- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Én norton ghost 15-el szoktam az ssd raid tömböt klónozni, illetve ghostolni mindkét ( 100 MB-os és "C") partíciót. Acronis nem jó hozzá!!
Visszaghostolni viszont csak úgy lehet, hogy megvan mindkét partíció is, vagyis el kell kezdeni egy telepítést a win7 telepítőjével a ( többek között a partícióeltolás helyessége miatt is) ami létrehozza a 100 mb-os és a "C" partíciót is, majd a fájlok kibontásánál nyugodtan meg lehet szakítani a telepítést, és ezután az ily módon helyesen létrehozott partíciókra már vissza lehet ghostolni a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Ahogy nézem, az alaplapodon van 4db inteles sata2, 2db inteles sata3, meg 4db marvell sata3 port.
Én ezek közül a marvellest alapból elfelejteném,
az ssd-t dugnám az intel sata3-ra,
+ vagy mind a 3 vinyót intel sata2-re,
vagy a raid0 a sata2-re, a különálló meg az ssd mellé.Gyanítom 1 intel vezérlőn lóg a 4+2 port, tedd nyugodtan raidbe.
(nekem asrock p67pro3 van, a marvell vezérlő nincs rajta, azon kívül ugyanígy 1 intel vezérlő 4+2 felállásban, és raid módban megy.)
Előző alaplapomon volt marvell vezérlő, hááááát.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz Balage76 #27120 üzenetére
Köszönöm a lelkiismeretes magyarázatot, bár én valójában arra gondoltam, hogy az 1000/1024-es osztónál nagyobb mértékben különbözik a fullra particionált méret is. És pont azért, hogy ne a user vigyázzon már egy ilyen rendszerszintű kritérium megfelelésére. De lehet, hogy rosszul tudom...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Lotusz
tag
válasz jim_raynor70 #27155 üzenetére
egeszen pontosan milyen beallitasokra gondolsz?
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
ittakary
nagyúr
válasz Feanor1031 #27141 üzenetére
A kolleganak az igazi kerdese az lenne, hogy atlagos hasznalat mellett megeri e plusz 6k-t radobni a Samsungra a SATA3 es a nagyobb sebessegek miatt es megvenni a Crucialt, vagy HDDrol valtva a samsung is elegendoen odaszabos lesz
En azt mondtam neki hogy a Crucialnal a sebessegtoblet sima hasznalat kozben (office bongeszes Tenyleg semmi extra atlagoa hasznalat) alig fog erzodni ~ csak akkor lehetne megmondnai a kulonbseget ha egymas mellett lenne a ketto... Viszont ugye irasi sebessegben a Samu gyalazza az m4et
-
makkai
aktív tag
Ezekről az SSD-kről mi a véleményetek?
CORSAIR 80GB SATA2 2,5" Force CSSD-F80GB2-BRKT-A 37.179.- Ft [link]
CORSAIR 90GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F90GB3-BK 40.794.- Ft [link]
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Lotusz
tag
30k körül mit érdemes venni egyébként sata3as,64g-s ssd-ből, mert lehet, hogy ha visszaviszem a hibás kingston v200-am, inkább még rádobok pár ezrest és veszek egy másik típust,
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Salvador20
őstag
Hello!
Ha ssd-n kvótarendszert vezetek be, hogy ne lépjem túl a kapacitás 80%-át, az jó, vagy akkor azt már az ssd sem fogja tudni használni, hogy átrakosgassa a cuccait, hogy egyenletesen menjen tönkre?Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
gabo01
senior tag
Sziasztok a kérdésem a szokásos! Szeretnék venni a gépembe SSD-t normál használatra Win7+általános programok!
A gépem Asrock 870 Extreme3-as alaplap AMD Phenom II X4 955-ös proci 4Gb ram stb! Ezeket néztem ki:- 60GB ADATA SSD SATA III 2.5" meghajtó S511 Series (AS511S3-60GM-C)
- 64GB Crucial SSD SATA III 2.5" M4 meghajtó CT064M4SSD2
- 60GB Corsair SSD-SATAIII meghajtó piros (CSSD-F60GBGT-BK) Force
- 64GB Samsung MZ-7PC064D/EU SSD 830 Series meghajtóMelyiket érdemes választani?
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
HD Sentinel SSD-nél mennyire mérvadó?
Mert minden újraindítás után 1%ot esik a kondíció kb. Ami szerintem lehetetlen mert zsír új az SSD. TRIM beállítás AHCI mód stb ezeket megcsináltam scope2007 cikke alapján.
Itt egy kép: [link]Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
likeaRAINBOW
senior tag
vettem ma egy Kingston V100S2 64GB os SSd-t, winreinstall után a következő eredményeket kaptam:
Jók ezek az adatok, vagy lehetne ennél jobb is?
melyik RAMDrive programot érdemes használni?
[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
válasz likeaRAINBOW #27171 üzenetére
Szerintem a Dataram RAMdisk tökéletes.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
Wasp91
aktív tag
válasz #19617792 #27170 üzenetére
Milyen drivert tettél fel? De bolond ez a program. Kicseréltem most a Sata kábelt egy másikra most 99%ot ír meg azt hogy 1 hiba fordult elő adatátvitel során. Na ebbe bízzon meg az ember.
[ Szerkesztve ]
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Lotusz #27157 üzenetére
Amiket gondolom, mar eljatszottal az uj konfiguracioval is. Vidd vissza a boltba.
(#27163) Salvador20: a kvotarendszer is jo erre a celra, a regebbi Vertex 2-esemen igy oldottam meg szinten, hogy ne kelljen nezegetnem, mikor telik meg a meghajto. Az ujabbakon viszont nem a teljes tarteruletet particionalom meg, igy biztosan nem lepem tul, ha elfelejtenem beloni a kvotat.
[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
válasz likeaRAINBOW #27175 üzenetére
Nekem ilyen a sebesség: [link]
Szerintem jó a 4k sebességed. Nálam a write 50el kisebb, mondjuk több program fent van már meg az op rendszer is ezen van. Amúgy ramdisknek kb 250 Mb elég bőven. Neked amúgy kondícióra mit mutat a hard disk sentinel?[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Lotusz #27162 üzenetére
Crucial M4 a legjobb sztem(bár igaz inkább a 128-as az írás miatt), újabban meg a 830-as samu is oda***
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
ÁdiBá
veterán
Amúgy pontosan ezekről a marvel vezérlőkről ami van a lapomban, sok embernek az a tapasztalata hogy hibás vagy nagyon lassú, esetleg instabillá tenné a rendszert?!
Mennyit számítana a 2. darab WD2TB SATAIII (Raid0) merevlemezeknek hogy SATA2-üzemelnek Raidben, avagy SATAIII-ban?
Jelentősen lassabb lenne?!
Igazából csak játékra használom inkább, meg nagy terjedelmű fájlok használatára.ÁdiBá
-
Wasp91
aktív tag
válasz likeaRAINBOW #27179 üzenetére
Szerintem jó SSD-n is. Érdekes nekem megnyitja a képet.
-
Zlin50
senior tag
Hát első nekifutásra ez van a 128-as M4-en: [link]. Még nem rendszerként üzemel csak előkészítve van rá. A win7-es laptop operáció úgy látszik sikeres, eltolás rendben, és gyárilag már rajta van az új fw.
SATA2-őn (P5Q Se plus) talán nem is olyan rossz. Feltehetően igazi SATA3-on jobban szerepelne, az Asrock SATA3-as kárytán viszont kevesebb volt."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
BiP
nagyúr
Szerintem semmivel nem lesz lassabb. A HDD-k nem érik el a Sata2 határait sem, nem fogja belassítani. Inkább az SSD legyen a sata3-on, mindenképp.
Hogy konkrétan melyik Marvel vezérlőről vannak rossz tapasztalatok, nem tudom, de általánosan nem szokták dícsérni. Én kerülném mindenképp.
Szóval ssd sata3, raid0 sata2, a plusz hdd-t meg amire akarod, elfér a 2. sata3-on. -
-
SVLaller
senior tag
válasz kerekfej #27197 üzenetére
jah, igen a 256GB-os köszi. a 64GB-os jóval gyengébben muzsikál, ahogy a Samsungos kolléga le is vezette hogy miért. A 60GB-os OCZ Vertex 3 4k olvasás-írásban kenterbe veri a Samsung 830-at, ez az itteni tesztekből kiderült. Lapozz vissza légy szíves, találhatsz már 830 és Vertex 3 vagy Force GT 60 Crytal Disk Mark default tesztet és meglátod.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Jack@l
veterán
válasz kerekfej #27197 üzenetére
Mennyiért is ajánlják különösen?
(mert félő abból én full dobozt összerakok...)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest