Hirdetés

Aktív témák

• DonLeo

senior tag

válasz Tibisz #181 üzenetére

Viszont kívánom neked is! :D
    Még csak annyit, hogy majdnem igazad van, mert nem a középiskolás pontjaim alapján vettek fel, de nem azért mert fősulis voltam, merthogy már nem voltam az!
    A dolog úgy néz ki, hogy elvégeztem egy 2 éves felsőfokú idegenforgalmi szakmenedzser képzést, és onnan vettek fel rövidített (2év elmélet + 1 félév gyakorlat) képzésre, ami teljesen ugyanolyan diplomát ad mint a normál képzés (EU által elfogadott diploma, kreditrendszer stb.), sőt ez még vmivel nehezebb mint a normál 4 éves képzés, mivel itt szinte ugyanazt vesszük 2 (2,5) év alatt, hiába végeztük el a szakmenedzsert.
    Felvételhez / átvételhez szükséges volt a következőket teljesíteni (amikor engem vettek át, mert pl az utánunk lévő évfolyamnál a matek felvételi már nem volt kötelező): A 2 év szakmenedzser alatt 4,1 felett kellett lenni a 4 félév végi jegyek összátlagának (kreditpont szerint súlyozva), sikeres matek írásbeli felvételi (nem központi), min. 1 db szakmai középfokú nyelvvizsga (C) (ez egyébként a szakmenedzser elvégzésének is feltétele), plusz a záróvizsgáknak 4.0 felett kellett lennie, de ez csak úgy volt lehetséges ha 4-5-ösre végeztél és akkor az 4,5, ha 4-4-esre az kevés volt :)
    Szóval ennyi, nem volt egyszerű, de szerencsére sikerült minden :)

Aktív témák