Aktív témák

• kenwood3

addikt

válasz D1esel #1 üzenetére

Nagy Gigabyte topic
    Gigabyte P31/G31 alaplapok
    Azonnali alaplapos kérdések órája (kiemelt téma)
    A kérdésedet a fentebb linkelt topicok egyikébe tedd be és legközelebb új topic nyitása előtt használd a keresőt !

• D1esel

csendes tag

Sziasztok!
    Evvel az alaplappal lenne problémám.
    Elég régóta megvan, és körülbelül azóta küszködök vele.
    Az alap problémám az, hogy volt eredetileg egy E2200 Intel Dual-Core processzor benne.Érthetetlen (számomra :((( ) okból, a 11x szorzót folyamatosan letette 6x-ra.Nem tudtam vele mit csinálni. (Aztán egy jó-kis-sok idő után rájöttem, hogy ott piszkálgattam valamit és engedte a 11x szorzót ). Viszont véleményem szerint ez csak a látszat volt. Mivel a teljesítménye siralmas volt.Hiába volt a 11*200 az értékek a teljesítménye kb a fele volt. (pontosan nem mértem ki, de szerintem nem változott a 6*200 ról).
    Végül odáig jutottam, hogy az FSB feljebb vettem 400 ra, de megmaradt a 6* szorzó. Így lett 2,4Ghz a processzor sebessége (memóriák alap 800mhz futottak tovább).Ez szép is jó is volt, nem volt vele gondom. Leszámítva hogy Windows azt írta, hogy 4,2Ghz a processzorom :) .De mind azt hittem, hogy ez processzor probléma.
    Körülbelül 2hónapja hozzá jutottam egy E6400 Intel Core 2 Duo processzorhoz, aminél ugyanúgy jelentkezett a problémám, csak össze-vissza.Egyszerűen tanácstalan vagyok ebben az ügyben.
    Itt az alap a 2,13Ghz. És nem engedi alapból a 8* szorzót. Majd itt is FSB állítok, és elviselhető lett a teljesítménye.(Mondjuk ha sikerült a 8* szorzó, akkor is ingadozott 6-8 között CPU-Z figyeltem ).
    Na mármost eddig minden szép is jó, megvoltam nyugodva :).
    Ám a igazi gond ott kezdődött mikor kaptam kölcsön egy másik 775 alaplapot, és mikor átépítkeztem egyszerűen rá sem ismertem. Minden korrekt volt, úgy ahogy kellet szorzók, FSB minden rendben és a teljesítmény is csodálatos volt.
    Szent meggyőződésem, hogy az alaplappal nem lehet probléma, maximum valami beállítás vagy egyéb ilyesmi (mondjuk hiába a CMOS reset stb, ugyan úgy fennáll a probléma).
    A kérésem annyi, hogy ha valaki tud kérem segítsen (bármilyen tanácsot meghallgatok) vagy csak erősítsen meg hogy ki kell dobnom az alaplapot a kukába :( :) .
    Köszönöm előre is.

UT: Szerény véleményem szerint, értek a gépekhez (munkámból adódóan), ezért ne kíméljetek :)). De tényleg tanácstalan vagyok, kb 1éve van ez a problémám és most ömlött ki a "víz", hogy írjak nektek.
    (Ha valami nem érthető kérdezzetek, csak miközben írtam már elfelejtettem hogy mit is akartam, szóval lehet zavaros :W )
    :R :R :R

Aktív témák