- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
ArmanD.
őstag
válasz
redraven85 #708 üzenetére
Hát sztem nem ugyanaz a basszus az 5000-res és a 3600-os szériánál, nekem mindkettő van
Mondjuk én speciel átmodoltam a 3600-ot, de ha ezt a baszust meghallod bepisilsz barátom. Már mindegyik szett be van járatva de az 5000-res mélyben lemaradt egy kicsit, van, de nem olyan dinamikus mint a jelenlegi modolt 3600-osomon.
Szóval hozz magaddal pelust és megmutatom -
ArmanD.
őstag
válasz
Beretta 92R #525 üzenetére
Nézd, szerintem nem is kell középállánál feljebb vinni a basszus-t, talán egy hajszálnyival, mert megmondom öszintén én is így hallgattam és így nem nyomja el a többit illetve passzol a mély és hozza a kiegészítő szerepét úgy ahogy kell
-
ArmanD.
őstag
válasz
Beretta 92R #520 üzenetére
Szép munka és gondolom óriási a különbség
-
ArmanD.
őstag
Nekem sajnos anyagi okok miatt el kellett adnom a moddolt 3600-osom és akkor megfogadtam, hogy ha megint rendbe lesz minden (lakásvásárlás nem olcsó mulatság
) akkor visszaveszem, de úgy döntöttem, hogy 5000-set veszek hogy haladjunk is előre. Meg is rendeltem ma és jövőhét közepén megérkezik és hát meglátjuk min kell majd finomítani
Alig várom -
ArmanD.
őstag
Szerintem felesleges más hangszóróval szórakozni, mert így is bőven elég a rendszerhez a mély szerintem, ha meg nem elég akkor meg érdemesebb még komolyabba belefektetni.
-
ArmanD.
őstag
Jó az elrendezés és elvileg a mélyládát bárhova teheted a szobában, mert ugye a mélyhangok nagyon jól terjednek, de pl én is ha kimegyek az előszobai kis folyosóba szét megy az agyam ott olyan mélyhangok vannk. Ha azt írod, hogy 2-3 méterre jobban érvényesül akkor próbáld meg a tvszekrényed jobb oldalára vagy jobbra le mellé tenni hátha bejön és újra remeghet a mellkasod
Ki kell próbálni hol a legjobb
Majd én is csinálok képet nálam hogy van elrendezve. -
ArmanD.
őstag
A polaritásra mindig figyelj! A nagysarús a pozitív, a kissarus a negatív a hangszórókon és csipogókon, valamint a csatlakozon jelölve is vannak!
Amióta megcsináltam minden átalakítást a minősége a cucnak többszörösére javult!! Mindenképp megéri megcsinálni és azóta nincs olyan percem, hogy ne élvezzem!! -
ArmanD.
őstag
Hát úgy látom csak magamat szórakoztatom, mert elég kihalt a topic, de azért bemutatom nektek mit is kreálltam ma! Amit elértem vele és észrevehető különbséget hozott az a tisztább hangzás és a nagyobb dinamika. Szebben szól a magastartomány és mindenkép érezhető a tartalék ami még a rendzserben rejlett!!!
Amikre szükségem volt az 2m 1,5-es hangszórókábel, kis ragasztó és csillapítóanyag, ami a múltkori szerelésből maradt.
Először a frontokat vettem kezelésbe. Mikor kiszedtem a hangszórókat elég nyomasztó kép tárult elém. nyegle kábelek és a csillapítóanyag össze-vissza a dobozban. na hamar kikaptam őket és kicseréltem a kábeleket a csipogóhoz és a középhez is valamint helyreraktam a csillapítást. A képeken követhetitek az átalakítást!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezután a centert vettem elő, amit szétkapva meglepő dolog tárult elém! A csilapítás gyönyörűen meg volt benne csinálva nem úgy mint a többi hangfalba, mivel szépen körebe faltól falig fel volt ragasztva. Ehhez nem is nyúltam nagyon csak egy két helyen kicsit megragasztottam hogy tökéletes legyen. Ezután már csak átkábeleztem és már rakhattam is össze! Íme a képek!
[link]
[link]
[link]
A háttérsugárzóknál is össze-vissza volt a csillapítás, így azokat is kicseréltem majd kaptak új kábeleket. A képeken minden jól látható.
[link]
[link]
Hogy mit értem el vele? Sokkal tisztább hangzást, főleg a magas tartományban, és dinamikusabb lett az összkép. Most már végkép örülök a rendszeremnek, mert most már úgy szól ahogy kell és ez boldogít! Pár száz forintomba és 1-2 órámba telt a művelet, de megérte mindenképp, mert gyönyörűen szól már!
Aki nem sajnálja az időt, annak javaslom még ezt a kis átalakítást, hogy ne csak a sub dübörögjön, hanem a satelitek is passzoljanak hozzá és hozzák a rájuk szabott szerepüket szépen összehangolva. Most már nem nagyon érzem hogy a sub túlméretezve lenne a rendszerhez, szóval most már így tökéletes mindenképp!! -
ArmanD.
őstag
Nahh megcsináltam a hangfalakat és nemsokára teszek fel képeket is, meg beszámolok mindenről!
-
ArmanD.
őstag
Már jó pár napja hallok a bal első frontomból kisebb recsegő hangot és szétkaptam hamar. Hasonló volt a hangja mint amikor a lengőszál megsérül vagy hozzáér valamihez és egyből azon állítottam egy kicsit és láss csodát megszűnt a recsegés. Közben más is szemet szúrt, méghozzá a csillapítás , ami gyárilag benne van. Hát mit ne mondjak, aminek a két szélső falon kellene lennie az szépen lent van az aljában összegyűrődve, persze gyárilag nem ragasztották fel. Azt hiszem hétvégén meg is nézem mit lehet vele kezdeni és jól feltuningolom és megcsinálom!
Hirtelen ezt akartam leírni, hátha másnak sem áll úgy a lengöszál és furcsa recsegést hall, hát ez a pici baja, kicsit igazítani kell rajta. A tuningról meg persze beszámolok és persze megvizsgálom a többi hangfalat is ahogy kell!!
Jahh mégvalami, hát elég gyengusz kábelkezdemények vannak a hangfalakon belül, szóval ha már egyszer kívülről megkapja a frankó kábelt akkor belülről miért ne, szóval csere lesz az is!
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #319 üzenetére
Azért ne öntsed ki főleg a biztit, mert akkor nem tudod cserélni ha kimegy!!
Nem csináltál esetleg képeket a ládikódról? megnézném hátha tudok még segíteni.
Persze vastagabb kábellel érezhetőbb a javulás mindenképp ezért is érdemes lecserélni. Mondjuk én 1,5-eset használtam hozz ami bőven elég a rendszerhez, de a 2,5-es is jó, csak kicsit nehezebb berakni a csatikba
UTP-s kábellel a tapasztalataidat szívesen venném és ha lehet esetleg linkelhetsz is róla ha érdemes. Írj ha kipróbáltál valamit. A bizit még nem néztem meg, de szerintem még mindig az lesz a ludas
A kábelpár közötti kapcsolószálat autóhifi építésekor használják, méghozzá a fejegység remote-száljára kötik, a kábel másik fele meg az erősítő remote-jába kapcsolódik, így ha ki-be kapcsolod a rádiót, akkor kapcsol csak ki és be az erősítő is, hogy ne menjen feleslegesen.
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Nahh sikerült másnak is a hangfal tuningolása?
-
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #316 üzenetére
A hátlapon van egy kis köralakú műanyag amiben van a biztosíték és azt elfordítva ugye ki lehet cserélni, de csak áramtalanított cuccból!! Szóval én onnan hallok zörgést, többi mind rendben van!! Picit lett csak halkabb ugyanazon a hangerőn, de sokkal nagyobbat űt az biztos!! Holnap fényt derítek a biztosíték körüli zajkeltésre
-
ArmanD.
őstag
Köszi
Persze simán visszament a hátlap! A bitumenlap 2mm vastag. Persze kapsz 5 méteresbe is.
Még néztem mi zöröghet hátul és mintha úgy hallanám, hogy a biztosíték felöl jön, szóval vagy az csinálja a zörgést vagy akörül, esetleg ott is van valami rugó, szóval nem is igazán a csiptetős hangszórócsatitól hallom ha közelhajolok, de majd megnézem! -
ArmanD.
őstag
Basszus felraktam az Audigym-re a 4-es drivert+ beállítottam mindent és akkorát szól most a moddal és olyan szépen az egész rendszer negyed hangerőn, hogy leesek a székről!
-
ArmanD.
őstag
Amúgy tudom mi okozza még a kis rezonanciát. Szerintem mindenképp a kis rugók amik a kimenő hangszórócsatikban vannak!!! vagy ki kell aiktatni vagy kitömködni, hogy ne zörögjenek. Majd kipróbálom!!!!
A hátlapomra egyenlőre bitumenlapot raktam csak és vattát még nem, lehet még oda is rakok majd meghalgatom hogy jobb!
Na a képek:
1. Kellékek: hangszórókábel (10m - 2X1,5-ös kábel), 3db 1jack-2rca kábel, hangcsillapító vatta, bitumenlap, barkácsragasztó, sziloplast, szerszámosládikóés a láda!
[link]
2. Feketedoboz kitömése.
[link]
3. Hátlap zajmentesítése bitumenlappal.
[link]
4. Az erősítő kábeleinek a rendezése, hogy ne zörögjenek stb.
[link]
5.Középfalon átmenő kábelek szigetelése és a láda csillapítása textillel, és a reflexcső pókhálójának kivágása.
[link]
6. A kész láda, a hátlap még valószínű kap egy textilbevonatot illetve még a reflexcső köré is megy, hogy mindenhol legyen!
[link]
7. Hangszórókábelek cseréje és áttérés rca-ra a din helyett!!. VAlamint még a hátsó hangszórókimenetek körbeszigetelőragasztása, mert a rugók zörögnek, szóval arra még ki kell találni valamit, de körbetekerve egész jó!
Nna jó munkát, ja és hogy milyen lett? Brutálisan nagyot nyom és a rendszer többi hangfala is életre kelt! Sokkal dinamikusabb és pontosabb lett, most már úgy szól ahogy kell!!
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Nem kell ráégetni, ez öntapadós. Amúgy ma beszereztem mindent és megcsináltam!!
A hangszórókivezetések elég gagyik és azok zörögnek a legjobban így azt ajánlom szigetelőszalaggal minimum körbetekerni, de kitalálok rá valamit, hogy hogyan lehetne teljesen megszüntetni a zajt!
Amúgy sokkal durvább lett a kicsike!!! Picit halkult a láda ugyanazon a hangerőn visszatekintve a régi állapotra, de sokkal dinamikusabb és pusztítóbb lett!!
Párom már tépi a haját a szomszédok meg dörömbőlnek!
Na szóval csináltam pár képet és minden jól sikerült és azt kell mondjam, hogy az én ládám nem volt vészes szigetelés terén így kevesebb munkám volt, persze a középfalnál ahol átjön a kábel oda kellett tennem mindenképp szigetelést és miután összeraktam hátulról mégjobban zörgött ugye, mert sokkal erősebb lett, de hát a szigetelőszalagot csak utána tekertem a rugós hangszórókimenetekre így már sokkal jobb csak nagyon közel hajolva lehet picit hallani, így ez a csatlakozó nem lesz az igazi! Ez a gyenge pontja a ládának, de meg fogjuk oldani ugye !?
Na rakok be képeket! -
ArmanD.
őstag
Sebaj max kicseréled ha annyira bosszant textilre
A bitumenlapot ma hoztam magamnak. Visszábbolvasva leírtam hol lehet ezeket beszerezni, a reflexcsövet meg ha nem akarod kicserélni, akkor érdemes legalább azt a pókhálót kimetszeni belőle szépen!
Kedden jönnek meg a cuccaim és akkor tudom megcsinálni! ;) de az Audigy-t most végre beficcentem!
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Amúgy ahogy nézem a textil könnyen és jól vágható, így szerintem szikével szépen ketté lehet hasítani és méretre vágni
-
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #304 üzenetére
Ebben a subban nem, de ismerem a különbséget ez és a sima reflexcső között, ezért ajánlom a cserét!
Majd én először kipróbálom, aztán majd megosztom veletek, hogy mekkora kell és hogy kell berakni.
Hát jobb lenne ha textillel bélelné ki és ahogy nézem a somogyis textil 3cm vastag és szerintem meg lehet felezni, hogy kb 1,5centivel dolgozzunk az lenne a legjobb vagy olyat venni ami 1-1,5 centi max 2cm. Érdemes minden falát belülről kitapétázni akkor ahogy Aliaslaci is csinálta!
Kár hogy csak jövőhéten jönnek meg hozzá a cuccaim, pedig már holnap nekiállnék!
A somogyi oldalán található barkácsragasztóval pedig mindent fel lehet ragasztani akár tömítésre is tökéletes!!!
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #302 üzenetére
Ezt a szívószálas dolgot hagynám
Lehet van benne valami, de nem hinném, ogy kipróbálom, legalábbis nem látom értelmét.
Megmondom őszintén sok mélyládával találkoztam, de ilyen hangelnyelő szivacsot egyikben sem láttam, de csillapító textil annál inkább és szépen kibélelve.
A szivacsot igen stúdiókban szokták használni, pl. hogyha valaki felénekel egy számra abban a kis üres szobában, akkor ne verődjön vissza a hangja, mert ugye visszhang keletkezik, szóval mindenképp a csillapítót tesxtil használatát javaslom csak!!!, hasonlóképen kibélelve a dobozt ahogy Aliaslaci csinálta, csak a hátlapra és feketedobozra elöbb a bitumenlapot a rezonancia miatt és rá a textilt
A reflexcső lehet drágának tűnik, de ráadásul még hangolható is, persze ebben az esetben azért jön jól, hogy csusztatható, mert pontosan a két falhoz tudjuk igazítani a két végét.
A bitumenlap elég rugalmas és könnyen fel tudod tapasztani bárhova. A vékonyabb elemekben vagy múanyagokban keletkezett rezgéseket elnyeli így nem keletkeznek furcsa hangok.
Másik fontos dolog!
A hangszóró túloldalába is beleszeretnék nézni hogy ott is min lehet javítani, esetleg kábelcsere ha nem elég vastag illetve megnézem az esetleges szélzajos helyeket!
MIndenképp olvassatok vissza hogy mit kell szigetelni kitömködni, hogy ne legyenek légrések, mert ezekre már nem térek ki ez adja magát! Lehet használni műgyantát sziloplastot, tömítőgyurmát stb.
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Itt a bitumenlap amit az egész hátlapra javaslok a rezonancia miatt illetve ahova még szeretnéd, hogy ne zörögjön:
[link]
Itt pedig a duplaexponenciális reflexcső:
[link]
Viszzatérve a hangelnyelő szívacshoz, úgy értelmezem, hogy mivel elnyeli a hangot az nem verődik vissza, így nem keletkeznek felesleges oda nem illő hangok és szép letisztult pontos mélyeket kapsz ajándékba, de a textil is hasonlóképen működik, de lehet jobb hatásfokkal és nem nyel el annyit és inkább csillapít.
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #297 üzenetére
Itt a link: [link]
A narancsszínű sávban kattints a Hangdoboz csillapító anyag-ra és meglátod. A szivacs elnyeli míg a textil csillapítja a hangokat, talán jobb lenne a textilt használni, de majd kipróbálom melyikkel hogy szól, de csak jövőhéten tudom.
A szivacsról nem verődik vissza hang így tudom értelmezni. mindenképpen ki kell próbálni melyikkel a jobb!!!
Azt hogy mit és hova kell tenni azt visszábbolvasva és a képeket nézve megtudod! -
ArmanD.
őstag
A kellékeket hangszóró boltba, hiradéstechnikai, boltba illetve autóhifiboltba be tudod szerezni.
-
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #295 üzenetére
Lehet kicsit túllőtted a kábel, mert 2,5mm2 -es kábelt 3-500watt fölötti ládákhoz szoktam használni, de bajnak nem baj
1mm2-nél vastagabb kábel nem nagyon kell ehhez a rendszerhez, de 0,5vagy 0,75-nél kisebb ne nagyon legyen. Jack-RCA-t lehet kapni, de nem biztos hogy árnyékoltba. Az a legegyszerűbb ha átalakítóval megoldod és még aranyozottból is viszonylag olcsón megtudod. A duplaexponenciális reflexcső azt jelenti, hogy nem csak a lülső fele van lekerekítve hanem a belső is kapott egy ívet. Így a levegő könnyedebben áramlik ki és be így nem keletkezik szélzaj.
www.autohifipont.hu-n lehet ilyen cuccokat beszerezni vagy ahol árulnak Mac Audio-t onnan biztos be tudod szerezni. Bp-en ha jól tudom a Fogarasi úton van, de a weboldalon megtalálod a többi üzletet is országszerte. A szivacsot, hangcsillapító vattát pedig somogyiba olcsón be tudod szerezni, valamint a bitumenlapot a műanyag egységekre és vékonyabb rezonanciára hajlamos helyekre érdemes tenni, mint pl. a hátlap, és ezt is Mac-éknél be lehet szerezni 700 forintos áron
Amit még néztem a sub gyári reflexcsőjébe az a pókhálókereszt ami belül van, hát én azt amíg nem szerzem be a duplaexponenciálisat kapásból kicsipkedem! Az is okozhat +zajt! Gondolj csak bele egy gyorsan pörgő ventilátorba amire ráteszel egy ventirácsot hát megnövekszik a szélzaj!!!
Durvá ha jól számolom kábelek (hangszórókábel csere nagyobbra, RCA-ra váltás és csere árnyékoltra ha akarod még aranyozottra is, hogy minél kevesebb legyen a veszteség), csillapítás (vatta+szivacs), szélzajmentesítés (reflexcsőcsere, rések betömése), rezonanciamentesítés (bitumenlap hátlapra és műanyag illetve könnyű elemekre, kábelek leragasztása akár sziloplastal, hogy ne lógjanak összevissza) összes értéke max 4-5000Ft lehet és mintha kicserélték volna a rendszered úgy megdobja eme kis odfigyelés!
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
0,75-ösnél nagyobb nem kell, de az a 0,3-as ami gyárilag van hát az kicsit harmat, szóval az pont jó. A hátlapra bitumenlapot az autohifiponttól lehet beszerezni és audiocomp termék, a szivacsot meg a csillapító vattát bármelyik hiradási boltban meg tudod venni ahol pl. árulnak somogyit és nekik van, de hallottam mnc-ről, szóval meg lehet találni direkt kifejezetten ezekre a célokra!
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #290 üzenetére
Igen jobb az RCA, de abból sem azt amit hozzá adtak, hanem érdemes árnyékolt kábelt venni, használni így nem szed össze + zajt és komolyabb mint az az 5pólusu din! Én egyszer akarom szédszedni így megvárom a jövőhetet és akkor amin lehet javítok és megosztom a tapasztalatokat
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Jahh még valami! Ha lehet akkor érdemes a reflexcsövet duplaexponenciálisra lecserélni! Csökkenti a szélzajt a töredékére!
-
ArmanD.
őstag
Jahh amit elfelejtettem a hátlapra mindenképpen bitumenlapot kell rakni az a legolcsóbb és legkönnyebben felrakható rezgéscsillapító, esetleg az elől lévő kezelőegység hátulját is be lehet vele vonni!!!
-
ArmanD.
őstag
válasz
frankie! #286 üzenetére
Igen én is kábeleket cserélek az nagyon fontos, valamint hangelnyelőszívacsra cserélem a gyári trutyit+ széltelenítés+ zajcsillapítás + rcakábelek cseréje normálisra és árnyékoltra! Plussz még egy-két dolgot is ki akarok próbálni, de majd beszámolok. A Sub elején a kezelőpanelt kiszedte már valaki? Mi van a zárt részben? Elvileg ahogy nézem ez a szub egy bandbass láda, mert áll egy zárt és egy reflexrészből. De ha jövőhéten meglesznek a kellékek akkor úgyis szétszedem és áttanulmányozom a dolgot!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nintendo Switch 2
- Robogó, kismotor
- Dell notebook topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Canon EOS DSLR topic
- Formula-1 humoros
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest