- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Hali,
Mesh témában szerintem elbeszélünk egymás mellett, vagy én küzdök fogalomzavarral, úgyhogy tisztázzuk, mert mostmár érdekel a dolog

Szóval az én olvasatomban a mesh az a domborzatnak a váza, amire rákerülnek a textúrák, ettől lesz valósághű a dolog. Biztos van az FSX-nek vagy a P3D-nek is valamilyen default mesh-e, de alapvetően ha a "semmire" húzod rá az ORBX textúrákat (Base, Vector openLc) akkor az nem ér sokat. Korábbi posztomhoz csatoltam egy képet egy ORBX dokumentumból ott jól látszik miről van szó.
Ha csak mesh kiegészítőt (FsGlobal) használsz önmagában, a textúrák hiánya miatt ez is kevés.
Én eddig használtam az FSGlobal-t is és az ORBX-et is, mert így láttam értelmét, IFR-nél sem árt, ha egy bonyolultra sikerült megközelítés során szépeket látsz odalent.
Javítsatok ki ha nagy marhaságot mondtam.
Szerk:
Az alapkérdés egyébként arra vonatkozott, hogy a tapasztalatok alapján megéri-e az árát egy FsGlobal, vagy nem nyújt sokkal többet egy default mesh-hez képest, de erre a linkelt video megadta a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256 2028.09.03-ig garancia
- iPad Pro M1 11 512GB wifi + Magic Keyboard + Apple Pencil
- 3TB Seagate Barracuda 3,5-es HDD-k
- Ryzen 7 5800X / AIO / NITRO+ RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- 273 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest