Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
fejesg2 #3710 üzenetére
Bios-hoz nem nyúltál, de a a 4GHz-es proci 4,2-n megy.
Vagy a 4,2 a turbóra vonatkozik, akkor érthető lenne, de azt egy FX-en nem szabad bekapcsolva hagyni.
És a korábbi beállítások, amiket írtam?
Win 10 alatt volt olyan, hogy ha nem fixáltad a lapozó fájlt, akkor hajlapos volt problémákra,
-
belaazallat
addikt
válasz
DeltaPower #3702 üzenetére
Nem a hűtéssel volt probléma, hanem, az alaplap auto beállításokon túlfeszelte a procit, emiatt volt magas a hőfok is. Valószínűleg meg is oldódott a probléma a javasolt beállításokkal, mivel nem jelentkezett újra a fórumtárs.
-
belaazallat
addikt
válasz
Joker88 #3698 üzenetére
Én elsőnek a 4db memória modulra gondolnék, a 970-es lapok nem nagyon szeretik a 4 modult. 2 modullal is van fagyás? Ha nincs, akkor az lesz, ha van, akkor valami beállítás probléma lesz. Ugye semmilyen fesz nincs autora állítva biosban? Esetleg a phenom topicba tudnak segíteni finomhangolni.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #3682 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
fejesg2 #3665 üzenetére
APM kikapcsolva, minden feszültség normalra állítva, kivétel a dinamic Vcore az kap +0.01875V-ot.
LLC mediumra van állítva. Így terhelés hatására a proci CPU-Z szerint 1.320V-ot kap, így megy 4300MHz-tFSB 200.
NB 2200
HT 2400NB voltage 1.1675V normal.
Nálam 4500MHz-hoz + 0,1000V szükséges, nálad ki kell tapasztalni mit tud a proci.
Ramok megkapják a 1,5V-ot?
-
belaazallat
addikt
válasz
fejesg2 #3663 üzenetére
Üdv!
Nekem ugyan olyan lapom van, az adataimnál szereplő memória modul 1866MHz-n rendben üzemel. Tennél fel képeket, mi hogy van beállítva nálad? Elvileg az FX topicban, ha rákeresel a hozzászólásaimra, akkor találsz pár képet a beállításaimról. Most nincs időm előkeresni, de később segítek.
-
belaazallat
addikt
válasz
spykee00 #3644 üzenetére
A ramot nézd meg a lapod kompatibilitási listájában.Olvass vissza 4X4GB os modulokat nem nagyon csípik ezek a lapok. Próba 2X4GB-tal.Proci tuning azért nem működött, mert FSB-t húztad, ami mindent visz magával, mint a piros Hetes.
Procituningról bővebben ennek a topicnak az összefoglalójában: [link]
-
belaazallat
addikt
Szia!
itt válaszolok, mert fórumhoz tartozik. Nekem FC van fent biosban. Nekem is csak azok állathatóak, amik nálad, de nálam a Sysfan 2 is állítódik, ha állítom a sys fan1-et. Mint írtam korábban a PWR az mindig 100%-on pörög. oda raktam egy 7v-os ellenállást. Másik nekem 5 venti van a gépemben, 3 az alaplapon( proci +2 rendszer), 2 ventilátor panelen. Nekem direkt alacson fordulatú de nagy légszállítású ventik vannak a gépben, a legnagyobb rendszerventi fordulata 1000 rpm, a proci pwm-mel vezérelve, max terhelésen megy fel 1500 fordulatra.
-
-
belaazallat
addikt
Szia!
Az összefoglalóban van a kötelező olvasmány
-
belaazallat
addikt
válasz
steve24 #3539 üzenetére
Szia!
32 bites oprendszert telepítettél, ami csak 4GB-ig látja a rendszermemóriát.
A lassulások lehetnek a rossz bios beállítások miatt. Milyen hűtés van az FX-en? 4+1 fázisú a tápellátása a lapnak. Ha nincs alulfeszelve a proci, rendesen lehűtve a vrm, akkor okozhat az általad jelzett lassulási problémát.
Bővebben az FX topic összefoglalójában olvashatsz.
-
belaazallat
addikt
Még rossz foglalatba se tudod dugni, mert nincs másik a közelébe. lappal lesz valami, túl vezérli a ventit.
Próba jelleggel, ha elér odáig a venti kábele, kösd rá a sys fan foglalatra, azt elvileg alul feszeli a lap. Ha ott is 2000-rel pörög, akkor a venti pwm szabályzója ment tönkre.
-
belaazallat
addikt
Értem!
Nálam, ha beállítom a PWM-et, akkor megjelenik egy új sor és ott tudok értékeket állítani. Valamint van egy Silent beállítás is, de az túl visszafogott még nekem is!
Nem hiszem el, hogy ilyen hülye a bios-a annak a lapnak!
Látom tavaly óta nincs is frissebb hozzá.
Proci hűtőn milyen venti van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest