Új hozzászólás Aktív témák
-
Csukapisz
csendes tag
Sziasztok! Lemezhajlítás témakörben bolyongok. Létezik csinálni olyan dxf-et ami tartalmazza a hajlítás vonalát, továbbá a szögét? Trumf hajlítógépről lenne szó, annak a softwerébe elméletileg be lehet vinni a dxf-t. De hát teljesen elkallódtam, hogy is van ez, egyáltalán próbálkozzak vele, vagy más módja van-e? Esetleg ha valaki dolgozott ilyenben, megköszönném a segítségét.
-
Csukapisz
csendes tag
válasz Sonny C. #7773 üzenetére
Köszi! Elméletileg , vagyis én úgy képzelem, hogy elég neki a dxf a hajlítás éleivel, reményeim szerint a dxf tartalmazza a hajlítás szögeit. Kimentettem párszor, úgy láttam benne voltak, de egyelőre nem fogadja el. A sorrendet a hajlítógép szoftwerének kellene hozzácsapni, ha a dxf tartalmaz mindent amire szüksége van, ez az elméletem, de még nem csináltam ilyet.
-
Csukapisz
csendes tag
A solidworks is bele tudja tenni a hajlítás vonalait, de ezeket egyelőre nem fogadja el. Viszont van elég sok variáció. Köszönöm a válaszokat. Egyelőre próbálkozom.
-
Csukapisz
csendes tag
válasz Kicsipampam #7779 üzenetére
Próbáltam, de hiába zöld, ennek semmit sem jelent. Bele tudom tenni a hajlítás vonalait, látszanak, de lehet, hogy a solidworks nem tud elfogadható dxf.-t készíteni. Te miben csinálod a dxf-fájlt, autocad-ben?(arra gondoltam, a solidworks-al csinálok egy alap dxf-t, amit az autocad-ban átállítanék, lehet hogy abban jobban tudok a dxf-el manipulálni).
-
Csukapisz
csendes tag
válasz Kicsipampam #7798 üzenetére
Trubend 5085 hajlítógépen dolgoztam, de csak melósként. Nem volt rá programunk, helyben szoktam rajz alapján. Most nincs gépem, csak otthon próbálok gyakorolni. Talán ezért nem működnek úgy a dolgok, ahogy kellene nekik.Lézerrel könyebb dolgom volt, oda elég volt a teríték, a hajlítógépen kicsit bonyolultabb. Köszi a segítséget, ez alapján van ötletem hogy mit csináljak.
-
Csukapisz
csendes tag
válasz Kicsipampam #7798 üzenetére
Végülis arra jutottam, hogy a gépnek szüksége van azokra az adatokra, amit csak a gép szoftwere tehet hozzá a dxf-hez. Nem elég a hajlítás vonala, kell az anyagvastagság, hajlítás szöge, és valószínűleg a szerszámok is, amivel hajlít. Tehát nem lehet csak úgy ukmukfukk egy dxf-t belenyomni, ahogy szerettem volna. Ki van ez találva.
-
Csukapisz
csendes tag
válasz Kicsipampam #7807 üzenetére
Pont úgy van minden ahogy mondtad. A TopsCAD -ben kell beállítani a szerszámot, anyagvastagságot, szöget, meg kiszámolja ezek alapján a hajlítási faktort, vagy röviditést vagy mi az. Másik cadben(pl. solidakármi...) úgy kell megadni a hajlítási faktort hogy összhangban legyen a szerszámokkal. Eredetileg a TruBendbe akartam bevinni a dxf-t, de a TopsCAD megkerülésével azt hiszem ez lehetetetlen.
-
Csukapisz
csendes tag
A Solid Edgével kapcsolatban lenne kérdésem, hogy ha valaki megvette valaha mondjuk a V20-at annak aztán ingyenesen updatálódik a legújabb verziókra, vagy az újabb verziót(mondjuk ST3), újból meg kell vennie?
-
Csukapisz
csendes tag
Köszi! Azért érdekel, hogy ahová megyek ott melyik verziót használják, mert régebben SE volt nekik, de így már sejtem.. Fontosnak tartom megemlíteni ha már szóba került az SE, hogy most szenvedek vele, mert Solidworks-t használtam, és arról áttérni erre felér egy kib...ással. Eszméletlen hogy tudott ez elterjedni. Marha idegesítő program.
-
Csukapisz
csendes tag
A sw-t is meg az inventort is autodidakta módon tanultam néhány videóval kisegítve, az autocad-hez egy kicsit hasonlít a koncepciója, már amennyire vissza tudok emlékezni. De itt már látom, hogy ez a program rendesen meg fog szorongatni. Kizárólag sheet metalban ügyködök, és engem is rengeteg apróság zavar, ami nehezíti a rajzolást, és annyira a program sajátos gondolkodásához tartozik, hogy legjobb lenne az egész eddigi fejlesztést eldobni, és egy újat kitalálni. Megpróbálom átkapcsolni arra a módra, amit tanácsoltál. Esetleg a relations ikonjait a rajzon, nem lehet megnagyobbítani, mert elég kicsik is meg pirosak is alig látom?
-
Csukapisz
csendes tag
válasz Kicsipampam #7855 üzenetére
Parasztésszel a sw-ban könyebb fejlődni. Szerintem azoknak könyebb rá átállni akiknek autocad, vagy invertor ismereteik vannak, bár az inventort kedveltem, de nem sokat nyűttem az igaz, talán egy beginner lehetnék. Eleve engem csak a lemezek része érdekel, a gépészethez(fogaskerekek, menetek) nem értek. Ha van belőle haszon akkor nyilván érdemes megtanulni, mégha fordítva vakarózik is. A környékbeli cégeknél az SE eléggé elterjedt, főleg azért mert a mérnökök egymásnak tanácsolták a használatát. Az egyik elkezdte aztán a többi folytatta. Csoda hogy válság van
-
Csukapisz
csendes tag
- sketchelésnél minimális referencia használata a referencia allatt azt kell érteni,hogy egy adott scetch-en belül egy vonalat egy másik scetch "vonalához" rendelek, vagy azt hogy egy adott rajzban ne legyenek felesleges plusz referenciák?
Más téma. A Solid Edge-ben, lehet olyat csinálni, hogy azon az aktív plane-n amin rajzolok, hozzárendelek mondjuk egy kört egy (háttérben pihenő)másik plane-n, vagy darabon megrajzolt körhöz(collinear, így ha megváltoztatom az adott darabon a lyukat, vele változik a többi is), vagy átvetíteni egy az egyben, egy másik plane-n lévő rajz egyes részeit? Mert ha nem, akkor nem vesződök vele, már egy ideje próbálgatom, de lehetetlennek tűnik. Más soft-nál megszoktam ezt a módszert, de lehet hogy rossz vagy túl sok hibát eredményezne, azért vet gátat a törekvésemnek ez az okos program.
-
Csukapisz
csendes tag
Igen, összekevertem az egyenlő rádiusz paranccsal. De az egyenlőség kényszerrel most sikerült, magam sem tudom hogyan. Valamit elrontok, mert nem tudom aktívvá tenni az assemblyn belül a háttérben lévő elemet, úgy hogy a vázlatából elő tudjak venni részeket, de ezzel már tovább tudok haladni.
Azért erőltetem, mert lehet hogy a jövőben szükségem lesz rá. -
Csukapisz
csendes tag
válasz Kicsipampam #7901 üzenetére
Igen, a tools/peers tényleg beleszól. Egy másik rajznál bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- SkyShowtime
- Ukrajnai háború
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest