- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz
kekegsm #4813 üzenetére
Dehogy, nem értem miért volt ekora a pofája, amikor ráadásul több kolega segített is neki.:S Aztán megnéztem iwiw-en, ilyen kis műmájer faszkalap, aztán mondom meglesem mi a problémája...[link] Itt a laptopja, amit 2000mAh aksival szerelnek, na most nekem az amilo-ban 4000es van amivel 2,5 óráb bír ki. Meg aztán ezt honnan vette h. asztali proci van benne?:S
-
GeriD007
csendes tag
válasz
kekegsm #4808 üzenetére
Nekem ezt mondták a boltban... mint ahogy írtam is... úgyhogy lazíts kocka! És olyan véleményem van a linuxról amilyet akarok, nem te fogod eldönteni szerintem. Amúgy rávan írva a laptopra hogy AMD Athlon 64 X2 úgyhogy talán ebbe se kéne belekötnöd, olvasni talán tudok... meg az Everest Home is ezt írta ki... na de mindegy is... úgy látom ide se írok többet
hajrá kocka! halj meg szüzen
-
DiXoN008
tag
válasz
kekegsm #4780 üzenetére
A removable devices lesz az és müködnie kell usb-ről is mert nekem egy Memory Stick Pro Duoról is sikerült, szóval tuti hogy müködnie kell, egyébként én egy Damn Small Linuxot akartam kipróbálni, de nem jött össze, illetve a bootolás összejött, csak valamelyik hardverelem nem tetszett a Linuxnak és nem megált, és mivel nem vagyok egy linux guru ezért nem igazán próbálkoztam, de szóval jóval próbálkozol, viszont linux bootpendrive esetén figyelj én is csak sokadszorra tudtam megcsinálni mondjuk én voltam a béna
-
Bigyooka
csendes tag
válasz
kekegsm #3508 üzenetére
Igen, ezzel nekem is gondjaim voltak, mármint hogy linux van rajta, de nemsokára megjön a campuswin, és akkor majd jó lesz.
egyelőre még csak tervezés szintjén állok vele, de nem baj, ha mindenki mond róla vlamit. Amúgy a hp500 volt az első gondolat, de abban nincs wifi, meg hát egy rakás dologgal el van maradva. a v2055-ösnek jobb az üzemideje, egyelőre még arrafele dől a mérleg. -
cigam
titán
válasz
kekegsm #3275 üzenetére
Az Amilo pro 3505-os beépített BT-je. Csak akkor röffen be, ha a hozzáadott Toshiba CD-ről telepítem ezt az Utility-t. Valószínű, ha eltávolítom, a BT driverét fent hagyja, de már úgy megszoktam ...
Bár ha jobban meggondolom akár járhatna is a gép mellé, mint pl. a Nero. -
Zozoo01
tag
válasz
kekegsm #3261 üzenetére
Kösz a segítséget, nem érzem hülyének magam
A proci AMD turion ML32 -es, aminek elvileg 1,8 GHz a max órajele itt 800 és 352 van; valami el van állítva vagy el van b*szva sajnos. Az első lehetőséget akaorm kizárni mielőtt bármi másra gondolnék. A driverek legjobb tudomásom szerint (Prociét újra is raktam) fenn vannak. A link amit adtál elég jó, kösz az infót szétnézek.
[Szerkesztve] -
MaTT
aktív tag
válasz
kekegsm #3254 üzenetére
üdv!
power manager pl innen. (legalábbis az én gépemhez)
http://support.fujitsu-siemens.com/download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=F75C5146-A2E3-4D04-BFDA-FB41E0D89323&ClassID=1BDAA443-1763-4CA6-9849-16A5AC0019EC
de nekem ha nincs fenn akkoris megy rendesen a proci, szal nem értem.
vezérlőpult>rendszer valóban nem a maxot írja ki hanem amin épp megy.
everest nekem általában jót ír ki. probáld meg hogy elindítasz egy tömörítést és közben nézed everesttel. ha így is 800at ír akkor passz. -
Trianrta
aktív tag
válasz
kekegsm #3213 üzenetére
''Avast: Ja-ja, a szupervirusolo. Aztan egy avast utan felteszem a NOD-ot, es kiderul, hogy tucatszamra vannak virusok a gepen.''
Próbáld ki fordítva is!
Nekem az Avast talált vírust a NOD után...
(Bár már egyiket sem használom és nem is FU-Si notebookom van).
[Szerkesztve] -
béé
csendes tag
válasz
kekegsm #3187 üzenetére
szvsz:
sztem az ár/érték arány nem feltétlenül a teljesítmény és az ár között kell nézni. pl a fusi notik sztem azért ilyen 'olcsók' mondjuk egy IBMhez képest, mert nem feltétlenül legjobbminőségű anyagokból csinálják stb. ezért a teljesítmény/érték aránya magas. viszont egy ugyanolyan teljesítményű IBM sokkal drágább lesz, viszont majdhogynem örökéletű. (amugy ha gond van a fusi notebookkal akkor nem a vásárolt helyre kell visszavinni (media markt) hanem a szervizbe.) nekem mindig az IBM noti lesz a favourite, de mégis egy pa1538assal nyomom...választanom kellett teljesítmény és strapabírósság között egy bizinyos ár alatt...
és most tökmindegy h. leejtem vagy 10 évig minden nap ki-be teszem a táskámba, használva van és a fusi hamarabb tönkre fog menni mint egy IBM.
ja és most nem a lenovo néven futó notikra gondolok, hanem az eredeti IBM THINK PAD okra. azoknál elvileg nem történt semilyen változtatás, mármint negatív értelemben..
pás
[Szerkesztve] -
HackR
tag
válasz
kekegsm #3187 üzenetére
Szia!
Ha minden jól megy én is Fusi tulaj leszek pénteken igaz 240ezrért 2 év garit vállalnak rá és sulinetes, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy Zalaegerszegen a Euronics-ban csak és kizárólag FuSikat árulnak és megkérdeztem ugyanmár miért.
Az volt a válasz, hogy azért mert a legfőbb szempont a vevők elégedettsége a minőséggel kapcsolatban, és mert nekik sincs ingyen a szervízbe küldözgetés, és tökörészés a gépekkel.
Core Duo
512mega mem
XP Home
80 giga vinyo
128 mega dedikált videó memó Intel 950-es chipkészlet
DVD dual layer író
WXGA chrystal view 15''-os TFT
Sulinetes...ilyenem lesz talán..ha nem akkormeg kpből 1 2030-as Amilo. -
Sipi
addikt
válasz
kekegsm #3181 üzenetére
Egy cseppet se zavartasson az az apróság, hogy FuSi szervereket, Dell és IBM asztali gépeket hasonlítasz össze FuSi laptopokkal. De okulok: nekem semmi bajom nem volt még pl. a Kingston USB-s pendrive-ommal, ergo a Kingston szalonnasütőjét most már jó szívvel merem megvenni.
Főleg, hogy ezután kőkeményen odavágsz a szakmai érvvel: ha annyira gagyi lenne a sütőjük, akkor valószínűleg le sem gyártották volna őket. Mivel kapható, tutira jó.
(Nekem meg kb. 100 Dell asztali gépből eddig 6 év alatt összesen kettővel volt gond, egy alaplap-csere és egy táphalál. Akkor most mi a helyzet? Nem tudok dönteni.)
Mod: próbáld meg elfogadni, hogy a ''hívők'' NEM azt mondják, egy xyz márka sosem romlik el. Százalékos arányokról van szó.
Azt pedig hagyjuk, hogy ott fociztatok az IBM gyárban a laptopokkal, ergo mind vacak. Arra még nem gondoltál, hogy ha az IBM gépek focilabdaként kezdik pályafutásukat, s mégis elég megbízhatóak, mi lehet a helyzet egy nónémebb gyártóval?
Sipi
[Szerkesztve] -
-
Tommmmka
senior tag
válasz
kekegsm #3045 üzenetére
Az a gondom h. nekem most sajna nincs pénzem 2*1 giga ramra csak 1 gb-re akkor valszeg az is 333-as lesz
Amúgy tudja kezelni a noti a 400mhz-s ramokat? 400on viszi őket?
Amúgy a VGA tuning igen is jelentős volt nálam ugyanis alapon olyan 5000 3dmark2k3 körül hozott a gép meghúztam a karit (GPU:350-410, Mem:300-360) és lám 6500pont 3dmark 2k3
és ezt minden extra hűtés nélkül nyáron a 40 fokban is fagyás nélkül vígan hozta!!!
Akkor visszatérve a ramra, h. lenne gyorsabb 1 giga 400mhz-n vagy 1,5gb 333-on
[Szerkesztve] -
yankoo
tag
válasz
kekegsm #2958 üzenetére
a pci expresst nem neked irtam hanem a sracnak aki kerdezte mi az a notiban amugy en a wifin vagyok kiakadva szal akkor nezzuk egyben az egeszet a kartya a notiba:
mini pci a chip [link] Conexant Javelin(ISL3886) ezt szeretnem telepiteni mert az xp nem ismeri fel!!! egyéb kérdőjeles hardware hez berakja mint halozati vezerlo ha kiveszem a kartyat akkor eltunik a halozati vezelro tuti hogy wifi -
-
Vajar
csendes tag
válasz
kekegsm #2759 üzenetére
Ok. Majd utánanézek. Meg ezeket néztem ASUS WL-520G, D-Link DI-624+ . Egyszer volt egy olyan asus routerről cikk, amiben van torrent kliens, meg vinyó. Az lenne az igazi
Bár ez már nem ehhez a topikhoz tartozik.
A gépbajaimra vissza. Mostmár gyanakszom olyanra is, hogy esetleg a mem-el lesz valami gáz, mert dob néha memóriagyanús hibákat. Nemtom. Remélem nem szarik be. Szükségem van rá a melóhoz. Mostmár oda jutottam, hogy naponta mentek mindent az usbs vinyómra
Kezd elmenni a kedvem a notiktól..... Legalábbis ettől
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Vajar
csendes tag
válasz
kekegsm #2632 üzenetére
Használtam én is olyan wifi hálót, amin sokan voltunk (suliban), és nem volt semmi gond. Pont ezért gondolom, hogy a router lehet a ludas. Egyszer volt nálam egy smc, a tipusát nemtom, csak annyit, hogy 2 antenna volt rajta. Gondolom ez valami nagyobb teljesítményű lehet. Na azzal nem volt gondunk. De sajnos a tulaj visszakérte
. Most 4-en használunk egy sima kábeles router. Az egy fokkal jobb. Nincs annyi gond vele, de azért ott is vannak furi dolgok. 2D 1UP mbit-es netünk van, és néha bizony meghal. Lassú (modem szerű). Ez meg gondolom a szolgáltató hibája.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
kekegsm #2619 üzenetére
Na azért ne túlozzunk!
Az nvidia 7400as nincs egy szinten egyik említett kártyával sem! igen messze áll az ati X1400 -tól, a X 700-hoz meg még egy fény évvel távolabb!
Itt a link ezt nézzétek mielött ilyen kijelentetek!
http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html -
-
Vajar
csendes tag
válasz
kekegsm #2599 üzenetére
A 2596-os üzenet már nem sgerynek ment, hanem kabalthenbk - nak. Ott viszont lehet az a hiba, mert én is így voltam vele az albiban. A lakótársam bekapcsolta a mac szűrést. Tökéletes volt a jelerősség, de nem tudott csatlakozni a noti. Mindennnel szenvedtem, mire eszébejutott a gyereknek, hogy az a hiba. Kikapcsolta, és hip-hop csatizott a noti is.
Vaj -
HIJ
őstag
válasz
kekegsm #2565 üzenetére
Everest mutatja ezt az adatot, de mikor már megvettem akkor is 6% volt. Viszont szinte alig használtam akkuról és így is ekkora az elhasználódás... Hogy lehet teljesen lemeríteni az akkut? Mert ugye még ezt nem próbáltam, de elvileg nem tud teljesen lemerülni win alatt. Esetleg próbáljam biosban lemeríteni
HIJ -
válasz
kekegsm #2487 üzenetére
''Meg kulonben is fugg a fenykepezogep tipusatol is, pl a Fuji-knak sokkal elenkebbek, kontrasztosabbak a szinei, a Minolta kellemesebb szinkepet ad, stb.''
Aki komolyabban fotózik, az úgyse használja a gépbe épített jpg-feldolgozó algoritmust, hanem raw-ba fotózik, utófeldolgozással. Így kvázi a fényképezőgép típusának - ebből a szempontból - kisebb a jelentősége, ez persze a dolgok jelentős leegyszerűsítése. Ellenpélda a fentiekre pl pont egy Fuji váz, az S3, az esküvőfotósok kedvence a kiterjesztett dinamikatartomány és a bőrszín igen kellemes visszaadása miatt, de ez már ultraoff -
válasz
kekegsm #2487 üzenetére
Távirányító (bocs hogy mexakítom a flémet
) nem volt benne az expresscard slotban, hanem olyan maga a slot, hogy nem is lehetne beletenni a távir-t. Azaz olyan a hátoldala, hogy nem teljesen üreges, hanem műanyag elválasztókkal fel van osztva... Na ezt nem tudom elmagyarázni, mindenki képzelje el
Amúgy (most nagyon béna kérdés jön) ez az expresscard slot a ''Pc Card'', siemensül?
muzsikpeti: persze így egészen más, azt hittem ugyanarról a gépről és ugyanarról a kijelzőről beszélünk. -
Gadfly
tag
válasz
kekegsm #2508 üzenetére
Rendben. Sokat segítettél amit nagyon köszönök.
Mondjuk így utólag belegondolva az F1-es Ferrari egyik fő támogatója az AMD.(köztudottan a Ferrarik nem nagyon szoktak behalni kivéve most
) Jóó tudom nem ehhez kell hasonlítani az AMD-t, csak eszembe jutott!
Most a mérleg a AMILO PA 1538-fele húz.Sztem alszok még rá 1et és holnap megveszem.
Ja amúgy a srác azt mondta, hogy ezen a héten akciós az AMILO PA 1538 az Electro World-ben, hövő héten már drágább lesz allítólag. Aki most akar esetleg ilyet venni az még a héten olcsóbban hozzájuthat. (Electro World szerint)
Még1x köszi mindent. -
Gadfly
tag
válasz
kekegsm #2502 üzenetére
Aha. Kicsit nyugodtabb vagyok.
duplamag+64 bit igazából azért lenne fontos számomra mert megmondom őszintén hosszabb időre szeretnék Notit venni. Nem szeretnék abba a hibába belesni, hogy a Microsoft kitalálja pár év múlva, hogy az Office-hoz is ajánlott már a 64-bit-es proci.Tehát hosszú távlatokban gondolkozok. Másik meg nem akarom, hogy kb fél év v. 1 év múlva behaljon vmi a gépben, mert gondolom ezt ti is tudjátok, mire azt megjavítják az nem 1 egyszerű dolog.
Idáig csak Inteles gépeim voltak és ezért is írtam, hogy mi a tapasztalat a mostani AMD-s gépekről. Nem tudom, hogy ez most minőségbeli különbség e de néztem Intelesben is duplamagosat meg 64 bit, de az 300.000 HUF fölött volt. Igazából ez aggaszt, hogy az AMD miért ennyivel olcsóbb? Nyílván verenyezni kell az Intellel, de itt árban hatalmas a különbség... -
Gadfly
tag
válasz
kekegsm #2498 üzenetére
FUJITSU SIEMENS Amilo M1450G
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_m/amilo_m1450g_1024
Azért félek, mert egyrész elég újnak tűnik, így igazából nem tudom, hogy milyen problémá lehetnének. A másik pedig, hogy az M1450-ben szinte minden Inteles cucc és talán a kompatibilitási problémái nincsenek, míg az AMD-snél (1538) AMD proci, Nvidia vieókártya és ezt még nem tom de sejtem hogy vagy egy VIA-s alaplap v. NVidia alaplap.
Azt halottam, hogy az AMD-nek szoktak ilyen szöszös kompatilitási problémái lenni, pl egy progi nem úgy megy ahogy kéne és mikor leteszteli egy Inteles gépen ott érdekes módon meg jó.
Valójában ez a dillemám.
Ja amúgy az Electro Worldben a 1538-asra fel volt rakva a Need For Speed Most Wanted full grafikán 1024-ben simán ment a game. Valójában nem játékra kell a gép, inkább irodai munkára. Igazából a duplamag és a 64 bit fogott meg. -
parandroid
félisten
válasz
kekegsm #2488 üzenetére
''Lehet uzleti notebook is vacak, meg consumer is baromi jo''
Azok a gépek nem valódi business class gépek, az inkább a corporate kategória,a SOHO nem valódi üzleti terület. A vásárlói köre is általában ugyanaz, mint a konzumer gépeké.
A konzumer gépekről pedig annyit, hogy fele annyi pénzből nem lehet ugyanazt a minőséget és szolgáltatást nyújtani.
p -
Shadowfax
addikt
válasz
kekegsm #2486 üzenetére
Az R sorozat otthonra szánt üzleti felhasználásra szánt noti, a T sorozat pedig a vállalati felhasználásra szánt üzleti notebook. A T sorozatot többszáz példányban vásárolják fel cégek, nagyvállalatok, multik... ettől business class. Nem attól, hogy Gipsz Jakab rámondja.
-
parandroid
félisten
válasz
kekegsm #2478 üzenetére
Attól, hogy az IBM, vagy akár a Lenovo azt állítja, attól még nem business class az R sorozat. Ahogyan a HP nx sorozata sem az, pedig arról is azt állítják. Egy hozzáértő fórumtárs szerint (aki az egyik legnagyobb hazai notebook-szaküzlet beszerzési vezetője, ha jól emlékszem az általa betöltött posztra) ezek belépő szintű üzleti kategóriás gépek. Hívják még őket SOHO-nak is (Small Office - Home Office), de semmiképpen sem klasszikus business class sorozatok. Ha megnézed, sem az IBM, sem a HP nem is kínál ennél lejjebb pozícionált gépeket, és ezek árfekvése is gyakran szinte megegyezik az olcsó belépőszintű konzumer modellekével (160-200e Ft).
p -
Krobi79
tag
válasz
kekegsm #2478 üzenetére
múlt héten vettem egy Pi1505-ös notit a metroban. meg tudja valaki mondani, hogy hogyan lehet az extra garanciát megvenni, intézni és kb. mennyibe kerül.
remélem be fog válni a cucc.
másik kérdés, a barátnőmet is meglepném egy géppel karácsonyra. M6450G jó gép? megéri megvenni? használ itt valaki ilyet? érezhető különbség van működésben a pi1505-höz képest? -
Vajar
csendes tag
válasz
kekegsm #2391 üzenetére
Én csak ismételni tudom magam. Ok, hogy a proci nem olvad el, se a vidkari. De az alaplapra heggesztett egyéb alkatrészek már lehet nem bírják olyan jól a nagy hőmérsékletet. Mert azért megreked a hő eléggé a belsejében a notinak. Nem vagyok műszerész, nem értek annyira hozzá, de mittomén valamelyik kondi hamarabb kiszárad, elpukkan stb... Valami ilyesmire gondolok.
De lehet tévedek.
Vaj
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
kekegsm #2335 üzenetére
Ha jól tudom, az A csak Athlon és Sempron procikkal ment - lehet hogy a végén már Turionnal is, de az előbbiek semmiképpen nem voltak versenyképes alternatívák a Pentium M-es M széria ellenében. A ház minőségét az A-k esetében annyira nem is figyeltem, ebben sajnos az Amilo sorozat általában nemigen remekel.
Amit említettél HP-k, az milyen sorozat volt? Ugye nem a boldogtalan emlékezetű nx90xx-ek?
p -
válasz
kekegsm #2333 üzenetére
Én - mivel hosszabb ideig nem gondolkozok a notebook lecserélésében - komolyan fontolgattam egy iBook vételét, ha kicsit trükköztünk volna az anyagiakkal, össze is jöhetett volna akár (de azért drága lett volna). A fő ok, amiért kiesett, mert használok olyan programot, aminek nincs alternatívája, megfelelője mac-re, és a programot sem készítik el osx-re, ez a dvd-jogtár. Ez nekem a munkámhoz mindenképpen kell. Kaptam egy árajánlatot az apple hun-tól, hogy van olyan progi, amivel lehet futtatni osx-en a win-es programokat, drágább mint egy xp home.
Aztán megjelentek az intel procis mac-ek, még drágábban ahogy elnéztem, amire fel lehet tenni az xp-t, de akkor azt is meg kell venni (és akkor előjön bennem, hogy minek adtam ki egy csomó pénzt a gép árában a mac os-ért). Így az sem lett alternatíva. Kérdés, hogy van-e már / lesz-e olyan inteles mac, amit CSAK xp-vel szállítanak, és az árából levonják az osx-es sallangokat, nem hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest