Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morgenstern
tag
Szerintem a mostani sebességgel se lenne baj, ha ez nem egy csúcs érték lenne, hanem a teljes töltésidőre vetített átlag. Úgy szerintem bőven vállalható lenne.
-
Garzonrobot
junior tag
A sok watt jó ha sietős a dolog, de éjszaka feltöltve azért egy napot kibírnak a mai vasak. Persze ha valaki power user akkor jól jöhet a gyors töltés, vagy ha feledékeny, mint én
Amúgy a watt háború mellet jó lenne ha nem minden gyártónak csak a saját szabványán működne a dolog. Én speciel jobban örülnék ha bármelyik PD töltőbe bedugva nem csak az 5v2a lenne a sztenderd, hanem mondjuk mindenhol fel tudná venni a telóm legalább a 30w-ot, nem csak a gyári töltővel menne a 65w minden mással meg 15w plafonon ha szerencsém van és a csillagok is úgy allnak. Ennyiben mondjuk jó az alma hogy széles körben elérhető PD-vel tudja amit kínál.
Ja, persze prémium pénzért elvárható lenne azért a prémium töltési sebesség is, csak hogy mondjak valami kritikusat is.
-
válasz
Schafranek #34 üzenetére
-
dzsóbácsi82
lelkes újonc
"amit vélhetően nem ok nélkül tartott eddig rövid pórázon az Apple."
Az epül szándékosan igyekszik lassítani a fejlődést. Így tovább maradnak -házon belül- frissek a készülékek. Ez kihat a támogatás időtartamára, és még egy csomó másra is. Ez egy tudatos lépés az Apple részéről. Nem látok ebben semmi kivetnivalót. Nekem is volt iPhone-om, nem is érdekelt csak hogy mindig friss a rendszere és sokáig használhatom. -
válasz
dzsóbácsi82 #35 üzenetére
"Csak azért írtam hogy legyen már ellenpélda is a gyorstöltés használatára."
Akkor már ketten vagyunk így ezzel.
-
dzsóbácsi82
lelkes újonc
Nem bír beindítani...
Az elsődleges telefonom egy s24u. Ki is van rajta kapcsolva gyorstöltés. Vezeték nélkülin töltöm fel, kb 4,5 óra ! alatt.
De van egy oneplus 8t is itthon. Most a gyerek nyúzza. 4 éves, de kb 8x 10x ha a saját 65wattos töltőjével lett töltve. Azt is egy 5w-os töltővel használjuk. Egyébként pont a oneplus-nál vettem észre, hogy ha 65w-al töltöm, akkor kb 2 órával gyatrább a SOT. Nem tudom miért, de nem is érdekel. Nincs hozzám nőve a teló. Kibírom nélküle amig feltölt. Bár azt elismerem hogy a gyors töltésnek is van értelme. Én is jellemzően akkor használtam a 65w-os töltést, mikor sietni kellett valahová és nem volt idő kivárni a lassút. Persze jobb ha van választási lehetőség ezt elismerem.
Csak azért írtam hogy legyen már ellenpélda is a gyorstöltés használatára. -
helixP
nagyúr
válasz
pirosmajom #25 üzenetére
Imádom hogy 4 sorból kitaláltad, hogy mit csinál a kolléga, azonosítottad a céget, egyenlőségjelet vontál a Te régi és az ő munkája közé és még is hoztad az itéletedet. Ja persze nem hagytad ki azt a részt, hogy Te bezzeg milyen tökös gyerek vagy.
Lehet hogy nem csak Te örültél, hogy a távozás mezejére léptél -
Rigormortiis
veterán
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Ezt cáfolom, a 23U 45-ös töltővel igazából egész sokáig 38W-ot tol bele, igaz ennél többet nem láttam, ez lehet a limit.
Viszont ha feloldjuk a kijelzőt, abban a pillanatban visszaveszi 7-8-ra.
-
ddaydome
senior tag
Nekem olyan a munkám, hogy nagyon sokat telefonàlok és sokat is nyomkodom a telefonomat, emiatt gyorsan is merül.
Emiatt van egy olyan igényem, hogy gyorsan töltsön a telefon.
Ezt az igényt nem sok cêg tudja jelenleg. Ezért is vàlasztottam xiaomit.
Ha nem lenne ilyen igényem, akkor is zavarna, hogy egy csúcs készülék, miért van ebben lemaradva jelentősen. Legyen az Samsung vagy iPhone.
Nem tudom miért szarnak erre ennyire az almànàl, csak hogy a címhez is legyen köze. -
spect80
senior tag
Mindegy hány watt, legyen meg a 100% 50 perc alatt. Biztos vagyok benne most is csak azért van az iphonepkban 80% töltési mód mert azt eléri 40-50p alatt a maradékhoz meg még egyszer ennyi kell.
-
worxland
addikt
válasz
pirosmajom #25 üzenetére
"a 4. semmirevaló meeting után elmeséltem nekik, hogy amíg ők trécselnek napi 8 órában, addig én az irodámban leszek és dolgozom" - ilyenért akartak kirúgni 10+ éve, azóta sz@rok bele, megyek mítingelni, a munka meg addig áll.
-
pirosmajom
csendes tag
A mi cégünknél rohanunk egyik meetingről a másikra. Alapelvárás, hogy reggeltől ebédig kibírja a noti, ebédszünetben (45 perc) maxra töltsön, majd kibírja a délutáni munkát. A legtöbb tárgyalóba ha beültök 8-10 fővel, egy fél órás meetingre, nem fogunk elcseszni 5 percet mire mindenki talál egy konnektort, és bedugja magát. Meg nem fogok egész nap töltőt cipelni mindenhová.
Ráadásul ez munka, ezt nem tudod skippelni.Aha-aha, mellettünk is "dolgozik" egy ilyen multikulti cég menedzsmentje. Ők is fentieket nevezik munkának. Viccesek vagytok. Még mielőtt: én magam is voltam része hasonló szervezetnek, a 4. semmirevaló meeting után elmeséltem nekik, hogy amíg ők trécselnek napi 8 órában, addig én az irodámban leszek és dolgozom, ha valaki akar valamit nem talál meg ott, hanem nyugodtan írjon e-mailt. De ofkorsz így is a távozás útjára léptem. Jobban érzem magam, ha a munka az valódi munkavégzést takar. Ezt a konnektorkeresés témát mondjuk nem tudom értelmezni, ott van előtted az asztalon beépítve, ugye.
-
hemaka
nagyúr
Majd tulmelegszenek azok is, mint a 15 prok toltes kozben. 😂
-
ddaydome
senior tag
Micsoda remek hír, igazi innováció. Még 10 év és ott lesznek, ahol most a Xiaomik
-
doooo
veterán
Pont ezért írtam oda a zárójeles részt. Azok gyorsabbak. De van tutira olyan példa is, ahol az S24U is gyorsabb egy másik hasonló mobillal szemben; nem számít, tökéletesen láthatod, hogy miről beszéltem, mindenféle kombinációkban van erre példa.
Az is érdekes, hogy a kínaiaknál sok esetben lassabb töltést kapnak a csúcsmodellek, mint a középkategóriások.
-
Danex
addikt
Az Apple a legtöbb esetben azért innovál lassan (ez főleg az utóbbi évekre igaz), mert nincs eredeti ötlet, gyakran évről évre csak nüánsznyi változtatások vannak és ilyenkor egy a polcra rakott tartalék ötlet (mint pl most is az 5-10W-al gyorsabb töltés) kb helykitöltésre van, hogy legyen mit eladni innovációnak, hogy megvegyék a legfrissebb modelt
-
Életvitelem miatt engem nem érint a töltés ideje, így remekül megvagyok az 5 Wattos töltővel (néha szükség lehet picit gyorsabban felvehető energia-löketre, ilyenkor kerül elő a 20 Wattos adapter). Mindemellett azért követem a töltési technológia fejlődését, amit vélhetően nem ok nélkül tartott eddig rövid pórázon az Apple.
-
doooo
veterán
Persze, üsd fel a GSMArena tesztjeit, és majd látsz ilyeneket.
Motorolákra jellemző pl. az ilyesmi. Meg a Pixelekre, Asusokra, Sonykra.
De mondjuk a kínaiaknál is vannak ilyenek, pl. egy 90W-os Xiaomi 13U ugyanúgy tölt egy 5000-es akksit, mint egy 65W-os ROG Phone 8 Pro az 5500-ast.
Számtalan ilyen van. Motorola Edge 50 Fusion 68W-tal ugyanakkora akksit, ugyanannyi idő alatt tölt fel, mint S24U 45W-tal (és pár perccel lassabban, mint az S23U/S22U, szintén 45W-tal). -
janeszgol
félisten
Amilyen ócska minőségű akkuk kerülnek manapság az iPhone-ba, nyugodtan mehet a gyorsabb töltés. Ezekre kár vigyázni.
-
Danex
addikt
Cégnél csak laptopjaink vannak, ritka azért az, hogy a managerek laptopjai a jegyzetelést, kivetitést, team chatet, emailezést ne bírnák ki azért hosszú órákon át, az viszonylag ritka, hogy reggel 8tól 12-ig 1x alkalommal se tudnának visszamenni az asztalukhoz ahol az első mozdulat, hogy a dockolóra feldugják a gépüket. Ha pedig egész nap meetjei lesznek akkor úgy is le van foglalva neki a tárgyaló így be tudja dugni oda a gépét ha már úgy is ott lesz egész nap.
Fejlesztőként pedig ritka, hogy egész nap az asztalunktól távol kéne buildelnünk, hogy azt a néhány 1-2 órás intervallumot ne bírja ki.
Persze ezért jó hogy széles a notebook skála, mert a folyamatos rohangálós embereknek elég egy alacsony teljesítményű de nagy kapacitású gép, erre pl majd a most megjelenő ARM-es gépek kiválóak lesznek. -
joey04
titán
Töltési sebesség nem érdekel, de az jó, hogy növelik a telep méretét. Nagyon jó a 15pm üzemidőben, de a 13PM jobb volt.
-
Neck
veterán
Te egyértelműen a saját használati szokásaidat ismered. A mi cégünknél rohanunk egyik meetingről a másikra. Alapelvárás, hogy reggeltől ebédig kibírja a noti, ebédszünetben (45 perc) maxra töltsön, majd kibírja a délutáni munkát. A legtöbb tárgyalóba ha beültök 8-10 fővel, egy fél órás meetingre, nem fogunk elcseszni 5 percet mire mindenki talál egy konnektort, és bedugja magát. Meg nem fogok egész nap töltőt cipelni mindenhová.
Ráadásul ez munka, ezt nem tudod skippelni, nem úgy, mint a következő Candy Crush szintet
Továbbra is az a véleményem, hogy az ilyen 80 / 100 W mobil gyorstöltés overkill
-
Nekem 90w a poco f6, mégis csak a 33w-al töltöm és még igy is gyorsnak találom, azt megjegyezném, h 30-40% kezdem a töltést. addig szokott lemenni nekem egy nap.
-
Danex
addikt
Kicsit másabb a usecase és az eszköz kritikussága.
Mobil többet nyomkodja az ember a konnektortól távol, ha pl reptéren van egy rövid ideje vagy egy kávézóba akkor abban a 10-15percben a lehető legtöbbet kell feltöltenie, mivel utána lehet úton lesz végig órákon át. Az, hogy az eszköz elérhető legyen kritikus lehet. (fizetés, repjegy, elérhetőség stb miatt)
Laptopot ritkán nyomkodja az ember az utcán, 2 meeting között rohangálva, a legtöbb helyen ahol ezt tudja ott konnektor is található és igy a használat ideje alatt tudja tölteni azt. Lemerülés esetén nincs SOS, mivel mobilon jó eséllyel ha kell tud email-t írni. -
Neck
veterán
válasz
bollokcs80 #4 üzenetére
Csak csendben jegyzem meg, hogy a notebookok travel töltője jellemzően 40-50W-os csúcsteljesítményre képes, és baromi sokáig töltenek, ott nem rinyál senki az innovésön miatt
Pedig ott a hűtés is jobban megoldott...
-
doooo
veterán
Ez mind oké, de amíg az Apple pletykaszinten is csak talán a következő generációban fog elérni egy szintet, ami a több éves Samsungok szintjét sem fogja elérni (!)... az nem igazán inspiráló a verseny szempontjából.
Egyébként egyik mobil, vagy pontosabban egyik, tölthető elektronikai eszköz sem szokta a maximális értékeket tartani végig. Nem így működik a technológia.
-
-
bollokcs80
Korrektor
Wow...innovésön!
Tényleg nem kell számháborúba menni, de egy 30-40 Watt körüli töltés azért már elég jó kompromisszum lehet. Mondjuk megkaphatná az egész széria, de ugye minden újdonság először a prémiumba kerül be.A Samunál én egy S24 Ultrán próbáltam a 45 Wattos töltést, 15 százalékról indulva az elején vett fel kb 25-30-at, aztán szépen vette vissza. Az S21FE-men a 25 wattos töltő is max 20-ra megy fel hasonló helyzetben, kábé egy óra alatt tölt fel 90-95 százalékra.
-
kcsa
veterán
Utoljára S22 vs. Ultra környékén néztem töltési görbéket, és a 45W-ot sajna nem tartja sokáig. Végeredményben nem is volt számottevően gyorsabb 45W töltővel, mint 25w-al. Azóta lement két generáció, de pont ugyanezekkel a számokkal marketingelnek, csodálkoznék ha sok minden változott volna
-
doooo
veterán
Az a Samsung, ami kb mindig is gyorsabban töltött (nagyobb akksikat is), mint az Apple?
Amelyik most is 45W-ot kínál (azaz többet, mint a cikkben szereplő 40W)? Amely 25W mellett is rendszeresen gyorsabb, mint más gyártók 33-40W-tal? Vagy 45W-tal gyorsabb, mint mások 60-70W-tal?Érdekes dolog ez a töltés, nyilván van hova fejlődni (ésszel, nem többet ártva, mint használva), de ami rá van írva a papírra, nem mindig fedi a valóságot.
Persze visszatérve a Samsung vs. Apple töltésre, továbbra is kétségtelen, hogy kinek kell valóban fejlődnie. -
kcsa
veterán
A töltési áramban szintén vészesen lemaradt Samsung így legalább kénytelen lesz valamit csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nagyobb teljesítményre lehet számítani vezetékesen és MagSafe töltővel egyaránt.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest