- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AKs
tag
válasz
Skrilla #21711 üzenetére
Én gitárbolt helyett inkább [link] őket javasolnám.
A zord külső igazi, sokat látott szakembereket takarAz állásban sok baja feltétlen tényleg nem lesz a hangszernek (bár feltétlen ez sem igaz...), de kérdés, hogy valaha volt-e egyáltalán rendesen beállítva? Az ne rettentsen el, hogy Fender a nevük, szerintem amivel nem foglalkoztak még, az nincs is.
-
brickm
őstag
válasz
Skrilla #21707 üzenetére
A marshall és az orange is ugyan azt az alkatrészkészletet használja, mint pl a behringer az alsó kategóriás eszközeiben. Itt érvényes a nevet fizeted meg felkiáltás.
Pl TDA2030-as IC-k, amiket előszeretettel alkalmaznak a 10-15W-os kombókban. Ugyan úgy a powerstate, a behringer, a marshall a fender....mind-mind.
Még azt sem lehet elmondani, hogy a többi alkatrész gyártója legalább válogatott. Ugyan azt a szr kínai elektrolit kondit teszik ezekbe is, mint a többibe. potik szintén, ne várj CTS-t meg eredeti alphát a marshalltól se.
Egyedül a hangszóróknál lehet észlelni némi minőségbeli pluszt. Mégpedig a marsshall celestion szórókat alkalmaz leggyakrabban. De ez sem törvényszerű, a behringer is gyárt kinyírhatatlan 15wattos 8"-os papírmembránost, én pl szeretem a hangját(van is itthon egy, használom is a lakásban)Külön érdekesség, hogy a marshall megengedte magának egy időszakban, hogy költséghatékonyság képpen olcsó kínai kondikat, meg gagyi kimenő és táptrafókat alkalmazott a felsőkategóriás reissue erősítőinél is. Ez akkor volt kb amikor a forrszemes tökés offboard meg handwiring-től váltottak a PCB-s termelésre.
Ekkor terjedt el az a tévhit, hogy a PCB-s gitár erősítő szrabbul szól, mint elődje, amit kézzel huzaloztak, meg panel nélkül szereltek.
Sokan ma is állítják ezt a marhaságot.
közbe meg az alkatrészkészlet változott meg. -
somogyib
őstag
válasz
Skrilla #21701 üzenetére
Nejlonhúros klasszikus gitáron kezdeni azért jobb mert annak szélesebb a fogólapja, így ha azon megtanultad az alapokat, akkor elektromoson már sokkal könnyebb lesz bármit eljátszani. A nejlonhúr persze puhább a fémhúrnál, de ha most kezdesz húros hangszeren játszani, akkor az ujjaid így is, úgy is fájni fognak kb. két hétig
Egyébként nekem is hasonló Epiphone Les Paul-om volt anno.
-
Moleman
addikt
válasz
Skrilla #21701 üzenetére
Én "előírásszerűen" nejlonhúroson kezdtem, fél év múlva sikítva szabadultam meg tőle, sose szerettem. Fémhúros akusztikkal folytattam, most már pozitívumként élem meg, hogy megedzette az ujjaim. Elektromoson még könnyebb tanulni, talán még kényelmesebb a nyaka, vékonyabbak a húrok. A Les Paul üresen, erősítő nélkül is szépen szól (legalábbis az enyém nagyon tud zengeni), kezdeti akkordozáshoz nem tartom feltétlenül szükségesnek a hangosítást.
Ha olcsón akarod megúszni az erősítőmodellezést, effektezést, kipróbálhatod számítógépen is (külső hangkártyával, vagy valami régi jobb Creative Audigy PCI kártya is hibátlan lehet a feladatra, fillérekből).(#21698) AKs
Köszi, akkor nem erőltetem, jó nekem a mostani hangszedő is.
Én Shure SRH440-nel használom egyedül, ha pedig ketten játszunk, vagy egy ős-Genius 5.1-gyel, vagy a Frontman 25R aux bemenetére dugva (meglepően jól elbír egyszerre két Amplitube párhuzamos futtatásával is, bár ez lehet, hogy csak az i5-ös laptop érdeme). -
AKs
tag
válasz
Skrilla #21699 üzenetére
Annyit hozzátennék a kolléga gondolataihoz, hogy mielőtt bármit is elkezdesz vele, érdemes ellenőrizni/ellenőriztetni - beállíttatni az alapvető dolgokat a gitáron. Gondolok ilyenekre: új húrkészlet (javasolt: 10-46), oktávpontosság, húrmagasság, bundok állapota --> ne zörögjön semelyik húr, bármely bundnál lefogva stb. Ezt te is megteheted a net vagy könyvek segítségével, én inkább javasolnék egy jó hangszerészt.
Sok örömöt kívánok a hangszerhez! -
dynamicrossh
tag
válasz
Skrilla #21701 üzenetére
Nem az számít hogy mivel kezdesz hanem hogy mennyire gondolod komolyan. A fémhúrok eleinte okozhatnak gondot, van akinek nem bírja annyira az ujja, de pl én is azon kezdtem de nem volt gond. Elektromos gitár is tökéletes kezdésnek, csak effektek nélkül gyakorold az alapokat mert azok nagyon el tudják fedni a hibákat. Ennyiért nyilván nem kapsz csúcs cuccot de otthoni gyakorlásra tökéletes ez is, bár Fendert inkább Fender/Squier gityókhoz és kópiáikhoz használnék. De 50k körül bármilyen Marshall, Laney, Orange, Blackstar, Vox jó lehet, de nem árt előtte megnézni róla 1-2 tesztet hogy mit tud.
-
dynamicrossh
tag
válasz
Skrilla #21699 üzenetére
A Les Paul viszonylag sok stílusban megállja a helyét, főleg klasszikus rock, blues stílusokban, de akár metált is lehet vele nyomni.
Szerintem nincs olyan hogy túl jó gitár egy kezdőnek. Minél jobb minőségű hangszerrel kezdesz annál könnyebben megy a tanulás, csak elsőre legtöbben nem akarnak rászánni 100+ ezret egy gitárra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged