Hirdetés

Aktív témák

• Maxtreme

addikt

Hali mindenkinek

1kis supportra lenne szükségem,mert én már kifogytam az 5letekből.

Kezdeném rögtön az elején.
    Lecseréltem a régi alpalapom és a procim (Asus A7N8x-E deluxe-ot és egy 2500-as barton P4C800 Deluxe-ra és egy 3ghz-s intel P4-re)
    A régi lapomba hiba nélkül működött az Sblive 24 bit-em.
    Mikor meglett az új lap, első dolgom volt hogy kiiktassam az alpalapi integrált förtelmet, és beledobjam az Sb-t.
    Gép bekapcs, driver felrak, winfos indul... A hang valami eszméletlen szar volt. Halk, basszustalan, és nagyon torz (mintha valami túl lenne vezérelve)
    Usgyi menjünk a hangerőszabályzóra... Ott minden a felénél van. Hmm.. érdekes... Akkor nem ez a baj.
    Próba újabb driver. Az eredmény változatan. Förtelmes hangot produkáll a hangkártya.
    Nincs má hátra mind előre, Go bios és körülnéz. Először is próbálkozzunk a PCI Latancy timerrel, (régen volt ilyen gondom 1 másik lappal, és ez megoldotta) hátha az zavar be...Nem.. nem ez volt a gond.
    Gép szétkap, átrak másik slotba hangkártya. Az eredmény ugyszint változatlan.
    Kósza 5let: Bios frissítés. Feltetem a legújabb Beta 4-es állapotú biost, de azon kívül hogy fagyott vele a gép, egyébb változás nem történt. Visszarak 1019 final. Ezzel nincs fagyás, de a hang még mindig szar.

Ok ezexerint be kell érnem az alaplapi szeméttel.
    Go a szedjük le a legújabb Soundmax drivert.
    Gép kikapcs, sb kivesz, biosba integrált fos engedélyez.
    Winfos indul driver install indít. A végén benyögi ezt a hibát:

Bővebben: link

[kép] He mivan? hát hülye vagy te? Mondjuk azért akarom feltenni mert nincs...

Jó, Go asus oldala, leszed 2003-as Soundmax driver. Ez felmegy probléma nélkül ([kép])

Gép restart, van hang. (hurrá ezt is megértem [kép])
    Bekapcsol valami zene. Hamar rá kellett döbbennem hogy biza az Sblive jobb. Ráadásul ezzel meg pattog a hang.
    Szedjünk le 1 másik drivert hátha megszűnik a pattogás. Asus ftp-n van 1 hónappal újabb mint ez. Dejó...
    Leszed, felrak.. Üzenet ugyanaz mint az előző képen...

Na erre varjatok gombot...

Tehát a kérdés:
    1. Miért nem müxik az sblive 24 bit az alaplapban?
    2. Miért nem mennek fel az alaplapi sondcard driverei, holott ehez a laphoz vannak..

Előre is thx...

[Szerkesztve]

Aktív témák