Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jaden

csendes tag

válasz Hemi 426/RT #233 üzenetére

Szia, sőt általános szia, mert ez az első hozzászólásom! :)

''szereztem egy asus gx2 őt''
    Utólag is gratula hozzá, szerintem még mindig jó kártya! :R

''k.va meleg 81 fok terheletlenül''
    Olvasom, hogy július közepén írtad a hozzászólást, és akkor baromi meleg volt, de terheletlenül akkor is egy picit sok az a 81 °C. Úgy 70-75 °C még reális a megebbik GPU-nál. Esetleg a kuckód szellőzésén javíthatnál, vagy ha meg tudod oldani, akkor a ház oldallapjára szerelni egy ventit, ami közvetlenül hűti azt a forrófejű kareszt. :)

''és hatalmas az eltérés a két gpu között''
    Ez általános, mivel az első (a PCI-Express sínhez közelebbi) mag rettenetesen be van szorítva a kártya második felétől, és a gyári hűtés sem a legjobb. :(

''a másik 57 és 65 között mozog''
    Ez a júliusi kánikulában kb. reális is.

''milyen driverrel kell ezt tolni?''
    Esetleg ForceWare? :D Sokáig a 93.71-est (ha jól rémlik) használtam, egy jó ideje már a 162.18-as ForceWare-t.

''érdemes szőgelni rá esetleg plusz hütöt?''
    Nem, semmiképpen ne szögelj rá semmit! :Y Nem tenne jót a NYÁK-nak. :DDD
    Elkéne rá jobb hűtés, csak az a bibi, hogy ahhoz szét kéne kapni a a VGA-t, és olyan (a gyárinál jobb) hűtőt tenni a belső kártyára is, hogy utána még össze is tudd szerelni. :F

''alapon [...] 06 ban 6700valamennyi''
    Kicsit kevés, bár eléggé függ a procitól, de akkor is... :U

PS: Most nézem, hogy már más konfigod van, de mindegy, már megírtam a hozzászólást. :D Másnak esetleg még hasznos lehet... ;)

• Kecuhun

senior tag

válasz Hemi 426/RT #235 üzenetére

Szerintem nem jelent semmit, vagyis nincs jelentősége. Nálam is előfordul hogy a két GPU között 8-10 fokos a hőmérséklet-különbség. Szerintem ez abból adódik, hogy a két GPU közel van egymáshoz és az egyik(GPU1) melegíti a másikat(GPU2).

• Kecuhun

senior tag

válasz Hemi 426/RT #233 üzenetére

Helló!

Nálam is meleg a kari, terheletlenül kb. 60-65 fok; terhelve felvegy 75-80 fokig. Nagy baja nem lesz, mert állítólag a 95 fokot is bírják. Ilyenkor nyáron érdemes levenni a ház oldalát, azzal is nyersz pár fokot.
    94.24 drivert használom hozzá, tökéletesen működik.
    Húzással nem próbálkoztam, így nem tudok nyilatkozni felőle, de szerintem 600/1500-at simán viszik.
    Én raktam a kártyára egy +rendszerhűtőt (8cm) a GPU tetejére ezzel is lejjebbtornáztam a kari hőmérsékletét.
    Én 8000 pontot értem el vele 3DMarkba egy X2 4600+ procival 2GB RAM-al (DDR400), Asus A8N SLI lapban. A te priciddal még több pontot is ki lehetne hozni belőle sztem.
    A karihoz kapott saját progikat nem használom.
    Remélem tudtam vmit segíteni.

Üdv Kecu! :R

Új hozzászólás Aktív témák