w-os a másik 130w-os. (papíron ugye). Ugyan úgy, ugyan azokkal a hangfalakkal, ugyan azzal a pc-vel, ugyan azokkal a kábelekkel próbálva, a 100w-os úgy sacc/kb 2x olyan hangerőt tud mint a 130w-os. Valamilyen beállítás lehet elbökve? Merre fele kéne keresgélnem?
Bocsi a láma kérdésért és előre is köszi!
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Nemir Ombe #2360 üzenetére
Nem igazán tudok dönteni
Ezért is kérdeztem a véleményeteket. Hetek óta bújom a használtpiacot, 40 max 50k a határ. Apukámnak vennék egyet, gyakorlatilag a tv hangszóróit váltaná. Film(néha 3d is), játék (pc)-ra használná. Sztem a hangfal szett onkyo v. taga lesz. Az 520 használt, olcsóbb, a 329 viszont új, garis, drágább. Most még egy Yamaha rx v-375-öt találtam még használtan. Esetleg az jobb választás lehet? (neten review-kban jó értékeléseket kapott, 2 éve valami díjat is nyert, de ugye ezek netes, külföldi oldalakról származó infók)
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Gyors segítség kéne.
Ha csak az alábbi két erősítő közül kellene választani, melyikre voksolnátok?
Pioneer vsx-520 vagy Pioneer vsx 329?
(az 520 használt, nincs garanciája már, a 329 új, garanciával)Köszi!
-
mézespálinka
senior tag
Ahogy írtam, a link, csak egy példa, hogy mit értettem "előre összeállított szett"-ként. Nem kell külön erősítő meg 7.2, hanem egy ilyen, az üzletekben általában a televíziókkal együtt vásárolható szett is megfelelő. A link, csak egy példa. A belépő szint árkategóriáira lennék kíváncsi.
Nem, nincs viszonyítási alapja, a tv hangszórói helyett szeretnénk(kénytelenek vagyunk ehhez viszonyítani, mivel ad1.: jelenleg ezt haszánlja, ad2: nem is használt mást soha....), ahogy említettem. -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Apukámnak nézelődünk ajándék után. Nagy tv mellé gondoltunk valamilyen szettet, vagy hangprojektort. Sok igény nincs igazából, jobb legyen mint a tv hangszórója a hétvégi filmezések mellé.
Azt szeretném megkérdezni, mi a belépő szint, árban? (egy sima, boltban összerakott például ilyen szett is megfelelő lenne neki: [link] - de ez csak példa, hogy az ilyen típusú szettek esetén mi a belépő árszint.)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest