- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PapaMaci #958 üzenetére
Hát, jobb volna új eszköz, elszámolnánk. De ha csak drágán lenne megoldás, akkor marad a használt, usb-s tascam. Ha nem muszáj, nem használnánk Fw cuccost, mert egyszer az olcsóbb kategóriában rossz tapasztalatom van velük, gyakori a kapcsolati hiba, másodszor meg korlátoz a fw busz, nem minden gépen van.
Triviális megoldás lenne az e-mu 0x0x, de azoknak stabilitási gondjai vannak a szoftverrel, ha csak egyszer rabolja 5-10 ember idejét, mert nem működik, máris rohadt drága volt.
Szóval mindenek fölött a stabil szoftver a legfontosabb.
-
Adott egy feladat, egy kis konferenciaterem bemikrofonozása, hogy skype-on is közvetíteni lehessen a céges konferenciát. Erre a legjobb megoldásnak a kondenzátoros mikrofon használata bizonyult, jelenleg is így használjuk. Azonban szeretném a kis házi stúdióm 100k-s hangkártyáját felszabadítani, és végre visszakapni, mert ez egyszer ágyúval verébre, másszor meg kell nekem is.
Szóval egy olcsó külső hangmodult keresek phantom powerrel és nagy gainnel. Elég akár egy bemenet, és a hangminőség sem számít, viszont fontos lenne stabil szoftver.
Ötlet?
-
válasz
Crystalheart #922 üzenetére
Nézd meg a thomann.de oldalt, elég jó választék van kondis mikrofonokból. A tízezer forintos kategória jellemzően kicsit durvább, agresszívabb hangú, mint a két-háromszor drágábbak, de beszédfelvételre jó lehet. Mindenképpen ajánlott pop-filter használata. Ez egy harisnyaszerű szűrő, ami a sziszegő és kopogó mikrofonhangot csillapítja.
Itt rendszeres, szervezett csoportos rendelés szokott zajlani a Thomanntól, ha ide beszállsz, olcsóbb lesz a szállítás.
A stúdió kialakításakor fontos lenne a falról visszaverődő hangok csillapítása, szórása, erre a célra is találsz itt megoldásokat (acoustic treatments).
-
válasz
draco2140 #898 üzenetére
A szobádnak a hallgatási pozícióban pedig lesz egy 30dB-es kiugrása teszemazt 60-90 Hz között, egy -25dB-es lyuk 110-180 Hz között, és hasonlók. Egy másik hallgatási pozícióban (ami az előzőtől 5-10cm-re van) pedig ennek az ellenkezője
Ettől függetlenül nem mondom hogy Fostexet kellene venni, félre ne érts. Nekem erre ennyi keret volt szánva. Az Adamok jobb cuccok, drágábban.
-
válasz
draco2140 #896 üzenetére
Elég kellemes lista. Ha szereted a HD600 hangját, részletességét, akkor nyugodtan vállalj be egy monitort, pl azt az Adamot. Nagyon jó monitornak tartják őket. Hallgasd meg a 8"-ost, de hallgasd meg a 6,5"-os változatot is, mert jellemző, hogy nem mélységben, részletességben adnak többet a 8"-osak, hanem hangnyomásban. Én pl ezért választottam a 6,5"-os Fostexet a 8" helyett.
De az Adamot konkrtéan nem ismerem, viszont tudom, hogy nagyon kellemes darabnak tartják.
Gondolkoztál azon, hogy a költségvetés egy részéből inkább az akkusztikán javítanál?
Milyen iskola, és minek oda egy fullos DIGI HD1 rendszer
-
válasz
draco2140 #892 üzenetére
Kérdezz vissza újra. Nem jellemző, hogy technikai témák kerülnek elő, de most éppen peched van. Légy határozott, kapsz határozott választ, ha végre észreveszik a kérdésedet, le se bírod majd őket lőni
Fülesekhez hogy állsz hozzá? A monitorok hangzásvilága nagyon sokban hasonlít a fülhallgatókéra. Sokan nem szeretik a füleseket és a monitorokat sem, mindkét típust perverzek játékszerének tekintik. Mások pedig pont ezt a hangzást szeretik. Mint sejtheted én füles mániás vagyok.
De pont azért javasoltam a HIFI topicot, mert oda azok gyűlnek össze, akik a fülest hírből is gyűlölik. Pontosabb képet kapsz a monitorokról, ha ők is beszélnek róla.
-
válasz
draco2140 #890 üzenetére
Valaki szereti a monitorok hangját, valaki nem. Én inkább egy 6,5", vagy 8" középmély sugárzóval szerelt monitort vennék, mint egy 5"-os Gelenecet. Pl az az Adam jónak tűnik, de azért meghallgatnám a 6,5"-ost is. A helyedben meghallgatnám az összes szóba jöhető versenyzőt, mielőtt párszázezer forintot elköltök.
De a HIFI topicban is megkérdezném, mit mondanak.
-
válasz
PapaMaci #872 üzenetére
Troll? Nem baj, válaszolok, hátha nem az, és komoly volt a kérdés.
Nem használok Gelenecet, Fostexem van.
"EQ-zás"-nak szokás hívni, mikor a zeneszám végső hangszínét beállítod.
Hatésfeles: 6,5"-os mélyközép hangszóróval szerelt monitorra gondoltam. Próbáltam humorosan leírni, de úgy látszik, hogy egyeseknek bükkfából van a humorérzéke.@(#869) draco2140: Hogy valami hasznosat is hozzászóljak: Én nem költeném el az egész összeget a hangrendszerre. Egyszerűen nem fogod tudni kihasználni. A hangzás 50%-ban a hangrendszeren, 50%-ban pedig a szoba akusztikáján múlik. Ezt nézegesd, de Ethan Winer többi videója is megérdemel pár percet. Ha gondolod, akkor inkább hasonló megoldásokra költesz a keret egy részéből.
-
válasz
MarioAna #864 üzenetére
DD, DTS lejátszás szoftveres kérdés, analógon mindig működik.
Ami nem szokott működni, az az eredetileg NEM DD/DTS hangsávok (pl játék, zene) DD/DTS-sé alakítása, és optikai kimeneten 7/5.1 sávon történő kiküldése. Erre van szükség spec. licenszelt driverre, amit az ASUS biztosít.
Az erősítő sokat dobhat a füles minőségén, hangerején, persze függően a referenciától (ez esetben az alaplapi). Ahogy láttam ez egy ASRock féle ALC888 megoldás, ami nem tartozik a jól sikerültek közé, cserérett.
"szerk: és inkább fejhallgatón szeretnék zenét hallgatni, decemberben lehet meglepem magam egy értelmesebb fülessel, akkor hosszútávra a DG a legjobb megoldás"
Milyen fülessel lepnéd meg magad, attól is függ. A DG messze nem ultimate/végső megoldás, de az K512-höz jól passzolhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged