- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2599 üzenetére
előfordulhat, hogy ugyanazt a mhz-et kisebb szórzóval nem viszi, mivel a nagyobb fsb-t nem bírja a proci
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2596 üzenetére
esetleg a proci fsb-ben itt van vége
Qru:
a garanciát kellett volna levennie
mikk2000:
én is tudnék rá válaszolni, de meghagyom Gorneck23-nak a kérdést
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
amugy meg az infinity biztosan nem vinne el passzivan egy C2D-t.
tudom, lehet nem voltam egyértelmű
mindenképp kell huzatot csinálni, vagy legalábbis hátulra kell egy erősebb venti ami kihúzza a házból a levegőt.
erre írtam mikk2000-nek, hogy
''egy Scythe Infinity-nél talán meg lehetne úszni venti nélkül is''
tehát, hogy hátulra esetleg nem kell venti, természetesen az infinity-re kell
szerintem a HP. ami a DS4-en van talán a stock hütűvel üzemelne a legjobban.kár hogy a procira viszont nem ér semmit.
akkor inkább még zalman ''virág'' hűtők
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
mikk2000 #2588 üzenetére
Ugyanez a házban is igaz, még ha nem is fúj közvetlenül a bordára a ventillátor, hanem elfúj felette, a keletkezett légörvény kicseréli/megmozgatja a bordán levő levegőt is. Nyilván egy lapra merőlegesen fújó venti nagyobb erővel fúj a chipset bordákra, viszont az ott levő meleg levegőt nehezebb is kiszippantania a hátsó ventinek.
egyetértek
csak próbálj meg adni az mch-nak +0,5-öt, neked tűzforró lenne, nekem meg csak meleg -
tlac
nagyúr
válasz
mikk2000 #2584 üzenetére
mindenképp kell huzatot csinálni, vagy legalábbis hátulra kell egy erősebb venti ami kihúzza a házból a levegőt. Erre rásegít/rádolgozik egy párhuzamosan fújó hűtő.
igen, kell hátra egy venti, de nem kell, hogy ''erős'' legyen
egy Scythe Infinity-nél talán meg lehetne úszni venti nélkül is
nekem is olyan hűtőm van, mint Qru-nak, előtte szintén gyári hűtő volt (de az nem is ért semmit)
amennyiért vettem kaptam volna Scythe Infinity-t is, választanom kellett, hogy most a lapot vagy a procit hűtőm jobban
itt vannak képek a hűtésről: [link] (Robi_73 képei)
én még leszedtem a gigabyte és silentpipe lemezkéket is, hogy oda is be tudjun fújni a venti
a te hűtőd a heatpipe-nak csak egy kis részét tudná hűteni közvetlenül -
tlac
nagyúr
még annyi infó, hogy sebességtesztekben (pl. Everest) ha az EIST be van kapcsolva, akkor kisebb értékek jönnek ki
igen tudom, sebességteszteknél mindig kikapcsolom ezeket
ha a terheléses állapot megszűnik, szintén kb. 1 mp, mire visszaáll energiatakarékos üzembe
ezt nem jelenteném ki így, mert nem tudod, hogy a program milyen időközönként frissít
EIST+C1E-vel:
CPU-Z-ben és Everestben idle 1.05V, egy mag full terhelve, tehát 50%os terheltségnél 1.36V (Prime95), 2 mag full terhelve (Orthos 9es prioritás small ftts) 1.344V
na ez érdekes
nekem ilyenkor csak cpu-z szerint veszi vissza, everest szerint nem (normalom everest-ben is visszaveszi)
hőmérséklet figyelésével ténylegesen lehetne ellenőrizni -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2551 üzenetére
régebben, elsőre nekem sem jött össze
most F9-cel rendesen ment, plusz fesz, időzítések kézi beállítása segíthet
az energia gazd. menüben kell a min-re állítani a sémát
szerk: tehát megtaláltad
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
kb. itt van vége a rendszernek (3840Mhz): [link]
ahol még a windows elindul, a lap resetnél nem kapcsol ki és áll vissza alapra, és superpi 1 mega lefut
memória időzítések spd szerint, turbo, option2
everest memóriateszt: [link]
elmélkedés:
azt gyanítom, hogy nem nem minden bios opció aktiválódik mentés után rendesen
pl. option1-2 (szinte biztos, hogy nem)
cpu szorzó (sebesség változik a bios szerint, de a memóriara sebességére nem mindig hat)
ídőzítések? (a 4. utániak, de ebben már nagyon nem vagyok biztos)
többször előfordult, hogy ugyanazon a beállításon a memtest szórta a hibát, lefagyott, stb.
miután kikapcsoltam és vissza a gépet és hozzá se nyúltam a bios-hoz, hibátalanul futott perceken át
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
szvsz egy jócskán feszemelt tuningolt rendszerben ilyen feature-ök, mint az EIST ill. C1E ne befolyásolják dinamikusan a rendszer feszültségét
itt nem is befolyásolja a feszt
szorzóvisszavétel esetleg ronthat a stabilitáson, de ott is csak maga a kapcsolás, mert ha adott mhz-en stabil, akkor kisebben is -
tlac
nagyúr
amit mindenki hangoztat, hogy az EIST és a C1E csak normal feszen működik, nem igaz
ebben a topicban igaz, itt beszélünk róla
pl. Abit AW9D-MAX-ban még a win is érdekes dolgokat művel: [link]
1.325 felett kéne megnézni, tesztelni, és szvsz akkor igaz lesz, amit írtam C pontban emeltfeszes tuningnál, hogy EIST nem megy, C1E pedig csak szorzót vesz vissza, de az meg semmit nem számít fogyasztás szempontjából
szorzót visszaveszi ez a lap, alapfesz felett is, ha akarod
biztos, hogy számít vmennyit fogyasztás szempontjából
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
a középső részt néztem eddig is
akkor láthattad, hogy ha nincs terhelés, és semmi nincs visszavéve, akkor is kevesebbet fogyaszt a proci
itt pont azt láthatjuk, hogy az EIST+C1E igenis működik feszemelt állapotban is
ez lapfüggő, vhol engedékenyebb a bios
1.415Vnál kapcsoljam be én is az EIST-et? lehet, az lesz a vége, hogy tesztelgetem...
nyugodtan szerintem nem lesz belőle semmi bajod, legfeljebb hasznod se -
tlac
nagyúr
válasz
robekri #2517 üzenetére
nem tudom, 470 fsb felett néztem (alatta nem), azt meg a ramom nem bírja, csak ezzel
option1-ben csúnyán szórja a hibákat, de a gép rendesen bootol
option2-ben nincs memhiba (legalábbis pár percig) de az újraindítást nem bírja (+0,55 mch-val sem)
ez előbbitől függetlenül viszont még azt is észrevettem, hogy ha az 1. időzítést 6-osra rakom, akkor megint csúnyán hibázik a ram, sokkal jobban, mint 4-en, 5-ösön optimális -
tlac
nagyúr
igen, ehhez hasonló hozzászólásokat már rengeteget olvastam, de még mindig nem tiszta
én 3 állapotot láttam:
szorzó 6-os, fesz csökkentve (terheletlen, fesz normalon)
szorzó 6-os, fesz beállított (fesz emeléssel, nem normalon)
szorzó max-on, fesz beállított (terhelt)
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #2485 üzenetére
eist szorzó
c1e fesz, csak normalon veszi vissza a lap -
tlac
nagyúr
nem igazán teszteltem (f8-cal sokat nyúztam a gépet, de ezt szinte csak felraktam)
alapon használom a gépet
400-as fsb az biztosan rendesen megy vele (de úgy látom neked nincs szükséged magas fsb-re)
amit észrevettem mintha sűrűbben jelentkezne a ki-bekapcs tuningnál, de ebben nagyon nem vagyok biztos -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2152 üzenetére
állítsd be az időzítéseket kézzel (mindet), lehet segít
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2039 üzenetére
[link]
annak inkább disabled-en kell lenni (default) -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #1996 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #1980 üzenetére
akkor megemelkedik a fogyasztás
fél, hogy nem lesz elég, de nyugtasd meg
neked csak el hiszi, hogy jó lesz, attól még, hogy nem 1000W van ráírva -
tlac
nagyúr
válasz
Moddingfan #1969 üzenetére
(az gyakorlatilag szoftveres)
igen létrehozod a biosos cuccban a raidet, aztán telepítés elején meg kell etetni neki a drivert (ha nincs integrálva a win-be)
xp-nél mikor kiírja, hogy nyomjd meg az F6-ot, akkor fogja floppy-n keresni (bár nekem az xp nem megy fel, lefagy)
Johnny Cage:
azt a leegyszerűbb implementálni
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #1914 üzenetére
én is megcsináltam, nekem sem lett szerintem lassabb
-
tlac
nagyúr
válasz
Moddingfan #1965 üzenetére
alaplapi raidre gondolasz? ahhoz is kell driver, telepítésnél kellene neki megadni
-
tlac
nagyúr
Amit linkeltél megcsinálom a lapomon,de nem tudom mi köze az én hibámhoz.
valószínűleg semmi, de jobb ha az rendesen megy
Annyi hogy a bios frissítést biosból csináltam pendrive-ról
kipróbálhatnád a win-eset is, kicsit másképp működik
Próbáltam 2 féle zennel,egy régivel és egy újab rev2.0-val
nem értek a tápokhoz, de a zen-nel kapcsolatban olvastam, hogy alacsony terhelés mellett problémák vannak vele, és hogy az újakban javítva lett
rémlene, mint ha az antec tápoknál is volt vmi ilyesmi (mikor a házamat vettem, így inkább táp nélkülit kerestem) -
tlac
nagyúr
válasz
Moddingfan #1962 üzenetére
raid drivert megkapta?
-
tlac
nagyúr
na ez így már egy értelmesebb hozzászólás, nem csak indoklás nélkül lehulladékozod
azt még mindig nem árultad el milyen memóriád van (adatlapodat módosíthatnád)
pl. geil több embernél előfordult, hogy rossz volt az egyik modul, nyomhatnál egy memtest-et is
azt sem tudjuk milyen bios-od van, frissítetted-e (nem mindig sikerül tökéletesen a bios frissítés)
a rev3-as lapokban van egy gyári hiba, amit illene javítanod, ha még nem csináltad meg [link] -
tlac
nagyúr
válasz
ritkamadár #1947 üzenetére
de a biosos q-flash utility-ben meg lehet nézni, hogy melyik az aktív
(cl3-nak meg nincs sok értelme)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest