- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
NEMO1968 #20331 üzenetére
semmilyen satum nincs. azt mondtam, hogy az obi-ban csak olyan volt. de azt természetesen nem vettem meg. nem fúrom át akonyha asztalt a kedvükért...
nem olyan, hogy pillantszorítóval jól rögzíthető lenne. az asztal amúgy is nyiklik kicsit. nekem elég egy egyszerű, kis satu. ami azt pótolja, hogy ne a levegőben kelljen dolgozni. vagy pillanatszorítóval az asztalnak fogva, végképp tönkretéve azt.
meg a fő probléma az volt, hogy ha egy 4x4-es kis bordát ketté kaartam vágni, akkor a befogandó rész olyan kicsi már, hogy csak satuba lehet befogni....
ha lesz egy kis, (sok?) + zsém, ezek jönnek:
-satu
-állványos fúró, amivel aránylag pontosan tudok 20-30-40mm hosszú, 8 (8.1)-es furatokat készíteni.
- menetvágó - a hőblokkok rögzítéséhez
- 500db 8*400-as alibaba hőcsőkupac
- és valami normális csőhajlító, amivel tudom aránylag kis ívben a csöveket 45-90-180 fokban hajlítgani
- g-1-hez hasonló, de nagyobb kiszerelésű hűvezető ragasztó
- némi vörösréz hegyek, a hőtermelők oldlásra a blokkoknak
- valamint ezekhez szabvány lefogatók-> innentől kezdve nincs akadály...
-
Pero
senior tag
-
-
Motar
tag
válasz
NEMO1968 #17214 üzenetére
Hát ez nem tűnik olyan túl egyszerűnek
Fúró mondjuk van, a körzőt is megoldom és valahogy át is szakítom a kis cuccosokat.
De az a bosch-kő az hmm, azt se tom miLehet egy ráspollyal neki feszülök inkább
Végülis kivitelezhető, már csak neki kell állni.Na majd hétvégén lehet nekiállok a remekműnek. Köszi az ötletet.
-
gban
veterán
válasz
NEMO1968 #17196 üzenetére
Direkt egy gagyi lapban gagyi videokártyával próbáltam ki, 15-ös CRT meg nem akkora gáz ha tönkremegy, így nem ellenőriztem előtte (pedig megfordult a fejemben hogy átverés van a dologban), hogy itt is ugyanoda megy-e a zöld mint a korábbi két kábelen, ahol stimmeltek.
-
gban
veterán
válasz
NEMO1968 #17194 üzenetére
Én még azért betekerném az egészet szigetelőszalaggal.
Hasonlót én is csináltam. Eltörött egy CRT monitor kábelje, egy másik monitor ment a kukába. Kukásról levágtam a kábelt, törött kábelt szintén levágtam, szín szerint összeforrasztottam, így lett egy szuper hosszú kábeles tesztmonitorom.
Mikor ez halódott, és volt egy szintén megtört kábeles CRT (nem tudom mit csinálnak az emberek a kábellel, elvileg azt nem nagyon kellene tekergetni, mozgatni a videokártyánál), gondoltam átteszem erre a hosszabbítást, levágva a beteg részt.
Összeforrasztottam szín szerint. Semmi kép. Rámértem, a 3 fő ér stimmelt, de a vékonyabbak még véletlenül sem. A sárgát a zöldhöz kellett kötni, a zöldet a feketéhez, a feketét a fehérhez, stb. Egyedül a narancs stimmelt. Még jó hogy ügyelnek a gyártók a részletekre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest