Aktív témák
-
rizzo76
csendes tag
Üdv!
A problémám egy Genius 5.1 Surround Home Theater hangfallal van.
A körülmények: A cucc kb. 5-6 éves, számítógépre van kötve. 1 hétig távollét miatt nem használtam, majd miután ma bekapcsoltam, a bal első hangszóró nagyon halk volt. Későbbi próbálkozások után a hangszóró teljesen elhallgatott, azóta egy hang nem jön ki a bal frontból.Amit megprbáltam, és nem oldotta meg a problémát:
- a front jack helyére egy fejhallgatót kötve megbizonyosodtam, hogy a hangkártyából kijövő jel rendben van, jobb és bal oldal is ugyanolyan hangerejű.
- a mélynyomón jobb és a bal front kábeleit felcseréltem. Ekkor a bal front hangszóró szólt, és a jobb nem. Így a hangszóró illetve kábel hiba kizárva. Visszacseréltem a kábeleket. Ez után a kísérlet után vettem észre, hogy a bal front már egyáltalán nem szól.
Ebből arra következtetek, hogy az erősítőből nem jön ki a bal front csatorna jele. Jobban visszagondolva az utóbbi pár hónapban már a potit 9-11 óráig feltekerve bizonyos frekitartományban a bal front úgy hallatszott, mintha túl lenne vezérelve.
Utánaolvastam pár dolognak, és gyanúm van végfok problémára, és/vagy kondihalálra. Ha csak egy erősítő IC-t, kondit kell ki-be forrasztani, azt meg tudom oldani itthon.
Végül a kérdés(ek):
Mi lehet a probléma oka?
Megjavítható-e otthon a hangfal?
Ha nem javítható házilag, akkor kb. milyen nagyságrend lehet a javítási díj?
Ha kevés az infó, akkor mit írjak még meg? (multim van, szkópom nincs)Előre is köszi a segítséget!
Aktív témák
- iPhone topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chrome
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged