- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Az még okés, de te alaplap, CPU és egyéb információ ismeretében az emberi széklettel hasonlítottad a DRAM E.O.C.P.-t, és egyenlőségjelet tettél közéjók. Én csak egy konkrét ellenpéldát mondtam, míg te általánosítottál.
Egyébként Llano esetén is többé-kevésbé jól működik a DRAM E.O.C.P. Megjegyezném, hogy az X.M.P. sem annyira problémamentes Intel vonalon, mint a manuális állítás.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnyyy #1402 üzenetére
CPU NB VID Control, ezt állítsd be első körben 1,3V-ra, úgy, hogy két modullal már stabilizáltad a kívánt frekvenciát a korábbiaknak megfelelően. Az Overdrive mindig az alapértéket fogja mutatni, azzal ne foglalkozz (akkor is ha te a BIOS-ban állítod).
Az 1,3V-ot a te hűtéseddel lazán bírja a CPU, de ha sikert érsz úgy el, óvatosan lehet csökkenteni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Levegőhöz 1,4-1,5V CPU-tól és hűtéstől függően, vízhez 1,5-1,6V CPU-tól és hűtéstől függően, folyékony nitrogénhez meg akár 2V is mehet. Persze ezek a nagyon max. értékek.
Nem mondod, hogy a rev.1.1-ben van Loadline Calibration? Mi lesz akkor az LLC modommal, amit forrasztással kell eszközölni?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnyyy #1392 üzenetére
- RAM kezelést átrak manuálisra, 1600MHz-re a BIOS-ban (nem win alatt), Save & Exit.
- Időzítéseket átrak manuálisra, és beállít CL11-11-11-38-ra, Save & Exit.
- RAM feszültséget beállít 1,7V-ra, Save & Exit.
- CPU_NB feszültséget emel az alap értékhez képest 0,05...0,15V-tal, Save & Exit.
- RAM szorzót beállít egy modullal 1866MHz-et eredményező állásba, Save & Exit.
- RAM szorzót beállít egy modullal 2133MHz-et eredményező állásba, Save & Exit.
- Második RAM modult bepakol, Save & Exit.Megírod, hogy melyiknél jelentkezik a hiba, akkor okosabbak leszünk!
Jah, és a CPU-tól távolabbi foglalatokat használod, ugye?
Nekem drasztikusan kellett a skálázhatósághoz emelnem a memóriavezérlő feszültségét, ezen eredményem eléréséhez 1,7V CPU_NB és 2,2V RAM fesz kellett, persze nem léghűtéssel.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Az új lap Rev.1.1, a régi az Rev.1.0 volt. Tudja valaki, mi lehet az eltérés?
(#1360) lee56: Én csak UD7 helyett kaptam UD7-et. Egyébként egy zárlatos FX-6100 adta meg neki az elhalálozáshoz szükséges zárlati áramot. Az ebadta egy másik lapot is legyilkolt később, mikor csak próbaképp megnéztem abban. Szerencsére az "csak" egy 970 Extreme3 volt.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest