Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Spizzi

aktív tag

válasz Kiskokó #2040 üzenetére

Láttam, hogy van valami mozgolódás, bár, hogy konkrétan felkerült volna azt nem láttam, mondjuk nem is kerestem.

Tuti készülnek valamivel a háttérben, lehet külön letölthető add on-ként hozzáadják a játékhoz mintha Steam Workshop-os lenne, de az is lehet, hogy külön oldalt kap majd.... vagy ingyenes DLC... majd elválik.

#2039 Plata

Szerintem nem teljesen érted, hogy miről van szó és elbeszélsz mellettem / nem a konkrét témáról beszélsz. Ez "a nem eredeti FiveM-et vették meg" témához engedj meg egy megjegyzést. De, az eredetit vették meg, konkrétan a teljes cfx.re céget. Az, hogy azok a személyek már nem dolgoznak ott akik konkrétan megalkották a FiveM-et vagy legalábbis nagy szerepük volt benne az nem jelenti azt, hogy "nem eredeti". Ennyi erővel a GTA VI sem eredeti GTA, mert sem Dan Houser, sem Leslie Benzies nem dolgozott már rajta.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #2032 üzenetére

"hidd el ez a metaizé baromi nagy bukta lenne."

Csak, hogy egy népszerű angol kifejezéssel éljek: "this comment aged like milk" Durván két hete megjósoltam, hogy ez lesz..... bár nem gondoltam volna, hogy a VI előtt is már meglépik ennyi idővel és a V és kap még hasonló funkciót.

Spizzi #2031 "Éppen ezért a SixM(?) már "gyárilag" úgy készül, hogy az egy hivatalos dolog. Biztosra veszem, hogy lesz hozzá normális modkit és devkit, nem openiv-al kell baszakodni mint eddig. Akár egy közösségi template könyvtárat is eltudok képzelni, olyasmit mint ami az UE5 library. Így akik szervert akarnak létrehozni bármilyen tematikában, találnak hozzá segítséget, előre gyártott scripteket és asseteket, illetve valószínűleg a program nyelv is egységes lesz a kliensen belül, könnyen tanulható és millió tutorialt lehet csinálni hozzá YT-ra. A szerverek monetizációs tartalma meg úgy működhet majd mint a Steam, minden egyes tranzakció után bizonyos százalék az R* zsebében landol. Cserében a szervertulajdonosok zavartalanul és millió segítséggel tudják üzemeltetni a szervereiket."

Parancsolj:

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #2035 üzenetére

Miért ne foglalkozna? Pont erről beszélgettünk az utóbbi jó pár hsz-ben, hogy nem véletlenül vették meg a FiveM-et és a mögötte álló céget.

Az, hogy a hagyományos Online milyen típusú szervereket fog használni fogalmam sincs, nekem is az a tippem, hogy maradnak a P2P-nél, esetleg valami hybrid rendszert hoznak létre, hogy lesz azért valamekkora szerverpark ami bír valamennyi számítási kapacitással és bizonyos feladatokat át fog vállalni a szinkronizációból a sessionben lévő egyedi kliensektől, hogy pontosabb legyen a végeredmény. Modderek meg hackerek pedig le vannak sz@rva, V-ben is létezik már évek óta az invite only session, biztosan ott lesz a VI-ban is.

A potenciálisan SixM nevezetű kliensen meg teljesen mindegy mit akarnak hackelni, ezek dedikált szerverek lesznek, tulajdonossal, adminokkal, moderátorokkal, talán különböző telepíthető anticheat pluginokkal/modokkal.... hamar megy a ban a rosszmájúaknak úgy is.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #2032 üzenetére

A jelenlegi GTA V Online-t ne vedd ez esetben alapul. Alapból nem arra lett tervezve a játék, hogy 13+ évig live service modellben, emberek tízmilliói játszanak vele.

#2033 hsz-ben jól írja a kollega, gyakorlatilag a konzolos multiplayert portolták át PC-re egy per egy. Holott ez már 2015-ben is egy elavult módszer volt többjátékos módhoz PC-n. A jelenlegi Online ún. peer-to-peer (P2P) rendszert használ. Ennek az a lényege, hogy több különböző dedikált szerver helyett csak egy központi szerver van, ami gyakorlatilag csak egy script. Pusztán annyiért felelős, hogy valamilyen keretbe foglalja a többjátékos módot, mentsen aktuális adatokat és közvetítsen a játékosok gépei között.

De nézzük akkor gyakorlatban. Tegyük fel belépsz az Online-ba és te vagy az első játékos a session-be. Ilyenkor a te PC-d veszi át a host szerepét. Magyarán az egész session minősége azon áll, hogy neked milyen gyors PC-d van(főleg CPU), milyen gyors a neted és mennyi a pinged. Amikor becsatlakozik a második játékos, akkor konkrétan a te "szerveredre" csatlakozik rá.

Az a legfőbb gond ezzel, hogy P2P kapcsolat esetén az összes résztvevő egyesével osztja meg a saját változóit mindenkivel. Könnyebb érthetőség végett GTA-s példa.: ha lelősz valakit a szinkront teljes egészében a te géped végzi. A játék a saját oldaladon számolja ki a lövedék pályáját, azt, hogy eltalálta-e a másikat, melyik testrészt érte a lövés és mekkora sebzést okozott. Ezek az adatok ezután közvetlenül(!) továbbításra kerülnek a session többi résztvevője felé, akiknek a gépe ezeket az információkat már nem ellenőrzi újra, hanem kész tényként fogadják el. Nincs központi szerver, amely összevetné a különböző kliensek állapotát vagy validálná, hogy a találat a másik játékos pozíciójához képest valóban reális volt e. Ennek következménye, hogy gyakran előfordulnak desync hibák. Az egyik játékosnál még nyílt terepen fut a karakter, miközben a másik oldalon már fedezék mögött van, a találat mégis érvényesnek számít.....és ami a legrosszabb, hogy egyetlen gyengébb kapcsolatú játékos is képes negatívan befolyásolni az egész session szinkronját, mert vagy késve küldi a saját változóit, vagy későn kapja másokét, vagy is-is.

Ugyanez a logika érvényes a mentésekre is. Ahogy a lövéseknél is a kliens dönti el, mi történt, a jutalmaknál is a játékos gépe "jelenti le" az eredményt a központi szerver felé. Egy küldetés végén a kliensed közli, hogy siker volt, és mennyi pénz jár érte, a szerver pedig ezt elfogadja és elmenti. Nincs komoly ellenőrzés arra, hogy ez valóban összhangban van e azzal ami valójában történt. Ezért lehet pénzt addolni meg hackelni, főleg ha a mentés közben megszakad a kapcsolat vagy sessionváltás történik (akár direkt is ugyebár). A cheaterek ezeket a réseket használják ki, mert nincs egyetlen központi pont, ami mindig eldöntené mi számít érvényes adatnak.

• Spizzi

aktív tag

válasz Kiskokó #2025 üzenetére

Igen, talán a metaverzum a jó szó rá.

Eddig sem értettem, hogy a Rockstar miért nem foglalkozott a multiplayer kliensekkel és "központosította" magánál.

Jómagam 2010 óta játszok GTA dedikált szervereken, 99%-ban text roleplay-t, amit mondjuk a többség nem is ismer csak ezt a nevetséges voice rp-t... ami inkább csak fun mintsem valós, komolyan vehető szerepjáték. 2010-2021 között SAMP és MTA, 21'-től pedig kompetens magyar szerver híján angol szerveren játszottam.

Többnyire az volt a gond, hogy voltak kliensek a V-höz, RAGE:MP, Alt:V stb.. csak ezek ilyen senki földje voltak, volt egy random fejlesztő brigád mögöttük akik hobbiból csinálták a klienseket. A gond az az, hogy a GTA V ugyebár az mai napig egy folyamatosan frissülő játék és minden egyes update után a klienset is hozzá kell igazítani, amihez vagy nem volt mindig idejük vagy kedvük. Egyedül a FiveM volt ami mögött állt egy nagyobb csapat és sikerült frissen tartani a klienst, sőt fejleszteni is rajta. Bár a FiveM-el is vannak stabilitási gondok, a base kódja annak sem túl stabil, ami érthető hiszen tákolmány volt eleinte, hogy egyaltalán működhessen a multiplayer mert a Rockstar nem úgy alkotta meg alapvetően a V-öt, hogy a hivatalos Online-on kívűl bármilyen más multiplayer-el rendelkezzen.

Éppen ezért a SixM(?) már "gyárilag" úgy készül, hogy az egy hivatalos dolog. Biztosra veszem, hogy lesz hozzá normális modkit és devkit, nem openiv-al kell baszakodni mint eddig. Akár egy közösségi template könyvtárat is eltudok képzelni, olyasmit mint ami az UE5 library. Így akik szervert akarnak létrehozni bármilyen tematikában, találnak hozzá segítséget, előre gyártott scripteket és asseteket, illetve valószínűleg a program nyelv is egységes lesz a kliensen belül, könnyen tanulható és millió tutorialt lehet csinálni hozzá YT-ra. A szerverek monetizációs tartalma meg úgy működhet majd mint a Steam, minden egyes tranzakció után bizonyos százalék az R* zsebében landol. Cserében a szervertulajdonosok zavartalanul és millió segítséggel tudják üzemeltetni a szervereiket.

• Spizzi

aktív tag

Szerintem PS5+XBSeries / PC között biztosan nem lesz, ugyanaz a szitu mint annó a V esetében, a jelen gen. konzolokra már csak tiszteletből jelenik meg (meg nyilván azért is mert több tízmillió holder van akiknek el lehet adni a játékot). Úgymond a játék "definitív" verziója az a PC, PS6, új XB lesz, élesebb textúrákkal, nagyobb Online lobby-val stb... talán majd akkor lesz crossplay. Főleg azért mert nem véletlen vették meg a FiveM anyacégét annó, nem csak a "sima" Online lesz az egyetlen multiplayer platform a játékon belül, ebbe biztos vagyok. Rengeteg egyedi dedikált szerver, roleplay, DayZ jellegű, freeroam, stunt stb. melyek még egyedi modokat és scripteket is használhatnak. A hagyományos Online, hogy csinálsz egy karaktert és különböző, a Rockstar által kreált feladatokkal keresed a pénzt az csak egy szelete.

• Spizzi

aktív tag

Sajnos igen, arra még várni kell. Tavaly tavasszal már megvettem az XBox-ot direkt ezért (akkor még úgy volt, hogy idén május release), 1x kipróbáltam, hogy működik e (használt)... és azóta fent porosodik a dobozba valamelyik szekrény tetején. :))

Nagy szenvedés lesz, életembe nem játszottam se konzolon, se kontrollerrel... de na, jobb mintha még többet kellene várni a játékra, főleg úgy, hogy tudom, hogy emberek milliói már rég nyúzzák.. meg amúgyis tele van vele a YouTube, story spoilerek meg minden. Inkább végigszenvedem magam kontrollerrel rajta, menetközbe biztos meg is szokom valamennyire. De természetesen én is a PC verziót várom, a konzoloson el sem fogom kezdeni az Online karakterem csak kampány only, az is lehetőleg platina. Max akkor kezdek el Online-ozni rajta, hogyha átmenthető lesz PC-re ha majd megjelenik.

• Spizzi

aktív tag

Na bízunk benne, hogy idén most már tényleg megjelenik. :D

Ha minden igaz már csak 319 nap van hátra.

• Spizzi

aktív tag

Ami még érdekes téma lehet és lehet róla beszélgetni a játékkal kapcsolatban.

Bennem némileg felmerül azért kérdés, hogy egy olyan játéknál ami a jelenkorban játszódik, de ilyen hosszú a fejlesztési ideje, mennyire lesz a content friss? Mármint úgy értve, hogy 2026 Q3-ban mennyire lesz képes reprezentálni a jelenkori világot?

Ha minden igaz, akkor a GTA VI fejlesztése 2019/20-ban kezdődött, amit alátámaszt az is, hogy a 2022-es nagy leak cunamiba voltak olyan felvételek amelyek 2021-esek. Több ilyen összehasonlítást is csinált már a community, hogy a leakelt felvételek helyszíneit összevetette a Trailer1&2-ben látható snitekkel és a térkép gyakorlatilag már 21'-ben kész volt mindezek alapján, maximum annyi, hogy nem lett még berendezve teljesen. Sőt, a VI mapping rajongói projekten dolgozók már a leakekből meg tudták csinálni a map körvonalalait és felosztását, és az alap struktúrán a hivatalos trailerek és screenshotok után sem kellett változtatni mert pontosak voltak elsőre is: magyarán a GTA VI térképe legkésőbb 2021-re kész volt, de sanszos, hogy hamarabb.

Videojátékok esetében létezik egy ún. scope folyamat, ahol a studio bizonyos szakemberei elmennek napokra/hetekre a játék kiválasztott helyszínére a valóságban, hogy feltérképezzék és hogy átvegyék a hely hangulatát amit a játékba is be tudnak integrálni. A VI esetében ez a folyamat 2019/2020-ban történhetett meg, tehát amit a játékban látni fogunk Vice City és Leonida gyanánt, az a 2020 körüli Miamit és Floridát tükrözi. Ennyi idő pedig elég sok lehet egy város életében, épületek tűnhetnek el, jöhetnek a helyükre újak, változhat a közhangulat vagy bármi. Persze a kérdés az, hogy ez a 6 éves "késés" mennyire lehet érezhető egy játékban? Szvsz. maximum azoknak akik ott élnek a valóságban, de nem lennék meglepve ha a megjelenés után lenne egy csomó comparison videó, hogy amúgy ezt az x társasházat amúgy már 23'-ban elbontották, annak az y étteremnek a helyén meg 22' óta hotel van. Kétlem, hogy ezeket a változásokat a Rockstar folyamatában tudta volna lekövetni, meg értelme sem lenne, mert akkor tényleg a végtelenségig lehetne halasztani a megjelenést ha mindig naprakészen akarják tartani a játék világát.

Ami viszont innen, magyarországi szemmel nézve is feltűnő mondjuk a GTA V esetében, hogy a default járművek mennyire elavultak. Mármint azok az autók amelyekkel az NPC-k is járkálnak akár a sztoriban vagy onlineban. Nem csak mai szemmel, hanem így visszagondolva 2013-assal is már mondjuk úgy... lehetett volna frissebb a paletta. Pár példa ami lehet csak nekem tűnik fel. Ott van Michael kocsija, ami egy Audi A6 C6 Sedan, 2013-ban már bőven a piacon volt a C7-es és a játékban azóta sem létezik. De ott van a létező összes Sentinel, amelyek a V-ben BMW E92 Coupe / Cabrio, holott már 2012-től rég az F széria ment. Ez csak néhány példa ami nekem tűnt fel, aki másfajta autókat szeret vagy jártas bennük biztos találna további példákat is, és itt még mindig arról van szó, hogy ez a 2013-as elavultság a V esetében, nem pedig mai szemmel. Ezek alapján a VI-nál is meg van az esély, hogy a default járművek már régen nem a 2026-os átlagos Miami utcaképet fogják tükrözni, hanem sokkal inkább 2020 környékét ami egybevág ugyebár az előző bekezdésben is említett scope-al. Persze autókat hozzáadni a játékhoz fejlesztés közben megugorhatóbb feladat jóval mint a térképet átrendezni, de én nem gondolnám, hogy az 1.0 érkezéséig foglalkoznának ilyenekkel, az előzetes tervezeteket sem tudják befejezni, mert hát ugyebár már 2x is csúszott a játék. Én csak abban bízok, hogy majd a frissítésekkel az Online-ba érkező autók egy részét megkapják az NPC-k is, nyilván nem úgy értem, hogy a Haiti gettóba kettesével spawnoljon majd a 2028-as Bugatti.... hanem feküdjenek rá arra is, hogy a félévente érkező DLC-kben ne csak hypercarok legyenek, hanem legyen bennük 3-4-5 basic, polgári autó is amelyet megkapnak az NPC-k is, ezzel nem elhanyagolható módon frissen tartva a mindenkori utcaképet. Ez lehet csak nekem fontos, de akárhányszor belépek a GTA V Online-ba, ha más miatt nem is, de ahogy kiálltam a garázsomból azonnal szembesülök vele, hogy ez egyébként egy baromi régi játék már.

• Spizzi

aktív tag

"Ez egy beszélgető fórum a jàtékról, mindenki csak tippel, találgat."

Ez egyébként így van, az igazságot valószínűleg úgy sem fogjuk soha megtudni, de azért azt remélem, hogy bármi is történt, kelt majd akkora viszhangot, hogy a Rockstarnak lesz valamilyen hivatalos közleménye a töréntekről, illetve ha kiderül, hogy mégsem eléggé megalapozottak voltak az elbocsátások akkor az érintetteket minimum kárpótólják, vagy esetleg felajánlják a régi pozicióikat.

Na de, hogy valami vidámabb téma is legyen....

Múltkor a Trailer 2 és az a sok-sok infót tartalmazó weblap azután jött, hogy 25'-ról 26 májusra tolták a játékot. Ezen elv alapján napokra vagyunk csak a Trailer 3 érkezésétől. :C

Magam részéről szívesen látnék már a gameplay-ről is valamit, akár csak kisebb snittek formájában is, nem kell feltétlen egybefüggő, negyedórás gameplay.

A chart nem meglepő módon zuhanásnak indult, szóval ja... egy Trailer 3 biztos szépítene azon is. :K

• Spizzi

aktív tag

válasz HussarF #1965 üzenetére

Ezekben a kirúgásokban pont az volt a lényeg, hogy nem az alapján válogatták ki a "szerencséseket" hogy ki az aki megéri a pénzét, hanem, hogy kik azok akik a szakszervezet Discord szerverén fent voltak mint aktív tagok.

Ennek mégis mi köze a kapitalista piachoz vagy a részvényesekhez? Itt szimplán egy penetránsan undorító HR vagy bármilyen más felsővezetői döntés áll, hogyha az alkalmazottamnak nem tetszik a végtelen crunch (ami azért kell mert nem tudjuk befejezni a játékot) akkor inkább ne is dolgozzon rajta (így biztosan hamarabb kész lesz)

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #1963 üzenetére

Csak remélni tudom, hogy ez az eset nagy viszhangot fog kapni és meg lesz kenve a felsővezetés szája.

Imádom, szeretem, tisztelem a Rockstar-t, de ami sok az sok.

Mivel én is alkalmazottként dolgozom maximálisan át tudom érezni a komolyabb indok nélkül eltávolított emberek helyzetét, főleg azokét akiknek a visa, ezáltál a lakhatása, megszokott élete, élőhelye múlhat egy munkahely miatt.

A korábbi játékaik pedig nem azért voltak iparági standardet képviselő alkotások mert Zelnick és a hasonló kaliberű társai azt akarták, hogy az legyen... hanem azért mert ültek az irodákban olyanok, mint pl.: a 18 éve ott dolgozó, azóta már elbocsátott lead developer, aki már a GTA IV fejlesztésében is aktívan részt vett. Ilyen szellemi tőkét kukázott egyik napról a másikra a R* megalapozott indoklás nélkül.

Majd ha játszol a GTA VI-al és megragad a figyelmed egy nagyon aprólékosan kidolgozott részleten gondolj arra, hogy aki ezt megalkotta lehet, hogy a Gangesz mellett kerülgeti megint az utcára kiöntött kéthetes patkány pörköltet mert nem talált 3 hónapig állast az UK-ban miután a Rockstar valós indok hajította ki és közben lejárt visa.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #1960 üzenetére

Ami a legdurvább, hogy volt köztük nem egy senior, 15+ éve a Rockstarnal dolgozó ember is, nyilvánvalóan lead poziciókban.

Magyarán a crunch ugyanúgy létezik a mai napig is az R* házatáján, az RDR2 idején tett ígéretek ellenére is. Ha meg a középvezetés ennek hangot ad, hogy ez így nem lesz jó már megint, akkor inkább kirugják azokat. Igazán undorító viselkedés, de legalább jó kontraproduktív is... kiveszel egy olyan projektből 30+ embert, amit már kétszer halasztottál el mert nem sikerül befejezni.... minusz háromtucat alkalmazottal biztosan hamarabb kész lesz....

Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan érinti azokat akiknek vagy a közvetlen feletteseit vagy beosztottjait távolították el egy 5 perces HR beszélgetés után. Biztosan megjött tőle a kedvük mégkeményebben dolgozni, főleg, hogy most már másfél ember helyett legalább kettőnek kell egyedül ellátni a feladatait. Persze szólni érte még annyira sem fognak merni, mert ki lesznek rúgva ők is. Bár azt kívánom adjon hangot innentől még a legutolsó takarító is, hátha kirúgnak mindenkit és majd új balekokkal kell befejezni a GTA VI-ot.... úgy 2040-re talán már lesz belőle gameplay trailer.

• Spizzi

aktív tag

válasz xandrush0831 #1958 üzenetére

Ez egyértelmű, hogy a Rockstar itt csakis saját magával versenyzik, senki mással.

Viszont ha már elv. 2 mrd dollárba van a fejlesztés és a marketing, egyéb versenytásak ide vagy oda, de az lenne az ésszerű, hogy ennyi pénz elköltése után már a legelső bevétél hullámot maximalizálni szeretnék... és ebben a november végi dátumban én nem vélem felfedezni ezt az említett ésszerűséget. De mondom, a kiadó tudja nyilván, hogy mi a helyzet, ők látják mi a legjobb a saját játékuknak.

De továbbra is fenttartom azon véleményem, hogy nagy eséllyel ez a 11.19. is csak egy placeholder dátum.

• Spizzi

aktív tag

Nekem ez a November is gyanús. Az AAA játékok nagyrésze mindig Q3-ban jelenik meg, erre a Rockstar pont a GTA 6-ot beteszi a legvégére.

Jó oké, valószínűleg a valaha volt legnagyobb játék megjelenés lesz, de azért azt ne gondoljuk, hogy mindenki csakis kizárólagosan a GTA 6-ra gyűjtötte a pénzét és semmit nem fog venni szeptembertől decemberig. Simán elcsábulhat szept-okt 1-2 valami másra, aztán a GTA 6-al meg úgy lesz majd, hogy had patchelgessék még egy kicsit az open world játékok úgy is mindig bugosan jönnek ki, karácsonyig ráér a vásárlás. Bár pénzügyi negyedév szempontjából lehet ez is mindegy a TakeTwo-nak, max a release day revenue lesz valamivel gyengébb.

Én ezt ugyanúgy szeptemberre tettem volna mint annó a V-öt, de biztosan okosabb nálam a kiadó és megalapozott a döntés. Kivéve ha teljesen mindegy volt a halasztás dátuma mert csak megint placeholder, mert tisztán látják, hogy ez idénre biztosan nem lesz még kész. Na de ne így legyen.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #1868 üzenetére

Egyébként ha új gépet szeretnél érdemes nem webshopokból venni, itt hardveraprón rengeteg becsületes eladó van akik jó áron kínálják a cuccaikat és segítenek az összeépítésben is ha te nem szeretnél azzal foglalkozni, egy 500.000 forintos gépnél simán meglehet fogni akár 100 ezret is ha összeválogatod az alkatrészeket onnan ahol az adott cucc mindig a legolcsóbb.

Szerintem 10+ éve nem rendeltem már webshopból semmit.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #1868 üzenetére

A 2010-es években valóban strapabíróbb sok szempontból a NV+Intel páros gamer PC-kben, azonban az RDNA 2 / Ryzen óta az AMD mind a két fronton teljesen megbízható cuccokat gyárt. Gyakorlatilag egy gamer PC-ben az X3D prociktól nincs jobb választás, bármit csinál az Intel nem tudja felvenni a versenyt a 3D V-stack-el. GPU fronton pedig jó árérték arányt képviselnek, nyilván 1-2 helyen van elmaradás a zöldekhez képest, főleg RT teljesítményben, de másrészről az Adrenalin szoftver átláthatóbb, ha a GPU-CPU páros mind AMD akkor egyben tudok kvázi kezelni az egész gépet.

Nekem volt már 6800 XT, 6950 XT, jelenleg pedig a csúcs 7900XTX-el tolom már másfél éve, nem igazán tudja megakasztani semmi max grafikán sem 1440p felbontáson, pl. bekapcsolt RT-vel, framegen-el ultrán AC Shadows lazán megy 100+ FPS értékekkel, amiben a vicc, hogy a legalább fél millás 5080 sem tud sokkal többet, holott ezt a kártyát 2023-ban 330-ért vettem bontatlanul.

Processzor témában pedig számomra nem kérdés, csakis Ryzen X3D kerül és fog is kerülni a gépbe.

Persze mindenki másra esküszik, mások az igényei, én sem valami gyerekes hardver háborút szeretnék kirobbantani, mindenki vegye azt ami tetszik neki, de vannak makacs tények amelyeknek ellentmondani viszont együgyű dolog, ilyen például az, hogy gamer gépbe Intel<Ryzen X3D.

• Spizzi

aktív tag

válasz Neoteric #1866 üzenetére

10. generációs gép lesz nem 9.5, tehát nem a PS5 Pro-ra egy megkésett reagálás hanem a next gen teljes mértékben, vagyis a PS6 "párja". Valószínűleg a grafikus egység is AMD UDNA alapú lesz már benne, amely GPU-k asztali verziói is majd csak jövőre lesznek elérhetőek valamikor a PC-k számára is. Előreláthatólag ezzel az új chip design-al az AMD ténylegesen fel fog zárkózni az Nvidia-hoz ami az RT teljesítményt illeti, legalábbis sokkal közelebb lesznek hozzá mint bármikor mindamellett, hogy nyilván egyéb új szoftveres feature-ök is lesznek mint pl.: FSR 5, még hatékonyabb framegen. Bár a jelenlegi konzolok is sokkal többre lennének képesek, nem feltétlen a grafikus meghajtó oldaláról van a probléma sokkal inkább a processzor az ami még a PS5 Pro-t is limitálja, szóval abból kellene valami combosabb majd, hogy ténylegesen gyorsabb legyen az új gen. a jelenleginél de nyilván lesz fejlődés azon a téren is, biztos nem egy teszem azt.... Zen 2 lesz alapja, sőt, azon sem lepődnék meg ha valamilyen formában implementálnák a 3D V-stack technológiát, ugyanis minimális energiaigénnyel, alacsony órajelekkel is brutális gyorsulást lehet elérni a játékok alatt, PC-n gyakorlatilag évek óta verhetetlen a Ryzen amióta megjelent a 5800X3D, de azóta már két generáció is kijött.

• Spizzi

aktív tag

válasz nesh_019 #1860 üzenetére

Személy szerint biztos vagyok benne, hogy az állunk is le fog esni, de elsősorban nem feltétlen a grafikától. Gyakorlatilag ugyanaz a helyzet a GTA VI megjelenesével mint anno ami a V-nél is volt, hogy az adott konzolgeneráció végére fut be, magyarán egy lebutított verziót kapunk az eredeti koncepcióhoz képest.

Masszívan követem a Call of Duty-val kapcsolatos leak-eket is, és nem egy forrás erősítette meg, hogy a 2026-os epizódot már az új Xbox devkit-jén fejlesztik és az lesz a nyitócíme a konzolnak. Ebből értelemszerűen adódik, hogy 2026 Q3-ban befut az új Xbox amit valószínűleg a Sony sem fog sokáig válasz nélkül hagyni.

Persze a GTA VI látványvilága nagyon erős lesz jelen generaciós hardveren is, de emlékezz csak vissza, hogy mekkora különbség volt a V esetében az X360 és XOne verzió között. Feltételezem, hogy hasonlóra kell most is számítani.

A játék definitív verziója egyértelműen a PS6/újXbox/PC rendszereken fog majd futni valamikor 2026Q4 - 2027Q4 közötti megjelenésekkel.

Mindennek örömére én pont most szereztem be egy használt Series S-t amelyen valószínűleg a leghitványabb lesz a képi világ mindközül, de nem vagyok hajlandó 60 ezernél többet fizetni egy olyan eszközért ami egyébként abszolút nem érdekel, nem is használom és a kizárólagos szerepköre, hogy tudjak játszani a GTA VI-al azonnal jövő májusban. Ami a legszomorúbb, hogy hiába itt egy 32 GB DDR5 + 7800X3D + 7900XTX spec.-el rendelkező PC ami very high-on simán lehozná a játékot 1440p-n, ha egyszerűen nem jelenik meg (egyelőre) rá. Mindegy is, a kis XSX-nek ha vért izzad és ostorral kell verni akkor is meg kell csinálnia legalább három végigjátszást amíg be nem fut a PC release. :K

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #1536 üzenetére

Hát... elég érdekes, de persze ha így neked jó... :D

Mindenesetre a magam részéről én félek a spoilerektől. Nyilván fogok gameplayeket nézni, hogy na mégis milyen lett stb. de szándékosan nem walktrough-t, csak freeroam videókat meg egyéb ilyen cuclikat, hogy milyen a kocsi tuning, ház, onlineba a biznisz és egyéb rendszerek amelyek a legjobban érdekelnek gameplay szempontjából de magából a sztoriból nem igazán hoz spoilert.

Persze valamennyi úgy is elkerülhetetlen, de azért bízom benne, hogy ilyen nagy fordulópontokat, finálékat nem tol majd elém semmilyen portál/platform.

• Spizzi

aktív tag

A héten a kedvencem eddig az álhírekből a Corsair-es, hogy igencsak hamar jön a konzolos után a PC port is.

Nyilván nem sok valóságalapja van ennek sem, de azért mégiscsak jó lenne. :D

Nem is a további várakozással van bajom, így is vártam már eleget, +fél/másfél év már nem számít, de azonnal ahogy megjelenik az első verzió konzolra akaratlanul is látni fogom a játékot, pörgetem a YT shortsot, FB-ot vagy akármit és bumm, GTA VI final mission A/B/C choice 10 mp montázsba összevágva. GTA V-nél annó még könnyebb volt elkerülni a nagy spoilereket, nem volt TikTok, Shorts meg nyilván ennyi tartalomgyártó sem ilyen agresszív algoritmussal.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #1500 üzenetére

A haj/szakáll az okés, legit is valszeg mert ez már 2018-ban az RDR2 is tudta.

Az öregedést max úgy tudom elképzelni, hogy 2-3 szekvenciára vagy fejezetre oszlik a játék amik között 5+ év a time gap, és ott van némi különbség az előzőhöz képest. Na de, hogy folyamatában napról-napra öregedjenek a szereplők azt nehezen. Értelmetlen baromság is lenne.

• Spizzi

aktív tag

válasz Wiz Khalifa #1324 üzenetére

Milyen engine cserére gondolsz? A Rockstar Advanced Game Engine (RAGE) házon belül fejlesztett motort használják már a 2008-as GTA IV óta (+RDR, MP3, GTAV, RDR2) az összes játékukhoz, játékonként annyi különbséggel, hogy mindig fejlesztenek rajta legalább annyit, hogy a kor elvárásainak megfeleljen de jellemzően sikerül fölé is lőni nem kevéssel. Miért cserélték volna le? Illetve mire? Előzetes információk szerint a RAGE 9-et fogja használni a játék melyet exkluzívan a GTA 6 elvárásaihoz és igényeihez mérten fejlesztettek tovább az RDR2 által használt RAGE 8-ból. Belsős motort használó studióknak általában az első lépések között szerepel egy új játék készítése előtt, hogy a motort átalakítsák mert arra tud utána építkezni minden más részleg is, az az alap, alapot és falat rakni pedig egyszerre nem lehet. Az engine 2020/21 környékén már bőven a kész állapot környéki stádiumban lehetett, olyan félkész / el nem kezdett fejlesztésekkel maximum amelyek nem rántják ki a szőnyeget a játék alól teljesen, hanem csak olyan változók amelyeknek a bolygatása nem különösebben érinti a projekt más területein dolgozó csapatokat, kvázi a teljes produkciós részleget. Semmiféle trailer nem lett volna itt 2023-ban ha még 24-ben is a motorral kínlódnának.

" nagy pénzt emésztene fel nekik, mármint a reklámok. Aztán ha minél titokzatosabban tartják a játékot, sokkal többen egyből meg fogják venni és utána arról lesz mindenhol hangos a net, ergo ingyen reklám"

Viszonylag frekventáltan érkező előzetesek és screenshot galériák nem kerülnek különösebben sokba, főleg úgy, hogy ezeket vagy a saját netes oldalukra teszik ki, vagy a YT-ra, ami szintén ingyenes platform. Egy nagyjából 5 fős társaság teljes munkaidőben alkalmazva simán tud hozni havi 1 trailer / 5-15 screenshot montázst és akkor sem a videóvágás és kameraszög beállítások viszik el az idejük nagyrészét hanem az ötletek kitalálása és a filózás, hogy mi az amit mutassanak a játékból és mi az amit inkább ne mert self-spoiler lenne.

Ezek akkor kerülnének csak sokba ha Google és egyéb felkapott oldalak Ad algoritmusáért fizetnének elő, hogy minél több emberhez elérjen... de mint te is írtad ez teljesen felesleges, hiszen az emberek maguktól, manuálisan keresnek rá a legújabb GTA 6 hírekre havonta/hetente/naponta/óránként (attól függ ki mennyire elmeroggyant ;] ).

• Spizzi

aktív tag

válasz Wiz Khalifa #1321 üzenetére

Volt asszem egy hivatalos, de legalábbis a "tűhöz közel lévő" közlés még 2022 környékén, hogy máshogy fogják megközelíteni a bejelentéseket, mert elszeretnék kerülni azt ami a GTA V és RDR2 esetében volt, hogy évekkel előre kitűznek egy premiert, aztán beleesnek abba a hibába, hogy mindjárt itt a dátum, aztán még sincs még kész a játék, cruncholtatni meg nem fognak senkit, RDR2 után eldöntötte a kiadó mert ott munkavállalói részről már erősen viszhangos volt a történet.

Magyarán ha 2023 Decemberében kiadtak egy leleplező előzetest az nagyjából azt jelenti ezen elv mentén haladva, hogy kész a játék, már csak utómunkák lehetnek. Csak nyilván egy ekkora játéknak az utómunkálatok akkorák is lehetnek mint másoknál a komplett a produkciós fázis.

Szerintem nem azért van csend a játékról mert baj lenne vele, hanem szimplán fókuszáltabb lesz a reklám. Nem lennék meglepve, hogyha fél év alatt irtózatos marketing hadjáratot tolnának le úgy kb. jövő Márciustól a megjelenésig, két hetene trailerek, képek, magyarázó videók stb, hogy mindenki a GTA 6-ról beszéljen megállás és szünet nélkül.

• Spizzi

aktív tag

válasz homerhamm #1319 üzenetére

Nehezen tudom elképzelni, hogy 2024-et szó nélkül hagyja a Rockstar, ha már 2023-ban bemutatták a játékot és elviekben 2025-ben meg is jelenik.

Nem azt mondom, hogy 27.-én pontban és, hogy biztosan a Trailer 2 lesz az..... de 31. éjfélig jönnie kell valaminek, egy poszt, screenshotok, blog vagy Trailer 2. Én azt is simán kinézem belőlük, hogy a 27.-ét direkt kihagyják a hype miatt, aztán mikor mindenki csalódott ismét egy bedőlni látszó teoriában 28.-án ledobják az atomot.

Kiadói nyomás marketing oldalról nincs már rajtuk, legutóbbi T2 konferencián (Nov. közepe) azt mondta a kiadó elnöke, hogy befejezik a GTA VI-ról szóló kommunikációt és innentől csak a Rockstar Games lesz az aki információkat oszt meg a játékkal kapcsolatban.

• Spizzi

aktív tag

válasz HussarF #1316 üzenetére

Nem tervezek ilyesmit :)) , de ez a mostani teória pár fokkal elmozdul a hihető irányba a teljes szkizofrénia útvesztőjéből.

• Spizzi

aktív tag

Na újfent a "27"-es szám körül megy az őrület, miszerint sokan 12.27.-re várják a Trailer 2-t és bevallom, engem nem szokott érdekelni ez az őrület mint pl. ami a Holdas volt, de ebbe most látok rációt, túl sok véletlen kellene ahhoz, hogy ne legyen igaz.

A teljesség igénye nélkül, mert szószerint percenként találnak valami olyat a 27-es szám hivatkozásában aminek köze lehet a GTA 6-hoz.

-A Rockstar Games néhány embernek karácsonyi ajándékokat küldött ki, többnyire merch, de volt egy cetli is amelyre egy telefonszám volt felírva. A szám egy Floridai autókereskedéshez tartozik amelynek Auto27 a neve. Az Auto27 nem mellesleg a 27.-es számú főúton van... Floridában, ami pedig az USA 27.-ként felvett tagállama. Ezen a 27.-es főúton felfelé haladva nem sokkal egy Jason's Deli nevezetű étterem található, lejjebb pedig egy Villa Lucia nevű panzió. Plusz érdekesség még, hogy a földrajzi koordináta-rendszer szerinti 27. szélességi kör szintén Floridán halad át.

-A Jason a 27. leggyakoribb név amit fiú babáknak adnak Amerikában.

-A Trailer 1 27. másodpercében egy autót láthatunk amelyen egy 27-es matrica van.

-Miami megye a 27. közigazgatási körlete Floridának.

-A Trailer 1 első mondta: "Lucia, do you know why you are here?" 27 karakterből áll.

-A Rockstar Games YT csatorna 27. videójának a címében szerepel a Jason szó.

-A GTA 1 és a GTA VI cselekménye között 27 év van (amennyiben 2025-ben játszódik a VI), illetve a GTA VC és a GTA V cselekménye között szintén 27 év.

-A Rockstar Games Intagram oldalán 27 darab poszt és 27 darab Reels van.

-27 hónap telt el a 2022 Szeptemberi nagy leak óta.

-A GTA VI Trailer 1 egy éves évfordulóján egy olyan promóciós képet rakott ki a R* a GTA Online-hoz amelyen egy helikopter van 27-es számmal felfestve.

-A Rockstar Games-t 1998 Dec. 27.-én alapították, illetve ha összeadjuk az évszám számait külön szintén 27 a végeredmény. 1+9+9+8=27..... 2025-ben pedig a 27. születésnapját ünnepli a cég amikor is elvileg megjelenik a GTA VI. Sam Houser a R* fő alapítója a cég megalakulásakor 27 éves volt.

-A Trailer 1-ben használt zene kiadási éve 1989, aminek számait külön összeadva szintén 27 a végeredménye.

-A GTA V megoldatlan "Doomsday mural" rejtélye rendelkezik a 27-es számmal.

-A GTA VI Trailer 2 lenne a 27. feltöltött játék előzetes a R* YT csatornáján.

-Az eredeti Bonnie & Clyde ügy anno a 1227 iratszámot kapta és ez a wanted felhívás a mai napig elérhető az FBI oldalán. A 1227-et könnyen átlehet konvertálni fejben 12.27.-re.

Nos, nagyvonalakban ennyi, nyilván rengeteg ilyen dolog van még a 27-es szám bűvöletében amit találtak az emberek, de talán ezek a legrelevánsabbak a GTA VI-al kapcsolatban. Ennyi véletlen nem létezhet, valami biztosan van a 27-es számmal, nem azt mondom, hogy 2024.12.27.-re utalnak biztosan, de valaminek lennie kell. Legrosszabb esetben azt akarják jelezni vele, hogy 2027-re csúszott a játék, de ez hülyeség, hiszen először 2026-ra kellene csúsztatni ha egyáltalán kell. Meg alapvetően is, kb. 1 hónapja mikor volt az aktuális T2 befektetői konferencia Zelnick azt mondta, hogy minden tervszerint halad, nincs csúszás kilátásban, márpedig a terv jelenleg úgy néz ki mint ahogy a Trailer 1-ben is, 2025-ben megjelenik a játék, szóval ez a 27-es szám valami közelebbi időpontra kell, hogy mutasson.

• Spizzi

aktív tag

válasz Jakesz #579 üzenetére

Sokkal szebb a PS3/X360 release verzió mint a trailer.

A "now" értelemszerűen a PS4/PS5/PC-t ábrázolja de az nekünk nem releváns most ebben a kérdésben.

• Spizzi

aktív tag

válasz SpazzMaticus #574 üzenetére

Én csak arra a kérdésre válaszolnék, hogy mi derült ki a másfél percből. Nem vagyok szakértő, mondhatni csak hobbi szinten foglalkozok ilyesmivel, de többet tudok azoknál akik csak megnyomják a pléjsztésönön a bekapcsoló gombot de fogalmuk sincs, hogy az amit látnak alapvetően micsoda.

Elsősorban kiderült, hogy az egész előzetes ingame render, tehát a Rockstar által fejlesztett RAGE motorban készült, annak is a 9. verziójában. (GTA V v7, RDR2 v8). Ebből következik az, hogy a játék MINIMUM így fog kinézni mint a videóban, de sanszos, hogy jobban, mint ahogy az elmúlt két játékuk esetében is történt. Nyugodtan meg lehet nézni, a GTA V 2011-es előzetesét, köszönő viszonyban sincs a jelenlegi vizuállal amit ott látsz. Konkrétan akkor még nem volt működő AA a játékban, teljesen kiforratlan volt a subsurface scatter is. A Rockstar kb. az egyetlen kiadó aki nem, hogy downgrade-elne hanem még upgradel is a trailerekhez képest, miért lenne ez más a GTA VI esetében az elmúlt 20 év tapasztalata alapján?

A másik elképesztő dolog, hogy a játékmotor képes egyszerre ekkora számban AI-t kezelni és megjeleníteni, ráadásul nem csak szimpla, össze-vissza sétálgatós generic formában, hanem így ránézésre is mindegyik saját egyéniséggel, '"dologgal" rendelkezik. Vannak kocogók, hempergők, egymást naptejjel kenegetők, egymást fotózók stbstb. és mind ez olyan számban ami abszolút váó, a GTA V egy kihalt temetőnek látszódik az új Vice City mellett még csutkára húzott pop density mellett is.

A következő maga a lépték ami a világot érinti. Az egy dolog, hogy hatalmas, de, hogy milyen elképesztő módon sikerült azt berendezni teszi igazi mestermunkává. A Rockstaron kívűl ki figyel oda ilyesmikre, hogy ránézésre is egy szegényebb környéken a póznákon lévő vezeték nem egy object copy paste egy másik utcából hanem a vezeték a póznán fel van tekerve mert gondolom javítatták valami zs kategóriás brigáddal vagy az afrikai koalicíó tépte le. Aki egy picit is fogékony az ilyesmikre rengeteg ilyen részletet találhatott abban a másfél percben, én dolgoztam mapperként pár itthoni kisebb hazai projektben, borzalmas mennyiségű munka egy ilyet így megcsinálni, a GTA VI egy utcájában több munka és fantázia van mint a spídermanus 2 vagy szájbergyerek teljes térképében.

A karakterek haj és háj fizikája lehengerlő. Ahogy a hosszabb hajú karakterek haja lengedezik vagy a kocsi tetején twerkelő néger csaj segge ahogy lötyög brutális szerintem. Az ilyen Witcher 3 féle NV HairWorks-öt is asztalra pakolja azonnal, kérdés nélkül.

És még csak a játék technikai oldaláról írtam, arról sem részletesen. Ha esetleg fogékony vagy rá (bár ezzel az attitűddel kétlem) akkor nagyon szívesen folytatom ennek a "szimpla PR videónak, amiből nem derült ki semmi" elemzését.

• Spizzi

aktív tag

válasz dellfanboy #493 üzenetére

A Nov. 7.-ei shareholder call-on nem változtattak a korábbi becsléseken, miszerint a 2024-es fiskális évben kiugróan magas bevételre számít a Take-Two (2024 Ápr. - 2025 Márc.). Ha nem menne a fejlesztés olyan ütembe mint kellene szerintem azt már 1 hónappal ezelőtt is látták volna.

Szóval szerintem 2025 Q1 / Spring a megjelenés nem az ünnepi szezon.

• Spizzi

aktív tag

válasz Jakesz #424 üzenetére

Annyi előnye van, hogy így legalább fixen tudjuk már holnap, hogy milyen platformokra fog jönni. Nyilván PC szempontjából releváns ez.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #412 üzenetére

Onlineban nekem is van gondom ezekkel a küldikkel, főleg amikor a CEO-s ládákat gyűjtögetem és néha beadja, hogy a helikoptert kell lelőni. Természetesen hova máshova menne mint a map tetejére, én meg kajtatok utána mint a hülye az úton.

Szerintem a GTA V úthálózata csak szimplán ratyi ha gyorsan akarsz eljutni egyik helyről a másikra és stressz van rajtad. Pl. ha LS-ből akarsz északra menni vagy fordítva és nem az autópályán akkor rá vagy kényszerítve, hogy a hegyeken ugratgass össze-vissza, nyilván kipördülsz, felborulsz stb. Egyszerűbb lenne ha meglenne az Opressor vagy a Deluxo, de elvi okokból sem használom ezeket a baromságokat...csak a gameplay dizájnt meg sajnos ezekhez igazítják.

Ui.: a VI Onlineban nem szeretnék ilyen repülő baromságokat meglátni.

Egyébként Florida többnyire alföld, szóval szerintem itt nem lesz olyan nagy kihívás az offroadozás sem, bár kíváncsi leszek mekkora területe lesz lápos-mocsaras, mert ott az van dögivel.

• Spizzi

aktív tag

válasz SkyLine3000 #404 üzenetére

A magyar cikkek szokás szerint szarul hozták le a leaket.

-Vice City lesz 2x akkora mint a GTA V Los Santos-a, tehát a "fővárosa" a játéknak.

De magáról a teljes mapról nem tudjuk, hogy mekkora lesz a GTA V teljes mapjához viszonyítva.

• Spizzi

aktív tag

válasz wihay #393 üzenetére

"Inkább az a kérdésem, ti hogy érzitek miben volt a GTA V gyenge?"

Számomra volt egy nagyobb gond vele, illetve több kisebb, de javarészt a nagyobból következik a legtöbb kisebb.

Lehet furán hangzik, de szerintem túlságosan cinematicra tervezték a singleplayert. Volt a fejükben egy grandiózus, látványos és izgalmas sztori amit kitaláltak, megírták a forgatókönyvet, összeállt a cucc... csak közben arra nem gondoltak, hogy ez egy játék nem pedig egy film. Valahogy a gameplay nálam azt a hatást kelti, hogy annak a megtervezése volt a másodlagos a fejlesztés alatt.

Pár példát had említsek.

-A játék elején annyi pénzünk sincs, hogy felnit cseréljünk a verdán, aztán 5-7 óra gameplay múlva az első Heist után megveheted a legcombosabb sportkocsit is. Azért mert a sztori alapján ennek egy olyan mértékű rablásnak kellett lennie, hogy a másfél megyével feljebb élő Trevor TV csatornáján is hírértékkel bírjon és leadják adásba, szóval nem lehetett volna a sarki coop kasszájára felhúzni ezt a missziót, de ha már bank volt a célpont nem adhat a mission passed felirat után csak 15k dodót mert nevetséges lenne az is. Ennek így mi értelme van, hol a linearitás és az adagolt jutalmazás, ezáltal a sikerélmény játékos oldalról?

- A kampány küldetéseken kívül nem lehet csinálni semmit. Oké, van ez a pár jópofa Strangers & Freaks küldi ami összesen talán kitehet 2-3-4 óra gameplay-t ha mind a három karakterrel megcsinálod fejenként azt a 2-3 darabot ezekből, esetleg ezt belehet tudni a játék side-mission oldalának... de ez sajnos nagyon kevés. Oké, lehet még benne teniszezni, hmm golfozni, őszintén, a 2013-as megjelenése óta amikor is kipróbáltál mindent azóta ezeket a minigameket tolja valaki? Van valaki akinek ezek a szerves részét képezi a GTA V gameplay-nek és haverokkal reszketve várják a hétvégét, hogy a GTA-ban tenisz párbajozzanak? Ez esetben én kérek elnézést.

-A pénz értéktelenségéről már beszéltem az első bekezdésben de ennek több más aspektusa is van. Mire tudod elkölteni? Van a játékban egy csomó autó, rendben. Megveszed a leggyorsabbat, rendben. Feltuningolod maxra, rendben. És aztán? Veszel belőle mégeggyet? Minek? Basszus, mind a három karakternek a Rockstar állította be a default vehicle-t amit NEM TUDSZ ÁTÁLLÍTANI. Hiába van Franklin-nek már rég a garázsba a Bugatti, a küldihez ahol mondjuk mennie kell valahova teljes lelkinyugalommal spawnolja le a játék a lvl1 Dodge-ot ami a gameplay 0. percétől meg van neki. Így aztán csak azt a három kocsit van értelme fejleszteni és pimpelni ami a három karakter saját járműve, de ezek közül is a Trevoré még csak nem is színezhető át vagy bármi, mert a sztori szerint ő egy igénytelen redneck aki 3 professzionális rablás elvégzése után is egy rozsdás vödörrel jár hiába több millió $ van már a számláján. Meg amúgyis, hol vannak a megvehető ingatlanok? Hagyjuk azt a pár garázst amit enged a játék megvenni, ahol amúgyis csak a dísznek jó autóidat tárolhatod mert 0 használati értéke van az igazi gameplay közben, tekintve, hogy nem engedi a játék használni. Bejárható éttermek? Stb...

-Rugalmatlanság, talán ez a legjobb szó. A GTA-nak a San Andreas féle semi-rpg rendszer áll a legjobban. Hízás-fogyás-izmosodás. Bevétellel rendelkező ingatlanok, területi háborúk bandák között stb. A side activityk esetleges hatása akár egy sztori küldiben is. Pl. ha felgyúrtuk magunkat és szembe jön a kampányban egy verekedős szakasz akkor könnyebben tudjuk teljesíteni mert nagyobb a dmg az ütéseinknek, stb. Az V-ből ezek vagy hasonló rendszerek teljesen hiányoznak. A VI-tól azt várom, hogy jelentősen sokkal nagyobb mélységet adjanak a singleplayer gameplay-ének, a pénzt érdemleges dolgokra tudjam elkölteni, legyen benne annyi side quest és grindolni való cucc hogy még fél év múlva se érezzem azt, hogy itt az ideje új mentést kezdeni. Nyugodtan lehet valami biznisz rendszert is betenni mint amik vannak a mostani GTA Online-ban is, nem ledarálni akarom a kampányt mintha moziban ülnék, hanem megélni, tervezni, gyűjtögetni, felfedezni.

• Spizzi

aktív tag

válasz Plata #391 üzenetére

Szerintem is lesznek singleplayer DLC-k is. A GTA V-nél pusztán kényszer volt a hosszútávra való "tervezés", de a játékot alapjaiban nem egy 10+ éves live service modell mentén tervezték meg.

Itt a VI-ban mind a sztori mind az Online kapcsán fel lehet készülni sokkal átgondoltabb és egymáshoz képest nagyobb koherenciában működő megoldásokra. Illetve ezt a bődületes mennyiségű pénzt amiből csinálják biztosan tucatszorosan szeretnék visszahozni, minden lehetséges eszközt bevetve és mindenki igényét kiszolgálva.

Megjelenés után kb. 1-2 évvel ki ne ruházna be egy 10-20 óra hosszú bővítményre 40 EUR környékén? Mint légy a sza**a.

• Spizzi

aktív tag

Szerintem legit a videó, főleg, hogy a screenshotokon a kiemeléseken jól látszik, hogy mi látható és milyen szögből a tavaly szeptemberi leakekhez viszonyítva.

Nekem egyáltalán nem tűnik GTA 5-nek. Los Santosban a felhőkarcolók egy halmazt képeznek a város közepén itt pedig jól látható, hogy két ilyen halmaz is van, légvonalban egy jó kilométerre egymástól.

Grafikailag felesleges következtetéseket levonni, v0.63 körül járt a játék amikor ez a kis videó elkészült, a grafika csiszolása kb. az utolsó lépések közé tartozik a megjelenés előtt, ugyanez igaz a placeholder assettek cseréjére is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés