Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz norbert1998 #78917 üzenetére

    Húzódzkodj szűken, az megteszi összetet gyakorlatnak, utána elég lehet a 10-es kézi is, főleg intenzitásfokozó technikákkal. Pihenőidő csökkentés, izomfeszülési idő növelés, ismétlésszámok, sorozatszámok növelése...

    Az izomlazítótól semmi bajod nem lesz, mondjuk használni se fog csontsérülésnél. Próbáld esetleg szűkebben fogni a rudat, ha úgy is fáj, akkor ne eőltesd.

    (#78926) kdavid94
    Létezik. Ha túl sokáig, vagy túl nagy intenzitással csinálod, az nem jó. Általános módszertana a bemelegítésnek:

    Keringést fokozó gyakorlatok. Alacsony intenzitástól kezdve egészen az edzésen megcélzott munkapulzusig, tehát ha guggolás közben felmegy a pulzusod 160-ra, akkor illő már ennek a szakasznak a végén elérni azt a pulzusszámot.

    Mérskelt nyújtóhatású gyakorlatok, ízületek módszeres átmozgatása. Tipikusan dinamikus karkörzések, gimnasztika, derék/törzs körzések, csípőkörzések, térd, boka és csukló körzések. A hát izmait és a combhajlítókat illik minden esetben megnyújtani, legjobb erre ilyenkor ha törzsdöntéseket, törzshajlításokat végez az embe váltogatva.

    Erősítő rész. Az edzésen tervezett gyakolatok kis intenzitással történő végrehajtása pár sorozat erejéig, hogy az idegrendszer aktiválódjon, valamint a szervezet teljesen felkészüljön a munkasorozatokra.

    Igen, ez nekem is 15 perc szokott lenni.

    Minimalista edzés:

    "A" nap: Fekvőtámasz-inverz evezés (tetszőlegesen nehezített változat, súlymellény, hátizsák, aszimmetrikus variációk stb.)
    "B" nap: Tolódzkodás-húzódzkodás

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák