- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
_Gudella
senior tag
válasz
TheVeryGuest #178 üzenetére
''Meg függvénypointerrel se sűrűn találkozik az ember''
Ez nem a nyelven múlik, hanem azon milyen programot írsz. Én példáúl előszeretettel használtam őket. -
_Gudella
senior tag
Most kedvet kaptam, hogy érettségi után belekezdjek a C nyelvbe
-
_Gudella
senior tag
válasz
CounterBoci #105 üzenetére
mert az csak a TP-vel fordított programokat patcheli, nem magát a TP-t
-
_Gudella
senior tag
válasz
CounterBoci #101 üzenetére
Ha Turbo Pascallal próbálkozol, akkor nem az xp miatt van a div by 0, hanem azért mert alapból nem működik 200 Mhz-nél gyorsabb procikon. Létezik hozzá patch, egy magához a TP-hez, egy meg a már lefordított programokhoz. A hiba asszem akkor jelentkez ik, ha a crt unitot akarod használni, de lehet, hogy máskor is.
Ha nem megy, ajánlom a freepascalt, ami sokkal használhatób mert 32bites. Nem kel 64 kb-os szegmensekkel kínlódni, hanem elvben akkár 4 GB-of változót is deklarálhatsz ha akasz -
_Gudella
senior tag
válasz
loszerafin #69 üzenetére
Hát, már írtam 3000 sor feletti programot (ráadásul még nagyon az elején tartott), de ettől még nem érzem magam programozónak....
-
_Gudella
senior tag
válasz
Gergarian #52 üzenetére
MEg persze akkor érdemes ilyenbe kezdeni, ha már jól ismered a nyelvet, és csak magára a problémára kell koncentrálnod, és nem arra, hogy az ötleteidet hogyan írd le az adott nyeleven.
Persze az ember úgysem bírja ki, hogy ne vágja túl nagy fába fejszéjét, de ez nem is baj, mert az ilyen próbálkozások sokat visznek előre, ha elég kitartó vagy... -
_Gudella
senior tag
válasz
Terminus_ #51 üzenetére
Igazad, van én se túl jó szívvel gondolok vissza arra az egy-másfél éves időszakra, mikor csak végszükség esetén álltam fel a gép elől...
de ez sztem nem csak assemblynél fenyeget, hanem minden olyan dolognál, ahol az ember nem könnyen, de meg tudja valósítani az ötleteit, és mindegyik újabb ötleteket szül -
_Gudella
senior tag
''KEZDŐNEK ilyesmivel tömni a fejét szvsz nem jó.''
azért írtam, hogy ha már megy neki pl a pascal...
Amúgy ma nem rakok össze semmit assemblyben, mert kb 2 éve nem programoztam.
Egyébként sem ott ''raktam össze'' a dolgokat, hanem pascalban megírt programból a sebességkritikusabb, vagy nem mindennapi dolgokat írtam át pascalra. Már nem emlékszem konkrét példára, de csomó dolog volt, amit assembly nélkül el sem tudtam volna képzelni hogy oldom meg, assemblyben meg azt csinálsz amit akarsz. Amúgy már az utasításokra is alig emlékszem, kéne egy kis felfrissítés -
_Gudella
senior tag
-
_Gudella
senior tag
ja, és ha már megy a pascal assembly-t is érdemes megtanulni komolyabb dolgokhoz. Az alapul szolgálhat bármihez, és mindent meg lehet oldani benne, csak kicsit időigényes
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged