- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1622 üzenetére
Elhiszem, hogy nem egyszerű
Próbálom másképp leírni mi az ami nem tiszta. Elindul a keverőből a 0 dBu jelszint amiből a crossover csinál a középmagas sávon +1 dBu-t, a mélysávon +4 dBu-t. Ezekkel a szintekkel meg tudom vezérelni a végfokaimat, hogy rendesen szóljanak a hangfalaim, de ne égesse le a tekercseit.
Ez a két szint megy a dbx limiter moduljába. Sajnos nem lehet beavatkozási időt állítani csak treshold, és lágy limitálás értéket. Sávonként lehet thresholdot állítani. Tehát ha a limiter értéket 0-n hagynám akkor a lágy limit már óvatosan levenne a szintből a mélysávon már a 4dBu szint elérése előtt. Ha +2 dBu-ra állítom akkor kb teljesen kiengedi a 4dBu-t, és ha gond van, gerjedés, túlvezérlés akkor 6 dBu-nál többet sehogy sem fog a mély végfokomra engedni. 4+2 az 6.
Jól gondolkozok? Tudom hogy a szubom a beavatkozás idejéig károsodás mentesen elviseli ezt a szintet is.
Ugyanez vonatkozik a középmagas sávra is.
Valószínű, hogy ilyen bemenő jellel a végfokaim clipjelzője és limiterje egyáltalán nem is fog dolgozni, mert csak félig vezérelem meg őket.Ott voltam eltévedve, hogy olyan szintet akartam állítani a limiter thresholdján mint amit a cross kiad. De ez butaság volt részemről. A limiter kap egy jelet, neki teljesen mindegy mennyi és ahhoz a jelhez képest tudom variálni a threshold értékkel, hogy mikor avatkozzon be.
Az nem volt tiszta, hogy ha pl 4dBu-val vezérelek egy végfokot ami így gond nélkül tisztán, dinamikusan megszólaltatja a hangfalam, akkor mennyire állítsam a limitert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Peugeot, Citroën topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest