- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Nagy Gigabyte topic
Gigabyte P31/G31 alaplapok
Azonnali alaplapos kérdések órája (kiemelt téma)
A kérdésedet a fentebb linkelt topicok egyikébe tedd be és legközelebb új topic nyitása előtt használd a keresőt ! -
D1esel
csendes tag
Sziasztok!
Evvel az alaplappal lenne problémám.
Elég régóta megvan, és körülbelül azóta küszködök vele.
Az alap problémám az, hogy volt eredetileg egy E2200 Intel Dual-Core processzor benne.Érthetetlen (számomra) okból, a 11x szorzót folyamatosan letette 6x-ra.Nem tudtam vele mit csinálni. (Aztán egy jó-kis-sok idő után rájöttem, hogy ott piszkálgattam valamit és engedte a 11x szorzót ). Viszont véleményem szerint ez csak a látszat volt. Mivel a teljesítménye siralmas volt.Hiába volt a 11*200 az értékek a teljesítménye kb a fele volt. (pontosan nem mértem ki, de szerintem nem változott a 6*200 ról).
Végül odáig jutottam, hogy az FSB feljebb vettem 400 ra, de megmaradt a 6* szorzó. Így lett 2,4Ghz a processzor sebessége (memóriák alap 800mhz futottak tovább).Ez szép is jó is volt, nem volt vele gondom. Leszámítva hogy Windows azt írta, hogy 4,2Ghz a processzorom.De mind azt hittem, hogy ez processzor probléma.
Körülbelül 2hónapja hozzá jutottam egy E6400 Intel Core 2 Duo processzorhoz, aminél ugyanúgy jelentkezett a problémám, csak össze-vissza.Egyszerűen tanácstalan vagyok ebben az ügyben.
Itt az alap a 2,13Ghz. És nem engedi alapból a 8* szorzót. Majd itt is FSB állítok, és elviselhető lett a teljesítménye.(Mondjuk ha sikerült a 8* szorzó, akkor is ingadozott 6-8 között CPU-Z figyeltem ).
Na mármost eddig minden szép is jó, megvoltam nyugodva.
Ám a igazi gond ott kezdődött mikor kaptam kölcsön egy másik 775 alaplapot, és mikor átépítkeztem egyszerűen rá sem ismertem. Minden korrekt volt, úgy ahogy kellet szorzók, FSB minden rendben és a teljesítmény is csodálatos volt.
Szent meggyőződésem, hogy az alaplappal nem lehet probléma, maximum valami beállítás vagy egyéb ilyesmi (mondjuk hiába a CMOS reset stb, ugyan úgy fennáll a probléma).
A kérésem annyi, hogy ha valaki tud kérem segítsen (bármilyen tanácsot meghallgatok) vagy csak erősítsen meg hogy ki kell dobnom az alaplapot a kukába.
Köszönöm előre is.UT: Szerény véleményem szerint, értek a gépekhez (munkámból adódóan), ezért ne kíméljetek
. De tényleg tanácstalan vagyok, kb 1éve van ez a problémám és most ömlött ki a "víz", hogy írjak nektek.
(Ha valami nem érthető kérdezzetek, csak miközben írtam már elfelejtettem hogy mit is akartam, szóval lehet zavaros)
Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest