Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jakobkacsa

senior tag

válasz n0_gAboR #19 üzenetére

tudom, hogy BIOSban kell allitgatni

szoval:
    meg mindig jo megoldas, ha atmappeled a HDDket az altalam fent emlitett modon, aztan a BIOSbeli beallitasok szerint fog Grubbol, vagy XP MBR-jebol bootolni

tehat ha BIOSban a nem primary mastert (hanem a linuxos HDD-t) allitod be bootHDDnek, akkor felugrik Grub
    ha linuxot akarsz bootolni, akkor linux, ha XP-t, akkor a ->map<- soorok ertelmeben grub elhiteti XPvel, hogy o a Primary master 1. particiojan van, es elindul winXP
    (azt kell megerteni, hogy ha a 2. szamu HDD-rol bootolsz, akkor - oprendszer bootolasaig - az szamit, amit Grub lat, Grub pedig azt latja, hogy a linux es o maga a pri. masteren van, XP pedig a masik lemezen, ami linuxot nem zavarja, de winXP-t igen, ezt csinalja vissza a mappeles, ha XP-t valasztod a boot menubol. XP elhiszi a mappelest, megerti, hogy o a primary masteren van, es futni fog. persze ha mar bebootolt valamelyik rendszered, akkor mindketto a fizikai sorrendet fogja latni, vagyis linux azt, hogy o a 2. lemezen van, Win pedig azt, hogy az elson)

so sorry, ha nagyon zavaros, amit irok, talan ki lehet hamozni belole a mondanivalot

• jakobkacsa

senior tag

válasz n0_gAboR #14 üzenetére

azt ugye tudod, hogy Win csak hd(0,0)-rol hajlando bootolni?
    en is sokat szenvedtem Grubbal, nekem primary slave-en volt Grub, es a Primary master-es XP-t akartam inditani
    szoval csinald a kovetkezot:

probald ki, hogy hd(0,0)-rol bootol-e windows (ird at hd(0,0)-ra a a hd(1,0)-t)
    ha nem, telleg hd(1,0)-nak latja Grub, akkor at kell mappelni 0,0-ra:

title Windows
    map (hd1) (hd0)
    map (hd0) (hd1)
    chainloader (hd0,0)+1

es talan (elvileg) jo lesz, XP elhiszi, hogy o a primary master elso particiojan van :D

ha nem: suggest linuxforum.hu, vagy PH! kulonbozo linux topicjait atnyalazni, ott nalam sokkal okosabb emberek vannak...

Új hozzászólás Aktív témák