- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2356 üzenetére
Ha benne van a támogatási listában akkor mennie kell vele, bár nem sokat ér az a lista.
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2353 üzenetére
4 magosítás tuti megy vele, Newegg-en valaki próbálta már, egyébként előző hsz-ben természetesen USB 3 akart az lenni...
-
audi100td
nagyúr
Mind a 2 csatornában próbáltam, először a külső 2-ben, most a belsőkben használom, egyébként 1800/CL8-on eljutottam vele post-ig, de windows boot-nál kifagyott.
ATi89: Athlon II X4 620
elfelejtette: Azért van rajta ennyi PCI, mivel a többi PCIe x1 elment az UDB 3-ra és SATA 3-ra, ugyanis szintén ezen a buszon csatlakoznak a chipset-hez. Egyébként jó deszka, 4 magosításnak mennie kell ezzel is, viszont nincs most olyan procim amivel ki tudom próbálni, egy kiforrottabb BIOS nem lenne rossz jobb memóriakompatibilitás érdekében, mondjuk ez sajna 770T-UD3P-nél sincs másképp.
-
audi100td
nagyúr
Bizony, minden jel erre utal... az a gond, hogy túl nagy a termék paletta, elég megnézni a 770-es chipset-et, 6db AM3-as lapot építettek rá, közben alig különböznek egymástól. Elég lett volna a 770T-UD3P, majd utódjául a 770TA-UD3. Ennyi lapra persze, hogy képtelenség szoftvert írni+tesztelni, ideje lenne már végre észbe kapni.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem ne mondd vissza, 1600/CL8-on tudod használni, később ha meg lesz normális BIOS, talán menni fog benne jobban. Amúgy nagyon jó kis RAM-ok, csak a Giga már megint hozza a formáját, eleve Tri kitekkel tesztelni(?) AM3 konfigot, nem értem én ezeket.
eszgé100: RMA = Return Material Authorization ...magyarul kb. garanciális ügyintézés
-
audi100td
nagyúr
Tuningot nem igen próbálgattam még, a gyári 1600/CL7-8-7-24-et sem hajlandó vinni a lap, pedig a legkisebb beállítható fesz 1,5V, így 8-8-8-24-en használom 1,5V mellett. 1333-on CL7 alá nem sikerült szorítani az időzítéseket, a Dominator kitemnek nem okozott a CL6 gondot, pedig hivatalosan nem támogatta a lap.
Egy felhasználó szintén így járt csak 790XTA-UD4-el (Newegg):
"These are on Gigabytes QVL Doc for the GA-790XTA-UD4 @1600 but will not Boot @1600 and 7-8-7-24-2N even with extra voltage. Yes I know they are designed for i5 and i7 CPUs but Gigabyte should remove them from the QVL Doc @ 1600 with the advertised timings. Although it could be the memory..."
Egy másik user: "set to 3:10 divider, up HT freq, and bump the volts a little to 1.5-1.6V and it works rock solid on AMD platform 1800 mhz 7-8-7-24-33" ...gondolom ő nem Giga lapot használt...
Szóval elvileg bőven van tartalék ezekben a RAM-okban, csak a Gigabyte szokása szerint nagy ívben szarik az egészre, már kezdenek megint az agyamra menni, 770-UD3-al tapasztalt "móka" után megfogadtam, hogy soha többet Giga, de 20k körül egyszerűen nem találok MSI-nél vagy Asus-nál ilyen jól összerakott deszkát...
-
audi100td
nagyúr
Jim74: Ez egyedül a Gigabyte hibája, de az is lehet, hogy szimplán selejtes a lapod, mivel Gerisz-nek nincs gond a 4850-el (aztán lehet, hogy az se mindegy a lapnak, hogy milyen 4850
). Az AMD-től ne menjen el a kedved
, nem ők tehetnek a Giga bénázásairól, BIOS-ban talán MSI a legjobb mostanában illetve Asus a felső kategóriában. Vidd vissza a lapot a boltba, jobbat nem tudok, talán a legjobb lenne az egész gépet a vga miatt.
-
audi100td
nagyúr
Giga lapoknál sajnos meg kell várni néhány BIOS frissítést, hogy rendesen működjenek, főleg az utóbbi időben. Én is szívtam már emiatt rendesen, de a 770TA-UD3 szerencsére nagyjából rendben van, bár nem viszi gyári időzítésekkel a mem. support list-ben található G.Skill ECO RAM-okat.
Gerisz: Látom te is ilyen kitet raksz majd bele, ha megérkezett leírhatnád, hogy mire jutottál vele.
-
audi100td
nagyúr
Egy próbát megér, más nem igen jut már eszembe.
HD3850-el kaptam ennyi pontot X3 710-el 2,6GHz-es alapórajelen, a proci tuti nem fogja vissza, bizonyára a vga-val nem stimmel valami, nem hiszem, hogy a lap ilyen problémát okozna, tápcsatit rádugtad a karira, ugye? (tudom alapvető, de van hogy elfelejt valamit az ember...)
-
audi100td
nagyúr
"Elvileg, ha az alaplapnak baja lenne, akkor egyáltalán nem menne, ugye?"
Nem feltétlenül, de jelen esetben nem hiszem, hogy hardverhiba lenne, BIOS-ra tippelek, illetve Cadal által említett dologra, lehet hogy csak 8x-osan megy a vga.
"Mit értesz az alatt, hogy a RAM-okat megfelelően bellítottam a BIOS-ban? "
Beállítani a gyártó által megadott értékekre, mondjuk ez jelen esetben nem kivitelezhető, de ha minden auto-ra van rakva és stabil, akkor végül is mindegy, bár az időzítéseket belőném CL7-re vagy ha megy akkor CL6-ra illetve a gyártó által megadott feszültségre.
-
audi100td
nagyúr
Szia,
ez nem platform "hiba", az E6550-nél jóval gyorsabb ez a proci...
Konfig többi része? RAM-okat beállítottad rendesen BIOS-ban?
Egyébként ajánlott az F2-es BIOS-t használni, talán az meg is oldja a problémát, mivel az F1-el nagyon lassan boot-ol az a lap, előfordulhat, hogy más területen is hiányzik a sebesség.
-
audi100td
nagyúr
válasz
vizirider #2113 üzenetére
Jól sikerült ez az AM3 széria, csak a Gigabyte nem képes normális BIOS-t írni, gondolván majd a "hülye" user megoldja... előtte Asus M4A79T Deluxe lapot használtam, nem volt ott semmi probléma. Egyébként 770TA-UD3-nál jóval nagyobb a támogatott RAM-ok listája, ha minden igaz a héten kézhez kapom, bele meg mehetnek az 1,35V-os G.Skill-ek...
-
audi100td
nagyúr
válasz
realmadrid92 #2052 üzenetére
A 2GB 1333-as Kingmax nincs a listában, szóval nem 100%, de lehet hogy megy benne.
-
audi100td
nagyúr
válasz
realmadrid92 #2039 üzenetére
Üdv,
lényegében a chipset, illetve a 770T-n komolyabb a proci tápellátássálért felelős részleg. Ha nem kell integrált vga, akkor szerintem a 770T-t válaszd, RAM-ot lehetőleg a gyártó által közzétett listából keress hozzá.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
"Lehet a Trfc-t is állítani kell 110 ns-ról 160 ns-ra."
Kösz a tippet, így sikerült belőni 1666 7-6-6-18-CR1-re a Dominator-okat
, eddig csak 1333/CL6-on mentek ebben a lapban, már Kingmax-ra akartam cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux kezdőknek
- Napelem
- OLED TV topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest