Aktív témák
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van jelentősége annak hogy STA2 vagy SAT3 csatolású?
KINGSTON 64GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G
KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
Ezek lennének. És mi az az msata? mire jó és hol lehet hasznosítani. A rendszer vinyót szeretném lecserélni. -
csongi
veterán
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz csongi #27960 üzenetére
Rosszul tudod, a SATA2 300 MB-jat atleptek olvasasban. Eleg csak erre a par eredmenyre ranezni. Tobbek kozott ezert volt fontos integralnia mielobb minden gyartonak a SATA3-at.
Az mSATA pedig miniSATA-t jelent. Ultrabook-okba es nagyon vekony noteszekbe: [link].(#27944) SymbianOS: 15-16 MB/s felett szerintem nem nagyon veszel eszre kulonbseget 4K-nal, meg boot idoben sem, de lehet, csak nekem csalnak az erzekeim. Mindenesetre nem lehet panasz a 38 MB/s-ra sem, mert messzemenoen jo az. A HDD elmehet a gyorsabb eredmenyevel a vilag vegere, ha nem olyan gordulekeny, mint az SSD.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Érzékeny a fülem. Felvenni nem tudom mert tényleg annyira minimálisan hallani.
Amikor a teszt előtt előkészíti a pl 1000megéás fájlt más a hangja mint teszt alatt, sőt más a hangja adott műveletkor, ír vagy olvas. Csak ilyenkor hallani mert amúgy csinál ezt is azt is össze vissza.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Kolondrum #27965 üzenetére
Ha a gephaz mindket oldallapja fel van teve, akkor is hallod a hangjat? Egy Vertex 3-at hallottam ilyen ciripelosnek, mikozben azt hittem, hogy a VGA vagy a CPU csinalja, de kiderult, hogy az SSD. Bar mar nincs nalam, de zart hazban, minimalis ventilator fordulatnal mar nem volt hallhato.
-
félisten
Kérdés! 116Gb-ot írtam rá telepítés óta, a cikk ilyen 20 gigákról szól/nap akkor most mi van?
-
kerekfej
addikt
válasz #19617792 #27974 üzenetére
V 100 és a V+ 100 között azért van egy kis eltérés.
-
félisten
válasz samu74 #27976 üzenetére
Majd elválik, 7 óra a life timere. Még csak csendben nézem. A sebességet érzem az biztos. Játszottam SSD-HDD # HDD-SSD másolás (4Gb fájl). Hát érdekes.
tomic! Hát igen, nagyon zavar, hogy boot alatt ki tud alakulni a windows logo és csak utána ugrik be az asztal!
[ Szerkesztve ]
-
-
csaabz
őstag
Hello!
Az alaplapomon csak SATA 2 csatlakozó van. Akkor én most csak SATA 2-es SSD -t vehetek hozzá?
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
SG3rg0
őstag
Ezt miért kell megcsinálni az SSD-vel Samsung esetében?
Leparticionál egy darabot.
[link] -
baleee89
aktív tag
sziasztok mit érdemes tudni erről az SSD-ről:
ingston 64GB SATA2 2,5" (SV100S2/64G) SSDtrimet tudja?
VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://www.eh-pc.eu/
-
csaabz
őstag
Hello!
SSD-t tervezek venni, pontosabban ezt; OCZ Agility 3 60 GB.
Window 7-et hasznàlok. Röviden le tudnà ìrni valaki, mire kell odafigyelnem az első telepìtésnél? (olvastam az első hozzàszòlàst)
Valamint azt is hallottam, hogy érdemes firmware-t frissìteni. Ezt hogyan kell?Előre is köszi!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
deicide
veterán
válasz csaabz #27989 üzenetére
Firmware-t csak akkor frissíts, ha valami nem jól működik, egyébként nem kell bántatni. A lényeg, hogy ha teheted, inteles vezérlőre kösd az SSD-t, mert a marvell vezérlővel lehetnek problémái a sandforce vezérlőnek. Figyelni szinte semmire sem kell, gondolom windows 7 telepítővel fogod formázni, ott a partíció eltolás mértéke jó, annyi még, hogy biosban AHCI módba kell állítani a SATA portokat.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
zetecR
addikt
válasz SG3rg0 #27969 üzenetére
4K-ban picit lassabb, mint a high-end SandForce-os megoldások, de szerintem gyakolatban nem nagyon lehet észrevenni a különbséget.
A seq írás viszont többnek tűnik.Bár most egy 800MB-os rar-olt xivd filet tömörítettem ki saját magára, és 250MB/s körül írt, a CrystalDiskMark szerint meg 100 körül tud random datával...
Szóval valóban nagyon függ a "forrás" anyagtól, de szerintem nem sok user ír nagy, tömörített adatmennyiséget rendszeresen és folyamatosan az SSD-re.
-
Dzsosy
senior tag
Üdvözlet!
Szerintetek ezen 3 db SATA3-as 64 GB-s SSD közül melyik érné meg jobban?
Samsung: [link]
Kingston SSDNow V200: [link]
Corsair Force 3: [link]Árban a kingston a legjobb, de kérdés, hogy megéri-e a 6-7000 Ft-os többlet pénz a samsung vagy a corsair esetében.. (Természetesen rendszer meghajtónak kellene.. )
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Ha sérülés éri az adatokat akkor szétesik, nem kicsit, nem nagyon hanem szétesik.
Áramszünet nem biztos, hogy irreverzibilis hibát okoz, újra delejhez jutva minden mehet normálisan tovább. Fontos, nehezen pótolható adatokat különben sem csak a RAID0-án kell tárolni. Nagy jelentősége szerintem már nincs a RAID0-nak, gigafájlok másolásánál jöhet jól, de a mai szingli SATA3-as SSD-vel összehasonlítva ebben sincs érdemi különbség. -
Jack@l
veterán
válasz kerekfej #27865 üzenetére
Vertex3 write IOPs 60000 körül van, gondolom a corsair gt-é is.
UI: ha kérhetném legközelebb ne hülyézz le, csak mert nem nyomatom ész nélkül a samu-t, annak is megvan a maga helye, de engem nem ezért fizetnek...A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Kolondrum #27998 üzenetére
Sok lesz a 0...
(de kösz a kiigazítást, én csak vezérlő alapján mondtam, ezek szerint a max iops-os változatra konfigolták)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
Aktív témák
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest