- A Motorolának is a Bose hangol
- Android szakmai topik
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Megint elakadtam a rendszer belakása közben. Felraktam a SwayWM-et, de nem működik. Az okát is tudom. Hiányzik neki néhány környezeti változó, XDG_RUNTIME_DIR, SWAYSOCK, stb.. Az a baj, hogy ezek egy részét hiába állítom be kézzel, a SWAYSOCK-ot nem lehet, mert az már csak a Sway indulása után létrejött fájlra építene.
Archon működik, de ott a systemd systemctl nevű toolja gondoskodik erről, hogy beállítja ezeket a szükséges környezeti változókat a /etc/sway/conf.d/10-systemd.conf fájlban lévő scripttel:
#!/bin/sh
#
# FS#63021
#
systemctl --user import-environment DISPLAY WAYLAND_DISPLAY SWAYSOCK XCURSOR_SIZE
if command -v dbus-update-activation-environment >/dev/null 2>&1; then
dbus-update-activation-environment DISPLAY WAYLAND_DISPLAY SWAYSOCK XCURSOR_SIZE
fiNa már most Gentoo alatt OpenRC initrendszert használok. Ott is lehet ilyen conf.d trükköt eljátszani, de gyanítom nem fog működni.
Tudom, hogy Kékluficet is Sway-t használ, ezért kérném a segítségét, hogy ő ezt hogy állította be.
Jelenleg fut ugyan a Sway, kézzel beállítgatott környezeti változókkal, de a grafikus alkalmazások nem indulnak, nem találják a displayt, meg a Sway socketet. Tehát fent van, működik a Sway, csak nettó használhatatlan.
Szerk.: a Sway oldalán lévő dokumentáció azt írja, hogy elogind kell neki, és ez alapján újra kell forgatni a wlroots-t. Ez tényleg működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- A Motorolának is a Bose hangol
- Logitech Z906
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs