Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
-
-
Poctar
senior tag
Körübelil ilyen konfigra gondoltam:
- ASUS P4C800-E DELUXE INTEL 875P 38000 Ft
- CODEGEN 400W 12CM FAN 6000 Ft
- A4 TECH WIRELESS + OPT. EGÉR 10750 Ft
- INTEL P4 3,0GHZ 1MB/800 39750 Ft
- NEC 3520A DUAL LAYER FEKETE 12750 Ft
- SAMSUNG DDR 512/400 10000 Ft
- 15'' SAMSUNG 510N TFT 52250 Ft
- GEFORCE FX5700 256MB DDR AGP 26500 Ft
Ez így összesen 161800Ft. Ehhez még jön kb 20000Ft (táska+egyébb apróságok).
Tehát az ára 180k-185K között jönne ki.
Ez így még mindig 40-el kevesebb, mint 220k
Ha tudtok olyan laptopot mondani, ami olyan mint a ACER Asp1362LMi. Annyi különbséggel, hogy kevesebb memó, hdd és no dvd író, akkor ok. Később tutnám fejleszteni...
Még annyit fűznék hozzá, hogy a vásárlást vagy barkácsolást szeptemberre terveztem.
[Szerkesztve] -
Bővebben: link
Pont megláttam. -
Poctar
senior tag
Igaz, nem vagyok vmi nagy barkácsoló, de attól még sikerülhet. Vannak megfelelő szerszámaim.
Szerintem nem baj, hogy általános infokat kérek, hisz pont ez az elsődeleges célom.Másnak lehetnek olyan ötletei, amelyek nekem sohasem jutnának az eszembe.
A nyári munka már megvan, de nyáron nem lehet vmi sok pénz össze szedni.
Én azért csinálnék, ilyet mert szeretnék egy jó gépet, ami mobilis és nem kell hozzá autó. Egy igazán jó laptop bizony igen drága, de gondolom ezt nem kell ecsetelnem.
De, mint említettem nem biztos, hogy barkácsolásba kezdek.
Már van némi elképzelésem, de egymagában kevés. Ezért is bátorkodtam ide írni. Ha a topicból az jön ki, hogy érdemesebb a laptop vásárlás, akkor veszek egyet.. -
Lortech
addikt
Bármilyen keresőbe beírod, biztos képben leszel egyből.
Volt egy linkem ami nem megy, valaki majd csak kisegít egy használhatóbbal, de nagyjából ilyesmit képzelj el: Bővebben: link
szerk: itt egy másik, ha már a PH!-n vagyunk: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
''Ha jól megtervezném és összeraknám, akkor nem lenne gond a rázkódás. Vagy igen?''
Ha tényleg jól megterveznéd, és tényleg jól összeraknád, akkor nem. Viszont már önmagában az, hogy itt általános útmutatót vársz, és nem legfeljebb egy-két specifikus kérdést teszel fel, azt jelzi, hogy nincs sok tapasztalatod az ilyen jellegű barkácsolás terén, tehát az eredmény finoman szólva kétséges.
''A laptop-ok is ugyan olyan érzékenyek a rázkódásra nem?''
Nem.Azokat ugyanis olyan alkatrészekből rakták össze, és úgy tervezték, hogy kevésbé legyenek rá érzékenyek. Mondanom sem kell, hogy az ilyen tervezés és alkatrészek drágábbak.
Mellesleg ilyesmit szerintem jellemzően nem azért csinál valaki, mert spórolni akar, hanem azért, mert élvezi a barkácsolást. Mindent figyelembe véve, szerszámok, anyagköltség, megfelelő alkatrészek kiválasztása, stb., hogy a befektetett munkát ne is említsem, nem biztos, hogy anyagilag jobban jönnél ki egy ilyen akcióból.
Szóval, ha lelkes barkácsoló vagy, akkor hajrá! Egyébként meg próbálj inkább valami nyári munkát szerezni! -
Lortech
addikt
Barebone? Amit eddig elmondtál, azalapján egyből erre gondoltam.
-
Poctar
senior tag
Hoppá.
Most vettem észre, hogy a Hűtés, Házak, Modding fórum helyet, itt hoztam létre a topicot. Ezer bocsi
[Szerkesztve]
[Átraktam. - WN31RD] -
Poctar
senior tag
Hát nem rossz a kis gép. Csak az a baj, hogy az igényeimet nem szolgálná ki.
Laptopban a minimum ez: ACER Asp1362LMi
Sajnos árban is ez a maximum (220k).
Ha jól megtervezném és összeraknám, akkor nem lenne gond a rázkódás. Vagy igen? A laptop-ok is ugyan olyan érzékenyek a rázkódásra nem?
A lényeg, hogy még nem tudom mi tévő legyek. Kellene a jó gép, de a mobilitás is. -
WN31RD
addikt
Szerintem összességében jobban járnál egy használt, régebbi (P3-as) laptoppal. Kisebb, könnyebb lenne, ha néha mégis szükség van rá, használhatnád útközben is, nem kellene azon izgulnod, hogy szétrázódik-e cipelés közben, stb.
Egy ilyen Bővebben: link pl. 320 MB RAM-mal, kb. 360 €-ért (kb. 90000 Ft) postaköltséggel, mindennel együtt megvan. -
sube
aktív tag
Bővebben: link
Ez egy picit nagy taska, de otletet sztem merithetsz belole. -
Poctar
senior tag
Sokáig gondolkoztam azon, hogy milyen gépet is vegyek. Arra jöttem rá, hogy mindenféleképpen egy hordozható gép kell nekem, mert sokat utazom. Erre ugyebár a laptop a legjobb. Szerencsére számomra nem fontos, hogy az úton is működjön a szgép. Ezért arra gondoltam összerakok egy gépet, mely egy utazótáskában található. Persze nem vmi nagy táskában.
Ez egy régi álmom, hogy összerakok egy ''táskásgépet'', bár tudom nem lenne egyedi a világon. Persze nem az egyediség a lényeg.
Sajnos nincs sok pénzem és egy laptop ezért elég kétesélyes a számomra. Egy asztali pc mobilis változatban olcsóban kijöhetne, nem beszélve a jobb teljesítményről.
Ebbe a topicba várnák minden segítséget és ötletet, amely elősegíti a ''TáskaGép'' megszületését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest