- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kmisi99 #47091 üzenetére
egyértelmű kontakthiba, kábeltörés a csatlakozónál.
de hogy a dugó vagy az alj oldalon, azt csak hibakereséssel lehet kizárni.
(másik füles.)ha a másikal is fennáll, akkor az alj törése, vagy a fogadó lemezek hajoltak el, és alapálásban rövidrezárnak.
nálam évente kb. 2* fordul elő.
van pár olcsó jack-es headset, és az asztal telejére felhozott jack kábeles hosszabbító, amit switc szerűen használok átdugdosással.ha félig kihúzod, azért szólal meg, mert a sztereó jack 3 éréből rövidrezársz 2-t.
pl. mindkét oldalon megszólal a bal csatorna.***
ezeket jack hosszabbítókat, kábeleket, headset-eket sorban dobálom.
a probléma akkor van, ha egy drága füles dugója csinálja.
azt meg kell javítani... -
szab.tam
nagyúr
itt van melltettünk az elektronikai topik.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #46960 üzenetére
hát nagyságától is függ, de én valahol kb. 20-25w-ra tippelnék.
de mivel itt nincs a hűtermelőktől a ház oldaláig csövezés, csak a levegő lenne a hőszállító közeg, így trükközni kell.
a ház oldalára belülre bordákat kell tenni, felületnövelés céljából. azt melegíti a benti, keringetett levegő. a ház külsejét is fel kell bordázni.
ez a töbszörösen elfuserált hőlépcsős megoldás hogy 10-15, vagy 25-30 wattra, vagy többre is elég, a fene tudja.
és hogy hány fok lesz az egyensúlynál a külső borda, belső porda és a végéna fogyasztó közötti hőkülönbség?
na, ez a fő kérdés.
és egy ilyenhez nem árt egy paneltáp.
mert egy nagy táppal mit csinálsz? azt is berakod? -
szab.tam
nagyúr
válasz
imibogyo #46936 üzenetére
egy eléggé analóg példa jutott eszembe a számtechből.
kb 10 éve, amikor még nem voltak nyomtatható cd-k, matricát használtam.
(belső terjesztésre saját hanganyag.)
felbecsülni sem tudom, hány optikai olvasó mechanikáját nyírta ki a technológia.
merthogy a matricázás ugyan egy műanyag nyomószerkezettel történt, de elvi képtelenség volt középre tenni.
így a pörgése legjobban a centrirozatlan autókerékhez volt hasonlatos.
amikor felpörgött, még hallani is lehetett néha, hogy valami nincs rendben...
elképzelem a szegény optikai fej mechanikáját, ami a nagysebességű imbolygást próbálta követni...az írás után raktam fel a matricát, majd cd-check.
így azért ki lehetett küszöbölni egy lépcsőben az írási és a durva matricázási hibát.de azért fantasztikus az optikai tech, hogy képes volt simán korrigálni ezt a durva fizikai beavatkozást.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #46933 üzenetére
szerintem ez csak városi legenda.
ha a gyakorlatban ártana neki, akkor csak egyetlen pocíció lehetne jó.
csak gondolj bele. ha élére van állítva, akkor a g erő a tányérral párhuzamosan, mindig lefelé mutat.
és az ugye mennyivel más, mintha normál helyeztben van, és a g a tányérra merőlegeesen hat.
szerintem totál mindegy, csak ne mozogjon... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Tharkoul #46929 üzenetére
ja, és egy másik, régi megoldásom.
a gépből táhosszabbítással, és másfél méteres sata kábellel az asztal aljában készítettem egy szivacs + hungarocell kuckót...külső kuckónál igazán profi megoldás, ha hátlapi sata és molex kivezetéseket használunk.
ezek nem olcsók, de 1* kell megvenni, és utána bármelyik gépben használhatóak.
a hátlapi molexből pl. a nyáron az asztalra hozam fel kis delejt, hogy hűtsem magamat egy kis 12-es ventivel...****
azzal, hogy mindenféle szivacsokat teszel a ház belső oldalaira, nem fogsz semmit elérni. azaz csak minimálisat, de az is csak abból ered, hogy bebeszéli magának az ember, hogy halkabb lett.
hdd hangnál csak draszikus megoldások hoznak eredményt. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Tharkoul #46929 üzenetére
engem is zavartak a hdd-k.
ez még egy régebbi, olcsó megoldás. a ház elejében lévő szivacskuckó az idevágó.ez pedig a drábább verzsön. hsz teteje.
nem tudom, hogy 1 vagy több winyóról van-e szó.
de ha 1-ről, akkor egy hasonlatos szivacskuckót lehet készíteni a házon belül.
lényeg, hogy legyen rajta azért egy kis rés, ahol a felgyülemlett meleg el tud távozni. és be kell tenni egy pici, alacsony fordulatú ventit, ami megakadályozza, hogy pangjon a levegő.
felső linken látható megoldás. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #46902 üzenetére
de mindig gondolkozom, hogy erről ki/mi tehet:
- túlzott ventilláció
- kevés női harisnya - porszűrő
- takarítatlan környezet
- balf* júzercsak mert minden egyes rácsozott ház hírnél mindig visítoznak a p(o/ó)rfóbiások.
meg amúgy mindenhol.csak hát a gravitáció útján lerakódó por sehol nem okoz problémát.
(szerintem.)
viszont a ventik által szívott, préselt kupacok talán kicsit többet... -
szab.tam
nagyúr
válasz
xenonboy13 #46870 üzenetére
én csak most vettem észre a rajzot.
2 problémát látok.
- ha a zártszelvény túl soványka, akkor a fal és a lemez háta között nem lesz a kezednek helye, hogy a vesa helyre a csavarokat betekerd.
- a vesa helyek furatközéppont távolsága ha jól tudom, 100mm.
m4.
a lemezed 110*120.
a 110-nél túl kevés marad.
120*120-ból kéne készíteni.
(miközben leírtam, rájöttem, hogy marad 3-3 mm a furat és a lemez széle közt. az elég lesz...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
baboss #46589 üzenetére
köszönöm a képeket.
hosszú leírni, hogy miért, de tanulságos.
(engem még nem öntött el a sz*, de veszek 6mt vizkűoldót....)***
kis magyarázat.
társasház, pár évtiezde tetőráépítés, szennyvizcső teő lezárás valszeg.
felül lehúzzák, vízoszlop le, (keresztmetszet szűkülés valszeg), és a bűzelzáróból kiszippantja a vizet.
van rá szelep, ami levegőt szippant, azt beépíthem, de csak időleges megoldás....vioszont ha intezív vízkőoldózom (mert olyan om van), akkor utána egy ideig ritkában jelentkezika probléma.
ebből viszont az következik, hogy igen szűk lehet már a kereztmetszet, ha ennyi is számít...
viszont felettem fullidióták laknak a tetőtérben.
szerintem a cigicsikk és az intimbetét simán megy a klotyóba....***
lényeg:
köszi a képeket, mert rájöttem, hogy fel kell fedeznem, és meg kell oldalnom a dolgot... -
szab.tam
nagyúr
szúnyoghál vs por téma:
az a porszem, amit a szúnyogháló megfog, az akkora, hogy gyakorlatilag agyon is üt... -
szab.tam
nagyúr
válasz
kmisi99 #46315 üzenetére
ha azt gyárilag egy thermal lappal oldották meg, akkor simán a rézlap is jó lesz.
csak hővezető pasztázd meg a toldás mindkét oldalán.maga a hőlépcső eme átalakítása önmagában nagyságrendi pluszt hoz, és ennek a töredékét sem fogja lenteni a polír.
viszont a paszta az kötelező.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #46206 üzenetére
alsó 2: (asszem ninja)
ha van elég hely az anyagban, akkor lehet reszelni, mert van miből.
(bal alsó van felfúrva.)kis multigéppel szoktam.
és utána m3 csavarral kell dolgozni, mert annak a tengelye kijjebb kerül, így újabb +1 mm-t nyerünk az m4-hez képest.
és ez a kettő együtt pont elég, hogy 1155-/56-ra elég legyen.
hátlapra pedig kell venni párszáz ft-ért hozzávaló merevítőt, amiben m3 menetek vannak.és ahol ez láthatóan nem működik: a képen a jobb felső 775-ön. (asszem mini ninja)
ott már nincs anyag, amibe reszelni lehetne...(a képen az arányokat is legalább jól láthatod.)
a bal felső az asszem egy mugen2 kétrészes "félpántja".
775-1155/56-1366.
de nem biztos, régen babráltam már őket... -
szab.tam
nagyúr
válasz
vtomi2 #46164 üzenetére
ha véletlenül átugrottad volna:
[link]***
kékhalál téma.
a htpc/(majdnem) mindenes gépem pl. menet közbeni dokkolásnál kékhalállal dobál el mostanság.
a legutóbbi alaplappal.
előtte nem volt ilyen gondom.
most ki kell kapcsolnom, bedokkolnom, és úgy indítanom.nem tudom az okát.
viszont ha a sata csatlakozókról lehúzok egy eszközt, akkor megy a menet közbeni dokkoás.
kékhalál nélkül.valószínű a vezérlő vagy túlterhelt lesz, vagy valamilyen anomáliába kerül.
passz.sok éve művelem a dokkolást, de mág sok meglepetés fog érni.
lényeg:
nagyon könnyű a hibakeresésnél téves következtetést levonni.****
most a mai nap éppen egy otg pendrive problémával viaskodom...
androidos telón ok, pc nem látja....***
tedd már fel ezt a hotswap progit.
azon van valami "new hardware scan", vagy "change" funkcó, és eltávolítani is ugyanúgy lehet, mint egy usb-s eszközt...
ez független az alaplap hotswap képességétől. -
szab.tam
nagyúr
rengeteget hotswap-oltam.
amit Kernel kolléga ír, követendő.a sata, (táp, adat), eleve arra is van készítve, hogy minden gond nélkül lehet őket akár menet közben is huzibálni.
én azért egy idő után beiktattam 2 áramkörös kapcsolókat.közben megtaláltam egy kis összesítő hsz-omat.
a lényeg az, hogy a molexet nem szabad menet közben huzibálni. az rögtön kinyírja a winyót...
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
nonsen5e #46109 üzenetére
üdv.
jó helyen jársz, de van egy kevésbé forgalmas, vga hűtő barkácsolós topk is, oda is berakhatod.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
nézzbe #46052 üzenetére
nekem csak most jutott el az agyamig.
(M0ng00se tapsikolása kellett hozzá.)(a nagy, növényevő dinoszauruszok jó része sem a jégkorszak miatt pusztult ki, hanem azért, mert lassú volt az ingerületvezetésük. kis ragadózó kiharapott a farkukból, és egy perc mulva kapcsoltak a nagyok, hogy valami hiányzik...)
ez rohadt jó!
én terveztem ilyet a kpc-mnél. (izé, konyhapc)
terv az volt, hogy vizesbázísú 2 az 1-bennel lekenem.
de aztán elhalt project.ugye itt 2 veszély lehet:
- a festékben száradás után is marad valami vezető anyag
- másodlagos hőtermelő cuccok megpunnyadása a melegtől a festék alattérdekes lenne megnézni hosszútávon.
mert ha bírná, akkor jól telibe lehetne fújni az elemeket csilivili radiátorfestékekkel.
(türkiz alaplapban pink vga, meg ilyenek.) -
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #46032 üzenetére
csak hogy jól értem-e.
a 4-es y egy molex papa.
középen van a 2 fekete.
az egyikből megy a 2 v-oshoz,a máikból a 2 12v-oshoz.
az 5-osé "aktív".
azt szedjem le, és a 12-felé menő feketéjét pedig dugjam oda.
ekkor az 5v-os dupla ágat felejtsem el, de működni fog a 2 db 12-esem.jól értettem?
(ha igen, akkor már csak egy csipeszt kell néznem, ami ugye nálatok a wc-ben is alaptartozék...)(még jó, hogy 2 elosztóm van, és gépben pedig baromira nem használok ventit...)
utólag nézve nem kell hozzá fesőfokú villanyásztehetség.
csak hát én ennyit értek kb. az egészehez.
de minek is, ha erre tartalak benneteket...köszi.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
5let kéne.
itt írtam egy kis "mellkas szőrlengető" nyári hűtésről.
a molex miatt ugye géphez van kötve.
az első kép baloldalán van egy külső táp, ami merevlemezek külső meghajtására szolgál. hiába jön ki belőle eg molex, sajnos csak 5v-ot tud.namost nekem egy ilyesmi kéne, de 12-ben.
2*2-es y molex->ventitáp átalakítót utánadugva olyan ventit, ventiket rakok rá,a mit szeretnék.
és oda viszem a lakásban, ahová akarom.pl. egy ilyennel az a bajom, hogy a célra túl drága, feleslegesen erős, és az a sok büzgentyűvel nem tudok mit kezdeni, ami a táp doboza és a nekem szükséges molex között ott himbálódzik...
valami kulcsszó is jó lenne, merre keressek.
külső molex 12v stb-re nekem csak ezek a 10k+-os paneltápok jönnek.tehát valami ilyesmi kéne, de nem pont ilyen... (gondolom.)
forrasztgatni nem tudok.de az is érdekelne, hogy ilyet átalakítani hogyan lehetne.
vagy az, hogy a fenti linken a hdd-hez való tápból lehetne valahogy 12 molexet kicsiholni? -
szab.tam
nagyúr
válasz
Satyricon #45991 üzenetére
csak az.
fel kell fúrni nagyobbra, és szabvány m-es menetfúrás.a profibbak megmondják, hogy hányas fúrás kell, a mi eltűnteti a régi menetet. meg hát ugye az új furatnak rögtön %-os arányban jónak is kéne lennie a nagyobb menethez előfuratnak.
én még sosem fúrtam így fel.
menetet csak szűz anyagba fúrtam... -
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mrterminator #45905 üzenetére
röhögünk nagyokat.
de a barkács topikban is már előfordult jópár szobahőmérséklet alatti cpu, és főként samsung hdd... -
szab.tam
nagyúr
válasz
quailstorm #45871 üzenetére
felgyújtják az alattuk lévő lakást, kihúzzák a dugót, és ráfogják a tűzoltókra.
és persze azt is lefotózzk, hogy meglegyen a napi mutogatni valójuk.ahogy elnéztem azt a 2 értelmes fejet a képeken, valszeg ez az utolsó amire gondoltak, és érdekli őket...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #45869 üzenetére
valóban a monilit szerkezeteknél szoktak inkább könnyű válaszfalakat, de szerintem panelnél is előferdül. nem?
nem arra gondolok, ahol kompletten egy szobát (vagy egy emeletet) raknak be egyben, hanem ahol a szimla falelemeket. (de ezt a részt annyira nem vágom...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kernel #45867 üzenetére
az a pár tonna plusz statikailag talán nem számít.
az oldalirányú terhelés azért már neccesebb, mert a válaszfalak könnyen lehetnek valami könnyűszerkezetből. (akár fa + papír...)
de ha az a fólia 1* megsérül, nem hinném, hogy a szomszédok nagyon örülnének a nyakukba zúduló többezer liter víztől...
gondolom a vízdíj is benne van a közösköltségben...képről nézegetni jó, de az ilyen állatok jó, ha messze laknak az embertől...
(#45869) TESCO-Zsömle
jogos.
ott még a könnyűfafelni-szekérkerék is vasból, betonból van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #45856 üzenetére
te meg maraggyá' a rotakapánál és/vagy a párhuzamos csatornás, gravitációs légkürtőnél, így nem lesz több elektroniki vita....
és el kéne végre dönteni, hogy agrár- vagy épületgépésznek tetszik-e lenni... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Kernel #45851 üzenetére
1. sokan így szoktunk hívni minden "mélyvizes" topikot.
nem tudtam, hogy a topik egy személy, akit meg lehet sérteni.
2. bocs, hogy be merészeltem linkelni egy számodra esetlegesen érdekes topikot.
3. bocs, hogy próbáltam finoman utalni ezen topikban kialakult szokásokra, és nem szokásokra, mivel látom, új vagy itt. és ezt tettem úgy, hogy nem voltam a vita résztvevője...***
visszakeresem az utolsó hsz-ait.
nem találom az az általad említett "alázó stílust".
(hogy beszélt-e elektronikai hülyeséget, nem tudom, mert nem értek hoozzá.)
viszont olvastam, és értettem a reakciódat: hsz-od utólsó mondata... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Kernel #45849 üzenetére
nem mondom, hogy topik off a téma, mert itt elektronikai kérdések is fel szoktak merülni.
de inkább csak érintőlegesen.
látom, téged intenzíven érdekel.
viszont a mélyenszántó vilanyász érzelműeknek van egy szellemi recskára termett modding és elektronikai kérdések topikjuk. (azért linkeltem, mert ott nem találtam hsz-odat, így valszeg nem is tudtál róla.)és ez nem az a topik, ahol így szoktunk egymásnak ugrálni.
még ha vélten igazunk van, akkor sem... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Balathruin #45561 üzenetére
kivág a bővítőkártyábaól annyit, hogy elférjen a hűtő.
vagy vesz egyet. -
szab.tam
nagyúr
válasz
nézzbe #45558 üzenetére
azért monitorozd a hőfokot, mert nema bordának kell lanygyosnak lennie, hanem a gpu-nak...
nekem volt 9600pro-m, és a zalman szendvicshűtőjét kegyetlenül felforrósította, pedig ennél az jóval nagyobb bordázat...
szép barkács, de látnék 1-1 gond lehetőséget.
de ha a monitorozott hőfokok rendben vannak, akkor nem kezdek bele, mert teljesen irreleváns. -
szab.tam
nagyúr
nem pü-ben.
nem szeretek hátulról sunyiskodni.
többszörösen sérted a szabályokat, ami végül is engem nem zavar.
tényleg nem.
csak én sokkal kevesebbért is kaptam már figyelmeztetést.jó tanácsként szóltam feljebb:
pl. pepita sorminta, linkelt akármiizét.
most pedig a "felajánlásod."múltkor egy komoly, modding háznak valót szerettem volna ingyen bedobni a köztudatba, de csak itt, és a modding topikban.
topikban való hirdetés miatt kaptam is a figyelmeztetést, mert hogy nem fogalmaztam egyértelműen, hogy felajánlás.***
az előbbi linked:
mindenki úgy vette, hogy a te gyűjteményed.
itt mi 90%-ban a saját fényképeinket toljuk, de ha találunk valami érdekeset a neten, amit meg akarunk mutani, akkor azért rögtön hozzátesszük, hog ymáshonnan van...***
alapból nem szeretem a moderátorokat, a moderációkat, így nem én leszek, ha szankcionálnak.
tényleg nem.***
***a lényeg:
én ma valószínűleg türelmetlenebbül reagálom le a dolgokat.
te pedig olvass vissza a topikban némi anyagot, és érteni fogod...***
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#21346560 #45502 üzenetére
most nézem csak.
nem igazán tudom értelmezni.valakinek nem volt kulcskészlete az elemecsréhez?
az ilyen az automata philip pathek elemcseréjének is pákával vagy dremellel álna neki.
***(#45514) Tara9714
semmi.
nem akartalak megbántani.
majd később, egyszer kifejtem.
bocs. -
szab.tam
nagyúr
válasz
imibogyo #45516 üzenetére
"De elég 4 kábelt átdugnom, máris bemenetválasztó lesz belőle, akkor most minek nevezzem?"
végül is: ja...
(#45517) tatabike
tanuljuk már meg végre:
úúútttt-elll-áááágaaaa-zááás.....****
a kábel kapcsolási mizériát egyébként nagyon megértem, mert nálam folyamatos gondot okozott.
csak most elég statikus minden, így lenyugodtam.
egyetlen változás volt, egy mechanikus an átkapcsolós dvb-t - upc koax közösítő.
miután megvettem, és felcsavartam, kiderült, van auto is belőle.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
DrojDtroll #45450 üzenetére
én már mindent megkenek.
igaz, könnyen pofázok.
több, mint 2 kiló, sosem fogy el...*****
egyébként az egésznek akkor lenne értelme, ha forró a ház.
és mint írták feljebb, ha a winyó hozzáér a házhoz.
különben csak egy jópofa bohóckodás. -
szab.tam
nagyúr
válasz
DrojDtroll #45448 üzenetére
ez teljesen jó.
egyébként tényeg ennyire melegszik, hogy valóban kell neki?belső winyót is lehet így hűteni, csak ügyelni kell a felfekvésekre, és kell némi olcsó paszta.
nagyobb probléma a hülye matrica, de azon is átmegy a hő, csak belassítja a hőáramot... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Pete55555 #45445 üzenetére
elektronikához kuka vagyok.
tehát nem tudom, hogy egy y-nál az eltérő impedanciákból milyen galiba lehet.de én pc-re dugva simán használtam y-nal 2 hangkeltőt, egyidőben rádugva.
rádiós fehallgató dokkoló adója + 2.0 aktív hangfalszett.
nem volt gondom...szerintem pont a 2 forrásból származó közösített bemenetnél kell útválasztó.
(feltéve, ha az nem egy több bemenetes erősítő, mert ott egy gombnyomás ugye...)****
ettől függetlenül jó a cucc.
és az valóban fülpiszkálós doboznak néz ki... -
szab.tam
nagyúr
válasz
imibogyo #45441 üzenetére
praktikus okokból, (túls oka verzió), most az asztal tetején lengőkábelekkel átdugdosok.
amikor egy sima elágazás volt, simábban megoldottam.
igaz, ebben csak a felhasználás öröme volt, a alkotásé nem.tudom, ez így túl egyszerű...
"Meguntam átdugdosni a fejhallgató erősítő és a hangfal között a bemeneti kábeleket."
azért nem teljesen tiszta, hogyegy forrást dobsz 2 erősítő felé, (mert akkor az kimenet választás) vagy 2 forrást 1 erősítő felé, (ez a bemenetválasztás, átkapcsolós közösítés).
mert ez utóbbinál kell a kapcsolás, előbbinél elég (lehet) a szimpla y. -
szab.tam
nagyúr
miért is kéne nekünk akármilyenizé tv fész profilját nézegetnünk a barkács topikból?
az aláírásodban eléggé harsányan ott van, láthathja mindenki...nem vagyok egy modkerbe rohangászó típus, de egy jótanácsot ha elfogadsz:
egy ilyen jellegű hsz-t egy modi kiszúr, akár meg is moderálhat.a aláírásodat pedig pláne.
ászf:
III/10/ Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
/1. "...túlburjánzó díszítések és sorminták,..." -
szab.tam
nagyúr
válasz
tatabike #45313 üzenetére
nekem nem kell, de mive kis helyet foglal, és még jól jöhet valakinek, amit szerintem ne dobj ki:
alaplapi távtartó csavarok
1 kerek intel borda, 3 szögletes borda
t-home box esetleg mini gép háznak
a 2 hangszórórács (jó ventirácsnak)itteni értékszemléletet nézve tényleg jó lehet valakinek, és sok helyet nem foglalnak.
esetleg a modding topikba is beraknám a helyedben, mielőtt kidobod. -
szab.tam
nagyúr
válasz
tatabike #45174 üzenetére
szerintem nem.
de igazából nem tudom.
a számítástecnikai csövek max meljesítményét általában 70 fok optimális hőmérsékletre lövik be.
de ugye már jóval alacsonyabb hőfokon elindul a fáziváltás.
de ha csak 60 fokon kezd ell forni, az azt jelenti, hogy a proci már biztos 70 fok felé jár.a táblázat fényében az igazság valahol 0.10-0.13 közt lehet.
gondolom.
de ez utóbbi rész csak találgatás a részemről.a nagyobb probléma a vákkum létrehozása.
mert ha szivattyúval csinálja az ember, akkor a csőbe eleve betöltött víz jelentős részét a levegővel együtt pára (esetleg elfortt víz) formájában kiszippantjuk.macko20 kolléga valahogy másképp próbálkozik, de majd ő publikálja, ha úgy gondolja, hogy nyilvános.
(meg én igazából elsőre nem is nagyon értettem.)
de a műszer azt mutatja, hogy sikerült neki.
(kinyernie a vízbű' azoxigééént...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #45160 üzenetére
erről beszéltem neked, hogy nem nulla az a vákuum.
(mint ami ugye egy képen volt.)
mert ott a "0" jelentette a légköri nyomást. azazaaz alapállapotot, az 1 bar-t...itt az 1-hez képes -0.8, tehát 0.2 bar.
azaz, picivel több.
ez az elvi okoskodásaim alapján is teljesen jó is lehet.a vákuumtechnikádat nem igazán értettem.
a gépi szivattyúk azért ennél kevesebbet, is képesek előállítani, (végvákuum: 0,025 mbar), de szerintem ez a 0.2 bar ide pont jó.
kisebb nyomáson már olyan alacsony lenne ugye a víz forráspontja, hogy szobahőmérsékeletn is forrna, és nem működne a fázisváltás, hiszen nem tudna kicsapódni.***
a lényeg az, hogy fasza.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Satyricon #45065 üzenetére
"Vagy esetleg létezik más megoldás is ilyen esetekre?"
igen.
lombaprító
zsák.
elad.+ üres üvegek visszavisz.
+ spóról.***
majd vesz egy lehúzható vásznat, mit először javasoltuk...
****gázrugó.
most már tényleg kíváncsian nézem, mi lesz belőle.de ha már enniyre belebonyolódtál, akkor már nem oszt-szoroz.
ötletem:távkütyü, szervomotor, kiegyensúlyozás.
tehát ne erőt kelljen kifejteni, hanem elforduljon, mint pl. egy lambo, vagy köenigsegg ajtaja. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #45000 üzenetére
nem hiszem, hogy nagyon lehetne tv-zni mellette.
ventinél nagyon nehéz eltaláni azt a fokozatot, ami annyira megmozgatja a levegőt, hogy ér is valamit, de nem kellemetlen 2 perc után.
jó lenne kukáznom valami olyan tápot, ami teljesen önálló, külső, 12v-os, és van molex kivezetése.
mint feljebb az egyik képen a hdd táp.
csak olyan, amit használni is tudok.akár még valami éjszakai ventit, állítható pozíciójú ventifalat is készíthetnék belőle.
a monoton zúgás annyira nem zavar, pláne, ha tudom, hogy csak időszakos.anno, amikor el kezdtem a ventiirtást, a házon belüli szélzaj adta változó suhogás verte ki a biztit.
utána meg már nem bírtam leállni. -
szab.tam
nagyúr
légkondit és környékét még nem pucoltam ki.
viszont a 30 fok még egy szál gatyában is sok.jó, hogy nem dobáltam ki a jobbfajta ventiket.
az egyiken minkét oldalán van feltkekert rács.
ez a venti arra van, ha valamikor instant módon kellene egy kis hűsítés, bárhová bedobható, mert védettek a lapátok.először egy külső dokkoló molex tápjával próbálkoztam, de nem ad elég naftát.
(asszem ugye csak 5v-ot.)de a htpc-mben van a hátlapon molex tápkivezetés, bitang masszív molex hosszabbítók sorbadugva, átalakító, poti, és a ventire rátekerve ugye a rácsok.
teljesen kellemes, ahogy fél méterről fújja a mellkasomat.
egyet még valszeg szerelek a billentyűzet tartó aljára.
zacsilegyezőnek. csak kell kukáznom még 2 rácsot... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#21346560 #44989 üzenetére
nem.
azt írtam poénból, hogy én meg az otthon 2 db. 230v-os fázisomból szeretnék 460v-ot.
(analógiát gyártva az usb 2-5v-ra.)
aztán megnéztem (#44986) Danex linkjét valami kütyüről.
és gondoltam, hátha valami feltranszformálással mégis csak lehet valahogy.majd inkább töröltem a hsz-t..
mert totál hülye vagyok a villanyászathoz, de hogy még hülyébbet csináljak magamból, mint amilyen valójában vagyok... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Pete55555 #44965 üzenetére
most ezt a táblázatot találtam.
igaz, itt a fenyő feljebb van, de lehet olyan ragasztással, páccal akármivel, amivel 200 alá kerül...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
flashpointer #44960 üzenetére
többen is.
itt a toikban is kéne kéeket találj, de meg nem mondom a posztolási időpontokat.leégett papírgépről még nem hallottam, de mivel hivatalosan kb. 185 foktól kezdődik a papír gyulladási hőmérséklete, és azt nem olyan nehéz valami rendellenességgel létrehozni, így ezekből én tuti nem faragnék ilyeneket...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #44712 üzenetére
a sumssung szenzorai marketing okokból(?) szándékosan(?) el vannak kalibrálva.
eleve hibás értékből ugye pedig a program nem számolhat rá csakazértis pár fokot, mert hát ugye neki hitelesnek kell maadni a gyári értékekhez.
tehát ha a samsung vevő alacsonyabb hőfokokat lát, mint az előző, pl. wd winyóján, azt hiszi, ez jobb vinyó. pedig ugyanolyan meleg ez is, csak hát hazudik.
így többet veszenk meg. bőven behozza azt apárat, amit a hibásan és hazugság miatt látott értékek miatt megfőznek, és cserélni kell.nekem kb. másfél tucat samu vinyóm volt.
a hdd felszínén hőmérővel kimértem párat a dokkolóban.
hidegen nagyobb, melegen már talán picit kisebb az eltérés.
átlagban kb. 8 fokot adjál hozzá a látotthoz...de ezt a huncutásgot a júzerek 99%-a beszopja a samutól...
az everest-el bekavaródtam.
a hdd-t tudtommal jól méri.
a régebbi verziók a cpu értékekeket számolták alul... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #44706 üzenetére
na, még valaki, aki felfedezte a szobahőmérséklet közeli léghűtést.
biztos nem everest-tel mérsz...
ennél már csak a samsung hdd tulajok jobbak, mert ők már masszívan szobahőmérséklet alatti értékeket is tudnak. igaz, csak indítás után 5 percig, mert utána sajnos átlépi ezt 1-2 fokkal...amúgy a megoldás teljesen jó.
régen elég sokat szigszalagoztam, de meguntam a meleg hatására szétkenődött, majd mindenhol ottmaradt ragacsot. -
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #44694 üzenetére
"Persze a síneket kiszedem"
miért?
tedd egy ksi kihúzható polcocskára a gépet.én régóta tervezek egy igen komolynak tűnő megoldást.
ilyen kihúztató okosságot.
egy 22" érintőképernyős monitort ki lehetne húzni, mint egy bill tartót.
klónban lenne egy szintén fullhd tv-vel.
ha akarom matatok rajta, ha akarom, felnézek és ugyanezt megnézem nagyban a tv-n.de ez akkor lesz igazán buli, ha olcsón elérhető lesz a nyomásérzékenyég is, mint a grafikai táblámon.
de a nyomásérzékeny érintőképernyők még autó- és lakásárban mennek.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
---gabika--- #44639 üzenetére
nem szoktam irigykedni. csak úgy kicsit, csak úgy néha:
aztalosokra, esztegályosokra, autó- és villanyszerelőkre, szobafestőkre...
tehát azokra a szakmunkásokra, akik tanulták, és értenek is hozzá.
masszőrőkre nem sárgulok, mert azokat áltlaában idővel megdugják...***
szép meló.
valaki pont ilyenre való öteletet keresett nemrég.***
van egy gépmutogatós és egy modding topic.
úgy láttam, hogy egyikben sem szóltál még hozzá.
én a helyedben betenném oda is ezeket a képeket, vagy legalább az itteni képes hsz-od linkjét.
teszeni fog nekik is. -
szab.tam
nagyúr
válasz
chester91 #44558 üzenetére
értem én, de hol a sofőr?
5 percen belül létezik a hsz. szerkesztése gomb.
ezt akkor is szoktuk használni, ha különbőző embereknek válaszolsz.
az elsődleges részben leírod, akinek a hsz. válasz gombot nyomtad, majd a következőre valahogy így:(#44558) chester91
majd bla-bla...de 5 válaszra ne írj 5 hsz-t, ha 5 percen belül vagy.
(csak azért bátorkodtam szólmi, mert ez sorozatos...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest