Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ted_Beneky

  senior tag

  Mi kalózok kockázatosan élünk! :)
  (Persze, érdemes!)

  Csillagkaput a Csillag térre!

 • olasz61

  junior tag

  Felraktam a Gdata Antivirust.
  -gépterhelés alacsony
  -az ikon lassan tölt be
  -az ikon folyamatosan azt jelzi:E-mailek betöltése

 • -Morrowind-

  senior tag

  Gépi tanulással a kártevők ellen...[link]

  Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

 • -Morrowind-

  senior tag

  Érdekes. :)

  Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

 • Jenne

  senior tag

  Szia!

  Remélem nem írok nagy hüleségeket, mert már nincsen fent nálam a G Data, így csak emlékezetből tudok írni pár ötletet.

  Befolyásolhatja a G DATA betöltődését például a merevlemezen lévő szabad hely nagysága. De gondolom ezzel nem lehet baj.
  Lehetőleg más védelmi program ne legyen telepítve, gondolok itt sem védelmi böngésző-kiegészítőre és külön esetleg kémprogramvédelemre. Ha van ilyen, akkor próbáld ki, hogy annak/azoknak az eltávolítása változtat-e a betöltődés sebességén.
  Aztán még lehetőség:
  a G DATA-ban van egy indítópult-kezelő lehetőség. (remélem még jól emlékszem ezekre...) Itt lehet látni, hogy a Windows milyen más programokat indít el, amikor betölt. Próbálkozz beállítania azokat úgy, hogy a nem fontos programok csak 2-3-4 perc késleltetéssel induljanak el, de akár még ennél több percnyi késleltetési időt is beállíthatsz. Az egyáltalán nem fontos programok pedig akár el sem induljanak. [kép]
  Nem tudom melyik az alapértelmezett levelezőprogramod. Ha a Thunderbird, és ha az automatikusan elindul a Windows-al, így ezért a G DATA az indulással egyidejűleg rögtön megkapja az e-mailek ellenőrzésének feladatát is. Érdemes lehet esetleg a levelezőprogram automatikus indulását is késleltetni.

 • ƵøŁĭ

  addikt

  A G DATA új MI alapú technológiája a DeepRay


  Valós időben véd a kártevők ellen a G DATA új, mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló vírusvédelmi technológiája. A DeepRay célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak.

  Ma egy tipikus kártevő olyan komplex kódból áll, amelyet évekig fejlesztenek a bűnözők. Mivel a vírusvédelmi szoftverek az új kártékony kódokat általában gyorsan detektálják, a fejlesztés a bűnözők számára csak akkor kifizetődő, ha a már ismertté vált vírusokat gyorsan és egyszerűen újra tudják csomagolni, majd az újracsomagolással álcázott kártevőt új verzióként tudják terjeszteni.

  Átjutni az ellenőrzésen
  Olyan ez, mintha egy terrorista újra és újra megpróbálna felcsempészni egy lőfegyvert egy repülőgépre. Ha egy pisztolyt tesz a zsebébe, akkor egyből lebukik. Ezért különböző technikákat vet be: a fegyvert elkészíti műanyagból, majd részekre szedi, és az egyes részeket külön-külön próbálja meg feljuttatni a gépre. A kártevők fejlesztése is így működik: a bűnözők ugyanazt a kódot különböző technikákkal álcázva újra és újra elrejtik különböző csomagokban, és egy kártevőből akár több száz változatot készítenek el.

  A hagyományos vírusvédelem minden egyes újracsomagolt kártevőt új változatként analizál, majd minden új változatot egyesével blokkol. A vírusirtó cégek ezért folyamatosan fejlesztik azokat a technológiákat, amelyek segítségével „általánosan” ismerik fel a kártevőket, jellemzően azok viselkedése alapján. A magatartás-alapú vírusvédelem a gépre letöltött kódok szimulált viselkedése alapján ismeri fel az új kártevőket, és azt a kódot tekinti kártevőnek, amely úgy viselkedik a gépen, ahogyan a kártevők szoktak (például kinyit egy portot, és egy távoli szerverről további fájlokat tölt le). Az ilyen védelem ma már fontos részét képezi minden vírusirtónak, de a G DATA most ennél jóval tovább megy.

  A kockázati tényező kiszámításához az új DeepRay technológia 150 különböző jellemzőt vesz figyelembe, beleértve például a fájl méretét, a benne foglalt programkódot vagy a programozási környezetet, amelyet a fájl létrehozásához használtak. Az adatokat egy neurális hálózat elemzi, amely képes a tanulásra, így folyamatosan elraktározza az előző vizsgálatok eredményét, majd az új kódok elemzésében ezeket az eredményeket felhasználja.

  Mindehhez a DeepRay 20 különböző gépi tanulási modellt használ fel, és ha az egyik modell kártevőnek jelöl meg egy fájlt, akkor azt mélyebb elemzésnek veti alá. Erre a gép RAM memóriájában kerül sor, méghozzá azért, hogy a kártevő ne tudja érzékelni az elemzői környezetet. A technológia lehetővé teszi olyan kártevők felismerését is, amelyek korábban átjutottak a vírusvédelmen.

  „A DeepRay segítségével megváltoztatjuk a játék szabályait, és a bűnözők gazdasági modelljére mérünk válaszcsapást. Azt tesszük lehetetlenné, hogy egyszerűen és költséghatékonyan készítsenek egy meglévő kártevőből új variációkat, és így határozottan növeljük ügyfeleink védelmét” – hangsúlyozza Andreas Lünig, a G DATA egyik alapítója és ügyvezetője.

  A DeepRay ellehetetleníti, hogy a bűnözők egyszerűen újracsomagolják a már ismertté vált kártevőket, így például hiába álcáznak rendszerfájlnak egy vírust. A teljesen új kártevőcsaládok felismeréséhez pedig az adaptív tanulást használja. A DeepRay segítségével felépített tudás így a korábbiakhoz képest stabilabb és hosszabban használható a kártevők elleni védekezéshez.

  Az új technológia már bekerült a G DATA lakossági szoftvereibe (a 25.5.1.25-ös verziótól), a német cég vállalati termékeibe pedig a következő hónapokban fog.

  Hagyományos és új generációs
  10 évvel ezelőtt a vírusvédelem még nagyjából azt jelentette, hogy a vírusirtó szoftver egy adatbázis (szignatúrakészlet) alapján dönti el egy kódról, hogy az veszélyt jelent-e a számítógépre, vagy pedig általános jellemzők alapján egy heurisztikus döntést hoz. Ezt a két alapvető módszert az elmúlt években a gyártók számos más felismerési technológiával egészítették ki, amelyekre gyakran „új generációs” vírusvédelem névvel utalnak. A G DATA példáján keresztül bemutatva ma az alábbi technológiák segítségével nyújthat védelmet egy biztonsági szoftver.

  A magatartás-alapú védelem esetében a vírusirtó aktívan figyeli, hogy az egyes programok mit tesznek a számítógépen, és blokkolja azokat a szoftvereket, amelyek a kártevőkre jellemző viselkedést mutatnak.

  A felhőalapú védelmi technológiák felhasználása lehetővé teszi, hogy egy adott fájl vagy e-mail egyedi azonosítóját a vírusirtó szoftver egy távoli adatbázisban ellenőrizze, és így egy e-mail terjedését pusztán a levél terjedési mintája alapján blokkolja anélkül, hogy a tartalmát ismerné.

  A BankGuard technológia a G DATA esetében azt felügyeli, hogy online bankolás és fizetések során a felhasználói adatokat semmilyen folyamat ne tudja kiolvasni a böngészőkből.

  A billentyűzetnaplózás (keyloggerek) ellen védelmet nyújtó szoftverek azt felügyelik, hogy a billentyűzet leütéseit ne lehessen kiolvasni a memóriából vagy a különböző programokból.

  A sérülékenységvédelem (exploit protection) a harmadik fél által gyártott alkalmazások (szövegszerkesztő, pdf-olvasó) biztonsági hibáit foltozza be úgy, hogy felügyeli, hogy ezek a szoftverek hogyan használják a gép memóriáját.

  Az USB billentyűzetvédelem a G DATA fejlesztése. A gyártó védelmi programjai megakadályozzák, hogy egy manipulált adathordozó billentyűzetnek azonosítsa magát a gépen, és így pluszjogosultságokat szerezzen.

  A zsarolásvédelem a titkosító kártevők ellen úgy nyújt védelmet, hogy blokkolja azokat a folyamatokat, amelyek tömegesen fájlokat szeretnének módosítani a gépen.

  Végül a most bemutatott gépi tanuláson és neurális hálókon alapuló védelem azt teszi lehetővé, hogy a gyártók a védelem során megszerzett tapasztalataikat folyamatosan felhasználják az új kártevők elleni védekezésben.

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • Narxis

  nagyúr

  Nagyon jól hangzik ez a DeepRay, elgondolkodtat, hogy Kaspersky-t dobjam és ezt vegyem meg.

 • ƵøŁĭ

  addikt

  Version 25.5.3.4:
  'Thank you for your trust in G DATA and for your feedback, which we have included in this update.

  * Performance improvements & bug fixes.

  * Improved protection through optimized linking of protection technologies
  DeepRay and behavior monitoring.

  * Improved user experience through optimizations for the
  Behavior monitoring related to downloads and external data carriers.

  * Greatly improved scan performance, Web protection, and Outlook add-in.

  * Privacy Policy adjusted.

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • Dumi86

  senior tag

  Nod32 Antivirushoz viszonyítva (legfrissebb) milyen teljesítményben,megbízhatóságban és tudásban?

  Mobil: Nokia 5.1 Plus SS (2019) Android 9.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT , Windows 10 Home 1909 19H2 OEM , Vivaldi 2.11 , Kaspersky Free Antivirus 20.0.14.1085(i)

 • ƵøŁĭ

  addikt

  G-Data mindig is jobb volt. Gépterhelésről nem tudok nyilatkozni,mert nem használom.

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • ƵøŁĭ

  addikt

  Version 25.5.4.21:
  • Thank you for your trust in G DATA and for your feedback, which we have included in this update.
  • New function
  • Newly developed protection technology BEAST (Behavior Storage): Proactive protection technology that replaces behavioral monitoring
  • Performance improvements & bug fixes
  • USB storage media are now checked by default when connected to the computer
  • In the case of ransomware detection, Block is now preselected
  • Various improvements and bug fixes of the mail protection (Outlook add-in)
  • Monthly statistics now show more accurate values for the number of files scanned
  • Various other improvements and bug fixes
  • Privacy Policy adapted

  [ Szerkesztve ]

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • Dumi86

  senior tag

  Milyennek számít most a G Data? Teljesítmény,gépterhelés,böngészés milyen vele? Régen eléggé fogta a gépet azt tudom róla.

  Mobil: Nokia 5.1 Plus SS (2019) Android 9.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT , Windows 10 Home 1909 19H2 OEM , Vivaldi 2.11 , Kaspersky Free Antivirus 20.0.14.1085(i)

 • ƵøŁĭ

  addikt

  A piaci helyzete nem fog változni egy jó ideig. A teljesítményre pedig csak úgy lehet megfelelő választ adni ha előtte kipróbálod.

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • Dumi86

  senior tag

  Ezt amúgy honnan lehet leszedni? Én egyel régebbi kiadást látok mindenhol. Vagy ez még valamilyen béta kiadás csak?

  [ Szerkesztve ]

  Mobil: Nokia 5.1 Plus SS (2019) Android 9.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT , Windows 10 Home 1909 19H2 OEM , Vivaldi 2.11 , Kaspersky Free Antivirus 20.0.14.1085(i)

 • ƵøŁĭ

  addikt

  Egy kis olvasnivaló.

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • ƵøŁĭ

  addikt

  Version 25.5.5.40:
  Information about the program update (25.5.5.40)
  Thank you for your trust in G DATA and for your feedback, which we have included in this update.
  Performance improvements & bug fixes in this release:
  • No CPU load when the computer is inactive
  • Automatic reactivation of the security functions after renewal of an expired license
  • Automatic deletion of temporary Outlook plugin files
  • Significantly reduced RAM usage of the computer during activity
  • Perfect work of the scan server (GDscan.exe) under Windows 7
  • No user interface freeze when updating additional G DATA components
  • Boot Medium Wizard automatically updates scan engine files
  • G DATA Web extensions for Firefox are displayed as installed

  (ง'̀-'́)งhttps://discordapp.com/invite/6mqHdN(ง'̀-'́)ง

 • -Morrowind-

  senior tag

  Bár már Zoli fentebb,tavaly linkelte,hagy legyen itt,röviden,és Magyar nyelven is. :R

  A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.
  A BEAST névre keresztelt védelmi technológia egy gráfadatbázisban tárolja a rendszer eseményeit, például a fájlrendszerhez és a regisztrációs adatbázishoz történő hozzáférést, a hálózati kommunikációt, valamint a különböző folyamatok egymás közötti kapcsolatát. Amikor valamilyen új esemény történik, a G DATA megkeresi, hogy a végrehajtott műveletek hasonlítanak-e valamilyen kártékony mintához az adatbázisban.
  Egy példa erre, ha a böngésző letölt egy fájlt, amely ki akarja kapcsolni a Windows helyreállító funkcióját és törölni szeretné a fájlok automatikusan elkészített árnyékmásolatait, majd tömegesen elkezd megváltoztatni képeket és dokumentumokat – pont úgy, ahogyan a titkosító kártevők szoktak viselkedni a rendszeren.
  A gráfadatbázis használata ott hoz újdonságot a védekezésben, hogy ebben az esetben nem csupán az adatok (például a fájlok) fontosak, hanem a köztük lévő kapcsolat is. Mivel a rendszer csak azokat a kapcsolatokat térképezi fel és adja vissza, amelyek megfelelnek a keresési feltételeknek, ezáltal nagy méretű adatbázisok esetében jóval hatékonyabb és gyorsabb működést kínál.
  Emellett van egy másik jelentős előnye: mivel a fájlok közötti kapcsolat is tárolásra kerül, ezért visszakövethető a számítógépen bekövetkezett minden változtatás.
  Ennek akkor van jelentősége, ha a védelmen mégis átjut valamilyen kártevő – ilyenkor a gráfadatbázisra alapozva a G DATA vissza tudja forgatni a kártékony kód által végrehajtott változtatásokat, és képes visszaállítani az eredeti állapotot.
  A G DATA BEAST (behavior storage, azaz viselkedés-nyilvántartás) egy holisztikus megközelítés, amely felügyeli a számítógépeken zajló folyamatokat, de közben a működési elvének köszönhetően takarékos az erőforrásokkal. Nem azonos a cég által fél éve bemutatott DeepRay technológiával, amely öntanuló algoritmusok segítségével az új kártevők álcázási technikáit igyekszik felismerni. A két fejlesztés kiegészíti egymást, valamint a G DATA korábban bemutatott technológiáit (BankGuard, zsarolásvédelem), amelyek együtt hagymahéjszerűen egymásra épülő védelmi rétegeket jelentenek.
  A BEAST technológia megtalálható mind a lakossági, mind a vállalati G DATA termékekben (a 25.5.5.43, illetve a 14.3 verzióktól).
  További újdonság, hogy megmarad a Windows 7 támogatása, emellett a G DATA Internet Security és a Total Protection windowsos programok licencei már multilicencként viselkednek, és OS X, valamint Android rendszeren is használhatók.Valakinek lesz vele tapasztalata,majd megoszthatná,mármint hogy mennyire hatékony ez a módszer,vagy épp nem. :)

  Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

Hozzászólok Aktív témák