- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=vZIZ1J8pcNk
nem értem, miért szinezik újra...
-
eeXaa
addikt
válasz
Rumcsaka #1094 üzenetére
Jahh... a Kubrick filmek az egyik legdurvább példa a nemkívánt croppolásra....
De pl a titanic esetében az eredeti releasen ha jól tudom nem is vetítették 16:9 ben, amiben ugye készült, csak a 3D verziónál lett javítva a dolog....
Én annyira megszállotja vagyok a minél hűebb verzióknak, hogy a T2 ből is beszereztem a fanmade 16:9 est, amit a laserdisc ből, meg valamelyik szélesvánú verzióból konvertáltak...... mert ugye az is 16:9 csak abban sosem adták ki..... [link] -
Rumcsaka
tag
A Kubrick pattintó tokos DVD gyűjtemény otthon van...
Nemrég néztem újra a Tágra zárt szemek c.filmet és akkor összehasonlítottam egy tyúktubos szélesvásznú változattal és az eredeti 4:3 többet mutat meg a filmből...
(Ilyenkor sajnálom hogy mindennek az ára az egekben és a kisebb mozi/zene épület elkészítése tolódik...)
-
makkmarce
őstag
igen, ha elszalad a szaturációs csúszka, vagy újrafényelik valami gagyi effectel az általában nem szokott jobb lenni. Amit linkeltél, az abban bevágott jelenetek nagyon B kategóriásként néznek ki most a monitoromon.
Bár nekem a moziélményhez hozzátartozik, hogy néha kicsit mattabb a kép, úgy jó, akkor vászonszerűbb, amit itt láttam az nagyon "digitális" hatást kelt, a lehető legrosszabb értelemben. -
eeXaa
addikt
-
eeXaa
addikt
válasz
Vikthor #1083 üzenetére
...megmondom, őszintén, nekem is elég korrekt cuccom, van, de sokszor nem látok eget rengető különbséget az élességen kivűl, amire sokszr rá is segítenek az utómunkában... meg mint mondottam, nem preferálom, hogy belepiszkálnak a szinekbe, stb... hiába mondják hogy jobb.... de mondok egy pédát is... nézz bele a gyürük ura valamelyik részébe, és hasonlítsd össze az 4k verzióval, utána mond meg melyik néz ki természetesebben.
-
eeXaa
addikt
válasz
Vikthor #1081 üzenetére
...jahh, én sem mondom, hogy dvd mindig az első amit nézek, de általában jól utánanézek mi hogy van, nem automatikus az uhd br verzió, főleg ha régebbi filmekről van szó.... sok esetben a régi filmek uhd kiadása szimpla rablás, mert az hogy valamivel élesebb a kép, biztos nem ér annyival többet.
-
eeXaa
addikt
válasz
Rumcsaka #1074 üzenetére
Vagy pl. Ott vannak a Kubrick filmek amik eredeti képarányban csak dvd-n vannak, mivel az összes BR+uhd verzió croppolt.... Vagy a Cameron filmek fele például nincs is BR-en vagy ha van croppolva.... pl T2 ből nincs is hivatalos eredeti képarány, mivel Cameron mindent 16:9 ben forgat.
Netmudom... nem láttam eddig sehol erre vonatkozó leírást, de szerintem a dvd áll a legközelebb az eredeti film anyaghoz.... szerintem csak egy az egyben scannellik oszt kész.... a BR ugye egy komolyabb scan, de szerintem folyton módosítják, színek, hang, újravágás, stb... szóval nem olyan mint annó a moziban láttuk ezeket a filmeket.... -
válasz
belinho #1075 üzenetére
Vezetitek a blu-ray.com oldalon a kollekciótokat? Van olyan funkciója, ami segít összehasonlítani más felhasználó gyűjteményét, hány százalékban passzol a sajátoddal. Mi az ami neki megvan és mi az ami meg neked. Ingyenes a regisztráció és az oldal használata.
Én ez vagyok: VDERKA
-
belinho
senior tag
válasz
Rumcsaka #1074 üzenetére
A DVD-ben én is csatlakozok, nekem is van jó pár, és szoktam még venni is. Nagyon sok minden van, ami nem jött BD-n, de kellett lemezen, így megvettem. Ami később kijön BD-n, akkor eladom a DVD kiadást. A lejátszó szépen felkonvertálja 1080p-re, úgy már nem olyan vészes a kép. Sajnos nekem az angolom nem tökéletes, nagyjából megértem, de nem mindig, ezért nálam csak a magyar szinkronos és vagy feliratos lemezek játszanak.
Filmgyűjtésre visszatérve, én is csak azt szoktam megvenni, amit már láttam korábban TV-ben, anno TK-ból VHS-en, vagy moziban és tetszett. Meg általában megvárom, míg lejjebb mennek az árak, vagy valami akció keretében vásárolok.
-
Rumcsaka
tag
A DVD témával kapcsolatban eeXaa-val értek egyet
Sok filmet gyerekként anno vhs-n néztünk és például köztük volt a Mad Max 3. - Az igazság csarnokán innen és túl hangalámondással...egyik örök kedvenc lett...aztán a múltkor megláttam pattintó tokos kiadásban és így nem hagyhattam ott...és a borítója is szuper -
hdtomi
senior tag
Itt azt írják, hogy a 70. évfordulós verzió BD-je került a 4k mellé [blu-ray.com].
-
hdtomi
senior tag
-
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok, egy kis filmajánlóval jönnék én is. Tudom, hogy 4k-ban ki fogják adni, de külön BD lemezen elég ritka és tudtommal az angol kiadáson is rajta vagyunk.
Casablanca [Blu-ray] [1942] [Region Free] -
eeXaa
addikt
Itt egy lista nagyobb filmekről amik nem jöttek még BR-re.
De pl. A keresztapa eredeti vágása még DVD-re sem jött ki... Vagy a Phantom menace eredeti képaránnyal, eredeti vágással is csak DVD-n elérhető... A Mátrix az eredeti DVD-n áll a legközelebb a moziban látotthoz... (és igen megvan az UHD lemez is) de sztem a Gyűrűk ura trilógia is.... lehetne még sorolni az ilyeneket, ha az embernek lenne ideje jobban átnézni... -
eeXaa
addikt
válasz
Vikthor #1061 üzenetére
Persze van különbség, de amíg nem volt BR, master addig a DVD-s hang is kiváló volt.
....vannak nagyon jó mixek DVD-n is.
Ugyanakkor olyan is van hogy el.urják a re-mixet, és kiveszik a lélek, a hangulat, egy filmből... gondolok itt a mesterségesen kreált 5.1 , 7.1, meg atmos-okra.... filmek amiket annó moziban, és utána otthon is sztereóban v monóban láttam, nem olyan a mesterséges térhatással, effektekkel... -
eeXaa
addikt
válasz
devil-k #1059 üzenetére
"Azért a DVD felbontás nem mutat jól egy 3 méter széles vásznon."
....sztem, csak viszonyítás kérdése... persze nem olyan mint a BR, de engem nem zavar ill. Nem nagyon figyelem a 2.5m széles vetített képen... de legtöbbször úgyis a tv-n nézem a filmjeimet....
A projektort csak ujabb, nagy filmekhez izzítom, v ha tudom hogy mindenképp érdemes nagyban vetíteni....
De mint mondottam, az elmúlt pár évben elég sokszor belefutottam abba hogy a keresett film nincs kiadva BR-en, szal ilyenkor nics sok választás....
Sztem a 720x576 nem olyan vészes ha azt nézzük hogy a legtöbb imaxban csak FHD-ben vetítenek.
Szal sztem megéri gyüjteni a DVD-t is, főleg ha nagyon ólcsó, ill. ha nincsás választás... -
devil-k
nagyúr
Azért a DVD felbontás nem mutat jól egy 3 méter széles vásznon.
Én semmit, mert nem gyűjtők lemezeket.Osztok én, csak hát kevés az igazán jó film. Meg ami nekem 10-es, az lehet, hogy neked 5-ös csak.
Pár példa az én 10-es filmjeimből:
- Joker
- Aljas nyolcas
- Whiplash
- A bíró
- Felhőatlasz
- A következő 3 nap
- District 9
- Becstelen brigantik
- Elcserélt életek
- A tégla
- Száll a kakukk fészkére
stb.Bár volt olyan film, amit 20 évvel az első megtekintése után újranéztem és akkor már nem adtam rá 10-est. 35 éves vagyok, változik az ember ízlése.
-
eeXaa
addikt
válasz
devil-k #1045 üzenetére
...pedig a DVD-k közt is vannak elég jó minőségű kiadások..... ill sok esetben nincs is BR kiadás cirka 2010 előtti filmeknél....
Szal minden kezdő ezzel van meglőve, hogy csakis csakis a legjobb formátum, mert máshogy nincs is értelme..... meh....
A DVD-n azért még mindig ott a rendes 5.1 vagy DTS ill. a kép a szinek fps, mind hivatalosan van kalibrálva, ellenőrizve.....
...miket vennél amúgy? Ha jól emlékszem nem nagyon osztod a tizeseket a filmekre.... -
válasz
devil-k #1052 üzenetére
Mind pipa az eltörölt fiút leszámítva, nekem az már sok ebből a kategóriából. Philadelphia az etalon, szerintem.
Más: Hungarian Masters
33 GBP, de nem vészes, természetesen mindhárom film magyarul beszél és UK-ban jelent meg. Nekem a Szerelem című film érkezett meg a minap Makk Károly filmje.
-
devil-k
nagyúr
válasz
koncsik #1055 üzenetére
Igen, most átnéztem az Amazont, ott azért van 1-2 kis akció, de nem olyan jelentős.
Az én elvem az, hogy nem kell minden szart megnézniÚgy értem, hogy nagyon sok az a film, ami nem ér meg 5 Ft-ot sem. Viszont a MM oldala is tele van egész jó árban lévő BD filmekkel és nagy címekkel. Sőt, aki szereti a régi magyar filmeket, az talál BD kiadványban. Ezen meglepődtem!
-
devil-k
nagyúr
Pár csemegét találtam nektek!
Éjszakai hajsza - Blu-ray (1.490 Ft)
HÉT ÉV TIBETBEN BD (1.890 Ft)
SÓLYOM VÉGVESZÉLYBEN - BRD - (1.890 Ft)
300 BLU-RAY (1.890 Ft)
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - 3D Blu-ray+Blu-ray (1.990 Ft)
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - Bővített kiadás - Blu-ray (1.990 Ft)
xXx - 15. évfordulós jubileumi kiadás - Blu-ray (1.990 Ft)
Richard Jewell balladája - Blu-ray (2.000 Ft)
Amerikai botrány - Blu-ray (2000 Ft)
Arizónai álmodozók - Blu-ray (2.000 Ft)
Szelíd motorosok - Blu-ray (2.000 Ft)
Eltörölt fiú - Blu-ray (2.000 Ft)
Kánikulai délután BRD (2.840 Ft)
A legsötétebb óra - Blu-ray (2.990 Ft)
A szabadság útjai - Blu-ray (2.990 Ft)
Volt egyszer egy Amerika (Blu-ray) (2.990 Ft)
Gravitáció (Blu-ray) (2.990 Ft)
Csillagok között - Blu-ray (2.990 Ft)... stb.
-
spiky03
veterán
válasz
devil-k #1048 üzenetére
Hát nagyobb nem lesz mert nem fér el.
Max, ha hangáteresztő lesz, de fehér vásznat még nem teszteltem itthon. Jelenleg ALR-re vetítek.Hát láttam havernál Sony OLEDet, meg a Dreamcinemában a 40 milliás Sony vetítőt, de egyiknél sem éreztem, hogy rohanom kellene őket megvenni.
Nekem teljesen jó az itthoni kép is. Minden este elégedetten ülök le elé, még így is, hogy azért nem teljesen ideálisak a körülmények, mert csak egy asszonybarát nappaliban mozizom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest