Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dikri
aktív tag
Nem teljesen értem a problémád.
Maga az autentikátor csak 1db 6számjegyű kódot generál és 30 másodpercenként ugrik és ad egy új kódot. Ha te 3db kódot is látsz egyszerre 3 külön sorban, akkor véletlenül 3x vitted fel az alkalmazásba, amiből értelemszerüen csak az egyik érvényes, mivel a következő rögzítésével felülírtad az elöző érvényességét.
Remélem jól értettem amit írtál.
Viszont nekem is van problémám. Én már elég régota használom a programot, különböző helyeken. Egy biztonsági mentést (exportálást) akartam volna csinálni, ami nem működik. Ha exportálásnál 1db vonalkódba tenném a több helyre szóló kódokat, akkor ha másik telefonon fotoznám a kodót egyszerüen fel sem ismeri. Ha egyenként exportálnám, úgy már felismeri a hitelesítő, csak éppen nem működik, mivel nem viszi fel a kódot....
Én pedig attól, hogy google fiokba mentsem idegenkedek, mert pont a program biztonsága veszik el. Hiszen akkor bőven elég ha a második hitelesítő faktort mailre állítom (itt nem ügyfélkapú+-ra gondolok, ott ez nem opció). Mert ha feltörik a mailt, akkor a kódokat is megszerzik. Viszont a telefonon gyakorlatilag hardverkulcsként működik.
De így ez elég gáz, hogy nem lehet exportálni. Valakinél működik az exportálás? -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Regisztráltam az ügyfélkapu+ra és az a gondom, hogy a kétfaktoros azonosításnál a google authenticator programja 3 kódot küld el, amiből 2-őt nem fogad el, tehát lutri az egész bejelentkezés. Gondolom a regisztrációnál rontottam el valamit. Hogy tudnám elérni, hogy csak 1 kódot küldjön? -
.DLL
veterán
Sziasztok!
Nekünk egy olyan problémánk lenne az Authenticator-ral, hogy a teló frissítette magát és azóta az az account amihez be volt állítva a Google Auth., nem fogadja el a kódokat. Látszólag ott van az app-ban az account át is tudtam vinni egy másik telóra, de azon ugyanazokat a kódokat mutatja szinkronban, viszont az oldal, belépéskor valamiért nem fogadja el. Mi lehet a gond?
Előre is köszi! -
C64
őstag
Most jött ez a mail nekem:
Security risk notice: Google Authenticator's cloud sync feature
We'd like to inform you of a potential security risk for Google Authenticator users. Google Authenticator's cloud sync feature is not end-to-end encrypted, and poses a high security risk if you use it to secure your all account.Here's what you need to know about this security risk:
- Google Authenticator stores your private keys used to generate one-time codes every 30 seconds, and is used for two-factor authentication
- When the cloud sync feature is turned on, Google backs up your private keys without encrypting them behind an additional passphrase
- This means that a malicious attack on your Google account will not only leave your passwords vulnerable, but your private key too. This allows hackers to log in to all your accounts with two-factor verification.
We strongly recommend turning off the cloud sync feature and keeping the private key on your device, or switching to authenticator apps that encrypt your private key when storing it on the cloud.
Ez nagyon gáz, töröltem is az accomról.
Hihetetlen bénázás egy a goggel részéről, komolyan mondom! -
Gakocsis
tag
Facebook fiókomat vesztettem így el.. sehogy nem tudok q facebookal arról egyeztetni, hogy deaktivaljak a ketlepcsős azonosítási.
Ötlet esetleg?
-
<Adamsky>
nagyúr
Én az Authy használom már egy ideje. Szerencsére én hamarabb kapcsoltam (és nem a saját káromon tanultam meg, hogy milyen az, ha az embernek ellopják a telefonját vagy elveszti azt). Úgy látom az MS Auth.-nak nincs desktop app-ja. Vagy tévedek?
#6 instantwater
Én nem feltétlen tartom jó ötletnek a 2FA és a jelszó egy helyen (app-ban) történő tárolását. -
arn
félisten
Egyszer egy frissitesnel legyalulta az osszes kodomat, tobb napba kerult mindent helyreallitani azota 2fas appet hasznalom, ott mar reg megoldott, es tobb eszkozon is tudom hasznalni, ha az egyik ledoglott
-
válasz
instantwater #6 üzenetére
Már korábban sem kellett feltétlenül resetelni a 2FA-beállítást a fiókokon eszközcsere esetén. Lehet(ett) azokat QR-kóddal átköltöztetni (importálni). Plusz, amit nemrég tudtam meg, ha a titkos kódokat kimásolod, majd az új eszközön ezek alapján veszed fel a fiókokat, akkor sem kell a reset. (Ez ugyan hosszadalmasabb lehet a fiókok számától függően, de egyszer -más opció híján- beleférhet.)
A szinkronizálás persze, kellett már, régi hiányosságot pótoltak ezzel a Google-nél. -
C64
őstag
Hú de gyorsan reagált a goggel. Sok sok éve probléma ez. Észbe kaptak végre?
Végülis jobb későn mint soha, de attól még szánalmas!! -
Nekem évek óta KeePass generálja a kódot, amióta kipróbáltam a Google Authenticatort és csalódottan tapasztaltam, hogy eszközcserénél resetelnem kellene a 2FA beállítást minden fiókon.
Azt már nem. -
Elkéstek, már váltottam MS Auth.-ra
-
ViharVadász
őstag
iOS-en nálam pár napja frissült. Örültem is az újdonságoknak, nagyon jó lett a friss app.
-
Zirowe
nagyúr
Helyes, szoptam már ezzel, azóta exportáltam tabletre is.
Nálam se érhető még el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A felhő alapú biztonsági mentés nagyon megkönnyíti az életet, ha valami történik a Hitelesítőt futtató készülékünkkel.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest