- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HajmasiL
csendes tag
Igen belegondoltam, de ugye a gyártók némi biztonsági ráhagyással dolgoznak általában mint tudod, ill. ha két magos procira van kereslet és nincs annyi 'selejtes' négymagos, akkor letiltanak akár két jó magot is és eladják úgy. Nem ez lenne az első.
Amúgy a proci most is működőképes 4 maggal alapfeszen 3,6 GHz-n egy másik 870-es lapban. Eddig még minden lapban ezekkel a beállításokkal tökéletesen ment (14 órás prime teszt 0 hibával), egyedül ebben az egyben nem. És mint utólag kiderült a lappal volt a gond, másik procival is hibázott aztán meg is halt. -
HajmasiL
csendes tag
válasz
csabika0001 #247 üzenetére
Máshol meg már októbert írnak a megjelenésre. Karácsonyra azért csak meglesz
-
HajmasiL
csendes tag
válasz
csabika0001 #244 üzenetére
Bulldozernél újabb csúszás van, úgy fest csak szeptemberben jönnek leghamarabb.
Remélem nem azért, mert most derült ki, hogy kevesek lesznek az i2xxx-ek ellen és még mentik ami menthető. A falnak megyek, ha hiába ruháztam be AM3+ -ra -
HajmasiL
csendes tag
válasz
csabika0001 #224 üzenetére
Bocsi a késői válaszért, de nincs gépem
Ill. szereztem egy kis semptronos lapot, azzal most van net.
Az alaplap adta meg magát, ha jól számolom kb 4 nap alatt. Remélem egyszerű lesz a gariztatás, mert nincs kedvem Bp-re rohangálni.
A lapokról annyit, hogy sztem minden gyártónak van elpusztíthatatlanul jól sikerült és persze van hibás lapja is (ld. ezt). Vélhetőleg az árkategóriák némileg befolyásolják a dolgot.
Giga lapom még a kőkor előtt volt (Cyrix P160-as procihoz), az 2 napot bírt. Uána Abitokat vettem, soha semmi gond nem volt velük (R.I.P. Abit). AM2-ből vettem Asust, a lap jó volt, de a támogatás igen gyenge. Egyik kollégám rábeszélt a Gigára, mert neki is ez van (bár az 1066-os RAMokat nem hajlandó csak 800-on hajtani), így bepróbáltam nemrég egy használt Giga 890FXA-UD7-et. Jó kis lap, bár néha a BIOS postnál gondolkodik az 1600-as RAMon, hogy mi is az, de aztán rendben megy minden. Ezt megfigyeltem ennél is, hogy néha csak felvillan a RAM adat és már tölt is, máskor meg 5 másodpercig gondolkodik rajta. Ill. már nem, mert meghalt.
Ha újra kezdeném a vásárlást, a Giga szimpatikusabb és utálom Asuséket, de közép kategóriában mégis Asust vennék. High-end-nél jöhet a Giga -
HajmasiL
csendes tag
Úgy fest nálam megoldódott a hiba, bár nem túl szerencsésen. Mindegy hogy alap beállításokat használtam vagy unlockoltam a két inaktív magot, a rendszer nem volt stabil, így bevittem egy szervízbe, hogy teszteljék le, mi okozza a dolgot. 3 órátn át nyúzták szegényt. Másik proci, RAM, VGA, vinyó, volt minden és rendszeresen hibázott, fagyott a cucc, míg egyik fagyás után resetnél fekete képernyő (nem először), de kikapcsolás után többet már nem kapcsolt be
R.I.P.
-
HajmasiL
csendes tag
válasz
#21346560 #200 üzenetére
Ja igen, ez is BE
Amúgy ez a kis aranyos egy GA-870A-UD3-ban, GA-890FXA-UD5-ben és két GA-890FXA-UD7-ben tökéletesen ment 4 maggal alap fesszel 3,6GHz-n, 1,4V-on 3,9-4GHz-n. Ezért vettem meg 21k-ért mikor a bolti ár 17k volt. És eddig nekem is nagyon bejött, csak ugye haladjunk a korral, új chipset, fejlettebb tápellátás és az eredmény, hogy 1,45V-on sem megy 3,2GHz-en a 4 mag.
-
HajmasiL
csendes tag
válasz
#21346560 #198 üzenetére
Egy Phenom II X2 555-ös. Ahúzásból adódó instabilitást én sem tartanám garanciális dolognak (bár azért furcsálom hogy eddig minden lapban szuperált a 4 mag, de ebben egy picit sem). De BIOS defauls értékeknél is csinál furi dolgokat mint írtam. Annak ellenére hogy 14 órás teszt meg semmi hibát nem jelez.
-
HajmasiL
csendes tag
válasz
#21346560 #195 üzenetére
Igen, én kínlódok a magfeloldással, de már a sziklastabil gyári értékes működéssel is megelégednék (bár azért vettem kb 6-7ezerrel drágább procit mert megy mind a 4 magja).
Jelenlegi állás szerint 3,8GHz-en 4 maggal alap feszen a Memtest86+ 3 órai futás után semmi hibát nem dobott. 1,45V-on 4 mag gyári 3,2 GHz-n Prime95 alatt azonnal kifagyasztja a gépet. 3 maggal akár 1-2 percig is megy és utána szintén fagyás. Gyári két maggal 14órát futtattam load BIOS default után, semmi gond, aztán nekiláttam telepíteni egy-két utility-t, kettőnél is hiba a programban és bezár, második futtatásra felmegy. CPUstabteszt hiba nélkül fut, de bezárásnál egér megy, windows fagyi. És csak alaplapot cseréltem semmi mást. Ha valakinek van hasonló gondja kérem írjon, vagy ha valakinek van még tippje mi lehet a gond, azt még inkább megköszönném. Amúgy szerintetek iPon gariba kicserélné a fenti hibák miatt? -
HajmasiL
csendes tag
válasz
csabika0001 #179 üzenetére
Neked is gondod van akkor ezzel a lappal? Unlockot próbáltál?
Esetleg még valakinek hasonló probléma? -
-
HajmasiL
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy GA-990XA-UD3-at. Phenom II X2 555 és Kingston HyperX 1600-as RAMokat használok. A procim eddig 4 lapban volt, mindegyikben 3600-on alapfeszen ment 4 maggal. A RAMokat az előző lapnál vettem meg, ott nem volt gond vele, 1800-ig stabilak voltak.
Most ezzel a lappal amint engedélyezem egyik letiltott magot, hiába a túlfeszelés, alap órajelen fagy a gép kb 1-2 óránként. Ha nincs unlockolva a proci, akkor már használható a cucc, de így is van 1-2 fagyás minden nap. Csak a lapot cseréltem, tettem új windowst. Prime95-öt futtattam, amíg nincs fagyás addig hibát nem ír. Kérdésem hogy mit kéne még tennem mielőtt esetleg visszaküldöm a lapot gariba, ill. ezzel a hibával egyáltalán visszaküldhetem e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.