- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
mintha még nem mondtuk volna.... a kártya tudásán nincs mit mérni, csak összehasonlitó adatok lehetnek a két kártyáról. a tudását használat közben látod. amugy mit is akarsz lecsekkolni? ezek a programok nem mondják meg mit tud
ezekkel nézegetheted:
3D Mark99
3D Mark2000
3D Mark2001 -
luiz187
tag
Nem akartam ekkora lavinát elindítani, de köszi a hozzászólásokat. Akkor majd kicsenem a másik gépből a kártyát, azt lecsekkolom.
Egy progit azért mondjatok, amivel le tudom mérni a két kártya tudását. -
Male
nagyúr
válasz
Dilikutya #48 üzenetére
Bozony az AGP fesz 3.3 volt a 2x AGP-nél (ebben nincs hiba). A 4x AGP az 1.5 voltos, csak a 4x-es kártyák mentek 3.3 volton is (visszafelé kompatibilisek voltak).
Azért megnézném, hogy hogyan raknak bele egy Gef6800-at egy BX-es alaplapba. Végülis kis fűrészeléssel megoldható :) (csak egy extra bevágás kell rá...) -
Dilikutya
félisten
isten őrizz hogy ezt egy láma olvassa és ezen felbuzdulja belerakja a hülyén megvett zsiruj vga-t a P2-es gépébe :D:D:D
hmm amugy 440BX-en már nem 3.3V az AGP fesz, mert 2x AGP-s karik már belemennek, nekem rövid ideig egy 8500 is volt benne, amig a másik gépem kész nem lett, igaz amig benne volt, a PCI-os hangkártyát még az eszkökezelő sem látta -
Male
nagyúr
Na megnéztem az ASUS drivert, szóval az 56.55-ös XP-s driverük ReadMe.txt fileját érdemes megnézni. Ennek is az Important Notes része az izgalmas:
1. ASUS display cards consume more electrical power so that your
motherboard must be able to provide enough electrical current in 3.3V
power to maintain its normal operation.
2. ASUS display cards are recommended to use with Intel 440BX chipset
for best compatibility.
(Parci megcsinálta a bugot a rangoknál, vagy magától javult meg?)
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
A manual sem mindig mérvadó. Pl az ASUS i850 chipsetes alaplapjának a manualjában (a borítón virít a nagy SDRAM felirat) SDRAM-ot emleget RDRAM helyett, ami elég érdekes :). Vagy ott vannak az ASUS driverek amiknek a leírásában talán még mindíg ott van, hogy Intel BX chipsethez ajánlják a kártyáikat...
Egon: A gyártók tényleg mindenre képesek. Ahogy az ''új'' R9800 változatokat elnézem, lassan megoldják a 64 bites memóriát ahhoz is :) -
Egon
nagyúr
Szerintem volt. De nem biztos: http://www.nvidia.com/page/geforce4mx.html
Viszont az egyes gyártók köztudottan mindenféle húzásra képesek: szerintem szereltek 460-as chipet 8x-os AGP-vel...
Pl. asszony pajtás gépében ilyen vga van: http://www.asus.com/products/vga/v9180se/overview.htm
64 bites memória-vezérlővel...:( Akkor most ez mi? NV ajánlása szerint 64 bites memória-vezérlő 420-as GPU-hoz dukál... Viszont órajelei alapján 440-es, és ott a 8x-os AGP...:o -
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
Nézd meg rendesen. Pl ottvan a chip, amin simán csak GeForce2 felirat van, semmi Ti200. Aztán ott van az állítólagos Leadtek GeForce2 Ti200 doboza, amin csak egy nagy GeForce2 Titanium felirat van, semmi 200. Szóval elhihetnéd, hogy a Ti200 és Ti500 a GeForce3 megjelenése után volt csak (az eredeti GeForce3-nak az alacsonyabb illetve magasabb órajelű verziója volt).
-
Egon
nagyúr
Egyébként meg: http://vganfo.uw.hu/
Az oldal alján, jobb oldalon nVidia videokártyák-ra klikk.
Teljesen megbízható forrás...;]:) -
Tithian
őstag
Itt biztosan nem elírás:
[L]http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1581[/L]
[L]http://www.overclockers.co.nz/ocnz/review.php?id=01vga00gf2ti2007500vevsgf2ti2000107[/L]
Tudok manualból szkennelni is, ha kell :)
Szerk.: az eredeti kérdésre válaszolva:
A GF2 GTS sokkal gyorsabb, mint a butított kistestvére, az MX.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
Ez nem is kérdés! :) Teljesen egyértelmű, hogy a Gef2 GTS jóval gyorsabb. Semmi értelme ilyesmit tesztelni, nem egy kategória. A 64mb ram a gef2mx400-on egy vicc. :) Semmi értelme csak így akarták beugratni szegény egyszeri vásárlót...
Gyorsan cseréld át a kártyát amíg lehet! :D kár erre több szót vesztegetni. :) -
Egon
nagyúr
-
-
-
luiz187
tag
válasz
Dilikutya #16 üzenetére
Hát én még a farcry-t is kipróbáltam rajta! Mondjuk a hight valószínűleg nem enné meg, de minimumra lehúzva elmegy, lehet vele játszani. Hogy ez hány fps, fingom sincs, de megy.
Nem tom melyek dx7-es játékok, de gondolom az újak már 8-ast, a legújabbak meg 9-est használnak, azért inkább ezekre kéne. A 9-esre még annyira nem, de nemsokára beruházok egy új karira, csak addig ezek közül a jobbikkal akarom kihúzni. -
luiz187
tag
Én is gondoltam rá, hogy letesztelem, de hát az nem ugyanazt mutatja, mint játékok alatt. Ugyebár a puding próbája az evés, ami itt inkább a játék, mint a mittomén mire optimalizált tesztprogik.
De ha tudtok valami jó, egyszerű tesztprogit, akkor megejtem a dolgot.
Ha kicserélem a kártyát, akkor a driver nem fog bezavarni, vagy azért tegyem majd azt is újra, miután betettem az újat? Igaz, hogy mindkettő nvidia, de hát mégiscsak más.
PS: A memónál igazából arra gondoltam, amikor mondjuk nagyobb pályát, hátteret, sok embert kell betöltenie, hogy ilyenkor nem-e lesz kevés a 32mega? Vagy kompenzálja avval, hogy 2x olyan gyorsan teszi ezt?
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
tényleg egyszerűbb lett volna egy gyors helyszini teszt, ha már egyszer kéznél van mind2 kártya...
-
luiz187
tag
Nincsenek árak, mindkettő megvan, csak két különböző gépben. Van egy 1.6 p4-es, ebbe van az mx, a másik egy p3 500-as, abba a gts. Ez egy új szerzemény az öcsém gépébe a régi helyett. Azért kérdeztem, mert az inkább letöltős gép, meg néha cs, a p4-es meg főleg a játékokra, egyéb dolgokra kell. És ha jobbnak minősül a kártya, akkor elcserélem vele.
-
Male
nagyúr
A GTS-ben kétszer annyi pipe van ha jól tudom (ebben most nem vagyok biztos). Ha játszani is akarsz, akkor a GTS, ha passzív hűtés kell, akkor MX (az egy kis bordával elmegy).
Egy Gef4 MX440 nem jön ki ugyanennyiből? Azt ha meghúzod, akkor egy gyors (DX7-es játékokhoz bőven elég, úgy értem a gyorsat) DX7-es kártyád lesz (csak ne SE-t vegyél).
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
GF2GTS - mik az arak ?
-
greenface
aktív tag
A GTS a jobb.
-
Dilikutya
félisten
sztem a Gef2 GTS. az MX400 butított kártya. amugy hiába van rajta 60Mb memória, nem sokra mész vele, azon a szinten, ahol már 64Mb videómemória kell, a Gef2 MX400 kevés. itt van egy táblázat, eszerint a GTS magasabb órajeleken megy, bár ez el is várható, merthogy egy majdnem csúcs Gef2-vel van dolgunk. szerintem minden gyorsabban megy vele, és ha játszol, azzal se tudod szebben, nagyobb felbontásban játszani a GPU miatt, sőt lehet annyiban sem.
[L]http://vganfo.uw.hu/geforce.html[/L] -
luiz187
tag
Ez itt a kérdés! Melyik a jobb?
Mindkettő 200/166-on megy, de ugye a ddr-nél ez 333. Meg a különböző értékek is kb 2x jobbak(pixel fillrate, texel fillrate, sávszélesség, pixel futószalag), mint az sd-nek, viszont ezen csak 32 mega van.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- GTA V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest